Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 08, 2025, 12:46:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 7
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбената торта - 7 (Прочетена 199700 пъти)
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
Re:Сватбената торта - 7
«
Отговор #225 -:
септември 27, 2012, 11:02:36 »
Цитат на: Andreina в септември 05, 2012, 16:12:14
Благодаря ви, момичета! Много сте отзивчиви! Това за сертификата не го знаех... Понеже имам още доста време и не съм се ангажирала с конкретен ресторант, не ми е хрумвало и да питам. Е, като се стигне до това, непременно ще се поинтересувам. Иначе, магьосниците от bg mama ги знам:) От тях се уча:) Наистина правят фантастични неща и в крайна сметка, ако преценя че няма да имам време или сили, най-вероятно към някоя от тях ще се обърна! Все пак, все по-силно ми се приисква аз да си я направя - да има индивидуалността ми, да попие от любовта, с която ще я приготвя... Дано намеря 2 дена свободни и ще стане:) Но и без това, всяка от нас ще се опита поне да вземе отпуска преди сватбата, заради цялото тичане! Пожелавам на всички най-хубавата сватба и най-сладката торта:)
задължително ще ти искат сертификат във всеки голям ресторант - напълно нормално е, защото ако някой от гостите има натравяне те ще са виновни.
няма как да докажеш от тяхната храна ли е, от тортата ли.. това е и причината да не позволяват внасянето на мезета и всякаква храна.
Ако сватбата е малка и хората от ресторанта са разбрани - може и да ви пуснат. Но като знам каква е лудница пред сватбата много ме съмнява, че ще можеш да я направиш.
за да е перфектна ще трябва да отделиш много време и най-важното да си спокойна, за да можеш да я доизкусуриш и да се насладиш на правенето
затова - имай си резервен вариант за най-последния момент - ей така, просто да си спокойна
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #226 -:
октомври 01, 2012, 12:47:56 »
Нашата торта беше уникална на вкус и на вид!
Препоръчвам с две ръце сладкарница Мечта за булките от Габрово!
Активен
vl_vovo
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #227 -:
октомври 08, 2012, 11:23:38 »
Цитат на: MaiTe в септември 05, 2012, 08:40:26
Andreina
, доколкото знам, повечето ресторанти, които позволяват да си внесеш торта, изискват тя да идва със сертификат (предполагам за произход). Попитай преди да решиш сама да си я правиш, за да няма неприятни изненади.
Здравейте,момичета!Аз съм нова във форума и съм майката на булката.Искам да предпазя всички бъдещи булки от разочарованието,което преживя моята скъпа дъщеря
.По препоръки на приятели поръчахме тортата за сватбата в сладкарница "Атлант"-Варна. По- некадърно изпълнение на торта не бях виждала. Многократно ходих до сладкарницата и Ги питах могат ли да се справят с тортата. Предоставих им снимки и помощни материали. Доверих Им се?! След 3 седмици, многократни посещения, 130лв. и хиляди уговорки резултатът беше кошмарен. Тортата трябваше да е със слънчогледи и малки сини цветчета, а беше с най обикновени маргарити и то не от най-сполучливите! Листенцата на цветята бяха в синьо и жълто!!!! Захарния фондан с който беше покрита тортата започна да се разпада още с доставянето в ресторанта. А вкуса- нищо общо с искания. Фигурките на върха трябваше да поставя сама и т.н. Ще се опитам да кача снимки, за да прецените сами струва ли си.
Май твоят вариант да си направиш сама тортата е доста по-добър.
IMG_3211.JPG
(70.04 KB, 600x399 - видяно 347 пъти.)
«
Последна редакция: октомври 08, 2012, 11:32:47 от vl_vovo
»
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #228 -:
октомври 08, 2012, 11:37:55 »
Определено доста куцо изпълнение като за над 100 лв....
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #229 -:
октомври 08, 2012, 11:45:46 »
Може и да прозвучи малко грубо, но понеже следя по ентусиазма на моите родители, вие сама сте казала - "Предоставих им снимки и помощни материали" и "След 3 седмици, многократни посещения, 130лв. и хиляди уговорки резултатът беше кошмарен" - може просто да им е дошло в повече и накрая да са направили това...Не че ги оправдавам, но понякога и клиентите прекаляват
Аз понеже винаги се доверявам /за всичко/ и не поставям много изисквания - винаги нещата ми се получават повече от идеално. Не искам да звучи като заяждане, тортата наистина не заслужава дадените за нея пари
Активен
emocia_wa
Професор
«
Отговор #230 -:
октомври 08, 2012, 12:25:26 »
има разлика между това да прекалиш и да държиш да получиш това, за което плащаш.
Когато организират сватбата си, повечето хора много се вълнуват и питат едно и също нещо много пъти,
притесняват се, задават "глупави" въпроси
нормално е
когато са такива клиентите свикваш и се научаваш да не ги съдиш излишно.
vl_vovo
По-неприятното е, че не сте потърсили друг вариант, след като още от началото сте имали съмнения
а тортата е ужасна
затова е добре да се съветвате или да търсите препоръки
наскоро имах сватба, на която младоженците държаха да поръчат тортата от приятелката на някаква роднина на майката на булката, а не от фирма, с която съм работила и мога да гарантирам. Вместо в 9, тортата дойде в 12 часа (вечерта), след многократни обаждания и накрая крясъци и заплахи...
ако ще се справяте сами - за да сте спокойни изберете фирма, за която имате преки впечатления - или сте били на тяхна сватба или няколко човека ви я препоръчват
Активен
vl_vovo
Регистриран
«
Отговор #231 -:
октомври 08, 2012, 12:28:11 »
Цитат на: InLove_Girl в октомври 08, 2012, 11:45:46
Може и да прозвучи малко грубо, но понеже следя по ентусиазма на моите родители, вие сама сте казала - "Предоставих им снимки и помощни материали" и "След 3 седмици, многократни посещения, 130лв. и хиляди уговорки резултатът беше кошмарен" - може просто да им е дошло в повече и накрая да са направили това...Не че ги оправдавам, но понякога и клиентите прекаляват
Аз понеже винаги се доверявам /за всичко/ и не поставям много изисквания - винаги нещата ми се получават повече от идеално. Не искам да звучи като заяждане, тортата наистина не заслужава дадените за нея пари
Не сте груба, всеки има право на мнение, а и аз не търся одобрение просто изразявам позиция.Когато имаш идея е нормално да я подплатиш със снимки и помощни материали вместо да махаш безпомощно с ръце. А за посещенията и уговорките имам предвид, че всичко се уговаряше със продавачките, а не с някой от сладкарите, както според мен е нормално, за да се избегнат недоразуменията. А в крайна сметка и да им е "дошло в повече" мисля, че е доста непрофесионално да направят "това".
IMG_3210.JPG
(65.51 KB, 600x400 - видяно 339 пъти.)
«
Последна редакция: октомври 08, 2012, 12:31:44 от vl_vovo
»
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #232 -:
октомври 08, 2012, 12:34:52 »
Аз моята торта в момента я уговарям с дизайнерката
Редно е да се разговаря само и единствено със сладкар, дизайнер, художник... Как една продавачка може да каже дали едно нещо ще стане или не , нака беше преди години
Например, аз исках една форма на мини тортите, но се оказа, че в цеха няма такива форми - предложиха ми варианти, за това което аз искам, за да стане най-близо.
Тортата наистина не струва и определено фирмата не е подходила особено професионално.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #233 -:
октомври 09, 2012, 12:47:40 »
Че е ужасно грозна е ясно, обаче не мога да разбера каква е идеята на чашите върху тортата
Може ли да качиш снимката, която сте им показали
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #234 -:
октомври 09, 2012, 12:52:39 »
Цитат на: zai4e_mia в октомври 09, 2012, 12:47:40
Че е ужасно грозна е ясно, обаче не мога да разбера каква е идеята на чашите върху тортата
Може ли да качиш снимката, която сте им показали
май и те са от захар или?
Да, би ли качила снимката която ти им даде за пример?
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #235 -:
октомври 09, 2012, 13:02:08 »
На мен ми изглежда, като разтекла се торта или?! Някак ми е разбираемо, ако е стояла 5 часа (примерно) на топло да изглежда така, но ако така е доставена е доста гадно
а честно казано не мога да схвана разликата между захарни слънчогледи и маргаритки, но съм съгласна че не са особено красиви
Активен
Mrs.™
«
Отговор #236 -:
октомври 09, 2012, 20:10:21 »
И на мен ще ми е интересно да видя 'оригинала'? И също така искам да попитам- вие не поискахте ли да видите техни торти, защото изпълнението е ужасно. Хора, които правят торти за удоволствие се справят доста по-добре с фондана.
Ето моята сватбена торта
, а това оригинала
. Добре се справиха сладкарница "Йоанна"-Благоевград. Имаше малък гаф с доставката (вместо в 16ч, я доставиха в 20ч), но иначе беше много вкусна.
Активен
desirer
Сватбар
«
Отговор #237 -:
октомври 10, 2012, 08:04:50 »
Mrs.™
много е красива, и са я изпълнили на 100%, браво поздравления. Аз също по напред показах моята торта и тя беше изпълнена на 100% по снимка. Жалко, че има такива "слаткари", които са способни да развалят настроението на младоженците, но като цяло те са единствените хора, които знаят какво са поръчали, а гостите много много не обръщат внимание, въж вкуса е по-важен за тях
Активен
emocia_wa
Професор
«
Отговор #238 -:
октомври 10, 2012, 11:41:21 »
Цитат на: desirer в октомври 10, 2012, 08:04:50
.. младоженците, но като цяло те са единствените хора, които знаят какво са поръчали, а гостите много много не обръщат внимание, въж вкуса е по-важен за тях
точно така!
освен ако тортата е наистина зле изглеждаща
към края на вечерта повечето гости са пийнали и в настроение - никой няма да критикува (освен хората, които по принцип мрънкат)
Активен
vl_vovo
Регистриран
«
Отговор #239 -:
октомври 10, 2012, 13:01:58 »
Цитат на: emmmmmy в октомври 09, 2012, 12:52:39
май и те са от захар или?
Да, би ли качила снимката която ти им даде за пример?
Ето и оригинала.За съжаление не е стояла 5 часа на топло,а така си дойде.И да видяхме каталога и затова им се доверихме.Чашите са си наша идея.
thmb_20008.jpg
(20.52 KB, 300x225 - видяно 3869 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17