Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 15:43:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Халките - 12-част  (Прочетена 150296 пъти)

Euphoria
Сватбар
Публикации: 170

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: април 30, 2013, 22:08:16 »

Значи при всички случаи не ми се е сторило, а действително цената е висока.
А за София ли става въпрос? И ако да - може ли да ми кежете къде и предполагам могат само да ги гравират?
Мерси  give_rose
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #136 -: май 01, 2013, 09:17:26 »

Това за надуването е истина, особено при мен. Онзи ден в жегата отидох да дам размер за халката и си колебаех между 55 и 56, като поръчах 55. После се прибрах вкъщи и извадих документите на годежния и видях, че той е 53.5  и ми е голям по принцип  huhhuh.gif Веднага звъннах и поръчах по-малък размер.
Това ми изглежда малко съмнително... Много зависи от модела на халката, има такива които наистина изискват по-голям номер, за да стоят по-добре т.е. по-удобно. Ти нали си ги пробвала на място и така си избрала размер? Да не станат после малки huhhuh.gif

Моята халка лятото си ми стяга, даже сега съм я сложила на лявата ръка (въпреки че съм ЗА дясна), но там ми е добре. Трябва да я разширявам половин размер huhhuh.gif Гравирането беше безплатно и много си го харесвам yahoo
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: май 01, 2013, 09:34:16 »

Нашите са от ателие Диддо, става въпрос за София.
Активен
megyto
Сватбар
Публикации: 207

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: май 01, 2013, 10:20:51 »

Момичета, аз имам един въпрос: При нас гражданското е юни, а църквата заедно с тържеството са август. Та в този случай, коя дата се гравира на халките?
На мен ми се иска да е датата на подписването и да си ги сложим веднага. От друга страна, всички други неща за сватбата, като бутилки, етикети, покани, подаръци за гости и т.н. ще носят датата на тържеството.
И после, някои казват, че истинските халки се слагали чак в църквата, а дотогава се носели накакви обикновени железни ???
Аз предпочитам да си ги сложим при подписването и после в църквата като трябва пак.
А на тези, на които и гражданското и църквата са на един ден, как правите, при подписването ви ги слагат и ги махате за да ги сложат пак в църквата, или в гражданското само се подписвате, а халките в църквата?
Извинете ме, ако ми е глупав въпроса, ама никак не съм наясно и отдавна не съм ходила на сватба.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: май 01, 2013, 10:51:24 »

по принцип се гравира гражданското датата. на нас църквата ни беше дни след това, дотогава си ги носихме същите халки, попът после си прави ритуалите с тях.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Публикации: 640

Come Josephine in my flying machine

« Отговор #140 -: май 01, 2013, 12:14:57 »

Ние сложихме по стар "обичай" името и датата. И като си помисля, че остава едва месец до тази дата... А колко далеч беше!  tease
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #141 -: май 01, 2013, 12:18:39 »

И ние сме с името и датата smile Въпреки, че някой го разбират едва ли не "защо ми е името, като няма как да го забравя", за мен това изразява, че  винаги сме един с друг heart

За датите ако се разминават не знам коя бих сложила crazy Според мен сложете тази, която ви е на сърце. Относно това, че халките се слагали в църквата...дори и да са ви в един ден ритуалите халките се слагат в ритуалната. После се свалят и попа си прави нещата и пак ги слага smile
Активен
formite
Професор
Публикации: 341

« Отговор #142 -: май 01, 2013, 13:15:28 »

Онзи ден гледах един филм, та от там: "От мен на моята любов, от моята любов на мен", така беше дублирано на български. Казаха че е от "Песен на песните" Стар Завет. Там не намерих същия цитат, мисля че става въпрос за 6:3 "Аз съм на възлюбения си, и възлюбеният ми е мой."
Активен
megyto
Сватбар
Публикации: 207

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: май 01, 2013, 13:49:42 »

Благодаря ви момичета, сега ми е по-спокойно. Аз ще си сложа първата дата, че не ми се чакат 2 месеца до църквата, а и щом няма проблеми да си носим халките. Някак си ми се иска да я слагам колкото се може по-скоро тая халка, а и гледам не съм сама  Bravo
относно за надписите може и да не се пишат целите имена, а само инициали, аз го разбирам по-скоро като, че това си е нашия съюз и нашите халки, а не за да не забравим.
formite, много е хубаво това, което си написала, само последното ми се струва малко крайно в смисъл, като един вид притежание. Е, то зависи кой как го разбира де, ако е в смисъл "моето сърце е на възлюбения ми", става, а не - аз съм негова собственост.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: май 01, 2013, 19:19:18 »

При нас гражданският брак и църковният са с един месец разлика. Сложихме датата на гражданския брак, защото когато поръчахме халките, все още нямахме дата за църковния.
Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177

« Отговор #145 -: май 02, 2013, 00:53:54 »

И при нас датите( дори годината) са различни, и от много мислене накрая нищо не гравирахме blush
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: май 02, 2013, 06:10:13 »

ние мислим да си гравираме само текст да нямаме имена и дати, както каза casky, ние точно така си го разтълкувахме "защо имената и датата,няма да забравим как се казваме и кога сме се оженили" колебаем се между 2 надписа smile
1)Today,tomorrow and always i will love you
2)I found my other half (1)   My other half found me (2)
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #147 -: май 02, 2013, 10:07:54 »

На мен ми харесва 2 good

По принцип и едно е добре, но като се раздели на две началото ще е на едната, а в него няма много емоция (според мен) smile

P.S. Например нещо подобно
 I love you today (1) I'll love you tomorrow even more (2)

I love you today (1) And I will love you forever (2)
« Последна редакция: май 02, 2013, 10:12:03 от casky » Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #148 -: май 02, 2013, 10:15:37 »

Не че нещо, но тези надписи са на английски. Може би не съм човекът да критикува предвид, че живея в Англия, но никога не бих сложила надпис на английски. Имаме си достатъчно красив и благозвучен език.

Ние лично ще си напишем имената и датата, за мен това е символ на нашето семейно начало и съм сигурна, че всеки път като му виждам името ще се усмихвам, докато ако видя надпис "I will always love you", ще се сещам за Бодигард, филма или някой цитат на песен. Wink Според мен, ако няма смисъл да си напомняме имената и датата, защо да има смисъл да си напомняме, че се обичаме?

Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #149 -: май 02, 2013, 10:18:51 »

Е, това вече е въпрос на лично виждане Wink

И ние сме с имената и датата, както казах и са на БГ, но пък като им харесва на хората да си пишат каквото си харесват. Това са си техните халки все пак smile
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: