Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 18:16:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Халките - 11-част  (Прочетена 168036 пъти)

Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: октомври 26, 2012, 13:20:41 »

да точно! Аз свалях свалях снимки и пак нямаше някоя която да е на 100% същото каквото искам и накрая ги показах снимките и по тях обяснявах, нарисувах го и ми го направиха smile
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #91 -: октомври 26, 2012, 16:05:34 »

Ти, ако попаднеш на калпав бижутер, и неговите модели да са - няма да ги направи, както трябва  tease

Намери български производители и гледай модели - така ще ги комбинираш и при сносно обяснение, няма начин да няма начин  Wink
Виж сайтовете на Сара Трейд и Златна корона. Вътре имат мнооого снимки и модели. Относно изработката - има много мнения за Сара Трейд във форума, а за Златна корона - моят годежен пръстен е тяхно производство и съм много доволна от към качество и обслужване  good
Активен
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: октомври 26, 2012, 17:39:28 »

Благодаря ви много за съветите, момичета give_rose Мисля, че първата ми работа е след като се прибера в Бг да разгледам основно магазините. Днес, ровейки се в нета, попаднах на няколко реални снимки на халки, които вече бях разглеждала в Сара Трейд и ми направи впечатление, че снимани в реални условия, халките изглеждат много по-красиви, отколкото на тези снимки, обработени с фотошоп. Мисля, че биха ми допаднали доста моделчета, ако ги видя на живо. smile
Но имам и едно друго терзание crazy Тъй като мъжът ми ще има възможност да се прибере в България може би десетина дена преди сватбата, ще трябва без него да поръчвам халките. Но не му знаем номера, нито пък има някой пръстен да взема. Мислите ли, че ако му измеря пръста с конче, ще успея да взема точна мярка? ohah
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: октомври 26, 2012, 17:54:54 »

Не съм убедена, че ще можете така. Защо не отидете в някой бижутерски магазин и да си видите там мерките на пръстените. Едва ли биха ви отказали, пък ако трябва ще заплатите. После като се върнеш в БГ ще дадеш тези мерки на бижутер и толкова.
Активен
Alichka

« Отговор #94 -: октомври 27, 2012, 14:46:08 »

Най-добре е да пробвате в един-два магазина за размер. Никой няма да ти откаже да ти каже точния размер. За самото усещане "става - не става този пръстен" има значение както ширината на халката, така и самата дебелина на пръстена (като го погледнеш насреща). Иначе в България повечето фирми правят пръстените за максимум 10 дена в пиков сезон, така че ориентирате ли се към магазин, можете да говорите да изработят първо твоята и след това на мъжа ти.

Вие питали ли сте в този магазин, където сте видели халките с диаманти и платина, дали не могат да ви ги направят от бяло и жълто злато и циркони например?  smile
Активен
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: октомври 27, 2012, 20:55:11 »

Вие питали ли сте в този магазин, където сте видели халките с диаманти и платина, дали не могат да ви ги направят от бяло и жълто злато и циркони например?  smile

Не сме питали, но тук златото върви по около 100 евро nea Нямам никакво намерение да ги правим тук, при положение, че в Бг ще излязат по-евтини и от наполовина. Иначе днес успях да ги снимам yahoo Ето ти въпросните халки. Само че не личат камъчетата на дамската/три на брой/ и май това е розово злато, а ги искаме с жълто и бяло smile
[/i]
Активен
Alichka

« Отговор #96 -: октомври 28, 2012, 14:37:58 »

Всичко много добре си личи  good Мисля, че изобщо няма да е проблем да ви ги изработят тук. Снимката е идеална да покажеш какво искаш. Ще чакаме да се похвалиш с крайния резултат  Wink
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: октомври 29, 2012, 09:19:54 »

Имайте на предвид че халките не са просто обикновени пръстени и размера им не е като на тънко пръстенче. Размера зависи от ширината на халката, нашите примерно са 7мм широки и като ги поръчвахме аз му казвам на златаря че нося 51 номер, той ми казва значи халката ще ти я направим 53-54 и аз се изумих тогава, но в крайна сметка сега като я нося ми е добре, не ми се вади, но не ми и стяга. Има на къде да ми напълнее пръста малко и има на къде да отслабне. На мъжа ми му я увеличиха само с 1 размер от този който той носи и сега му стяга и му прави ранички. Така че помислете го това, най-добре е на място да се премери халка с такава ширина каквато искате за да си видиш размера.
Активен
Dark_ButterFly
Ентусиаст
**
Публикации: 132

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: октомври 29, 2012, 12:09:58 »

Нека и аз се похваля с нашите халки

Взехме ги по каталог от Сата Трейд. Беше много интересно, защото в София, за грам ни казаха 80лв, минахме през Раковски (там ги видяхме и на живо) и беше 75лв за този модел и накрая отидохме в едно малко градче близо до Стара Загора - Раднево (там живеят моите родители), където от същия каталог си избрахме халките и бяха 62лв на грам. Много сме доволни smile

Ние имаме много време още до сватбата (май месец ще е), но стандартно покрай баловете се повишават цените на златото и решихме да избързаме.

Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: октомври 29, 2012, 22:57:19 »

Да, между другото в момента се покачват цените на златото, поради покачването му и на борсата. Нас ни посъветваха да поръчаме халки преди 1 ноември и се оказа, че при нашите златари цената се е вдигнала вече с 3лв/гр. и се очаква да се вдига още.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: октомври 30, 2012, 08:36:40 »

толкова различни цени срещнахме ние като обикаляхме за халки....много е странно...цени от 60лв до 80лв....нормално ли е чак такава голяма разлика да е имало?
Активен
Alichka

« Отговор #101 -: октомври 30, 2012, 13:15:33 »

Нашите ги поръчахме на 49 лв на грам при положение, че в други магазини беше по 58 лв/ грам. Разликата може би идва от това, че някои модели, където се налага ръчна изработка и напасване на елементите според размера, включват в цената на грам злато самата работа на бижутера.
Затова според мен си заслужава обикалянето и разглеждането по различни магазини  Wink
Активен
Maria681
Ентусиаст
**
Публикации: 69

« Отговор #102 -: октомври 30, 2012, 15:26:22 »

Ето ги и нашите прекрасни халки. Поръчахме ги както са на снимката от бяло злато, тъй като и двамата не носим жълто и една идея по-широки.
Вече нямам търпение да станат готови Girl_hide

* 00005614 (3).jpg (35.59 KB, 400x380 - видяно 2801 пъти.)
Активен
marina_kb
Ентусиаст
**
Публикации: 124

« Отговор #103 -: ноември 01, 2012, 23:18:32 »

Вече повече от месец нося брачната хълка и искам да посъветвам да не си купувате пръстени с матово покритие (не съм сигурна дали точно така се нарича покритието).  Халките ни още на следващия ден след сватбата бяха надрани (по-скоро изглежат надрани, с малки рески) и изглеждат така все едно сме ги носили години. Мисля, че и по-нагоре в темата беше коментиран подобен проблем. Принципно златарят ни беше казал, че това покритие се поддържа лесно и не отнемало много време да се матира, но въпреки това ми е тъпо, че така изглеждат.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: ноември 02, 2012, 08:35:50 »

те и лъскавите, които не са мат, пак се надраскват.... smile
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: