Голямото пазаруване-кое колко ви струваше? - 4 част

<< < (13/32) > >>

Axenia:
Поставете си реалистична сума за бюджет. Харесайте си ресторант, вижте какви са коверите там, украсата и тези по-големите неща. Определете си паричките и другите неща могат да се направят . Може да се спести от много неща и пак да стане красиво, включвате приятелки, роднини в подготовката - кой с каквото може и така. Моята шаферка е графичен дизайнер - тя прави поканите и етикетите, един приятел работи в печатница и ги печата. Баба меси питка, аз правя кутии , украсата за колата и др. С общи усилия и много желание, пазаруване изгодни - ще си направите страхотен празник :) с нормални пари :)

LadyBug:
Така мисля да е и при мен.. все пак, тогава всеки ще даде нещо от себе си и ще е доволен, че е помогнал. Моя приятел никак не иска друг да му плаща каквото и да е от сватбата. Нашите са готови да спонсорират някои от нещата, но момчето е твърде упорито и сега работим и пестим само за това. :money: :money: :money:

Axenia:
Дамм, правилно :) Пък и тук във форума сме доста булки :) ще помагаме :)

Triplesec:
Ето,че и ние сложихме финалната точка с приготовленията и плащането :) сватбата ни е за 50ина човека, нискобюджетна и малко изчанчена - след подписването родителите + лелите,чичовците и бабите ги пращаме в ресторант, а ние с тайфата отиваме на бар, после който стане от масата в ресторанта се присъединява към младите, ако има мерак :)

Подписване в ритуалната зала  68 лв.
бар - кетъринг + алкохол         2100 лв.
ресторант за 12 човека           1000 лв.
костюм                                  600 лв.
риза                                      50 лв
вратовръзка + колан + шапка:) 150 лв
кецове за него                        30 лв
кецове за мен                         150 лв
рокля                                     150 лв - плат + шев
халки бяло злато                     250 лв (само изработката си плащаме)
фризьор                                 20 лв
почерпка у дома                     300лв.
покани                                  50 лв. (правихме си ги ние)
чаши                                     70 лв.

общо                                    4988

бутониерите и подаръчетаята за гостите ще пропуснем, понеже  не ни допада като цяло идеята (вместо това ще има индивидуално опаковани сладки, които сама ще си приготвям),
снимането ще ни е подарък от 2 познати, които се занимават с фотография

Vanity89:
Хайде и аз да разкажа кое колко излезе :)
Сватбата ни беше на 29.06.13 в р-т "Бриз-2" -гр. Варна. Гостите бяха 70 (от поканени около 105).

Фото и видео - 450лв.
DJ - 400лв.
Музика за извеждането - 150лв.
Изнесен ритуал - 200лв.
Подпис в общината - 40лв.
Изследвания   - 120лв.
Куверти в ресторанта + допълнителни поръчки + украса на булчинска маса + пандели на всеки стол + украса на арка за изнесен ритуал + младоженски апартамент за 1 вечер  - 2360лв.
Допълнителен алкохол - 150лв. (изпи се по-малко от половината)
Двойна стая за кумовете - 50лв.
Торта (90 парчета) + 3 погачи + 2 по-малки торти за дарове  - 270лв.
Почерпка при моите родители - 120лв
Почерпка при неговите - 90лв.
Бутониери (100бр. за гости, 4 за кумове и младоженци и 8 за роднини ) -32лв.
Кошничка за халките - 12лв.
Кошница за късмети + късмети - 30лв.
Сватбени чаши - 30лв.
Шампанско с украса - 28лв.
Покани и тейбълкартички (бяха ми подарък, но купих само органзената панделка) - 22лв.
Украса за кола - 16лв.

Рокля + було + болеро - 610лв.
Обувки на токчета - 60лв.
Обувки за танци - 24лв.
Чанта - 16лв.
Прическа - 30лв.
Маникюр - 24лв.
Букет - 14лв.

Костюм + риза + вратовръзка - 330лв.
Колан - 40лв.
Обувки - 40лв.

Халки от бяло и жълто злато - 200лв. (само за изработката)

Общо 5 958лв.

Паричките основно дойдоха от родителите, ние вложихме всичко заделено за да си поосвежим апартамента, моите родители също направиха ремонт на къщата, но тези суми не ги броя като сватбени, тъй като това бяха наложителни ремонти, които със и без сватба бяха на дневен ред ( тя просто даде начален тласък :) ).
 Още след предложението за брак бях направила един план-проект за сватбата и бях обещала да се вмъкнем в 6000лв. и сега съм много горда, че успяхме да влезем в очаквания план.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница