Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 20:53:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
" Халките - 10-част"
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Халките - 10-част" (Прочетена 143707 пъти)
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
Отг: " Халките - 10-част"
«
Отговор #195 -:
април 19, 2012, 08:21:01 »
gothic_queen
,
тук
има полезна информация. Пише и за родирането. Ето и цитат:
"Родирането е друга техника (вид галванично покритие) , при която повърхността на сребърното изделие се покрива с метала родий (Rh) , като целта е да се избегне процеса на потъмняване и да се получи равномерен цвят. Родираното бижу изглежда различно - по-сиво е и леко бронзовеещо, а и родия го оскъпява допълнително. Недостатък е, че при некачествено родиране или при по продължително носене на бижута, родият се изтрива. За съжаление се използва и от недобросъвестни производители."
Аз за себе си поръчах една сребърна халка, за да мога да я нося със сребро. Не е родирана, но аз ще си ходя основно със златната и по- рядко със сребърната.
«
Последна редакция: април 19, 2012, 08:23:02 от sunset
»
Активен
gothic_queen
Професор
«
Отговор #196 -:
април 19, 2012, 10:27:00 »
Sunset,Веси,много ви благодаря момичета @}->--Как си знам ,че мога да разчитам на вас!
Сънсет,много полезна информация,голяма част от тези неща уж ги знаех ,пък съм ги забравила.Сега вече със сигурност ще искам халките да са родирани
Веси,много красиви халки видях в сайта на Еспер,но нямат магазин в Пловдив,пък и май не може да се направи поръчка онлайн.
Както и да е,сега ще пообиколя Златарската улица,може да харесам нещо наживо,ако не ще поръчван от Diddo ,поне знаем точните си размери
Еми,правилно е писала Весито,от медицинска стомана са ни сегашните халки и съответно никакви поправки не могат да се направят по тях,не може и да се гравират...така че ще ги сменяме въпреки че изобщо не ми се иска,защото все пак с тях се оженихме
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #197 -:
април 19, 2012, 22:06:11 »
gothic_queen новите ще са ви по-хубави, в крайна сметка може и старите да носите, ако имате синджирчета може на тях да си ги сложите
.Успех в търсенето
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #198 -:
април 20, 2012, 16:12:57 »
Готик
, мила, и вие ли вече имате проблеми с халките?
Вие от стоманени търсите сребърни, ние пък обратното
Но така като те слушам .. почвам да се замислям дали отново да не си вземем сребърни .. вече и аз не знам
Само мога да ти кажа за матирането - нашите са матирани и вече моята е излъскана!
Не искам да те подвеждам, може би причината е, че моята претърпя ремонт, но честно казано преди да ги купим в няколко магазина ни предупредиха, че може да им падне матовото покритие. Аз като че ли май се замислям за някой по-класически и по-изчистен модел, че уж да няма много евентуални поражения ... Ще го мисля още
На теб пожелавам успех с търсенето
Активен
Росита
Ентусиаст
Бургас, морето и .....
«
Отговор #199 -:
април 20, 2012, 19:06:30 »
Готик
, нашите халки са същите като вашите. Сега споделих с милия написаното и той каза, че на него леко му дере като си търка пръстите. Той си я слага като излизаме някъде, а за моята нямам наблюдения все още.
(подуват ми се пръстите и не мога да нося нищо)
Ако наистина излязат неудобни за носене, може би и ние ще си вземе сребърни.
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #200 -:
април 20, 2012, 19:27:35 »
Ето ги и нашите халки
Бяла злато, класически, вътре сме изписали само имената и датата
Активен
gothic_queen
Професор
«
Отговор #201 -:
април 20, 2012, 22:35:26 »
Еми,благодаря за идеята, @}->--дано наистина да са по-хубави от предните и по-удобни
m0onlight,аз много ги харесвам сегашните ни ,но както казах,неудобни са.Иначе имам поне 5 пръстена от медицинска стомана,които съм носила нон-стоп като ученичка и не съм имала никога проблеми,така че нека моя несполучлив опит да не те разубеждава,ако повърхността е гладка и няма релефни фигури по тях едва ли ще има проблеми.Аз си мислех ,че на матирани халки ,ако има драскотини(които ми се струват неизбежни при продължително носене)по няма да личат,странно как са се излъскали при вас :huh:А от информацията ,която даде Сънсет разбрах,че родирането ги предпазва от потъмняване,ох чисто се обърках.Минах през два магазина днеска,но нищо не харесах,в единия нямаше модели,казаха ми ако поръчаш ще ти направим с каквато искаш дебелина и ширина ,ама като не съм пробвала как да преценя,в другия имаше само един ,май класически модел,но мъжо иска по-дебели....продължава търсенето и мисленето за надписче ..или ще е датата и имената или примерно 'с обич /любов и пак имената...
Росита,много се зарадвах като прочетох ,че имате като нашите халки....и ми стана кофти ,че проблема с неудобството не е само при мен....странна работа...дано и вие не се наложи да ги сменяте,много са сладурски.
Много харесах този модел,въртящи са ,пък същевременно са по-класически
thumb_IMG_2204600357.80g.jpg
(16.96 KB, 286x196 - видяно 3665 пъти.)
Активен
gothic_queen
Професор
«
Отговор #202 -:
април 20, 2012, 22:37:18 »
ylith,много са готини вашите,да са ви честити
Или този модел
thumb_IMG_2218600226.20g_copy.jpg
(13.91 KB, 286x191 - видяно 3560 пъти.)
Активен
miauka
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #203 -:
април 20, 2012, 22:45:55 »
ylith
честити ви халки
Много са хубави,но аз съм пристрастна защото нашите са почти същите!Много са удобни и страшно много си ги харесваме и носим!
gothic_queen
и двата модела ми харесват
Винаги са ми допадали класическите модели халки
Активен
fbvgb
Ентусиаст
«
Отговор #204 -:
април 21, 2012, 08:49:36 »
ylith
, много хубави халки! Честито и от мен!
gothic_queen
, първото моделче ми се струва по - нежно и подходящо за женска ръка, но пък вторите са по - изчистени. И двата модела са хубави!
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #205 -:
април 21, 2012, 09:44:16 »
gothic_queen
, колко мм. искате да са широки халките? Нашите са 6мм. и не стоят грубо, но не бива да са с твърде заоблен профил, понеже на тънки пръсти някак не изглежда добре (поне според мен). Първият модел, който си показала е хубав, но профилът на втория ми харесва повече, защото е плосък. Само да не е прекалено широка халката.
«
Последна редакция: април 21, 2012, 09:45:50 от sunset
»
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #206 -:
април 21, 2012, 10:31:32 »
Ylith
, страхотно изчистени и яки халки !
Готик
, аз бих взела първия вариант, от опит поне за мен този профил е по-удобен.
Ти погледна ли тук и тук за халки:
http://www.tokashsilver.com/bg/catalog/20_%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA/72_%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD
http://www.silverbg.net/%D0%9F%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D0%A5%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8/cat_35.html
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #207 -:
април 21, 2012, 11:18:21 »
miauka
, аз започнах да харесвам изчистени модели брачни халки, когато видях вашите - много ми харесват!!!
Те са златни, нали?
Готик
, на мен повече ми харесва втория вариант, който си показала, само че за дебелината не знам .. ако имаш малки и фини пръстчета според мен не трябва да е прекалено дебела. А и
sunset
е права и за ширината и заобления профил. Дано да си намерите моделче, което реално да можете да пробвате, за да може да прецените как ви стои на вашите пръсти.
А и понякога на снимка изглеждат перфектни, а като я сложиш, не стои добре или обратното.
Аз все повече се навивам за класически модел, но пък почнах сега да се чудя дали сребърни или бяло злато - луда работа!
Чудя се кой от двата варианта би бил по-устойчив във времето на драскане, промяна на форма, цвят и т.н. ...? Вие как мислите?
Активен
gothic_queen
Професор
«
Отговор #208 -:
април 21, 2012, 11:37:45 »
m0onlight,определено истинското бяло злато е устойчиво и ще издържи дълги години,само трябва да внимавате като купувате халките да са от бяло злато,а не само покрити с такова,защото покритието падало за няколко години.
Среброто се драска,няма начин,но аз много искам такива,защото нали се и оженихме през високосна година и ми е голям мерак.Иначе сте прави,че трябва да се пробва,вече направихме веднъж грешка да купим без проба.Много се зачудих за профила-сегашните са плоски и не се чувствам добре като я сложа,пък всичките ми пръстени досега са били с заоблен профил и не съм имала проблеми :huh:Мъжо иска като ширина 6.5 мм,чудя се дали ще е добре за мен,аз съм с тънки и къси пръсти,освен за него 6,5,пък за мен 5мм,как мислите или е хубаво да са ни еднакви и на двамата.Сега се сетих да питам колко е ширината на класическите халки,тези които са били преди години,някой знае ли?
Еми,много благодаря за двата сайта!!!Да знаеш колко обичам пръстени с келтски мотиви,сега има да се изкушавам,уж си бяхме обещали да са класически.
Miuaka,Bride,Sunset,много ви благодаря за мненията и съветите момичета,какво щях да правя без вас
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #209 -:
април 21, 2012, 11:54:10 »
Благодаря ви момичета
Нашите халки отвън са с плосък профил, а вътре са заоблени - Милото казва че тава са най-удобните, които е пробвал. Пък и на мен плоските ми харесва повече как стоят. Заоблените на милото седят, като мравка - прещипват пръста и е кофти, поне при него де, на другите може и да седят ок.
«
Последна редакция: април 21, 2012, 11:55:52 от ylith
»
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]