Медицинско за граждански брак

(1/42) > >>

anna_karenina:
Отварям за първи път тема за нещо, просто никъде не намерих отделна за медицинските. КОментира се в няколко други теми частично, но е много важен въпрос и ми се иска да има систематизирана информация някъде. В случая аз имам нужда от спешен съвет.

Ето накратко. В София преди са искали медицинско, васерман и бележка от психодиспансер. Сега последното явно отпада и поне в зала Красно Село искат проклетия невролог или психиатър (жената използва двете думи като синоними, което съвсем ме довърши).

Разбира се, това не е нещо стандартно,което го има по поликлиниките. Личната лекарка изобщо не знаеше за това. Каза ми да си направя васерман и след това всичко друго е при нея. И че евентуално може да ми искат бележка от психото Не знаеше за невролог. И как да знае, това е поредната нова глупост за взимане на пари.

Защото като се обадиш в ритуалната и ти казват :идете направо в клиниката на Пиротска под центъра за радостни обреди, там има всичко за 15 лв (уж, не знам как ще е точно 15). Супер, но личната лекарка е до нас, а Пиротска в другия край на града. При всичките задачаи, които имаме, точно ни е до ходене до Пиротска за поредната им прищявка.

Има ли някой минал по този път наскоро? Може ли другаде и не на Пиротска и какъв е този невролог? Наидстина ли искат реален преглед, а не просто един печат от личната? АКо идем без него какво,няма да ни оженят ли? Имаме много малко време наистина, не го правя от глезотип, и сме на работа, не можем за всичко да излизаме. А тези на Пиротска нито знам с какво работно време са,нито нищо. Даже не знаех,ч е има реална клиника там.

Не разбирам защо трябва да е толкова сложно, моля който има информация да даде съвет.

irena_popova:
Привет anna_karenina, от няколко дни и мен живо ме вълнува въпроса с медицинското  *crazy*
След като изчетох тук различни коментари и изисквания се обадих на моята лична лекарка и тя каза, да си купим бланките и да отидем при нея (това ще го направим днес след работа) попитах я - ще обикаляме ли по доктори - тя ми отговори с НЕ! сега точна информация в момета не мога да ти дам, но довечера или утре след прегледа ще пиша, за да ви споделя как е минало.
На свой ред се обадих и в ритуалната зала, в която ще подписваме и там ги попитах, защо всяка едва ли не искат различни неща. Отговориха ми, че всички искат едно и също и не би трябвало да има различни критерии за това измъчено медицинско.

anna_karenina:
ох, дано си права. Мен ме успокоява това, че доколкото знасм дори не ги гледат подробно.

Но все пак жената от Красно село каза категорично "невролог". Личната каза като твоята, с тази разлика, че васермана няма как да се избегне. Ще идем утре сутринта на него и след това при нея.Мисля да не се занимаваме с невролог. Но ако ни върнат от Красно село и се наложи да ходим пак,както нямаме време и ще идем 2 дена преди сватбата, направо  не знам какъв ужас ще настъпи...

irena_popova:
Ами нз и на мен ми е чуденка това, аз също знам за васерман, но не разбрах защо ми каза -
"Няма да ходите по кабинетите". Ще пиша довечера задължително, да споделя какъв е резулатата.
Както Веси беше писала, че на Пиротска 10 за полозин час с взимане на кръв са били готови, така (по моя логика) би трябвало от личната пак да дадем кръв, да станат готови резулататите и да ни попълни медицинското.  *crazy* *crazy* *crazy*

emmmmmy:
на мен  момиче което се е омъжвало в зала Студентска, преди по-малко от година, ми каза че е ходила само в този мед център под центъра за радостни обреди. Не помня цената, но каза че не е са ги разкарвали никъде другаде за нищо.
ана, това за синонимите ме уби  :sarcastic:. Разбирам какво ти е било- аз съм психолог, а често като споделя  ми казват "ааа, значи си психиатър" :focus: :insane: :GROAN:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница