Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 15, 2025, 01:33:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 6  (Прочетена 155932 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: май 08, 2012, 12:21:17 »

По принцип вариантите са различни-ние ги поканихме на заведение без да уточняваме причина.Просто да се видим и ги изненадахме.Другия вариант е да ги поканиш и да приготвиш вечеря,Третия вариант е да отидете в тях и да носите кошница с дарове-вино,пита,нещо сладко,мезе и т.н. или да носите -торта пиле ракия вино букет за кумата.
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: май 08, 2012, 12:43:16 »

варианта с ходенето у тях отпада, тъй като живеят в чужбина, а тук са на гости на техните...ние вече им съобщихме и те се съгласиха да ни кумуват, но исках просто нещо по-специално smile
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: май 09, 2012, 10:16:17 »

имаме си кумове  yahoo братовчедката на милото и нейния мъж
те са мн ентусиазирани (гати трудната дума  pardon), което мн. ме радва
днес лично питах на место в църквата Св Атанасий във Варна и ми казаха, че може да бъде 1ва братовчедка стига да е пълнолетна и кръстена ( а тя е около 32 и няма проблеми)  yahoo вече се успокоих  good
Активен
sea_flower
Ентусиаст
**
Публикации: 70

« Отговор #108 -: май 09, 2012, 11:44:29 »

emmmmmmy, ezra, благодаря за успокоителните думи.
Положението си е все такова, а остава месец...
sad
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: май 09, 2012, 13:44:50 »

Казвала  съм  го и  преди,ако кумовете  ви не  ви  харесват имате  време  1  седм  преди  сватбата  да  ги  смените,жалко,че аз не го  направих,сега  съжалявам.
Скъпа сън  флауър,напълно  те  разбирам как се  чувсташ.Доста  от нас май  имат  същия проблем,но повярвайй ми после  повече  боли.просто  я  хвани кумата  за  ръчичка и  в  прав  директен  текст  я попитай  аджеба  тя  ще или не  ще,без  да приемаш  уклончиви отговори.Нищо  ,че поканите  са  раздадени,те  документите  за това  се искат  1  седм  преди  сватбата,последен  размисъл (защо ли  и  аз не послушаш 6-тото  си чувство..),а  със  сигурност  ще има  кой  с р адост  да  приеме give_rose

П.С.това ми е мн  болна  тема Girl_sing
Активен
vanini
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #110 -: май 10, 2012, 14:24:15 »

Здравейте, и на мен като на bamce това с кумовете ми е болна тема. Няма да разказвам пак, малко по - рано съм писала за това във връзка със сватбата на bulka88.
В никакъв случай не правете компромиси с кумовете си.
Такива, като мен вече нямат такива. Някой хора не заслужават тази чест и е добре да се разбере рано, преди сватбата, отколкото след нея и да е вече късно/както се получи при нас/.
Сменяйте без да се замислите.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: май 10, 2012, 14:46:33 »

Такива, като мен вече нямат такива. Някой хора не заслужават тази чест и е добре да се разбере рано, преди сватбата, отколкото след нея и да е вече късно/както се получи при нас/.
Сменяйте без да се замислите.

точно  казано ,и  аз  съм на с ъщото  дередже
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #112 -: май 11, 2012, 13:18:59 »

Момичета мисля, че ще се побъркам, моля за съвет. Днес трябваше да отидем с кумовете ( те и ние живеем в София) до Пловдив да видят ресторанта, гражданското и да се запознаят с родителите на милото. Сутринта кумата ми се обади, че внезапно детето и се е разболяло и не могат да дойдат, отложихме го за другата събота. Мен ме загриза ужаса, че детето ще вземе да се разболее в деня на сватбата и ще останем без кумове баш на деня. Те са толкова отговорни, мили и ни помагат, но са и родители, а дъщеря им е на три години...говорих и с милото, той винаги е голям оптимист и ме успокоява, но за мой ужас и той сподели страховете ми. Свекърите, които ни очакваха утре като царски гости, също изпаднаха в тих ужас. Тука ме успокояваха момичетата да не се шашкам, че то всеки може да се разболее, даже и кумовете. Кумата ме увери, че майка и ще гледа детето на самата сватба и ако има проблем тя ще се погрижи, обаче мен черните мисли ме гнетят.
Моля ви се кажете ми ако стане най-лошото и кумовете не се явят на сватбата дали може някой да ни кумува и да бъде свидетел в гражданското от гостите, при положение, че в декларациите сме попълнили техните имена и данни? Направо откачам ли вече и аз не знам. Някой има ли е изобщо такъв казус?
Другата събота е работен ден, но ще си вземем отпуска да отидем до гражданското с тях. Ужас ме тресе да ви кажа, какво ще ме посъветвате?  hysteric Mad girl bqsnasym
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #113 -: май 11, 2012, 13:34:16 »

Мила Tsutsi,
Поеми дълбоко въздух и се успокой....Недей да мислиш така черногледо. Децата на тази възраст се разболяват честичко, но и бързо отминава. Пролетно време е - има всякакви вирусчета и алергии, но това не е повод за паника. Кумувете ви знаят много добре отговорната им роля на сватбата -  ще са обмислили всичко и ще имат помощници ако се наложи детенце да не е с тях или пък някои да ги придружава на сватбата и да наглежда малкото кумче  smile.
Не се притеснявай излишно. След прекрасния ви сватбен ден ще се ядосваш, че не си гледала от хубавата страна на шеметния, предсватбен период. Сега ти е нервно, можеш от малкото да избухнеш в рев или паника, но не бива, повярвай ми.. Всичко ще се подреди както трябва.  good
Пожелавам ти една прекрасна и незабравима сватба със слънчево настроение!!!!  smile  danceg
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: май 11, 2012, 13:57:03 »

И аз мисля, че не трябва да се притесняваш излишно. Дори и да стане проблем, ще има кой да гледа детето smile
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #115 -: май 11, 2012, 14:01:46 »

Благоаря ти Тонита  cray cray cray Наистина нещо са ме налегнали черни мисли  cray Все си повтарям, че всичко е наред, обаче въпреки това ми е много криво. Даже сега едно семейство ми се обадиха да ми кажат, че няма да идват на сватбата защото родителите им няма да гледат детето им, а те не искат да идват с него  cray cray cray
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: май 11, 2012, 14:40:19 »

Tsutsi  не се разтройван, съвсем не е задължително да ходят в гражданското кумовете или в ресторанта, със сигурност е кофти, защото свекърите ти са се подготвили  и вие сте си направили плановете, но все пак едно е гости, друго е сватба. Сигурна съм, че на самото тържество всичко ще е ок.
 що се отнася до това, ако нещо се случи в самия ден и трябва да се сменят кумовете, мисля, че няма проблем, просто няма да можете да си получите акта за граждански брак в същия ден, те затова искат данните на кумовете по-рано, за да напишат акта. Все на някой му се е налагало да сменя кумове и няма да върнат сватбата я.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #117 -: май 11, 2012, 15:05:04 »

Те са толкова отговорни хора по принцип, не ми се вярва да има проблем - все пак майка и ще гледа детето, аз ще говоря с гражданското все пак де, пък и те се чувстват много неудобно от цялата ситуация. Май нещо съм сбъркала очилата, дано да са само празни притеснения, слагам си пак розавите очила и се кротвам   Love girl
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ

« Отговор #118 -: май 11, 2012, 15:55:16 »

Оф, много съм тъпа да ви кажа или просто стреса ми се отразява вече на дълбоко ниво, а си мислех, че съм самото спокойствие...сега говорих с кумата и тя каза, че дъщеря и се е натровила най-вероятно вчера с някаква торта в детската градина, лекарите ще кажат окончателно като излезнат резултатите. Какви торти мъкнат тия хора по детските градини? Те казаха, че ако се чувстваме по-спокойни ще я оставят на тъстовете, а на мен ми иде да потъна в дън земя, че направих такава драма от нищо...Да се надяваме, че няма да изперкам до зуко преди сватбата и да започнат да ми се привиждат навсякъде бели мишки ... shok shok shok
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: май 11, 2012, 17:29:36 »

Понякога изкукваме  funnytooth
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: