Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 05:57:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата /църковна/ на m0onlight - 20.08.2012г.  (Прочетена 106039 пъти)

cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: август 08, 2012, 14:31:53 »

Муунче миличка много ви се кефя, за това което сте решили да направите с обиколката из БГ...звучи ми страшно вълниващо..сигурна съм, че тортата ще бъде прекрасна и готова на време  give_rose
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: август 08, 2012, 15:18:28 »

Безкрайно сте мили всички, направо ми разтапяте сърчицето! heart kiss2 kiss2 kiss2 kiss2 kiss2

Много ми се иска скоро да ви покажа дреболийките, надявам се до другата седмица вече да сме решили проблема с фотоапарата, за да кача малко снимки в галерията
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: август 08, 2012, 15:26:36 »

тъкмо ще ги покажеш наведнъж и още повече ще се радваме  yahoo
Активен
dixie
Сватбар
Публикации: 281

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: август 08, 2012, 17:24:10 »

Муун, честита тема със закъснение!Чак сега имах време да седна да почета форума.. Ще следя с интерес !  give_rose
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: август 09, 2012, 10:54:01 »

Благодаря, мила дикси give_rose

Момичета, дави поразпитам малко за църковния ритуал tease Нашия списък за църквата, който ни дадоха е много малък... почти нищо не ни искат pardon Само свидетелство, кръщелни, халки, ритуални свещи, бутилка червено вино... май това е! Дори питка не искат, чудя се дали да правим scratch one-s head По принцип и двете майки са майсторки на питките, но щом не ни искат и не знам дали да ги тормозя да правят изобщо...
Другата ми чуденка е колко горе-долу да бъде дълга панделката, с която ще се завързват свещите?
Също се чудя как точно да направим самото излизане от църквата - няма да пускаме гълъби, нито късметчета да хвърляме (защото гостите са ни общо 10 човека с нас и ще стане малко смешно да хвърляме късмети sarcastic) Мислех си кумата да хвърля жито, докато мъжът ми ме изнася на ръце примерно... Някой да има по-оригинална идея? pardon
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: август 09, 2012, 10:58:09 »

и нашия списък е същия, дори и кръщелни не ни искат, казаха просто че трябва да сме кръстени задължително и че ние си отговаряме пред Господ ако някой излъже примерно, не ни ги искат да ги носим кръщелните...нито бокал, нито питка...
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: август 09, 2012, 11:00:20 »

Josephine, аз мислех, че нашият списък е малък, но пък вашия е още по-съкратен blum
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: август 09, 2012, 11:07:46 »

това няма да ни попречи да се венчаем  Wink
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #143 -: август 09, 2012, 11:08:36 »

Ами иска се и една чаша  Wink, макар и църквата да има така наречения бокал.
m0onlight , задължително да ви хвърли кумата жито /не грухано, а с обвивка/, стотинки и бонбонки- това си е ритуал за плодородие, богатство и сладост на брака.
За питката се чудя защо не ви я искат, май всяка църква си има собствено вижданел
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: август 09, 2012, 11:17:01 »

Josephine, разбира се, че няма да попречи Wink
Свекърва, абсолютно е така - всички църкви си имат различни изисквания crazy И тъй като аз лично не съм много по спазване на всякакви ритуали, а по сватби никога не съм обръщала внимание как точно протича църковния брак, затова съм в чуденка как да се получи при нас smile Мислиш, че е хубаво да вземем наш бокал ли? Аз много се чудех за тоя бокал дали да вземем, но след като няколко пъти питахме дали това е абсолютно всичко, което искат от нас и друго освен по списъка не им е необходимо, се отказах да купувам .. не знам и аз girl_impossible
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #145 -: август 09, 2012, 12:11:39 »

Много странно, че не искат питка, мед, сол...  pardon
Аз съм решила като стигна до украсяването на свещите да ги хванем пред огледалото и да преценим колко панделка да отрежем  girl_wink
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #146 -: август 09, 2012, 12:25:14 »

Ами аз за съжаление съм свидетел на доста неприятни емоции, създадени от духовни служители в последния момент, та затова....За сватбата на сина имахме и ние списък с нещата /вкл. погача и мед/ и предварително бяхме платили таксата. Тайнството го вършиха в Бачковския манастир и на церемонията бяха само младите гости. Целта беше да се покажат пловдивските забележителности  и манастира на чужденците, както и източноправославната венчавка. Та нашите хора влезли в църквата и духовното лице пред всички изтърсило, че трябва да се доплатят на касата 120лв. и да си купят от църковния магазин чаша. Младоженецът /сина/ не носел пукната стотинка и попитал дали става с кредитна карта. Попът така се изблещил, че заприличал на тези, дето ги рисува Чудомир. Снахата обаче, като по- досетлива, моментално събрала пари от всички гости /кой, колкото има/, казала, че видяла на масичката прекрасна старинна чаша, приготвена за действието и оправила нещата. После, за капак, попът пощипнал по бузката една японка за ужас на всички останали.  bad Дано при вас не е така, но ако си гнуслива /не се знае как е мит църковния бокал/ купете си.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: август 09, 2012, 12:39:02 »

Свекърва, много си права в последния ред, вземаш да ме зачудваш и за нас.....уж казаха да не носим, че си имат, ама пък кой знае кой е пил от там...
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: август 09, 2012, 12:44:53 »

Муунче миличка ние си бяхме купили, а си го пишеше и в списъка..но подкрепям, че не знае кой е пил от него, а пък аз съм много гнуслива чесно казано..а за питката и меда и мен ми е странно, но явно във всяка църква е различно  blum
« Последна редакция: август 09, 2012, 13:24:48 от cveta_d86 » Активен
m0onlight
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: август 09, 2012, 13:17:36 »

Тъкмо се бях отказала, а вие така лесно ме навихте наново с това гнусене (и аз съм гнуслива bad) Даже се размечтах и веднага се сетих от къде да си вземем бокал - там, откъдето си взехме сватбените чаши, хем може да изберем някакъв бокал в подобен стил heart
Между другото свекърва, така като разказваш и пак се сетих за гениалния поп на едно кръщене, където бяхме преди 2 седмици(дето викаше и крещеше на хората, обиждаше на 'дърти', а той самия беше най-възрастен от всички присъстващи! Духовник....!?!) Често казано не мисля, че при нас ще има подобни 'изцепки', защото нашият поп е сравнително млад, веднага забелязах халката на пръста му, а и така хубаво ни говореше, макар че се видяхме за 5 минутки. Шеговито разказваше на мъжа ми да внимавал и много да ме пазел, защото си е намерил съкровище, мен ме пита за роклята, готова ли е, по поръчка ли е шита хехехе Надявам се да няма изненади smile
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: