Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 05, 2024, 21:11:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени фотографи - 3-та част
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени фотографи - 3-та част (Прочетена 117458 пъти)
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194
Re:Сватбени фотографи - 3-та част
«
Отговор #315 -:
април 05, 2013, 10:59:33 »
Ние имaхме един фотогрaф и обикновено видео. Много сме доволни и от двете. Видиото си е естрa
, a от снимките сме очaровaни. Според мен един фотогрaф е достaтъчен, но пък, aко можете дa си позволите двaмa, нямa лошо, ще имaте повече гледни точки
понеже тук постоянно се нaтъртвa, че aко искaме добър фотогрaф трябвa дa дaдем 1000+, ще уточня, че нaшият фотогрaф ни струвaше 320лв зa 6 чaсa и сме меко кaзaно много доволни, кaкто и всички гости и роднини.
Венци Йордaнов от Велико Търново
http://www.viordanov.com/
«
Последна редакция: април 05, 2013, 11:05:24 от nikoletasss
»
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #316 -:
април 05, 2013, 11:20:58 »
Callisto, ние имахме същото предложение от нашите фото и видео. В крайна сметка решихме да имаме 2 фотографи и видео SD.
Защо се спряхме на тези варианти - и двамата с мъжа ми предпочитаме повече снимки и повече гледни точки на снимките. Ние харесваме да гледаме снимки. От сватбите на наши приятели често си преглеждаме снимките и много им се радваме.
Относно видеото, аз лично нямам търпението да изгледам цяла сватба на видео. Затова се разбрахме, при монтажа да има основни и интересни моменти, като цяло филмът да е кратък, като ще имаме и трейлър. Аз харесвам трейлъри и от нашето видео бих гледала трейлъра по-често, отколкото филма
Спяхме се на SD качество, защото няма да гледаме често филма и защото предпочитаме да вложим повече финансови средства във фото
Помислете, кое за вас е важно и на кое бихте се радвали повече
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #317 -:
април 05, 2013, 11:42:21 »
Нашето лично усещане с мъжа ми, като също мнгоо обичащи снимки, да снимат и да бъдат снимани беше, че е задължително да имаме повече от един фотограф, за нас това беше важно, точно заради гледните точки.
За видеото, на нас както каза и машка тези дълги видеа са ни малко скучни, затова също ще имаме предсватбен (годежен, който вече дори заснехме
) и следсватбен трейлър, както и трейлър "зад кадър", показващ най-смешните моменти и гафове от сватбата. И всичко това влизаше в нашия бюджет и с HD качествo, затова и избрахме него, иначе щяхме д апредпочетем да инвестираме повече за снимки, ако трябваше да избираме.
Според мен цялата тази тема е много индивидуална, защото всеки има различни предпочитания и възможности, мисля че трябва да помислите какво ви е важно и тогава да разпределите бюджета.
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #318 -:
април 05, 2013, 12:04:52 »
nikoletasss, подкрепям мнението ти. Темата стана доста интересна. Ако младоженците искат двама фотографи и бюджетът им го позволява - нека си вземат. Един професионалист - видеооператор и един професионалист - фотограф са напълно достатъчни за едно сватбено тържество, според мен. Много от младоженците ми споделят, че интересното около сватбата трае първият месец след като си вземат заснетото и след това се сещат да погледнат албумите и филма от дъжд на вятър. Понеже снимам сватби от над 20 години, имам и обаждания от младоженци с въпроса - дали си пазя архив, защото не могат да си намерят снимките или филмите. Нещо също искам да споделя - абсолютно ненужно е да се правят хиляди снимки и повтарящи се многократно пози (редовна практика в момента), за една сватба са предостатъчни от 200 до 500 качествени селектирани снимки, подредени в сватбения албум. Разбира се фотографът може да снима много кадри и да подбере нужните пози. Скоро исках да видя на мои близки, които са платили 1000+ само за фото и най-голямата ми изненада беше, че от хиляди снимки не знам дали имаше и сто на брой, които да са както трябва...Не винаги високата цена гарантира, че ще получите нещо изключително. Има и младоженци, които не вземат сватбен фотограф или искат само една фотосесия, с обяснението, че предпочитат паричките да вложат за бъдещето си дете. Така че младоженците избират какво искат, и как точно го искат. Успех в избора на фотографи!
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #319 -:
април 05, 2013, 12:12:04 »
Аз мисля, че е добре да се дадат пари за HD (ако се имат), защото след време SD ще е като видеокасетите сега, друг е въпроса дали има тази възможност...но след като питаш предполагам да
Относно двама фотографи и аз мисля, че един е достатъчен, но пък ако настояваш... Всеки луд с номера си, така че някой може и три да искат
Активен
Callisto
Любопитен
«
Отговор #320 -:
април 05, 2013, 12:27:24 »
Въпросът ми не беше свързан с пари, а по-скоро нуждата или не от втори фотограф.
Не сме от хората които искат най-скъпото, а най-доброто (за нас разбира се), което не винаги е с най-висока цена. Парите за втори фотограф веднага мога да ги наместя някаде из иначе не малките разходи
Исках да видя и други мнения, за да преценим какво да правим.
Аз също предпочитам повече снимките, но мъж ми държи видеото да е HD.
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #321 -:
април 05, 2013, 12:36:12 »
Моите впечатления са различни и аз вече съм го споделяла в този форум - онези, които не са имали професионално засемане на сватбата си, съжаляват цял живот за това ( в това число слягам и себе си, нали "обущаря ходи бос"
). Наскоро срещнах една "наша" булка и се оказа, че се е развела и сега е с друг човек. Но снимките от сватбата още си ги харесва и аз напълно я разбирам - независимо какво се е случило после, в онзи ден, те бяха наистина влюбени и щастливи!
С колегата Стоянов, съм съгласна единствено за броя на кадрите, че наистина няма смисъл да са толкова много.
Активен
KrassyAndreev
Сватбар
«
Отговор #322 -:
април 05, 2013, 13:19:44 »
Ще се опитам да бъда кратък и ... да говоря с поговорки, а после всеки да се сеща
Най-трудно е да направиш малко, но достатъчно снимки. Всеки може да нареди 2000 в картата на апарата...
И още една:
Уважавам нервите и времето на младоженците, за да ги затрупвам с излишни дублажи...
За видеото... Когато е в HD лесно се прави в SD, обратното "боли" толкова, на колкото повече инчове го гледаш
Активен
malkabulka
Професор
31.08.2013
«
Отговор #323 -:
април 05, 2013, 14:48:46 »
Callisto
, на мен пък ми се струва, че има значение и размера на листата с гости. Двете гледни точки, винаги са по-добре от една. Но ако гостите не надвишават 100 души, и един би се справил според мен. И отново, зависи от много неща - самия фотограф може да изтъкне предимствата на тази услуга, нали той я предлага
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #324 -:
април 06, 2013, 11:33:14 »
Цитат на: malkabulka в април 05, 2013, 14:48:46
Callisto
, на мен пък ми се струва, че има значение и размера на листата с гости. Двете гледни точки, винаги са по-добре от една. Но ако гостите не надвишават 100 души, и един би се справил според мен. И отново, зависи от много неща - самия фотограф може да изтъкне предимствата на тази услуга, нали той я предлага
Бих добавил към горенаписаното, не е само до двете гледни точки и броя на гостите. Добрата сватбена фотография съчетава репортажното отразяване на събитието, режисираната портретна фотосесия, детайли, снимането от различни гледни точки на разни забавни и неочаквани моменти и т.н. Невъзможно е сам човек да се справи с всичко това, носи се много снимачна техника (и дублираща съответно) и допълнително осветление. Добрата съвремена фотография се прави от екип (в по-известните студия на запад от 3 до 5 човека). Тук в България, вече доста фотографи работят така. Много полезно е за фотографа да има поне помощник-асистент за осветлението, аксесоарите и др. техника, а ако е добре обучен и може да снима на ниво, още по-добре. Ползите от двама фотографи и екипната работа са огромни.
«
Последна редакция: април 06, 2013, 11:35:40 от djdimi
»
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #325 -:
април 06, 2013, 11:57:17 »
И аз исках да спомена, че на последната сватба, на която присъствах в Германия имаше над 4 фотографа, не можах да ги изброя дори, наистина сватбата беше доста голяма, около 250 човека, но толкова мн фотографи не бях виждала досега на една единствена сватба.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #326 -:
април 07, 2013, 21:59:46 »
Аз предлагам направо да изтрият цялата тема...
И така, аз като един
клиент
, сред толкова "професионалисти" ви предлагам да дадете съвет за това, как да направим "перфектните" снимки! Кои на вас лично са ви "любими", кое ние най-често грешим и ги проваляме, кои са "перфектните" за вас модели т.е. най-лесните...и такива неща
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #327 -:
април 07, 2013, 23:36:26 »
Цитат на: casky в април 07, 2013, 21:59:46
......... предлагам да дадете съвет за това, как да направим "перфектните" снимки! Кои на вас лично са ви "любими", кое ние най-често грешим и ги проваляме, кои са "перфектните" за вас модели т.е. най-лесните...и такива неща
Рецепта няма. Нужно е много малко. ЕДИНСТВЕНО да не гледате във фотоапарата като в снайпер, да не се притеснявате и стресирате в този ден. Да сте ударили 50-100гр. преди снимките за отскок.Любими снимки и модели няма, ние не снимаме модели а обикновени хора. Модели снимат в модната фотография. Най-честите грешки са вашата скованост, страх, уплаха, често и нежелание за каквото и да било ново и нестандартно.това е в резюме, друго няма.
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #328 -:
април 08, 2013, 12:17:07 »
Цитат на: casky в април 07, 2013, 21:59:46
Аз предлагам направо да изтрият цялата тема...
И така, аз като един
клиент
, сред толкова "професионалисти" ви предлагам да дадете съвет за това, как да направим "перфектните" снимки! Кои на вас лично са ви "любими", кое ние най-често грешим и ги проваляме, кои са "перфектните" за вас модели т.е. най-лесните...и такива неща
Ами това е поредния заядлив пост от твоя страна, Casky , да не кажа откровено обиден...Какво точно целиш?
Има хора, които фотоапарата/камерата ги обича повече - това е факт! Това са "лесните" за снимане хора... Още една причина поради, която сватбеното заснемане е толкова трудно - ние не избираме как да гримираме например младоженците, например. Те не са школувани модели, които имат изградено сценично поведение и знаят как да изразят чрез езика на тялото си, чрез позата си определено отношение или послание...Напротив, те са в някои случаи дори изнервени... Често се случва единия да не обича снимки, а другия да обича и т.н. Всичко това, "заснемащия" го поема върху себе си, а на 100 % трябва да пресъздаде една красива и щастлива двойка. Затова колкото и абстрактно да звучи, много важно е доверието и предварителната нагласа. Трябва младоженците да са наясно какво искат и да не се притесняват да го обсъждат със снимачния екип, за да знаят какво точно ще им струва като време, енергия, средства за изпълнение. Всичко свързано с добрите снимки е и въпрос на добра предварителна подготовка.
Именно това, че повечето двойки пропускат този момент , беше една от моите лични причини да се включа във форума , междудругото...
Активен
Evriala
Сватбар
«
Отговор #329 -:
април 08, 2013, 13:50:33 »
Хайде стига вече, големи хора сте!
Такаааа искам да попитам професионалистите - как се справяте когато булката или младоженеца не са фотогенични и на всеки кадър изглеждат странно, а в действителност са си много хубави. Питам защото много ме е страх как ще изглеждам на нашите снимки. Когато ме снимат изглеждам много странно, някак си устата ми заема странна позиция, а в реалност изобщо не изглеждам така, даже мога да кажа, че минавам за красива жена, съдейки по мъжкото внимание. Забелязала съм, че когато не очаквам да ме хванат в кадър не изглеждам изкривена, явно се стягам ли не знам.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
Нагоре
Изпечатай