Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 01:51:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2 (Прочетена 88750 пъти)
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Re:Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2
«
Отговор #30 -:
септември 17, 2012, 08:02:28 »
И аз много се притеснявам за нея, дано да е наред всичко.
Аз се разминах с раболяването, явно прополките ме спасиха и този път , за два дни ми мина, сигурно просто ми е настинало гърлото.
При мен от няколко дни обаче започна едно страхотно изпотяване, цяла нощ съм чисто мокра-косата ми гърдите врата, а спя на отворен прозорец голя с чаршаф наметнат на кръста, вече и през деня ми става така, хората с якета, аз по лятна рокля с презрамки ичисто мокра, беше 18 градуса, почнах да се притеснявам да не настина.Четох, че е нормално за бременността и не се притеснявам толкова, но се чудя има ли го и при вас този проблем.
Вчера си купих 2 рокли есенно зимни, един анцуг, 2 чорапогащника и едни бикини, много съм щастлива, даже исках и още да купувам, ама мъжът ми ме спря, защото вече имам 1 панталон и едни дънки и то като се замисля за кога да купувам, но,както и да е, бях много щастлива с покупките
Вчера чух поверие по телевизията, че се купувало първо шапка за бебето, чували ли сте такова нещо, ние все още нищо не сме взели, а и се стремя да не вярвам на поверия, не разбрах какъв е смисъла?
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #31 -:
септември 17, 2012, 10:38:39 »
Руми
, супер е, че си се разминала с разболяването....миналата седмица и аз се уплаших, че съм настинала или лапнала вирус, но ми се размина неразположението
Бързо казвай откъде се сдоби с по-дебелички рокли за бременни, защото аз имам точно един панталон и едно блузонче, което по чудо ми става....всичко останало са летни ефирни роклички...А по магазините нищо не си харесвам, пусто...
И мен ме обливат от време на време "горещи вълни" - вчера на жестокия дъжд се разкарвах по рокличка и боси крака.....а какъв ужас беше лятото?! Не спирах да се потя - за пръв път в живота ми не можех да понасям жегата, явно си е екстра на бременността
За поверието за шапката - и аз го чух преди време, смисъла му бил, че като вземеш шапка, тя ще "държи акъла" на детето, т.е. щяло да е умно и разумно...нещо такова беше
По стечение на обстоятелствата и ние купихме първо шапчица на бебка, заедно с едно комплектче, което нарекохме за изписването
Пак да кажа, че съм със стиснати палчета за
Фийби
Активен
roumyana
«
Отговор #32 -:
септември 17, 2012, 10:47:03 »
Сноу и за мен беше проблем, много обикалях и търсих, но този магазин е супер и на много добри цени, имаше намаление на повечето неща, за съжаление има само в Пловдив и Стара Загора
http://conti-bg.com/conti-magazini.html
, ето го сайта, може да го разгледаш. Има още няколко магазина в Пловдив на други фирми, но примерно дънките, които купих от друг магазин са супер удобни като съм права, но като седна някак си ме прерязват в корема.Така, че ако си купувате панталони седнете и вижте преди да купите.
аз цяло лято само на климатици стоях, но сега като е по-хладно и не пускам, косата ми се е накъдрила вече от това, че е постоянно мокра
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #33 -:
септември 17, 2012, 10:50:05 »
Руми
аз бях така цяло лято, дори и сега от време на време имам пристъпи - примерно вчера бях така .. а за поверието - аз съм го чувала и смисъла на това да купиш шапка първо е, че е аксесоар за глава и така бебето ще тръгне да се ражда с главичката напред, а после, като расте през годините ще е разумно и първо ще мисли с главата си, а няма да прави глупости .. мен лично това поверие много ми харесва и затова и приготвих първо шапка - една мънинка такаваа, розово-беличка
обаче тва не значи, че ти трябва да правиш това - не забравяй, че някога поверията са измисляни повече, за да предпазят бременните жени по-скоро от самите себе си, отколкото защото са верни .. давам пример веднага какво искам да кажа с двете ми "любими" поверия, които ужасно ме дразнят, ама ужасно!
1. поверие, че каквото й се прияде на жената трябва да го получи веднага, защото иначе ще има белег на детето - ако примерно живеехме преди 100тина години 3 поколения в една къща, когато е невъзможно да се угажда на всички, защото се готви в огромна тенджера и се меси хляб веднъж седмично, е съвсем резонно да кажеш, че на бременната жена трябва да се угажда, защото хората тогава са разчитали повече на естествения подбор, отколкото на здравословните порядки, таа колко му е да забравят или да счетат за несвойствено да се положат повече грижи за бременната
2. поверие, че бременна жена не трябва да минава над въже, кабел и пр., защото така детето ще му се увие пъпната връв около вратлето - ама много ясно, че не трябва да се минава над горепосочените неща, ама не заради пъпната връв, а защото е опасно да не се спънеш, да паднеш и да се удариш, то това и за небременните се отнася, ако трябва да сме честни, нали?
между другото от конти и аз имам един панталон, сега мисля да си купя и рокля или нещо от сорта - много са им хубави нещицата и са много удобни .. за жалост са малко скъпички, ама като хванеш промоция нещата се оправят
Активен
roumyana
«
Отговор #34 -:
септември 17, 2012, 12:33:18 »
Рафи, в момента явно има намаление в Конти, защото едната рокля е 28 , а другата 40, другите неща не ги знам колко са, но общо дадах 130лева.
Аз гледам да не вярвам на поверия, примерно нямам червен конец на ръката. Това за кабелите ме притесняваше леко, защото от бюрото ми на работа към стената минават три кабела и аз всеки ден ги прескачам, ама какво да правя, гледам да не му отдавам значение. За яденето не съм пощенлива, даже се дразня като ми носят колегите храна, кой яде нещо и носи и аз им се развиках, да не съм прасе, бременна съм, но това, не значи, че трябва да ям всичко.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #35 -:
септември 17, 2012, 13:26:16 »
Руми, мерси за инфото за дрехите.....а за яденето ти съчувствам - и мен постоянно ме тормозят разни хора да съм си вземела от това или онова....не заради мен, заради бебето...как трябвало да ям за двама....а на мен изобщо не ми се дояжда и не желая да се тъпча, но уви - досадници бол
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #36 -:
септември 17, 2012, 15:50:57 »
именно заради това с носенето и тъпкането с храни от всякакви хора, много го мразя това поверие - ами ако не съм гладна или пък съм алергична, тогава какво ще стане?! или пък чужденците, дет хич и идея си нямат за подобни поверия, те кво да не ходят нашарени като далматинци аа ма ха
за кабелите е същата работа - трябвало видиш ли да прекараме кабела на телевизията, който забележете минава под прага на вратата и просто е невъзможно да се спъна в него, над нея .. ама извинявам се, обаче не виждам смисъл, пък и ако ще седна да се съобразявам с всички поверия, то не трябваше да се подстригвам и да ходя като дамаджана в главата или нещо още по-екстремно .. а пък за червения конец - аз лично си нося такъв без да съм спирала и за ден, някъде от 8ми клас - не, че някой ми е казал, че трябва, така просто се чувствам по-спокойна .. по същата причина и приготовленията за бебчето ги карам съвсем плавно и полека, без да бързам - от чисто практична гледна точка не оставям всичко за последния момент, защото ние сме есенно, да не кажа и зимно бебче и просто не мога да очаквам, че за 3 дена докато ние сме в болницата, ще успеят да купят това, което на мен ми харесва, да го изперат, изсушат и изгладят качествено, а не искам бебето ми още от първия момент да лежи в чаршафи миришещи на въглища или да се обрине от нещо .. та мисълта ми е /накратко
/, че не трябва да се прекалява с нищо - пак да се прояви уважение към традициите, но не и да се стигне до вманиачаване
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #37 -:
септември 19, 2012, 11:07:06 »
Охх и аз където и да отида, всички само ме тъпчат, но аз все още успявам да удържа фронта
и да отказвам, ама прияде ли ми се...стой и гледай какво става, може да съм 40 кила с мокри дрехи, ама побирам доста...
Иначе за поверия и такива неща, единственото, което ако може да се нарече съм спазила е с червеното конче на ръката , което сложих скоро , и то защото исках майка ми да ми го сложи ,а тя живее в чужбина, и така изчаках да отидем на гости и тя да ми го сложи
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #38 -:
септември 19, 2012, 19:30:23 »
Ох тия поверия
С Крис майка ми (лекар) ми вдигна скандал по телефона, че съм пазарувала преди детето да се роди и че щяло да се изроди
. Абе викам , жена , ти уж си учен човек , а говориш такива глупости. Това д аходиш д апазруваш след ражаднето ми се вижда стресиращо. Така Крис като се роди, всичко беше изпрано и подредено и не съм се притеснявала ,че нещо ще ми липсва. Това за косата така и не разбрах защо не трябва да се подстрива бременна жена. Ние бяхме миналия петък на ориентация в родилния център. Много ми допадна. Намира се точно срещу една от големите болници в случай на спешност. Стаите са обзаведени тематично, всяка една разполага с вана, ако някой желае водно раждане. Хубавото е че те изписват същия ден , ако няма никакви проблеми с адаптиране на бебето. Обстановката е много спокойна и не ми създаде чувството на тревожност както болниците го правят. Следващата ми консултация е на 26.09.
Иначе аз да се пооплача малко. От петък съм болна с температура. Първо сливиците,сега и кашлица ми се появи. Не мога да взимам никакви антибиотици, но ако до петък положението не се оправи, отивам на лекар.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #39 -:
септември 20, 2012, 07:13:21 »
Мири
поверието за косата е разностранно .. аз лично съм срещала два варианта:
вариант1: че ако майката се подстриже и бебето е момче или ще му отреже пишката, или част от нея;
вариант2: че ако майката се подстриже ще съкрати живота на детето си с толкова години, колкото см. от косата отреже;
смешки в общи линии
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #40 -:
септември 20, 2012, 10:37:29 »
Miri, аз понеже зимата бях бременна и съответно ме хвана вирус, освен гърло, бях и с темперетура. Моят доктор ми изписа за нея хомеопатично лекарство "Осцилококцинум".
Много бързо помага, веднага смъква темперетурата, а помага като цяло на грипни състояния. Напълно безвредно е.
http://apteka.framar.bg/15001432/%D0%BE%D1%81%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%BC-%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B8-6
А за гърлото, моето беше много зле и освен, че ме болеше постоянно кашлях. Доки ми изписа таблетки за смучене Кофлет. Рядко се срещат, но като цяло са едни от малкото таблетки, които са безвредни (виж съставките). Помагат много бързо! Ето линк, за да ги видиш:
http://apteka.framar.bg/30001334/%D0%BA%D0%BE%D1%84%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8-10
Пробвай тези две неща, сигурна съм, че ще ти помогнат
Активен
malia
Ентусиаст
Публикации: 136
«
Отговор #41 -:
септември 21, 2012, 14:50:41 »
Момичета някоя от вас ходила ли е на йога и как се чувстваше.Аз ходих няколко пъти преди да забременея и сега се чудя дали да започна да хода отново.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #42 -:
септември 21, 2012, 19:08:33 »
Можеш да се запишеш на йога за бременни......аз така и не успях и сега ме е яд
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
септември 23, 2012, 05:02:16 »
Здравейте, мамчета
Как сте?
Малък отчет от мен. Имахме консултация и лекарката ми каза, че ще е много изненадана ако бебка се обърне с главичката надолу, понеже последния ултрасаунд показа, че още не е, а би трябвало да се е обърнала досега и че най-вероятно ще се наложи цезарово сечение, но ще видим в крайна сметка какво ще стане. Все още има време бебка да се обърне. Каквото е писано такова, мен не ме е страх, само искам бебка да е жива и здрава, няма значение дали ще се появи с цезарово сечение или с нормално раждане. Ние днес купихме кошарка с матрак и съм супер доволна
Иначе се чувствам добре. Имах малко напрегната сутрин понеже майка ми ме изкара извън нерви, чак си поплаках малко от нерви, но както и да е, случват се и такива неща. Краката ми са подути, дишам трудно през носа и вече си усещам коремчето тежко, особено вдясно където е бебка, но знам че това са нормални неща. Усещам, че съм станала по-тромава. Качила съм 16кг от началото и както казва мъжа ми- съм станала "пухкавка"
весела неделя
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #44 -:
септември 23, 2012, 05:55:18 »
Анита, честито легълце
Браво!
Съгласна съм с теб, че няма значение как ще се появи беба - важно е ти и тя да сте добре.
Аз доста бях изчела до кога могат да се обръщат бебетата и да ти кажа, че до 36 седмица са много активни. След това е по-малка вероятността, но аз лично зная за много обърнали се бебета и след това.
Например моята беба застана с главичката надолу някъде към 32 седмица, но акушерките ми бяха казали, че дори ще пробват да ми помогнат да я обърнат (прави се като масаж на корема - аз бих го нарекла "месене"). Също така има пози (на четири крака), които можеш да правиш и така предоставяш повече пространство на бебето, за да се завърти. Зная и за използване на фенерче - детето следяло светлината и се обръщало; както и с лед по корема. Успех и бъди положителна!
Която и статия да прегледаш, в повечето има
снимки и обяснения
А fibi_bg как е?
«
Последна редакция: септември 23, 2012, 05:57:37 от Anichka
»
Активен
Страници:
1
2
[
3