Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 15, 2025, 01:33:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 6
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 6 (Прочетена 155932 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Отг: Всичко за кумовете - част 6
«
Отговор #105 -:
май 08, 2012, 12:21:17 »
По принцип вариантите са различни-ние ги поканихме на заведение без да уточняваме причина.Просто да се видим и ги изненадахме.Другия вариант е да ги поканиш и да приготвиш вечеря,Третия вариант е да отидете в тях и да носите кошница с дарове-вино,пита,нещо сладко,мезе и т.н. или да носите -торта пиле ракия вино букет за кумата.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #106 -:
май 08, 2012, 12:43:16 »
варианта с ходенето у тях отпада, тъй като живеят в чужбина, а тук са на гости на техните...ние вече им съобщихме и те се съгласиха да ни кумуват, но исках просто нещо по-специално
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #107 -:
май 09, 2012, 10:16:17 »
имаме си кумове
братовчедката на милото и нейния мъж
те са мн ентусиазирани (гати трудната дума
), което мн. ме радва
днес лично питах на место в църквата Св Атанасий във Варна и ми казаха, че може да бъде 1ва братовчедка стига да е пълнолетна и кръстена ( а тя е около 32 и няма проблеми)
вече се успокоих
Активен
sea_flower
Ентусиаст
Публикации: 70
«
Отговор #108 -:
май 09, 2012, 11:44:29 »
emmmmmmy, ezra, благодаря за успокоителните думи.
Положението си е все такова, а остава месец...
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #109 -:
май 09, 2012, 13:44:50 »
Казвала съм го и преди,ако кумовете ви не ви харесват имате време 1 седм преди сватбата да ги смените,жалко,че аз не го направих,сега съжалявам.
Скъпа сън флауър,напълно те разбирам как се чувсташ.Доста от нас май имат същия проблем,но повярвайй ми после повече боли.просто я хвани кумата за ръчичка и в прав директен текст я попитай аджеба тя ще или не ще,без да приемаш уклончиви отговори.Нищо ,че поканите са раздадени,те документите за това се искат 1 седм преди сватбата,последен размисъл (защо ли и аз не послушаш 6-тото си чувство..),а със сигурност ще има кой с р адост да приеме
П.С.това ми е мн болна тема
Активен
vanini
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #110 -:
май 10, 2012, 14:24:15 »
Здравейте, и на мен като на
bamce
това с кумовете ми е болна тема. Няма да разказвам пак, малко по - рано съм писала за това във връзка със сватбата на
bulka88
.
В никакъв случай не правете компромиси с кумовете си.
Такива, като мен вече нямат такива. Някой хора не заслужават тази чест и е добре да се разбере рано, преди сватбата, отколкото след нея и да е вече късно/както се получи при нас/.
Сменяйте без да се замислите.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
«
Отговор #111 -:
май 10, 2012, 14:46:33 »
Такива, като мен вече нямат такива. Някой хора не заслужават тази чест и е добре да се разбере рано, преди сватбата, отколкото след нея и да е вече късно/както се получи при нас/.
Сменяйте без да се замислите.
точно казано ,и аз съм на с ъщото дередже
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #112 -:
май 11, 2012, 13:18:59 »
Момичета мисля, че ще се побъркам, моля за съвет. Днес трябваше да отидем с кумовете ( те и ние живеем в София) до Пловдив да видят ресторанта, гражданското и да се запознаят с родителите на милото. Сутринта кумата ми се обади, че внезапно детето и се е разболяло и не могат да дойдат, отложихме го за другата събота. Мен ме загриза ужаса, че детето ще вземе да се разболее в деня на сватбата и ще останем без кумове баш на деня. Те са толкова отговорни, мили и ни помагат, но са и родители, а дъщеря им е на три години...говорих и с милото, той винаги е голям оптимист и ме успокоява, но за мой ужас и той сподели страховете ми. Свекърите, които ни очакваха утре като царски гости, също изпаднаха в тих ужас. Тука ме успокояваха момичетата да не се шашкам, че то всеки може да се разболее, даже и кумовете. Кумата ме увери, че майка и ще гледа детето на самата сватба и ако има проблем тя ще се погрижи, обаче мен черните мисли ме гнетят.
Моля ви се кажете ми ако стане най-лошото и кумовете не се явят на сватбата дали може някой да ни кумува и да бъде свидетел в гражданското от гостите, при положение, че в декларациите сме попълнили техните имена и данни? Направо откачам ли вече и аз не знам. Някой има ли е изобщо такъв казус?
Другата събота е работен ден, но ще си вземем отпуска да отидем до гражданското с тях. Ужас ме тресе да ви кажа, какво ще ме посъветвате?
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #113 -:
май 11, 2012, 13:34:16 »
Мила Tsutsi,
Поеми дълбоко въздух и се успокой....Недей да мислиш така черногледо. Децата на тази възраст се разболяват честичко, но и бързо отминава. Пролетно време е - има всякакви вирусчета и алергии, но това не е повод за паника. Кумувете ви знаят много добре отговорната им роля на сватбата - ще са обмислили всичко и ще имат помощници ако се наложи детенце да не е с тях или пък някои да ги придружава на сватбата и да наглежда малкото кумче
.
Не се притеснявай излишно. След прекрасния ви сватбен ден ще се ядосваш, че не си гледала от хубавата страна на шеметния, предсватбен период. Сега ти е нервно, можеш от малкото да избухнеш в рев или паника, но не бива, повярвай ми.. Всичко ще се подреди както трябва.
Пожелавам ти една прекрасна и незабравима сватба със слънчево настроение!!!!
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #114 -:
май 11, 2012, 13:57:03 »
И аз мисля, че не трябва да се притесняваш излишно. Дори и да стане проблем, ще има кой да гледа детето
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #115 -:
май 11, 2012, 14:01:46 »
Благоаря ти Тонита
Наистина нещо са ме налегнали черни мисли
Все си повтарям, че всичко е наред, обаче въпреки това ми е много криво. Даже сега едно семейство ми се обадиха да ми кажат, че няма да идват на сватбата защото родителите им няма да гледат детето им, а те не искат да идват с него
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #116 -:
май 11, 2012, 14:40:19 »
Tsutsi не се разтройван, съвсем не е задължително да ходят в гражданското кумовете или в ресторанта, със сигурност е кофти, защото свекърите ти са се подготвили и вие сте си направили плановете, но все пак едно е гости, друго е сватба. Сигурна съм, че на самото тържество всичко ще е ок.
що се отнася до това, ако нещо се случи в самия ден и трябва да се сменят кумовете, мисля, че няма проблем, просто няма да можете да си получите акта за граждански брак в същия ден, те затова искат данните на кумовете по-рано, за да напишат акта. Все на някой му се е налагало да сменя кумове и няма да върнат сватбата я.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #117 -:
май 11, 2012, 15:05:04 »
Те са толкова отговорни хора по принцип, не ми се вярва да има проблем - все пак майка и ще гледа детето, аз ще говоря с гражданското все пак де, пък и те се чувстват много неудобно от цялата ситуация. Май нещо съм сбъркала очилата, дано да са само празни притеснения, слагам си пак розавите очила и се кротвам
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #118 -:
май 11, 2012, 15:55:16 »
Оф, много съм тъпа да ви кажа или просто стреса ми се отразява вече на дълбоко ниво, а си мислех, че съм самото спокойствие...сега говорих с кумата и тя каза, че дъщеря и се е натровила най-вероятно вчера с някаква торта в детската градина, лекарите ще кажат окончателно като излезнат резултатите. Какви торти мъкнат тия хора по детските градини? Те казаха, че ако се чувстваме по-спокойни ще я оставят на тъстовете, а на мен ми иде да потъна в дън земя, че направих такава драма от нищо...Да се надяваме, че няма да изперкам до зуко преди сватбата и да започнат да ми се привиждат навсякъде бели мишки ...
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541
«
Отговор #119 -:
май 11, 2012, 17:29:36 »
Понякога изкукваме
Активен
Страници:
1