Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 19, 2025, 16:45:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Осмомартенска седмичка - 04.03-10.03.2013  (Прочетена 41347 пъти)

punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: март 05, 2013, 13:23:41 »

casky по мое мнение винаги робуваме на чужди традиции. Едно време е имало Чибурашка и крокодила Гена, сега е Феята на Зъбките. Мен даже са ме приспивали не със Сънчо, а с Оле Затвори Очички. Просто винаги трябва да сме актуални, в противен случай детето може да попадне в ситуация, да го скъсат от подигравки.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #46 -: март 05, 2013, 15:17:40 »

Да, Пънк и ти си права. Въпреки, че ние още не сме дорасли толкова за подигравки, а и аз даже да чуя или видя някакви наченки на нещо подобно (без значение от моето или от друго) си казвам тежката дума diablo

То няма лошо да му се развива фантазията и т.н. ама ако нашите се забравят... А и има случаи, в които няма как да ги комбинираш  - или избираш чуждото и е актуален, или нашето и не е. По повод актуалност - вие знаете ли, че в градината на 4 имат таблети angry Аз първо като чух щях да се гръмна. После що не играят на двора? Ама колкото и да се противя, точно за да не е аутсайдер и ние ще купим рано или късно. Поне ще изчакам възможно най-много... И ето пак подобен случаи - заобикалещия ни свят ни задължава да правим неща, които не искаме, за да не се чувства детето ни изолирано, или различно или т.н. Защото аз таблет не искам, не виждам и нищо хубаво в него, като е в детски ръце. Това е нещо, което се ползва защото трябва, не е играчка.
« Последна редакция: март 05, 2013, 15:22:30 от casky » Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #47 -: март 05, 2013, 16:09:43 »

casky, то от таблет до таблет има голяма разлика. На нашите деца, за Коледа, по искане на майките им подарихме такива по 9:80лв. Таблетът говори - задава въпроси /колко е 2 и 3/ и трябва да натиснеш 5, казва ти браво, ако дадеш грешен отговор, дава нова задача. Пита за букви, за цветове....Не виждам какво лошо има, племенникът е на 3г. и вече познава повечето букви, разликата е, че натиска  "клавиши", а не сочи букви в буквара. А това, че някои деца имат истински таблети за по 1000лв., че и повече, е решение на родителите им. Добре е още от сега децата ни да знаят, че не сме равни - едни са по- богати /така са родени/, други са по- паметливи, по- сръчни, по- красиви, пак защото така са родени. Много е трудно, но такъв е животът.....
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #48 -: март 05, 2013, 16:33:19 »

Свекърва говоря си баш за таблет. Аз лично не го отдавам на богат и беден, не сме му купили, защото не сме искали. Е, не са Галакси, китайски са ама истински таблети. Но се получава така, че аз искам детето ми да рита топка, да играе с конструктор за да развива креативността си, да учи стихотворения, не да му ги повтаря котарака от таблета, ама не се получава. Защото другите имат и аз ща не ща ще взема, за да не е аут... Друг е въпроса как ще се ползва в нас и колко условия ще има докато се домогне до него biggrin
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #49 -: март 05, 2013, 17:50:03 »

Здравейте!

Още не е станало сряда, а не се сяда хич ... 

Няма да ви чета, минавам само да поздравя всички любители на котките с 99 котани и едното куче smile Приятно търсене!

Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #50 -: март 05, 2013, 18:19:39 »

Леле, Киви, милото мъниче  blum Не му е лесно в тази компания  RUN

По темата за детските подаръци  и заниманията на днешните малчовци не мога да взема отношение от първо лице, тъй като не съм родител и наблюденията ми са "странични". Жал ми е обаче, че от малки очичките им гледат някак "компютърно". Процесът обаче е необратим и няма какво да се ядосваме, че не познават (и не са им интересни) игрите, с които ние сме се забавлявали например. Поздравявам обаче родителите, които все пак поне малко ограничават часовете пред компютри, таблети и телевизия и играят с децата си или ги записват на някакви занимания (танци, спорт и т.н) или от време на време четат хубава детска литература заедно... Лелеееее, май звуча като някоя лелка  blum Май се поувлякох  smile

Хайде, хубава вечер от мен и пак ще намина   Wink

Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: март 05, 2013, 18:43:45 »

yahoo Намерих кучето! Много оригинално и забавно!
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #52 -: март 05, 2013, 19:19:58 »

Тонина, на моето такива игри му харесват. Аз и затова се пъна като магаре на лед по темата и още се ослушвам. Защото докато аз му купувам "не се сърди човече" и конструктори на другарчетата се купуват таблети...и той за да не е назад... Но поне година таблет няма да види, сега идва лято, да играе на двора. Толкова неща има само, за да се научи да играе навън и да му харесва. Миналата година му взехме един детски воден център...ами очите ми останаха в него, защо по наше време нямаше такива. А мъжът чак не издържа и се навря в него, играха повече от час biggrin

Аз както съм компютърджия pleasantry съвсем честно ви казвам, че той до преди месец можеше само да си спира филмчето на пауза и да го пуска. Нооо след дълго говорене как другите деца играят на компютър го научих - на пъзел, че поне да мисли! Не знам, може и да съм в грешка, но мисля че за тези неща си има време, а аз искам колкото може повече да му запазя детството, такова каквото трябва да е...
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #53 -: март 05, 2013, 19:29:03 »

Поздравления, casky !!
Прекрасно е, че се забавлявате заедно  good От сватбените ви снимки видях какъв сладур си имате. Да ви е жив и здрав!!!
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: март 05, 2013, 19:34:55 »

хаха аз доста търсих кучето, по едно време мислех че няма  blum
Аз тия дни съм заета с протоколи, имам да правя и три картички  smile Следващите седмици ще ходя и по повече часове на работа (че една колежка е болна). Та само ви чета  give_rose
много късмет ви желая през седмицата  Good luck
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #55 -: март 05, 2013, 20:01:22 »

хаха, аз подходих по- делово в търсенето на кучето. сега ще видим кой скоро е ходил по интервюта за работа и е правил тестове Wink.
casky, какъв е този воден център?
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #56 -: март 05, 2013, 20:16:47 »

Мерси Тони give_rose Те всички дечица са сладурчета heart

Свекърва това е центъра
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.1959
Подарък беше за 1-ви юни blum Само, че нашия не го направихме да се върти водата. Тази година ще купуваме помпа. На снимката изглежда даже по-малък отколкото е, иначе общо е 3м. дълъг.

Ето го и мъжа вътре biggrin Да прецените колко е голям, тук го помпеше да види дали е ОК.
« Последна редакция: март 05, 2013, 20:21:32 от casky » Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #57 -: март 05, 2013, 20:40:04 »

Здравейте, момичета! Аз едв сега успях да се включа, нещо ме е налегнала работата тая седмица и дори не успях да ви прочета.
Свекърва, защо не им подарите несесерчета с комплектчета за маникюр или пък ароматни свещи за релакс с панделка примерно, ? Мисля, че за 10 лв ще намерите прилични, а и е женски подарък smile Аз лично съм малко против подаряване на домакински неща за празници, гледам подаръка бъде предназначен за самия човек.
Ох, с тази тема за децата и традициите ми е малко както и темата с чуждите и нашите традиции. Аз по принцип съм привърженик на запазването на местните традиции, искам да знам кое как се прави и да си го спазвам, но пък от друга страна живеем в едно глобално село, особено като живееш извън страната рязко се получава необходимост да изучиш традициите, за да не изпадаш в неловки ситуации smile А и освен Феята на зъбките, има още толкова герои, че свят да ти се завие, ама децата си ги търсят и обичат smile А и тези герои много помагат за дисциплината Wink
А иначе децата в днешно време според мен не могат да бъдат задържани далеч от прогреса. В крайна сметка в 1ви клас ги учат да ползват Google Earth  и Google  търсене... Хубаво е да се комбинира според мен, но пък и не може да се изолират съвсем от технологиите, какво да се прави, те са навсякъде.

Малко дълъг ми стана поста май:) Аз мисля тази вечер да си направя една релакс вечер, ако не ме домързи, ще си напълня ваната, ако ме домързи, ще си хвърля един душ и се мушкам с книжката в леглото smile
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: март 05, 2013, 23:01:12 »

избирах стихче за 8ми март за картичката за майка ми и само си повтарях `няма да плачеш`... все пак само няколко сълзи пролях; милият ми съпруг ме учи да мисля за др. неща и да се разсейвам щом мн ми се плаче... последно като говорихме, спорихме за това че ми е трудно и го питах как да издържам когато ми се доплаче, той ми каза `мислиш, мислиш за каквото и да е друго, но не и за това което те боли и се опитваш да се разсееш`; сега се уча да го правя;
извинявам се за лирическото отклонение  give_rose give_rose give_rose
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #59 -: март 05, 2013, 23:20:08 »

Езра и аз съм голяма ревла или по-скоро съм по-чувствителна от необходимото, ама вече се научих. А и с малкия не върви постоянно да ме гледа да плача, защото и той се натъжава, а дори разплаква понякога cray Но пък като ми избият балансите си хващам колата, отивам при татко, наревавам се едно хубаво и се връщам в нас cray А така и никой не ме гледа cray

Ние пък моята майчица ще я извеждаме на 8-ми на заведение, да се разсея малко. Много съм щастлива, че се съгласи, защото откакто е самичка никъде не иска да ходи  sad sad sad
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: