Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 14:51:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2 (Прочетена 88568 пъти)
emetoem
Сватбен ШАМАН
Re:Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2
«
Отговор #120 -:
октомври 11, 2012, 21:35:17 »
Аз мога да препоръчм две педиатърки не знам къде се намирате, става въпрос за д-р Бъчварова и д-р Гочева и двете се намират в 29-та поликлиника в София в кв. Гоце Делчев и работят много добре, аз лично съм при д-р Бъчварова от бебе, сестра ми също , а и племенниците ми и те са при нея и всички сме много доволни, до сега не съм чула оплаквания срещу тези две педиатърки.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #121 -:
октомври 11, 2012, 22:23:40 »
здравейте, мацки
Ние днес бяхме на у/с и бебка изостава пак, този път с 10 дни. Аз съм 35 седмици и 1 ден, бебка тежи 2150г а би трябвало да е около 2500г според инфото което намирам в нета. Все още е с главичката нагоре и едва ли ще се обърне понеже вече и е доста тясно, вижда се че течността не е много. Най-вероятно ще се наложи секцио, но мен това не ме плаши така или иначе. Лекарката каза че имаме 2 опции: 1) секцио, което тя препоръчва и2) да се опита да я обърне с ръце но това не се прави преди 37 седмица освен това имало риск пъпната връв да се оплете около врътлето и да се наложи спешно секцио както ставало в повечето случаи. Май втората опция не ми се нрави много много. ИЗписа ми протеинови напитки, за да подсили растежа на бебка. Забелязах обаче че тези напитки имат повечето от витамините които пия в моите пренатал, включително фолиева киселина. Отделно забелзах че има 45% от дневната препоръчителна доза витамин А за бременни и имам вит. А и под формата на бета каротен в моите пренатал.Отделно ям кашкавал, сирене и кисело мляко всеки ден, които също имат витамин А, та сега ме е страх да не предозирамс този витамин А, понеже четох че предозиране с вит. А е опасно и за мен и за бебето. Обадих се на лекарката да я питам понеже тя не ми каза да спра прентаалните витамини, но беше отишла на раждане и ще е в офиса чак вторник. Не знам сега какво да правя- дали да пия тия напитки заедно с пренаталните витамини или да си изчакам вторник да говоря с нея и тогава да реша. Малко съм в чуденка
и да ви питам колко пъти на ден ядете? Аз си имам закуска, обед-обикновено някакви принцеси и вечеря. Отделно хапвам бадеми и разни бисквити между храненията или преди лягане. Та мислите ли че е достатъчно или е нужно да ям повече?
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #122 -:
октомври 12, 2012, 07:19:32 »
Анитка
да ти кажа според мен си пий всичките витамини, защото в общи линии наистина предозирането на вит. А е опасно, но в стандартния случай, обаче вие щом сте с изоставане, значи с пределните количества работата не става и идеята на предозирането е да ви дадат тласък на развитието и да наваксате това изоставане .. що се отнася до храненията аз също ям по 3 пъти на ден + една междинна закуска около 4 следобяд, рядко ми се случва след вечеря също да хапна нещо, но то зависи от вечерята и как се чувства стомаха ми - поняга заради киселините не мога да ям никак, та чакам да ми минат и тогава се храня .. според мен няма нужда да добавяш повече хранения към дневното си меню - важното в случая е какво ядеш като качество, а не по колко пъти
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #123 -:
октомври 12, 2012, 09:04:05 »
Anita81 според мен лекарката ти е наясно, какви витамини пиеш, поне при мен е така, пише го лекарят всеки път в амбулаторния лист и го има на компютъра, след като има изоставане и ти е изписала допълнително протеинови напитки, тя е преценила.
За храненето, аз в началото бях по-стриктна. Знам, че е добре да се яде 4-5 пъти на ден. Аз закусвам, обикновено нещо тестено, обядвам готвено, към 3 ям плод, но вече не го спазвам стриктно и вечерям винаги. Други хранения нямам, но напоследък, даже ям по два пъти само на ден, просто ми се налага да водя доста интензивен начин на живот и така се получава, че не обръщам достатъчно внимание на себе си.
Вчера на курса за бременни къпахме истинско бебе на 3 дни, беше много вълнуващо,но самото бебе, макар, че тежеше 3500 беше толкова малко, после ни показаха и едно бебе 2400 и то направо беше миниатюрно. все още ми изглежда страшно, не знам как ще се справим първите дни, но поне вече имам нагледна информация и насоки за първия месец на бебето.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #124 -:
октомври 12, 2012, 10:09:22 »
Анита
, rafaela ти го е казала правилно, че не е важно колко пъти, а какво ядеш.
Аз докато бях бременна почти не съм закусвала, ядях си повече салати и плодове, сирене, кашкавал... изобщо не си промених начина и режима на хранене от преди бременността. Даже последните месеци като излязоха дини и пъпеши, имах дни, в които карах само на тях. Е, накрая родих бебе 3, 400 кг., така, че не е до храната. Моят гинеколог винаги ми казваше: не яж сладко и тестено, защото го слагаш на себе си, а не на бебето. То има нужда от качествена храна, не от боклуци. За тези напитки и витамини нищо не мога да кажа, слушай лекарката си най-добре, но за твоето хранене не се притеснявай
Руми
, спокойно, в момента, в който ти донесат твоето бебче и ще ти дойде отвътре как да се справяш
Аз не бях ходила на никакви курсове и не бях чела нищо за периода и грижите след раждането (то и да четеш, на практика е съвсем различно), но когато ми подадоха малката веднага знаех какво да правя... даже в болницата, като ме видяха как я кърмя и ме попитаха дали не ми е второ. Майчинският ти инстинкт веднага ще се прояви
Аз преди също изпитвах страх да държа толкова малки бебета, но когато гушнах своето беше съвсем различно. Ти къде ходиш на тези курсове, в Селена ли? И къде ще раждаш, защото знам, че Ямаков освен във ВМИ, изражда и в Селена?
За педиатър видях, че си питала... ние избрахме нашата педиатърка две седмици преди да родя. Просто започнах да проучвам кои са добрите в нашия град. Истината е, че най-добрите не работят по касата. Една такава е д-р Менчева- страхотна е, но реших да ходя при нея само от време на време, когато е нещо по- специфично. Иначе, избрахме по касата д-р Еми Менчева, във ВМИ на бул.Васил Априлов се намира. Доволни сме много
Когато я избрах, просто и се обадих и си уредих среща с нея в кабинета й, която среща не е задължителна, може и само по телефона да се уточните. Ние обаче, искахме да я видим, да се запознаем и да чуем какво трябва да се прави. Нищо не се попълва като документи, просто като се роди бебчето трябва като ви изпишат да и се обадите, за да дойде на домашно посещение. След това, педиатъра си казва кога, какво и как. Единствено се купува една амбулаторна карта за бебче, в която педиатъра да пише. Това е
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #125 -:
октомври 12, 2012, 10:14:10 »
моя мъж доскоро твърдеше, че в ръцете може да държи само деца навършили една година .. сега ще го видим като се пръкне дребосъка какво ще прави
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #126 -:
октомври 12, 2012, 10:16:58 »
Хахаха, Рафи, той и моят така говореше, ама искам да ти кажа, че сега не се отлепя от малката. От първия ден, като я взе и нон-стоп се занимавам с нея
Явно като си е тяхно и е по-различно
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #127 -:
октомври 12, 2012, 10:33:12 »
Момичета да ви се похваля - днес реших да повторя изследванията на кръвта в друга лаборатория и тромбоцитите ми бяха съвсем добре на средата на реф.стойности. Всичко останало съвпадаше
. Няма как за 5 дена да са се вдигнали за това най - вероятно е било грешка в предната лаборатория , но аз така или иначе от толкова четене из нета какви ли не неща си вкарах в главата . Четох за някакъв синдром на Хелп , който точно бил с ниски тромбоцити и влязох яко в джаза. Ох не искам да се сещам.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #128 -:
октомври 12, 2012, 11:03:59 »
Я, как сте се разписали тук
Ред
, радвам се за добрите резултати - добре, че си се сетила да повториш изследванията....преди 2 месеца майка ми имаше ужасни 3 дни в които се чудехме какво може да и е - ужасно ниски хемоглобин, левкоцити и тромбоцити...Повторихме и потретихме изследванията и нещата си дойдоха на мястото
Аз от вчера съм в 9 месец и чак не мога да повярвам колко бързо мина това време. Обаче, изобщо не ме е подгонило гнезденето - всеки ден ставам с идеята за отмятане на много задачи и накъде към обяд си викам: "И утре е ден"
Анита
, аз нямам опит с витамините и протеиновите шейкове, но знам, че при изоставане на бебчето се пропоръчва консумация на яйца - най-добре варени и чисто пилешко филе. Можеш да пробваш - поне е храна и то не лоша, няма опасност от предозировка (разбира се, не прекалявай с броя на яйцата).
Аз за цяла бременност не пих никакви витамини - наблегнах на плодовете и зеленчуците. Внимавам какво хапвам и гледам да ям редовно, въпреки, че напоследък бебка ми се е качила буквално под бюста и ми е трудно да се храня.
Руми
, аз така и не успях да се запиша на никакъв спорт за бременни, но пък не си спрях дупето от разходки и хайманосване
Ами така, де, хубавото време трябва да се използва
По повод големината на бебетата, преди време чакайки за преглед видяхме едно бебче, което беше под 3 кила и мъжо така се стъписа колко е малко, че оттогава говори на корема ми как трябва да порасне Бубата (все още това и е работното име), че да можем да си я гушкаме веднага щом се роди - каза, че не го е страх и няма търпение да я намачка...голям мерак
Активен
red_roses
Професор
«
Отговор #129 -:
октомври 12, 2012, 11:12:22 »
Добре де на какво се дължат тия коренни разминавания в лабораториите? Според мен е от недоглеждане и немърливост.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #130 -:
октомври 12, 2012, 11:26:17 »
Може и от това да е, но май имат различни методи за диференциално броене - така обясни една лаборантка - приятелка на майка ми.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #131 -:
октомври 12, 2012, 11:27:14 »
Мен ако ме питате просто от време на време поръчват некачествени реактиви!
Активен
red_roses
Професор
«
Отговор #132 -:
октомври 12, 2012, 13:32:53 »
Имали методи ... , че те така изкарват акъла на хората бе. Не може да има разминаване от близо 100 единици в рамките на няколко дена. Ама , че безобразие и то не говорим за всички показатели , а само за един. Свекито и тя преди малко звъни и реве - вика изкарах си акъла , на изследванията от фирмата не знам си какво й открили в урината и кръвта и тя се паникьосала жената и давай и тя в друга лаборатория , там всичко било наред
. На кого да вярваш не знам.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #133 -:
октомври 12, 2012, 16:16:28 »
Мерси, момичета
Честно казано аз преди ядях много плодове, особено като дойде лятото- просто не оставах без дини, пъпеши или праскови. Сега обаче вече не са хубави по магазините и май ще почна пак абълки и круши. Иначе домати и краставици ям доста често, почти всеки ден. За варените яйца преди ги консумирах може би през ден по 2, но веднъж получих предозиране с тях понеже се опъпчих и лекарката ми се скара че ям толкова много яйца- каза 1 на ден максимум. От тогава ме е страх да не се опъпча пак и ям яйца може би веднъж на 3-4 дни по 2. Знам че е малко и може би трябва да почна да си правя по 1 варено яйце на ден или поне през ден. Иначе протеини има и в месото, сиренето, кашкавала, млякото, ядките. Ям вски ден кашкавал, сирене, мляко и бадеми, които лекарката казва да ям по 40 на ден именно за екстра протеини. С протеиновите шейкове целта и е да засили растежа на бебка в последните седмици. Каза че според нея не е кой знае колко малка понеже има още 1 месец докрая и ще стигне до към 3кг най-вероятно, но мисли, че все пак с тези шейкове може да се засили малко разтежа. Не знам ще видим. Надявам се наистина да помогнат.
Активен
Katence
Ентусиаст
«
Отговор #134 -:
октомври 12, 2012, 16:49:57 »
Цоп и аз тук
Анита, преди всичко искам да те успокоя, защото и моята бебка изоставаше с една седмица, но нито за миг не съм се притеснила, защото и тонове и доплер и всичко останало си и е наред.Просто не може всички да раждаме бебета над 3500, освен това най-важна е белодробната зрялост на плода, а не колко е наддало бечето.За справка в 35-та седмица ние бяхме 2250, което не е много по-различно от вашето тегло
.За храните, аз съм на мнение, че стига да не гладуваш няма как да навредиш на бебето
Сега да дам и аз малко отчет, след тоновете днес-бебка е супер, аз контракции почти нямам и другия петък пак съм на тонове, както и на преглед за разкритие, че да я побутнем малко да излиза
, това е за сега чакам си контракции, а костите долу на триъгълника така ме болят, не знам какво е това чудо, разширявам ли се още, но на моменти не мога да си движа краката
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...