Голямото пазаруване-кое колко ви струваше? - 4 част

<< < (12/32) > >>

desideskata:
На мен лично украсата на ресторанта, гражданското и транспорта на сватбената ни агентка излезе 800 общо. Горе съм ги разбила по-подробно.
Когато ние решавахме дали да наемем агенция имахме следните неща в предвид:
- сватбата е на място различно от мястото, на което живеем -> определено ми трябваше човек на място
- аз в недя на сватбата няма да ходя да слагам калъвки на столовете в ресторанта...за да се доверя на някой да го направи, значи ми е близък и му имам доверие...а това значи този човек да не присъства на самите церемонии, за д аходи да украсява.Освен това при нас в ресторанта ни бяха предупредили,ч е ще допуснат хора след 15ч, защото има обяд на ол-инклузив гостина хотела.
- имахме таван на разходите. Коментирахме го ясно с избраната агентка и тя търсеше варианти. В крайна сметка изпълни всичките ми капризи и желания и много харесах крайния резултат. а съжаление ище нямам снимки ,за да кача в галерията...
- и в добре да си наясно какво искаш. При нас се наложи смяна на концепцията, защото се развали времето и ни трябваше вариант Б ако завали на плажа...трябваше да имаме и покрив...

Така че просто трябва да прецениш ситуацията , в която си. Можеш да направиш едно проучване на живите цветя, цени на свещи, и всичко което искаш да имаш като украса и да си прецениш и възможностите и да си изясниш желанията :)

Успех!

Axenia:
Zaiche, имаш предостатъчно време да огледаш и да прецениш, същото се отнася и за лейди бъг :)
Нашите гости са около 100, бюджета ни е 7800лв. Като по предсварителни сметки влизаме  :) Сватбата не е в града от който сме ( живеем в София, а сватбата ще е в Троян).
Куверта е 25лв/човек
100лв - изнесен ритуал
150лв фото - мой близък е фотограф :)
250лв -видео (близък на фотото)
100лв - църковен брак
800 лв украса на ресторанта - цветя, шатри, покривки, балони, калъфи за столове, панделки , арка и т.н.
60лв покани - аз си ги правих, само за принтирането (скъп ми беше картона)
50лв - подаръци за гостите - аз ще си ги правя, това са парите за материалите.
Кутия + книга - 60лв - материали - аз си ги правих.
Питки и тем подобни - баба ще си ги прави.
Свещи - подарък от кумата
чаши - халки, подарък от свеки
20лв - бокал
 360 лв - костюм+ вратовръзка, риза , попионка и колан
рокля 392 лв + доставката - от алиекспрес.
50лв обувки за мен, милото си има чисто новички :)
200лв музика за извеждането
400лв Ди джей + водеща
За сега сме на 5592лв (тъй ги сметнах) общо

LadyBug:
Axenia, desideskata благодаря за подробните отговори. @}->--
Звучи ми изгодно и сравнително лесно изпълнимо. Значи е възможно да кажеш сума, към която искаш да се придържаш и съответно агентката да го нагласи така, че да се получи. Аз винаги съм си мислила, че ти предлагат готови пакети и ти просто избираш. Ок, стъпка 1: намиране на подходящ агент!  :write:

zai4e_kate:
 Axenia благодаря ти за съветите  @}->--

По предварителен план влизаме в бюджета на ръба сме  =] ,но като почнахме да гледаме по обстойно нещата може да спестим от някои неща и ще дадем малко повечко за други  :bravo:
тръпката е страхотна,да си търсиш  и обикаляш магазините,да смяташ и нагласяш нещата. :danceg:
Дори почнахме да купуваме някои дреболийки въпреки ,че сватбата ни е чак догодина  :girlhide:

LadyBug:
zai4e_kate, хубаво е, че имате стартов бюджет! При нас положелнието е такова, че кога ще е сватбата зависи от колко ще успеем да спестим: догодина или по-догодина. Понякога и аз се питам дали не е твърде рано да започвам с всички приготовления, но пък не съжалявам, че се регистрирах тук навреме - науават се много и полезни неща, има възможност за вдъхновение и съвети... и човек добива чувството, че не е сам и единствен с подобни грижи!  :kinder:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница