Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 09:25:49

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Клуб на БЕБЕправещите - 22 "  (Прочетена 150362 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #375 -: ноември 21, 2012, 18:20:41 »

О, но шпа го бият само като видят бременно дупе. Много боли! Ама това е друга тема...

Аз ходих на преглед и с коремен ехограф видя, че съм бременна в 4-5 седмица, мисля. Защото една седмица по-късно се наложи да лежа в болница и там вече се чу сърдечна дейност. Не си отменяй часа, а иди. ако нищо не види, ще ти каже за друг ден  Wink
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: ноември 21, 2012, 19:22:30 »

Абе то според мен не е до седмица ами до ниво на ЧХГ. При мен на 4 дни закъснение беше над 1000. Когато отидох на лекар, докторката каза, че съм в 4та седмица, но се виждаше доста голямо сакче.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #377 -: ноември 22, 2012, 10:43:30 »

Да, най-вероятно си права, punk_girl123. Защото в началото хормоните се покачват рязко и така тестовете за бременност отчитат положителен резултат. Когато правих феталната морфология в по-напреднала бременност, нивото на един от хормоните ми беше по-висок - при граница 2 той беше 2,6. Доста се уплаших тогава, защото лекарите нищо не ми обясниха. Добре, че майка ми е от хората, които ЗНАЯТ английски и намери в интернет страшно много медицинска литература по въпроса. Оказа се, че ако си бременна с момиче, нивото на тези хормони спада доста по-бавно във времето в сравнение с бременност с момче. И наистина в последствие се установи, че аз съм чакала момиче и че всичко е било нормално с хормоните ми.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: ноември 24, 2012, 10:53:45 »

Изпратих мъжо на работа и веднага гледам да вляза да ви прочета

Снощи бях на преглед. Доки каза че съм в 6та г.с. но било прекалено рано да се види нещо ...каза да си запазя направлението за декември месец и да дойда между 15-20ти и с него направление щял да ми пусне изследвания тогава. И сега минах на частен преглед така да се каже. Гледа ме с вагинален ехограф и каза че още не се е загнездило каквото и да значи това...нямало го било в матката. Ендометриума бил налице, леглото му било подготвено, видя някъкво по светло петънце което ми го снима, каза че това е ендометриума, но ембриона не се бил загнездил още...бил пътувал все още натам....какво значи това, че е още в тръбите ми ли? В 6та седмица, не е ли късно, не трябва ли да се е загнездил вече. Моля ви разтълкувайте ми тия думи че съм притеснена. Снощи много се бях притеснила за прегледа и не стига че чаках почти час пред кабинета докато ми дойде реда, ами и като влязох си забравих граматиката, забравих да го питам за болките дали са нормални...питах го само за течението, той вика не се притеснявай, декември като ми пусне изследванията ще излезе всичко. Било нормално.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: ноември 24, 2012, 10:59:25 »

Ще се гръмна с неграмотността на някои доктори.Оплодената яйцеклетка се загнездва във лигавицата на матката някъде след 5-тия ден на оплождането.Няма как да си 6-та седмица и да не се е загнездило.Там е, но е много малко и не се вижда чисто и просто, не си плува спокойно в матката спокойно.Течението е нормално почти всички бременни го имат.

Абе тия какво учат цели 5-6 години в тоя университет бе!
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: ноември 24, 2012, 11:02:22 »

ами не знам, каза че още пътува можеби...или е много малко и не се вижда...легълцето му било подготвено, но не било там още...не се видя...
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: ноември 24, 2012, 11:07:01 »

Ако наистина си в 6та седмица бебето трявба да се види. Може да е малко и да няма пулс, но се вижда. Освен това няма как да е още в тръбите, в шеста седмица си е ембрион.
А за течението, наистина при бременните се засилва, но това не значи, че не може да има нещо като гъбички в него.
Като цяло бих те посъветвала да отидеш при друг доктор!

http://www.moetodete.bg/bremennostta-po-sedmici/shesta-gestacionna-sedmica.html
« Последна редакция: ноември 24, 2012, 11:14:36 от punk_girl123 » Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: ноември 24, 2012, 11:10:03 »

Не се вижда, защото си в ранни седмици, всички ти казаха, че няма да се види.Но НЕ ПЪТУВА, то се е имплантирало вече и е там.

След имплантацията на ембриона в тялото на жената започва да се отделя хормона BCHG, хормона на бременните и по него се установява бременност, него засичат тестовете за бременност, него отчита кръвния тест.За разлика от другите хормони той не се съдържа в тялото на жената извън бременност.

Тъй че спокойно бременна си, просто лекаря или си е забравил основните уроци по биология, или се е чудел как да ти обясни защо не се вижда ембриончето.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: ноември 24, 2012, 11:13:36 »

аха, мерси много  за разяснението Good luck
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #384 -: ноември 24, 2012, 11:29:40 »

Дано всичко е наред smile А и мисля, че ако имаше нещо не наред щяха да кажат все пак smile Ти къде си ходила на частен преглед?
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: ноември 24, 2012, 13:21:51 »

ами при доктора там, просто си го платих като на частно и си запазих направлението за другия път.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #386 -: ноември 24, 2012, 13:34:20 »

Аха, ясно smile Аз помислих, че си ходила на друго място smile
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
Публикации: 705

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: ноември 24, 2012, 14:25:10 »

Josephine не се притеснявай излишно момичетата ти бяха казали, че стакова чхг няма как да се види. Пускай си кръвен тест на 48ч и следи дали се удвоява, за да си по- спокойна good
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: ноември 24, 2012, 14:36:21 »

Josephine мила, наистина не се притеснявай излишно, въпреки че знам, че е лесно да се каже. Може би изчакай още една седмица, две и пак отиди на такъв преглед или при друг лекар. Мен ме гледаха с ехограф в 6-та седмица и ембриона се виждаше като точица, даже и пулса на сърчицето се отчиташе.
Стискам палци всичко да е наред и скоро да се запишеш в Бъдещи мами темичката.  good
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: ноември 24, 2012, 14:52:22 »

Аз не съм чак толкова притеснена, щом казва че е нормално това е smile

Мен ме гледаха с ехограф в 6-та седмица и ембриона се виждаше като точица, даже и пулса на сърчицето се отчиташе.

Да това е единствено странното, че при някой се вижда при други не...?

Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: