Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 13:21:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част (Прочетена 154347 пъти)
shorty
Ентусиаст
Публикации: 103
Отг: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
«
Отговор #120 -:
април 09, 2012, 19:13:35 »
Цитат на: Nine в април 09, 2012, 09:32:13
Здравей те, момичета! Ето, че дойде и най-очаквания момент. В неделя на Великден ми е годежа
От доста време чета какво споделяте за големия ден и тайничко се надявах скоро и при мен да дойде. Макари датата, която сме си харесали да е многооо далече 12.05.2013г, аз много се вълнувам и искам да подготвя всичко сама. Имам една молба към вас. Разбрах, че първо се започва със избора на ресторат. Изчетох много мнения и кометари за ресторанти и мисля да се спра на няколко като Екзотик, Сан Петербург, Империалн, Рачич. Молбата ми е ако може някой от вас да ми каже минусите и плусовете на тези ресторанти, друго важно за мен е кой от всички излиза най-евтин, защото мойте родители имат възможност да си позволят по-скъп куверт, НО бъдещата ми свекърва ме помоли да изберем ресторант с възможно по-нисък куверт, защото те немогат да си го позволят. Груба сметка на гостите,която направихме е около 150 човека.
От тези имам преки впечатления само от Империал. Кувертите, които предложиха на нас за 12 май тази година започваха от 35 лв. Спря ни факта, че зала Кристал, която гледахме тогава, е пълна с колони и няма добра видимост. Чувам, че новата им панорамна зала била много по-просторна и красива. По-подробно за този и другите пловдивски ресторанти, които посетихме, съм писала по-назад в темата.
Иначе ако искате евтин и сполучлив куверт с чисто сърце ти препоръчвам нашия избор - Лайпциг.
Преди два дни направихме окончателното меню - салата, топло предястие, основно ястие, плата мезета, с включен алкохол, безалкохолни и вода - цялото удоволствие за 25.77 лв. на човек, като всяко едно ястие е безкрайно вкусно и много красиво поднесено (дори за нас включват две нови рецепти, които ги няма в менюто). Управителят им е нов, много точен и приятен човек, страшно ни помага с цялата организацията. Позволяват внасяне на всичко (алкохол, безалкохолни, вода, бира, мезета, ядки, торта) - всичко срещу такса от общо 1.50 лв. на човек. Възможностите за подредбата на залата са огромни, като всичко зависи само от желанията на младоженците. Част от комплиментите е апартамент за младоженците, а за настаняването на останалите гости ни предложиха преференциални цени. Друго на прима виста не се сещам, ако се интересуваш от още подробности, пиши на лични.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #121 -:
април 09, 2012, 19:40:41 »
shorty
За 150 човека в Лайпциг е тясно. Колкото и да казват,че ще ги съберат не е въпроса само да седнат тези хора,а и да има място за танцуване. Колкото до схемата на масите вариантите са ограничени,защото от едната страна са сапарета,които никога не се местят и винаги са на едно и също място. Това означава,че от другата страна масите са в почти една и съща позиция,защото няма на къде да се местят. Ако им падне бройката на хората ще е добър вариант този ресторант.
Активен
shorty
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #122 -:
април 09, 2012, 21:23:38 »
Цитат на: Nina Style в април 09, 2012, 19:40:41
shorty
За 150 човека в Лайпциг е тясно. Колкото и да казват,че ще ги съберат не е въпроса само да седнат тези хора,а и да има място за танцуване. Колкото до схемата на масите вариантите са ограничени,защото от едната страна са сапарета,които никога не се местят и винаги са на едно и също място. Това означава,че от другата страна масите са в почти една и съща позиция,защото няма на къде да се местят. Ако им падне бройката на хората ще е добър вариант този ресторант.
Всъщност точно в събота видяхме три или четири варианта за масите от другата страна на сепаретата, включително и с по-малки квадратни маси вместо обичайните дълги за по 10-12 човека. Ако се използва и обособеното помещение в задната част на залата 150 човека се събират с голям дансинг (това при положение, че от ресторанта дават капацитет 180). Ние засега се въртим около 130, като няма да ползваме въпросното помещение и не мисля, че ще ние тясно...
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #123 -:
април 10, 2012, 00:36:39 »
Дано да не ви е тясно. Аз знам как изглежда залата с 130 човека вътре и с сигурност това не е моята представа за широко,но важното е да е весело. Колкото до другата малката заличка там хората все едно не са на сватбата и идея си нямат какво се случва на тържеството освен ако не го обяви дж за да го чуят.
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #124 -:
април 10, 2012, 08:35:13 »
Nine
, ето
тук
съм споделила впечатленията си от ресторантите, за които питаш. Когато бяхме в
Империал
, не видяхме въпросната панорамна зала, така че нея не мога да коментирам. В крайна сметка избрахме
Санкт Петербург
. Най- добре е да обиколите въпросните ресторанти, за да си съставите собствено мнение за тях.
«
Последна редакция: април 10, 2012, 08:38:00 от sunset
»
Активен
Nine
Ентусиаст
Публикации: 146
«
Отговор #125 -:
април 10, 2012, 09:19:50 »
Благодаря ви, момичета! Имаме много време до сватбата и ще обиколим повечето ресторанти, но със сигурност няма да е в Екзотик, защото вчера получих оферта от тях и цените им не ми харесаха ( по точно на свекито). Харесва ми цената, която сте писали за Лайпциг, но пък Нина казва, че е много тясно. Ще се опитам да намалим бройката на хората до минимум и да се вмъкнем в някое по-евтино и по-малко ресторантче. Още не сме започнали подготовката за сватбата и се изпокарахме в къщи.
П.С. Сега разгледах и ресторант " Кадифе" в Кичука. Много ниски цени на кувертите и изглежда добър ресторант. Може ли някой да сподели мнение за този ресторант??
«
Последна редакция: април 10, 2012, 10:06:01 от Nine
»
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #126 -:
април 10, 2012, 09:47:07 »
Nine
, правилно сте решили - първо оптимизирайте бройката. Звучи доста предизвикателно да намерите
по-евтино и по-малко ресторантче
за толкова хора, дори да са 120
. Организирането на сватба е изпитание почти за всяка двойка, особено, когато има различия във финансовите възможности и виждания. Понеже свекърва ти има определени искания, нека тя предложи /вие ще решите дали ви харесва/ ресторант. Така, докато търси, хем ще преразгледа бюджета си, хем ще е доволна, че върши нещо, хем ще се убеди как точно стоят нещата.
.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #127 -:
април 10, 2012, 10:34:50 »
Nine
,а защо вие не си доплатите? Смисъл да спестите някаква сума (мъж ти или пък двамата) и да поемете част от кувертите на неговите гости или на общите ви приятели. Свекърва ти казала ли е до каква сума е поносимо за куверт?
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #128 -:
април 10, 2012, 11:17:38 »
Относно Кадифе...аз съм гледала видео от сватба там. На мен лично не ми допадна...има доста колони нищо че са по дребнички...и честно казано хич не ми изглеждаше тържествено
Активен
Nine
Ентусиаст
«
Отговор #129 -:
април 10, 2012, 11:45:45 »
Свекърва ми е постоянно на работа и все мрънка , че няма никакво време и ни оставала сами да се оправяме със сватбата. ДА, но като и предложа някой ресторант тя вс е пита колко е куверта и ме изнервя всеки път със зададения въпрос. Снощи разговаряхме със годеника ми за варианта ние да си поемем кувертите за приятелите и той е съгласен. Сега ще видим какво ще каже свекито. Тя е горда жена и иска тя да направи сватбата а няма тази възможност. А относно цената на куверта тя казва че 30 лева куверт било нормално, но в тази цена да влезне и алкохола и тортата и украсата и всичко... което е невъзможно
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #130 -:
април 10, 2012, 12:10:20 »
Nine ами може в такъв случай да я поизлъжете жената и вие да си покриете торта, алкохол и др, а на нея да и кажете само куверт, едва ли ако е 32 лв примерно ще възрази
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #131 -:
април 10, 2012, 12:31:42 »
Цитат на: Nine в април 10, 2012, 11:45:45
Свекърва ми е постоянно на работа и все мрънка , че няма никакво време и ни оставала сами да се оправяме със сватбата. ДА, но като и предложа някой ресторант тя вс е пита колко е куверта и ме изнервя всеки път със зададения въпрос. Снощи разговаряхме със годеника ми за варианта ние да си поемем кувертите за приятелите и той е съгласен. Сега ще видим какво ще каже свекито. Тя е горда жена и иска тя да направи сватбата а няма тази възможност. А относно цената на куверта тя казва че 30 лева куверт било нормално, но в тази цена да влезне и алкохола и тортата и украсата и всичко... което е невъзможно
Всички тези неща за 30лв. не знам как ще се намерят. Не искам да звуча песимистично, но само алкохолът излиза 1000лв., та даже и отгоре ( за около 120 души). Кувертите по ресторантите включват минимално количество алкохол (най- често ракия и вино), останалото може да се внесе отвън. Може би, ако намалите бройката на гостите,
Лайпциг
ще бъде най- подходящият вариант.
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
Сключихме брак на 10 Септември 2011
«
Отговор #132 -:
април 10, 2012, 12:32:26 »
Ресторант Кадифе е в нашия квартал -Кичука и имат много често сватби там значи хората го харесват. Nine, разгледай и ресторанта на хотел Замъка Орфей в Куклен и го покажи на свекърва ти! Нашата сватба беше там. Ако ви хареса ресторанта мисля, че най-скъпия куверт беше 22 лева миналата година и можете да си внесете всичко без мезетата. Ние Останахме страшно доволни от всичко и стаите в хотела са много луксозни ресторанта е чист и изобщо не е скъпо а и кухнята им е много вкусна. Само че е на 7-8 км от Пловдив.
«
Последна редакция: април 10, 2012, 12:34:58 от MilenaOga
»
Активен
Nine
Ентусиаст
«
Отговор #133 -:
април 10, 2012, 12:41:19 »
Алкохола за сватбата е изцяло от баща ми, защото неговия бизнес е с алкохол. За него не се тревожа. За Замъка Орфей и други хора ми споменаха, че е нисък куверта и ще го разгледаме довечера. Не мога да открия сайт на самия хотел. А колко човека побира ресторанта на Замъка Орфей?
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
Сключихме брак на 10 Септември 2011
«
Отговор #134 -:
април 10, 2012, 12:45:00 »
Цитат на: Nine в април 10, 2012, 12:41:19
Алкохола за сватбата е изцяло от баща ми, защото неговия бизнес е с алкохол. За него не се тревожа. За Замъка Орфей и други хора ми споменаха, че е нисък куверта и ще го разгледаме довечера. Не мога да открия сайт на самия хотел. А колко човека побира ресторанта на Замъка Орфей?
Много в сайта пише 450 те имат още 2 зали и тераса и една скрита луксозна зала която е по-малка. Ресторанта в който бяхме ние е доста голям според мен събира поне 200 души.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...