Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 17:47:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част  (Прочетена 160373 пъти)

vania_20
Любопитен
*
Публикации: 40

[email protected]

« Отговор #315 -: май 22, 2012, 08:05:54 »

Оркестър Младост от Добрич от извеждането до вечерта lol) много готини момчета , за цени и координати по късни ще пиша на лични , че не са в мен , а в предстоящия ми съпруг хихихииххи
Активен
zp_70
Ентусиаст
**
Публикации: 98

« Отговор #316 -: май 22, 2012, 08:23:16 »

Здравейте, момичета,
Сега се замислям около въпроса с изхранването на персонала - ДЖ, водещ, фотограф, представител от сватбената агенция (евентуално) и т.н. за тези хора е редно да има вечеря също, дали ресторантите изгранват тези хора като персонал - на мен ми се струва, че би трябвало. Някой има ли инфо по въпроса.

Също така относно ритуала в църквата какви са порядките, какво се оставя (като пари) обикновенно от младоженците на отеца/църквата след церемонията - освен платената такса, вино, кърпи и т.н.?
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: май 22, 2012, 08:32:44 »

Здравейте, момичета,
Сега се замислям около въпроса с изхранването на персонала - ДЖ, водещ, фотограф, представител от сватбената агенция (евентуално) и т.н. за тези хора е редно да има вечеря също, дали ресторантите изгранват тези хора като персонал - на мен ми се струва, че би трябвало. Някой има ли инфо по въпроса.

Също така относно ритуала в църквата какви са порядките, какво се оставя (като пари) обикновенно от младоженците на отеца/църквата след церемонията - освен платената такса, вино, кърпи и т.н.?

Здравей,

От ресторанта на мен ми предложиха 2 варианта за хората, които работят по време на нашата сватба.
Вариант 1 е да имат абсолютно същото меню както и гостите, съответно трябва да се предвидят в броя на кувертите.
Вариант 2, предложиха ми меню, което наричат "служебно", на по-ниска цена е от редовния куверт, който ни се получава до момента.
Аз обаче реших да ги включа към кувертите, защото са 3ма човека и няма да утежнят бюджета smile
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: май 22, 2012, 08:52:54 »

zp_70 по принцип ти преценяваш дали ще им вземеш куверт-пълен,частичен или няма да поемеш такъв.но у хубаво да ги преупредиш хората за да знаят и да не се получи кофти ситуация.те не са персонал на ресторанта и те нямат отношение към тяхното хранене.
Относно църквата вие си плащате таксата и ако желаете може да направите нещо като дарение но това според мен става в касата за дарения ,а не лично на някой.Отделно питатата и виното и мед тоест всичко без чашите което сте занесли се оставя там.Не се взима.
Активен
Seagirl
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: май 22, 2012, 09:46:15 »

Момичета, искам да попитам, ако сте си правили сами поканите или ви се е налагало нещо друго да печатате, да ми дадете идея за рекламна агенция или печатница, където да напечатат поканите ми за сватбата.
Бях решила да ги поръчам от каталог на някоя фирма, но се оказа, че задължително трябва да използвам техни текстове, а аз си измислих свой. За да сменят текста ми искат допълнително пари и допълнителна такса за обработка на покана, което ми се вижда прекалено и оскъпява доста. Затова реших сама да се заема с поканите. Избрах картон и си измислих дизайн, но не знам къде да ги дам за печат. Проблема е, че съм на работа всеки ден и не мога да обикалям да проучвам, затова много разчитам да можете да ми препоръчате някоя рекламна агенция или печатница. Благодаря предварително.  smile
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263

Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: май 22, 2012, 15:30:31 »

Gucci,
На нас в Св.Атанасий само взеха питата за освещаване и после ни я върнаха и ни казаха, че с нея трябва да е захранването в ресторанта. Опакована си беше през цялото време.

Относно куверта за фотографи и т.н.. ние имахме 3 такива и решихме да са абсолютно същите като нашите. Ако обаче имате оркестър от 4-5 човека, 2ма фотографи и агент, тогава може да обмислите и служебните менюта.

За печат - аз табелите за разпределение на масите и табелата със снимки ги печатах в Билборд - супер изгодно излязоха по 16лв всяка (1м/0.6м), но не знам дали печатат подобни малки неща като покани.
Потърси печат на рекламни материали Варна и ще видиш къде правят, освен това може да видиш и някой в София. Ако ти дадат добри цени и ти изпратят мостра, няма проблем да поръчаш и при тях.
Активен
iravl
Ентусиаст
**
Публикации: 51

« Отговор #321 -: май 22, 2012, 17:44:55 »

Здравейте,

Искам синът ми, който е на 3,5 г. да ни бъде шаферче. Имам нужда от съвет къде мога да намеря костюмче за дете на тази възраст и официални обувки. Предвид, че незнам дали ще го облече втори път, бих взела също така костюмче под наем, ако дават някъде.
« Последна редакция: май 22, 2012, 17:47:33 от iravl » Активен
girls88
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #322 -: май 22, 2012, 22:32:30 »

Здравейте на всички - поради спор с половинката ми искам малко повече инфо и съвети. Става дума за изнесен ритуал във Варна - това което ме интересува е:
1) препоръки
2) цени
Благодаря ви предварително за всяка полезна информация
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: май 23, 2012, 10:16:19 »

Здравейте на всички - поради спор с половинката ми искам малко повече инфо и съвети. Става дума за изнесен ритуал във Варна - това което ме интересува е:
1) препоръки
2) цени
Благодаря ви предварително за всяка полезна информация
Цените се определят ото това какво искаш.
Иначе почти всяка сватбена агенция може да ви направи.набележи си няколко и говори с тях.
Активен
stoyanov
Професор
Публикации: 320

"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"

« Отговор #324 -: май 23, 2012, 10:58:08 »

Здравейте на всички - поради спор с половинката ми искам малко повече инфо и съвети. Става дума за изнесен ритуал във Варна...

Някои дж също предлагат изнесен ритуал (като самите дж са водещи на ритуала). Добре се получава.
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
*
Публикации: 43

« Отговор #325 -: май 23, 2012, 11:13:12 »

iravl - погледни този сайт, ценита са приемливи, може да ти допадне нещо.
http://www.bebeshkidreshki.com/category/199/ofitsialni-kostyumcheta.html

Относно менюто за ДЖ, сватбен агент, видеооператор и фотограф - благодаря, че споделихте и се радвам, че ви чета - това беше ми обягнало. На мен би ми било неудобно да поръчам т.нар. служебно меню, защото всички сме хора и те да гледат как се разнасят други порции е много гадно. Да не са втора ръка хора - те все пак се грижат за нас и това организацията да е както трябва. А пък и мисля, че, ако куверта ни е 30-35 лв., то служебния няма да е по-малко от 20 лв. и за да спестим по 10 лв. на човек, а да ми е неудобно-не, благодаря! Но ние разсъждаваме и така, защото ще подсигурим меню само на 3-ма души - сватбената агентка няма да е в ресторанта, а оркестър нямаме.

Присъствала съм на сватба, където в залата нямаше места дори за тях, беше абсурдно, в Димят.
Активен
Seagirl
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: май 23, 2012, 11:57:10 »

Здравейте,

Искам синът ми, който е на 3,5 г. да ни бъде шаферче. Имам нужда от съвет къде мога да намеря костюмче за дете на тази възраст и официални обувки. Предвид, че незнам дали ще го облече втори път, бих взела също така костюмче под наем, ако дават някъде.

Здравей,

Моя приятелка взе под наем 2 роклички за шаферки от един сватбен магазин, който се намира в задънената уличка пред ритуална зала. Алба се казва магазина, но не знам дали има и костюмчета за момченца. Тя взе рокличка за 3 годишно и 7 годишно момиченце. Ако не намериш от друго място и имаш път на там, може да провериш като вариант  smile
Активен
zp_70
Ентусиаст
**
Публикации: 98

« Отговор #327 -: май 23, 2012, 13:24:09 »

Така е kleopatra_marin но ако хората са 5-6 мисля, че е излишно допълнение към и без това големите сватбени бюджети, също така ти си плащаш достатъчно за услугата, която те извършват и няма от какво да ни е неудобно си мисля.
Активен
slavinasss
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #328 -: май 23, 2012, 14:42:49 »

iravl здравей,
аз също имам мъник само, че на две години и се оглеждам от доста време за фрак - има детски фракове и костюми в посочения магазин в задънената уличка до Ритуална зала.Можеш да поръчаш ето от този сайт от магазин в София http://www.svatbencenter-sofia.bg/%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B0/2/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0/%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0/p:%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BA-005
Друг вариант е да погледнеш в Продавалника - има костюмчета и фракове втора ръка - естествено обличани един-два пъти, така както и на нас ще ни се наложи, на половин цена в сравнение с чисто нов.
« Последна редакция: май 23, 2012, 14:46:02 от slavinasss » Активен
iravl
Ентусиаст
**
Публикации: 51

« Отговор #329 -: май 25, 2012, 16:16:18 »

Благодаря ви много за инфо-то за костюмчетата, ще проверя. Оказва се, че костюм мога да намеря, по-скоро проблема е с детските официални обувки, някак си не върви костюм с маратонки. smile Пообиколих малко магазините, но не можах да намеря. Знаете ли къде във Варна има официални детски обувки 25-26 размер?
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: