Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:38:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Предколедна седмица 17- 23.12.2012  (Прочетена 32876 пъти)

Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: декември 19, 2012, 08:26:31 »

добро утро момичета, някой от час и половина сме на работа в това ужасно време навън sad

Да ви е топличко ви черпя с едно кафенце

Ще се отчета след прегледа, само да мине...нямам търпение вече smile
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #61 -: декември 19, 2012, 08:33:38 »

Добро утро! Тук се постара да натрупа малко сняг!
За "джуркания боб" зная от моята свекърва как се прави. Вари се зрял фасул с малко сода /за да се махнат люспите/ за около 5-6 минути. Зърната набъбват и люспите лесно се махат, като се стиснат с ръка. Не е задължително, но македонският фасул има ципа като кожа Wink. Та свареният фасул се цеди и докато е топъл се пресова на пюре. Отделно се прави запръжка от олио, червен пипер и домати. Залива се топло и се бърка. Много е вкусно, бях разказвала за това ядене, когато си говорехме за хумуса. Яде се намазан на препечен хляб. Аз го правя малко "по- чорбаджийски", така казваше свекърва ми. Още при варенето добавям червения пипер и доматите, а след това слагам зехтин и лимон, че и маслини....Като чорбаджия, с повече пари  Wink. Сол се слага по подразбиране, след сваряването на фасула.

* kafe_zarna.jpg (44.02 KB, 638x382 - видяно 175 пъти.)
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #62 -: декември 19, 2012, 10:13:36 »

Добро утро и от мен give_rose
Свекърва много интересни ястия споделяш smile И двете никога не съм опитвала smile Но ще ги направя някой ден....най-вероятно не за Коледа smile
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: декември 19, 2012, 10:16:49 »

Добро утро!
Бих искала да споделя с вас една човешка история на едно момче, с което сме били в един клас в началното училище. Това е Камен Сарафов. Помня го като скромно, добродушно и винаги усмихнато дете, което никога не влизаше в конфликти. За съжаление след това загубихме връзка, но сега разбирам, че е постигнал много, че продължава да мечтае, но за съжаление най-ужасната болест е достигнала и него...  cray
Ужасно е, но това е реалността, остава ни да я приемем и да се обединим срещу нея, за да помагаме на Камен и други като него. Запознайте се с Камен и мечтите му на сайта:
http://www.kamensarafov.com/
Добавете го и във Фейсбук и изпратете един смс... Левчето къде ли не сме го дали.
http://www.facebook.com/helpkamen?ref=ts&fref=ts

Благодаря ви от името на Камен heart give_rose
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #64 -: декември 19, 2012, 10:42:19 »

Много тъжно sad Дано смс-ите му помогнат наистина. Жалко е един толкова млад човек да си отиде и дано стават все по-малко sad
Аз даже ще помоля даже и да не изпратите смс поне да споделите статуса с телефона, на който се изпращат във фейсбука си give_rose

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=380055545421165&set=a.377282299031823.90317.375790362514350&type=1&theater
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: декември 19, 2012, 11:07:47 »

Благодаря, casky give_rose
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #66 -: декември 19, 2012, 11:16:14 »

За нищо smile Не мисля, че съм направила кой знае какво, на негово място може да е всеки от нас.

Преди малко щях да споделя линк на една много зареждаща коледна песничка smile Поне за мен smile Не го направих, защото ми стана тъжно за момчето, но сега ще ви сложа линка smile Дано тази Коледа стане и неговото чудо give_rose

http://www.youtube.com/watch?v=HWv72L4wgCc
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: декември 19, 2012, 11:59:41 »

Хо-хо-хо!
Иес! Успях да стигна до работа! danceg Имаме си сняг, виелици - много е "приятно"! Вятърът е над 12м/сек. Сигурна съм, че ако продължава да вали, скоро ще стане бедствено положение във Варна - както винаги хаха Xixixi LAUGHTER Как е обстановката по другите градове, момичета?
Добре че хубави кафенца си имаме днес Coffe Ама и каква готина шапка си има сватбата.бг - супер! yahoo
Ивелка, пуснах смс за момчето give_rose
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: декември 19, 2012, 12:31:09 »

Здравейте от мрачен Бургас  smile

Муун, явно ни пращате и на нас лошо време и сняг, разбрах че в Сл.Бряг вече е ад  blum Явно скоро и в Бургас ще завали  girl_impossible За късмет точно днес трябва да ходя до Бюро по труда, но май ще е с такси, че ме е страх с колата при евентуална поледица.
Днес дойде и "Бележник да дома", страшно подробен, много ми хареса  Bravo С твърди корици, а вътре има неща, за които даже не съм се сещала да отбелязвам  shok
Снощи бяхме на кино да гледаме "Хобит" - много ми хареса първата част, вече нямам търпение за останалите  yahoo Изчела съм почти всички книги на Толкин, ако филмират и половината ще бъда много щастлива  danceg Който харесва този тип филми, мисля че ще бъде очарован - много по-цветен и мек е от "Властелина на пръстените", в същото време забавен, остроумен ..
Хайде за сега от мен лек ден  smile
Активен
DG
Сватбар
Публикации: 222

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: декември 19, 2012, 12:48:55 »

Добро утро smile. Здравейте от не толкова мрачен и студен Лондон ( ах как ви завиждам само за студа!)!

Ivelka споделих линковете  на стената ми във Фейсбук и силно се надявам приятелите ми да помогнат. Довечера ще прочета цялата информация предоставена в сайта и ще видя как мога да преведа малко парички по сметката на Камен.

Аз пък малко да ви се оплача, че денят ми тръгна на криво. Една клиентка така ме ядоса diablo. Разправях се с нея повече от 2 часа. Дано вече да ме е разбрала и да се приключат глупавите спорове.

Инлов, почти ме нави да гледам Хобит. До сега отказвах на кумата да ходим на кино за да го гледаме, но може и да размисля smile.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: декември 19, 2012, 14:29:07 »

Ей, Инловче, и на мен ми се догледа тоя филм! Така хубаво го описа smile Моето мъжле от кога все ме кара да ходим на кино, но напоследък ми е толкова нервно, че не си се представям да седя мирно толкова време angry Аз харесвам такъв тип филми, така че този няма да го пропусна, пък ако ще и вкъщи на лаптопа blum А вие в Бургас не се оплаквайте, щото едно е да си на север, друго на юг Wink така че при вас 100% няма да е толкова жестоко. Ако тази снимка е актуална и е от днес, завиждам ви, Ловче Wink А довечера ако по новините съобщят за ледена скулптура на улицата, да знаете, че съм аз и съм се опитала да се прибера от работа biggrin
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: декември 19, 2012, 14:34:28 »

Иве, с това момче учихме в един и същи университет, просто различни випуски, но от там го знам...наистина е жалко как хубави хора ги сполетяват такива неща, но то не пита като идва sad
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: декември 19, 2012, 19:18:12 »

Добър вечер, дами! Благодаря от сърце на всички, които споделиха историята на Камен във фейсбук, както и на тези, които пуснаха смс-че!
Josephine, колко е малък светът/България! shok И двете сме учили с него в различни периоди от живота ни smile Дано получи шанса за излекуване Clover  Освен това, искам да се извиня, ако съм ви заредила седмичната тема с тъжни емоции, ама няма как, такива неща се случват всеки ден, за съжаление... sad
Относно времето, в Габрово е снежна приказка, или по-скоро трилър Xixixi Цял ден вали, а аз днес общо 3 пъти си разривах колата. drive Имам си една желязна лопатка и обикновена метла и си ми стоят в багажника за ситуации като днешната - навсякъде са ми под ръка  Wink Ама днес си направих фитнеса за цяла седмица с това снего-мятане и разравяне на гуми! Голям екшън е по пътя, от утре съм с градския транспорт  pardon
Активен
Росита
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Бургас, морето и .....

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: декември 19, 2012, 21:18:10 »

Добър вечер и от мен!  smile
Снега и нас не ни подмина, супер поледица е по улиците. А аз смятах да пътувам утре...е, ще пътувам де, ама с автобуса. Изобщо не смея да тръгна сама с колата на 130км път. То не е много, ама има един участък от около 40км в Странджата където обикновено е ад през зимата. Не ми се иска да закъсам точно там.
Днес половината от колегите си оставиха колите пред офиса и си тръгнаха с градския транспорт.

Иве, аз също пуснах няколко смс-а за момчето, дано се оправи!

Инлов, обожавам този тип филми, пренасят ме в друг свят и за момент забравям къде съм, каква съм и т.н.
Мисля скоро и да отида да го гледам, но ще е след празниците. Ще видя програмата за прожекциите.

Това е засега от мен! Няма да ви споменавам всички поименно, но да си знаете, че ви мисля.  heart  give_rose
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #74 -: декември 20, 2012, 08:45:23 »

Игнажден е smile

Реших да полазя темата, пълна година ви желая! И ето нещо за четене smile

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5383831
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Нагоре
  Изпечатай