Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 23:56:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
АСЕНОВГРАД!!!! ЧАСТ 5
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: АСЕНОВГРАД!!!! ЧАСТ 5 (Прочетена 219350 пъти)
sea_flower
Ентусиаст
Публикации: 70
Re:АСЕНОВГРАД!!!! ЧАСТ 5
«
Отговор #60 -:
май 29, 2012, 13:55:05 »
*Josephine* , благодаря за палците- проработи. Бях във Версай този уикенд и си взех роклята. Справили са сечудесно. Харесвам си роклята, харесва ми и как ми стои. Доволна съм. Може би има как да поработят по обслужването- малко некоординирани часове, та постоянно някой беще пращан да "иде да пие кафе" или "да си свърши някаква работа". Уж всеки има уговорка и час, а нещата не стават съвсем по график. НО аз от изработката на моята съм доволна, още веднъж го казвам. Харесвам си роклята и се надявам всички гости да ме харесат.
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #61 -:
май 29, 2012, 14:13:12 »
Радвам се, че не е имало проблем и при теб.
Ще пратиш ли снимки?
Аз моята рокля я пооправих в неделя, което още повече ме вбеси, защото всичко, което те ми обясниха как принципно няма как да стане, аз го направих сама. "Това е много фино, няма как да се зашие, затова е лепено." Е, заши се и то без да стърчат краища. С бюстието по неуспях да се справя, защото е лошо скроено, но и там постигнах по-голям успех от тях с малко старание.
Честно казано се радвам, че си взех роклята да си я оправям сама, а не им я оставих.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #62 -:
юни 01, 2012, 19:27:41 »
Момичета, влизам да се похваля, че най-сетне и аз си поръчах мечтаната рокля и съм много щастлива
Моделът го има в галерията.
Днес бяхме пак в Асеновград и директно отидох в двете набелязани ателиета.
С две думи - в Моника нямат подход към клиентите, иначе имат страхотни модели и много красиво ушити! В Булвеси получих като обслужване повече от очакваното...
От там поръчах и роклята... Но за това - малко по-късно.
Първо влязох в Моника. Както и първия път, продавачката беше доста равнодушна, аз си носех лаптопа, за да й покажа модела, понеже имейлът им на визитната им картичка се оказа грешен! (ако не бях аз скоро нямаше все разберат за това). Питах за дизайнерката и дали мога да говоря лично с нея, но продавачката ми увърташе. Видя модела и веднага ми показа къса рокля със същото бюстие, но от сатен. Облече ми я да се видя с нея, но понеже съм 42-44 като номер конфекция, не успях да добия реална представа. От там насетне, колкото и да питах, исках и намеквах, друга рокля не можах да пробвам (в смисъл, че продавачката се дърпаше). Тя започна да рисува модела и да ми показва детайли за украсата, а в това време дойде дизайнерката, която е била на втория етаж (над магазина). Сграбчи една рокля и внимание нямаше да ми обърне, ако аз буквално не я бях повикала да погледне модела. В началото дори каза "Ооо, ама не мога сега, имам работа, не знам кога ще мога да я погледна." След като продавачката й намекна, че съм сериозна и най-вероятно ще поръчам, тя дойде и започна да я оглежда и преценява. Накрая ми каза цена от 460 до 500 и това при положение, че се шие от сатен (не ми предложиха никакъв друг плат, а сатенът ми изглеждаше доста мек за този модел. Някак си се договорихме ако поръчам роклята да ми излезе до 500 с булото. Продавачката ми взе мерки и бях готова да оставя капаро, но...нещо ме спря и реших да отида в Булвеси преди това.
Там отношението и посрещането бяха коренно различни - топла усмивка, разбиране, вежливост и т.н.
Весела ми показа 4-5 вида платове, които ще са подходящи за роклята, като между тях нямаше сатен
Най-харесах плата дюпон (според нея, оригиналната рокля е с такъв плат). После ми предложи и детайли за украсата, като аз се хвърлих на най-скъпия (щеше да ми излезе 130 лева само детайла), но после стигнахме до решението, че ще го слагаме в последния момент, в деня на пробата и вземането на роклята. Цената ще бъде около 430 и то изработена цялата от дюпон
Харесах си и було към нея. Жената ми предложи да пробвам същата линия рокля, само че от тюл, със същия модел бюстие. Ами...влюбих се...
И така, разбрахме се юли да я взема, но аз вече нямам търпениееее....
Съжалявам за дългия пост, но исках да споделя всички подробности
Активен
krisunny
Ентусиаст
Публикации: 57
«
Отговор #63 -:
юни 01, 2012, 20:22:27 »
Аз също съм възхитена от отношението на Весела от Булвеси.Скоро бях в магазина, на оглед все още, понеже имам доста време до сватбата, измерих 3 рокли - невероятно мила дама, прекрасно обслужване. С радост ще посетя ателието отново
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #64 -:
юни 02, 2012, 09:12:13 »
Цитат на: ivelka в юни 01, 2012, 19:27:41
Момичета, влизам да се похваля, че най-сетне и аз си поръчах мечтаната рокля и съм много щастлива
Моделът го има в галерията.
Днес бяхме пак в Асеновград и директно отидох в двете набелязани ателиета.
С две думи - в Моника нямат подход към клиентите, иначе имат страхотни модели и много красиво ушити! В Булвеси получих като обслужване повече от очакваното...
От там поръчах и роклята... Но за това - малко по-късно.
Първо влязох в Моника. Както и първия път, продавачката беше доста равнодушна, аз си носех лаптопа, за да й покажа модела, понеже имейлът им на визитната им картичка се оказа грешен! (ако не бях аз скоро нямаше все разберат за това). Питах за дизайнерката и дали мога да говоря лично с нея, но продавачката ми увърташе. Видя модела и веднага ми показа къса рокля със същото бюстие, но от сатен. Облече ми я да се видя с нея, но понеже съм 42-44 като номер конфекция, не успях да добия реална представа. От там насетне, колкото и да питах, исках и намеквах, друга рокля не можах да пробвам (в смисъл, че продавачката се дърпаше). Тя започна да рисува модела и да ми показва детайли за украсата, а в това време дойде дизайнерката, която е била на втория етаж (над магазина). Сграбчи една рокля и внимание нямаше да ми обърне, ако аз буквално не я бях повикала да погледне модела. В началото дори каза "Ооо, ама не мога сега, имам работа, не знам кога ще мога да я погледна." След като продавачката й намекна, че съм сериозна и най-вероятно ще поръчам, тя дойде и започна да я оглежда и преценява. Накрая ми каза цена от 460 до 500 и това при положение, че се шие от сатен (не ми предложиха никакъв друг плат, а сатенът ми изглеждаше доста мек за този модел. Някак си се договорихме ако поръчам роклята да ми излезе до 500 с булото. Продавачката ми взе мерки и бях готова да оставя капаро, но...нещо ме спря и реших да отида в Булвеси преди това.
Там отношението и посрещането бяха коренно различни - топла усмивка, разбиране, вежливост и т.н.
Весела ми показа 4-5 вида платове, които ще са подходящи за роклята, като между тях нямаше сатен
Най-харесах плата дюпон (според нея, оригиналната рокля е с такъв плат). После ми предложи и детайли за украсата, като аз се хвърлих на най-скъпия (щеше да ми излезе 130 лева само детайла), но после стигнахме до решението, че ще го слагаме в последния момент, в деня на пробата и вземането на роклята. Цената ще бъде около 430 и то изработена цялата от дюпон
Харесах си и було към нея. Жената ми предложи да пробвам същата линия рокля, само че от тюл, със същия модел бюстие. Ами...влюбих се...
И така, разбрахме се юли да я взема, но аз вече нямам търпениееее....
Съжалявам за дългия пост, но исках да споделя всички подробности
И моята рокля е от
Булвеси
. Материята също е дюпон. Преди няколко дни бях на първа проба и останах доволна. Успех. Изборът ти е много добър.
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #65 -:
юни 02, 2012, 09:21:05 »
Какво е дюпон? В Гугъл нищо свързано с темата не намирам.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #66 -:
юни 02, 2012, 09:41:16 »
alla
, това е плътен лъскав плат, нещо като тафтата и сатена, но има много по-луксозен вид и пада "тежко". От него се получават много добри гънки и набори
sunset
, а коя от всичките в галерията е твоята рокля, че май съм пропуснала
«
Последна редакция: юни 02, 2012, 09:46:28 от ivelka
»
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #67 -:
юни 02, 2012, 09:45:34 »
Цитат на: ivelka в юни 02, 2012, 09:41:16
alla, това е плътен лъскав плат, нещо като тафтата и сатена, но има много по-луксозен вид и пада "тежко". От него се получават много добри гънки и набори
Веднага се сетих.
Пробвала съм такава рокля.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #68 -:
юни 02, 2012, 10:04:50 »
ivelka
, нито една не е точно като моята рокля. Ето тази е доста близка.
Като обем в долната част е същата. Разлика има в украсата, а също така най- горният пласт не е захванат от всички страни с рози, а само отпред. Отстрани и отзад пада самият плат, а под него се вижда брокатен тюл (брокатът е съвсем малко и почти не личи). Всъщност роклята ми е комбинация между тази по- горе и тази, но не е така силно надиплена.
Тези, които са били в
Булвеси
може и да се сетят как изглежда. Там има почти същия модел, но аз поисках малко да се промени. Понеже държах роклята да е цяла, помолих да ми направят долната част (сатен и няколко пласта тюл) като пола. Най- горният пласт, който е от дюпон (изобщо не знам дали изписвам правилно думата) се облича като рокля и си изглежда цяла рокля. Идеята е тежестта на полата да си остане в долната част, за да не се свлича. Също така поисках роклята да е със сърцевидна горна част, от това се промени и наборът. Има разлика и в разположението на украсата. Розата е по- малка от моделът, който е изложен. Даже се чудя дали да запазя тази роза, или да поискам да сложат няколко розички, също като на втория модел, който показах по- горе. Не знам дали успях да обясня нещо. Скоро съм на втора проба и ще пусна снимки.
За въпросната материя никога не бях чувала.
Ivelka
много точно е обяснила как изглежда. Искам само да добавя нещо, което си е лично мое мнение. Струва ми се, че на тази материя не отива бяло, а цвят слонова кост или екрю. Самата дизайнерка ме посъветва цветът да е слонова кост. Понеже материята пада тежко, бялото някак не стои така добре. Аз първоначално бях твърдо решена роклята да е бяла, но се отказах много бързо.
«
Последна редакция: юни 02, 2012, 10:07:21 от sunset
»
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #69 -:
юни 02, 2012, 10:13:52 »
susnset
, вече си представих роклята ти. И се сещам за модела, изложен в Булвеси! Сигурна съм, че роклите ни ще станат супер! Само не разбрах - долната тюлена част ще може ли да се сваля и да остава само горната дюпонена част като къса рокля за танци?
И друго - направи ми впечатление, че ходиш на проби, а на мен ми предложи експресната поръчка, т.е. направо като отида за проба да е готова и да я довършат до края на деня. Но все пак мисля да се разходя за една проба..
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #70 -:
юни 02, 2012, 10:26:20 »
ivelka
, няма да махам долната част, защото на нея са обръчите и тюла. Не мисля, че визуално би изглеждало добре.
Колкото до пробите, изобщо не се притеснявай. Аз съм от Пловдив, който е много близо до Асеновград и не ми е проблем да се разходя няколко пъти. Даже след втората проба ще имам и трета и тогава роклята ще е в напълно завършен вид. На втората ще уточняваме разположението на украсата. Освен това аз ходя на проби вечер.
Всичко зависи от кой град си. Аз даже на първата проба попитах за колко време може да стане готова една рокля. Весела ми каза, че става и за един ден. Хората, които са от по- далече идват сутрин и си вземат роклите следобед. Освен това аз поръчах роклята точно по времето на абитуриентската кампания, когато имаше доста работа и не съм напирала да става бързо. Напротив, предпочитам да не я вземам още. Нека си стои там. Разбрали сме се 10-12 дни преди сватбата да си я взема. Така че спокойно. Дори и да не отидеш на две проби, роклята пак ще си стане перфектна.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168
«
Отговор #71 -:
юни 02, 2012, 13:02:22 »
Момичета, а ако отида само в събота, за един ден дали ще мога да видя всички магазини? И видях, че пише, че в неделя работят до обяд, но дали всички магазини?
Активен
krisunny
Ентусиаст
Публикации: 57
«
Отговор #72 -:
юни 02, 2012, 13:10:34 »
Аз бях в събота, отидох сутринта в 10 и до следобед ги бях обиколила.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168
«
Отговор #73 -:
юни 21, 2012, 20:51:14 »
Аз да се похваля, че в неделя си поръчах рокля от Асеновград. От Милениум. Цвят- шампанско. Нямам снимка, защото ми я шият, но ще е с пола от воал- италиански/френски тюл. Ще има дантела върху тюла и корсет, като талията ще е точно на талията- по-скоро висока. Ще се опитам да каза снимка на дантелата.
Активен
maria871113
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #74 -:
юли 05, 2012, 12:55:53 »
Момичета, знаете ли до колко часа работят магазините в събота?
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...