Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 12:37:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 12част
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 12част (Прочетена 176312 пъти)
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 12част
«
Отговор #300 -:
август 09, 2012, 11:33:48 »
мисля, че не е голяма разликата, бях го запазила някъде, но после се отказах и го изтрих
потърси в последната тема мисля имаше
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #301 -:
август 09, 2012, 11:40:45 »
Не искам да се повтарям, но виждам че се опитвате да сондирате мнения за медицинските, затова пак ще кажа - в МЦ Санита в Младост излиза под 100лв.(мисля към 80лв. да не ви подведа за точната сума) за двамата, всички необходими кабинети са там, резултатите от васермана ни излязоха на същия ден, но следобед
Активен
girlinblue182
Ентусиаст
«
Отговор #302 -:
август 09, 2012, 22:57:38 »
Здравейте, момичета! Отдавна не съм влизала във форума, но имам нужда от съвет... Затрудняваме се с това дали тържеството ни да бъде вътре в ресторанта или навън до басейна. Вътре не ми харесва много, но пък навън като се стъмни не ми допада как изглежда видеото. Ще бъде вечерна сватба в Белвю. Казаха ни, че вечер падала голяма влага. Родата пък взе да се меси с това, че имало мухи, комари, басейна, децата... Както всичко беше ОК, в един момент всичко се обърка и не знам какво да правя. Младоженеца е на 100% за навън, аз се колебая много дали все пак не трябва да е вътре
Моля, дейте мнения по въпроса, плюсове и минуси и на двете страни. Благодаря предварително!
Активен
petiasimeonova2
Любопитен
Публикации: 44
«
Отговор #303 -:
август 10, 2012, 07:18:57 »
Не го мисли чаааак толкова. На едни ще им е тъмно на вън, други ще ги нахапят комари, трети ще им е задушно вътре. Виждала съм сватба в Белвю навън и е много хубаво. А относно видеото - ако има качествена техника и осветление - какво е значението, къде ще бъдете? Давай смело навън, а ако вали - явно е трябвало да сте вътре. А мнението на роднини - защо не се въздържат от коментари - не знам. ТО угода няма за никой.
Активен
zp_70
Ентусиаст
Публикации: 98
«
Отговор #304 -:
август 10, 2012, 07:30:40 »
Била съм на вечерна сватба в Белвю навън около басейна. Почна по светло, имаше изнесен ритуал - има красива арка, в басейна имаше разни свещи и сърца. Атмосферата беше празнична. Като кухня не си спомням нещо фрапиращо хубаво или лошо, значи е било ок. Вечерта наистина не е много добре осветено, но за виждане от масите се виждаше нормално как танцуват хората на дансинга. Само по себе си аз не съм за видео заснемане, затова и ще имаме само фотограф. Едва ли ще гледам диска повече от 1-2 пъти с превъртания, а снимките са нещо съвсем друго по мое мнение. Аз също много дълго време се чудех на открито или на закрито. Самият факт, че винаги съм си представяла сватбата на открито натежа и сега ще сме на градинско парти
, ако вали ...? Няма как да се предвиди, но се надявам да си заслужава и времето да е с нас. Давай смело, няма да имаш втори път да го направиш както си искала, така че ... само ти си важна какво искаш, а и щом половинката ти иска мисля, че е решено
Успех.
Активен
girlinblue182
Ентусиаст
«
Отговор #305 -:
август 10, 2012, 09:25:24 »
Благодаря много! Дано при вас всичко да е наред и времето да е прекрасно! Кога е датата?
Знам, че фотото е по-важно, но все пак трябва и двете неща да са ОК, щом ги има. Но е успокоение, че всеки си е виждал порцията
Не знам дали ще вали, няма прогноза за датата ни, след около 2 дни ще излезе, още е рано. Надявам се всичко да е наред
Смятам, че за една вечер всички би трябвало да се съобразят с нашите желания, все пак тържеството няма да е повече от 6, максимум 7 часа
Надявам се да преживеят нещата, които не им харесват
Благодаря отново, това ми дойде като глъдка свеж въздух
Активен
m0onlight
Баш Майстор
«
Отговор #306 -:
август 10, 2012, 10:11:21 »
girlinblue182
, за Белвю мога да ти дам информация от първа ръка -
нашата сватба беше там
Наие бяхме вътре в ресторанта, въпреки, че всички от Белвю ни убеждаваха да е навън - нашите гости бяха повече от 80 и навън просто не виждахме как ще се поберем
Освен това един от последните пъти, в които ходихме до ресторанта за последни уточнения преди сватбата, видяхме как е украсено за сватба и тотално се убедихме, че искаме вътре! Същата вечер валя страхотен дъжд (това вече не може да се предвиди, но ние не искахме да рискуваме). Освен това не знам дали да ти казали и не знам дали и тази година е така, но миналата предлагаха пластмасови столове за навън
метнати с един чаршаф отгоре и уж панделка, за да не се изхлузи всичко от пластмасата
На мен лично не ми се вижда най-удачния избор за столове за сватба
Разгледай албума ми - разрязването на тортата ни беше навън... за мен си беше доста тъмничко, въпреки че бяхме в близост до ресторанта и идваше светлина от него...
Ако имаш въпроси за Белвю, на среща съм да помагам, ако мога
Активен
petiasimeonova2
Любопитен
«
Отговор #307 -:
август 10, 2012, 10:18:19 »
Аз съм на мнение, че всичко е важно - фото, видео, украсаи т.н. Според мен, ако снимките са ти некачествени и не ги харесаш - и два пъти няма да ги гледаш. Ако фима е скучен и също некачествен - едва ли го гледаш два пъти. Но ако имаш професионални снимки, направени както трябва - ще ги разглеждаш всеки ден по 10 пъти. Ако имаш перфектно и професионално видео, направено с идея и различно виждане - ще го гледаш постоянно. Още повече, че едва ли ще си спомняме покрай еуфорията всичко, а така ще е документирано:)
Между другото се двуомим вече между два месеца - март и април:) Имаме напредък. Но нали сезоните вече са 2 - или много студено или много топло и се чудя, дали март месец няма да е още студено.....
За сега събирам много инфо от вас и съм си създала файл:), за да не се лутам после.
А колко по-рано започвате приготовления? Приятелката ми, на чиято сватба сме кумове скоро започнаха да резервират 8 месеца по-рано - ресторант, агенция, видео, фото и ДЖ
...Е, поне е спокойна, че това, което иска няма да е заето, но все пак....ми се струва раничко. Как мислите?
Активен
girlinblue182
Ентусиаст
«
Отговор #308 -:
август 10, 2012, 10:21:15 »
Уговорката ни за столовете и масите е да изкарат дървените отвътре, защото аз им казах, че е абсурдно да сложа хората по пластмасови мебели. Казаха, че не е проблем да ги изкарат. Осветлението не е силно, но фотото ще донесат свое осветление. Като ходихме на среща с тях ни казаха, че разликата между вътре и вън я има, но не пълна тъмница разбира се.
Проблема е, че младоженеца нямаше много претенции към организацията по сватбата, за всичко, което съм харесала и организирала съм се консултирала с него и на него му е допадало, но тук каза, че не иска да е вътре, ако по прогноза за времето няма проблем, разбира се.
Остават 15 дни до сватбата, а се изпокарахме за глупости точно накрая, да си кажа честно, вече ми идва в повече, при условие, че всичко беше наред преди това.
Ще ти пиша на лична за едно уточнение
Активен
petiasimeonova2
Любопитен
«
Отговор #309 -:
август 10, 2012, 10:26:24 »
girlinblue182 - не се карайте за такива неща. Какво е значението къде сте? Нали хотела е един и същ?
За гостите ще е по-приятно на прохлада, а и за пушачите (не съм от тях), но вместо да липсват от ресторанта, за да пушат, ще могат свободно да го направят. А и можеш да питаш агенцията си за идея за допълнително осветление и ако бюджета позволява - да го добавите.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #310 -:
август 10, 2012, 10:28:23 »
Цитат на: petiasimeonova2 в август 10, 2012, 10:18:19
А колко по-рано започвате приготовления? Приятелката ми, на чиято сватба сме кумове скоро започнаха да резервират 8 месеца по-рано - ресторант, агенция, видео, фото и ДЖ
...Е, поне е спокойна, че това, което иска няма да е заето, но все пак....ми се струва раничко. Как мислите?
Ние лично запазихме ресторанта февруари, а сватбата ни ще е на 01.09.2012г.
Докато бяхме на среща с гл. готвач дойде друга двойка, която също се интересуваше от тази дата. Казаха ни, че тъй като сме първи, имаме време за размисъл дали ще ги предпочетем, но все пак да дадем отговор в рамките на седмица, заради другото запитване. Дж също запазихме март някъде, но просто ние си бяхме решили кой искаме и затова решихме да си го запазим, за да ни е сигурно. Видеото и фотото запазихме април, като и за двете пак бяхме помолени за бърз отговор, защото имат запитвания
Единствено агенцията запазих преди 2 седмици. Това е моят скромен опит в приготовленията
Активен
girlinblue182
Ентусиаст
«
Отговор #311 -:
август 10, 2012, 10:54:00 »
petiasimeonova2, права си, но в един момент и това се случва, за съжаление.
А относно това колко рано сме започнали. Ние се сгодихме декември 2011. Малко след това се случи тъжен повод в семейството и решихме да отложим нещата. Февруари си говорехме дали все пак не трябва да продължаваме и ние напред, тъй като времето си минава. На 10.02 си запазихме дата в ритуална - 25.08. За 4 дни запазихме ресторанта + хотела, понеже ще имаме гости, които ще нощуват там, DJ, фото, видео и църква. Оказа се, че фотото, което исках, го заеха вечерта преди да се обадя аз, но в последствие установих, че сегашния ми избор е по-добър за нас самите. DJ ме затрудни, понеже звъннах на поне 5-ма и те бяха заети на нашата дата, учудващо нашия, беше свободен, но тогава сумата, която поиска ме притесняваше. Не бях подготвена за цифрите, които чух тогава
Сега съм по наясно с нещата. Агенция нямаме. Доставя ми удоволствие да се занимавам с организацията, не ме е затруднила... Освен това вътре или вън
)
Късмет с подготовката!
Активен
m0onlight
Баш Майстор
«
Отговор #312 -:
август 10, 2012, 10:56:57 »
petiasimeonova2
, аз бих избрала април месец, (но аз съм пристрастна, защото тогава ми е рождения ден) - за мен тогава започва пролетта
Иначе всеки започва с организацията колкото по-рано намери за добре
Ако си харесате определен ресторант, църква, ди-джей, фото и видео (това са основните неща, за които е хубаво да се запазят по-раничко), тогава защо да не си ги резервирате? Не е нужно да чакате да наближи датата - тогава може да се окаже, че вече са поели друг ангажимент.
girlinblue182
, добро решение за столовете
И ние уж имахме допълнително осветление, но на снимките навън .. не видях да оказа влияние. Това разбира се много си зависи от фотографите и видеооператорите - аз определено съжалявам за избора си
Между другото кого сте наели - да не се окажат нашите
И недейте толкова да се вглъбявате за дреболии
Активен
EJ
Ентусиаст
Публикации: 97
«
Отговор #313 -:
август 10, 2012, 11:21:26 »
Цитат на: gucci в август 03, 2012, 15:18:24
Аз имах предвид Финиди за торти от Аксаково.
Може ли някакви координати?
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #314 -:
август 10, 2012, 11:53:09 »
Цитат на: girlinblue182 в август 09, 2012, 22:57:38
Вътре не ми харесва много, но пък навън като се стъмни не ми допада как изглежда видеото. Ще бъде вечерна сватба в Белвю.
Преди десетина дни снимах вечерна сватба в "Белвю" и всичко беше О.К. Не съм забелязал нещо неприятно. Относно видеозаснемането - за видеооператора е задължително да има стативи с лампи за осветлението, а и също и репортажно осветление (за камерата). Желая ти весела сватба, изпълнена с много емоция!
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...