Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 03, 2025, 22:26:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булчински рокли - 20 -та част  (Прочетена 219918 пъти)

Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #390 -: март 27, 2012, 15:39:26 »

Привет
На дневен ред е роклята - това е мечтаният модел.

Обиколих цяла София , но нищо не видях, което да ми харесва повече от това. Но ще се шие. Обиколих Пиротска и съм доволна от някои ателиета, но все пак да питам - препоръчайте ми добра шивачка за София. Решила съм и дантелата да си намеря и да си купя даже.  smile
Активен
famille
Ентусиаст
**
Публикации: 140

« Отговор #391 -: март 27, 2012, 17:10:28 »

Здравейте момичета, доста отдавна чета тази тема и реших и аз да пиша. Имам въпрос харесала съм си една рокля и бих искала да знам дали се срещали нещо такова:

Sisionka, нямам спомен да съм срещала такава рокля, но за сметка на това манекенката сме я срещали десетки пъти - или е най-оборотната или всички сайтове (китайски, български и т.н.) крадат масово от един дизайнер.  funnytooth
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: март 27, 2012, 18:26:20 »

Най вероятно е някоя испанска марка рокли, поне по мой спомен....
Не е лошо да погледнеш и в сватбения център, колкото и да не ми е на мен лично по вкуса като цяло. Wink girl_wink
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: март 27, 2012, 18:36:01 »

Роклята е на Pronovias, Bridal Fashion мисля, че ги внасят.
Предполагам, че е над 2 000лв, но пък ако я имат налична може да отидеш да пробваш поне как ти стои модела.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #394 -: март 28, 2012, 10:00:00 »

от показаните последни две рокли съм виждала в каталога на Романтика- на Еди К има подобен модел като този на Цуци, а другият от колекция на Мори Ли. Могат да поръчат за 3 месеца, ако имате толкова. Цените ще са към 1500-2000.

Аз да се похваля, че май вече НАИСТИНА имам рокля и то ми се струва, че ще стане съвършена...Помолих ги за едни преправки (да й добавт тюл и да стане разперена надолу) и до 3 седмици ще е готова. Искам пак да похваля Сватбения център, не знам защо има толкова негативни мнения- има и некачествени рокли,но има и много качествени и красиви. Изборът там е един от най-големите, които съм срещала досега. В другите магазини имаха максимум по 3-4 русалки налични, тук имаха десетки. Имайте предвид, че не всичко е изложено, има склад долу с много повече модели. Аз така открих моята- момието видя какви рокли съм си набелязала и донесе още 3-4 подобни и една от тях ми залепна ииии така.

А вчера ми събраха очите, толкова отзивчиви и сладки бяха, изобщо нямаше мусене в стил "оо това не може да стане:", изслушаха ме, облякох я, наобиколиха ме с едни карфици да ми покажат как ще стане, шегувахме се и го измислихме накрая заедно трите...Тръгнах си с усмивка до уши.

И за да не съм несправедлива, че ме разбраха погрешно: за Мон Амур, аз отидох без записан час, не знаех,че трябва. Може би ако си със записан е друго.
Активен
sea_flower
Ентусиаст
**
Публикации: 70

« Отговор #395 -: март 28, 2012, 12:11:28 »

За Мон Амур и аз мога да напомня, че бях там без записан час, както и абитуриентката, с която делихме съблекалнята. Допускам, че ако си запазиш час и наблегнеш на това, че очакваш вниманието им, може да е различно.
Но там има и красиви рокли. Аз не съм разглеждала манекени и закачалки с рокли, а ми носиха само модели, подходящи за моята фигура. И имаше много точни попадения. Роклята, в която се влюбих всъщност и която си поръчах за шиене е оттам. Просто цената там не мога да си я позволя. Иначе бих я купила.
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: март 30, 2012, 18:16:14 »

аз да вметна- видях току що че тук има голямо намаление на колекция White One:

http://www.boutique-marquise.com/%D0%A1%D0%92%D0%90%D0%A2%D0%91%D0%95%D0%9D%D0%90_%D0%9C%D0%9E%D0%94%D0%90/%D0%91%D1%83%D0%BB%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8_White_One
Активен
dodo4
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #397 -: март 31, 2012, 09:21:27 »

Здравейте, пускам тази тема, защото не намерих някъде, където да се обсъжда точно този въпрос, а имам нужда от малко морална подкрепа. Доста често чета из форума, но не бях писала досега. След сериозно обикаляне, преди месец си избрах рокля и салон и я поръчах. Вчера бях на проба. Разочарованието ми бе огромно, тъй като роклята имаше далечна прилика с тази, която бях пробвала. Салонът, уж се води един от "големите", с много претенции, интервюта по списания, сватбена агенция и пр. Роклята, която пробвах, все едно бе скроена от абсолютно начинаещ, и бяха спестили поне половината плат, спрямо тази, която пробвах. Моделът е много изчистен, с лежерно падаща, но много богата пола - когато я поръчвах, ми обясниха, че имала над 16м. плат в полата. Изведнъж, вчера пробвайки я, се оказа, че били само 4, и така е скроена,че се опъва на задните части - това било защото съм имала "дупе" (хм,..имам извивки, но все пак е малко странно - след като от времето на вземане на мерки, съм отслябнала с повече от 2 килограма,а и ханш 95 не ми се вижда "гигантски задник", ама знам ли).
Затова пък на талията ми е широка,  и когато исках да се намали, ми казаха все пак да не прекаляваме, тъй като "съм можела да напълнея" ?!! ( което е естесвено, ако очаквах дете, но ако бе такъв случая, моделът, който щях да си избера би бил напълно различен).
Платът също ми се вижда различен - доста по-тънък - това което конкретно ме притеснява е, че се очертава бельото под нея - но това може и да  е от спестения плат.
След извесно количество  разговори, ми предложиха да сложат още един пласт шифон отгоре, по-богат и насрочихме нова проба. Аз им казах,че това което очаквам е да получа роклята, която пробвах и за която се договорихме и така.
Направо не мога да си намеря място. Давам си сметка, че може би е плитко да влагам толкова емоции в една рокля, че вероятно за 850 лв. това е което може да се получи, макар наистина да не ми се виждат малко за рокля, която е само сатен и шифон, бе никаква друга трудоемка или скъпа декорация, възможно е също моделът, който съм пробвала все пак да не е бил шит от тях (макар да ми казаха обратното- но те предлагат и "вносни" рокли) и че сега се опитват с некадърни шивачи, и пестейки от плат да докарат същия. Ама не мога да си намеря място от яд и ми иде да се захапя за "наличния, очевидно пречещ задник".
Надявам се да преекспонирам, ама понеже имам снимка на мострата, която пробвах и на новоушитата рокля и колкото повече ги гледам, толкова повече ме е яд.
Та така, сега се ядосвам, обмислям резервен вариант (макар последното нещо, което да ми се иска е да си купувам още една рокля) и ми е много криво.
За сега няма да споделям, кой е салонът - ще дам някакъв шанс да оправят положението, преди да ги оплюя тотално - мога да отчета, че дори и консултантката, макар да се опитваше да ме убеди, че роклята е перфектна, си даде сметка, за нещата и сама се обади за втория пласт шифон.Добре, че имам снимки на роклята, която първоначално пробвах,даи им ги навирам в лицето.  Това си е направо съвет към всички, които си поръчват така рокля- снимайте детайлно, тази, която си харесате, за да имате база за сравнение. И доказателство, че не са приумици от ваша страна.
Наистина не знам какво повече да кажа. Ако някой е минавал по този път, моля да сподели как са се развили  нещата.
Стигам до извода,че може би настина по-правилния подход е човек да обикаля , да си хареса рокля която му става идеално или да налага съвсем малки корекции, и да си я вземе, а не да робува на идеята за някакъв "идеален" модел...голямо разочарование. cray
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: март 31, 2012, 09:26:07 »

можеш спокойно да преместиш това което си написала в темата за булченските рокли.
Не е зле все пак да споменеш салона, за да си полезна, както и ако имаш възможност, да споделиш снимки на поръчаната и реално ушитата рокля в последствие.
Според мен, ако нещата са толкова зле, по-добре да си купиш нещо друго  от тях с парите от капарото ( було, обувки ) и да идеш другаде за рокля. Определено не е добра идея да получиш за толкова пари немечтаната рокля.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Публикации: 640

Come Josephine in my flying machine

« Отговор #399 -: март 31, 2012, 10:05:30 »

dodo4, напълно те разбирам! Моят съвет е да бъдеш категорична с това ателие - ти си плащаш, за нещо което не получаваш! Много добре знам как се държат и как едва ли не ти си "идиота", които не разбира, те ти обясняват как ти си крив, а роклята нищо и няма... Казвам го от личен опит - стърчащи конци, нищо общо с оригинала. Името на ателието - Пр.н..с! Случи се на моя близка.  Директно им кажи, че няма да позволиш на твоята рокля да се учат начинаещи и се отказваш от нея. Или да я направят точно като оригинала! Успех мила!  give_rose

Не знам защо от описанието на проблема си мисля, че са точно те... пиши ми на лични, за да ти разкажа какво точно се случи
« Последна редакция: март 31, 2012, 10:08:28 от Josephine » Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: март 31, 2012, 10:30:07 »

dodo4,
Аз имах подобен проблем пак с известно ателие за моята бална рокля. Сватбената си я взех готова,само с корекции.
Та за роклята, харесах я пробвах я но ми беше огромна-казаха ми че ще им е по-лесно да я ушият наново,отколкото да я прекроят,защото ми беше голяма с 4-5 размера.
След 3-4 седмици отидох на проба и какъв беше шокът ми когато получих бюстието,изцяло криво -от едната страна заоблено,от др изрязано като правоъгълник,криво...ужас.А за пола да не говорим-изобщо не била готова за 4 седмици. Oh my ...
Добре,че майка ми беше с мен,защото щях да припадна. Дойде великата дизайнерка( сега е мн известна,построй си собствено ателие и внася и доста американски дизайнери),обясни ми как ми седи чудесно всичко с кърфичките,как било интересно като не е симетрично,а полата да не и бера грижа,за 3-4 дни щяла да стане...е айде де аз 4 седмици чаках.
След тази проба,запазихме горе долу хладнокръвие,но както за съжаление в България всичко се случва се повиши тон. Казахме им,че до следващата проба си искам рокля,която да прилича на такава,а не плат набоден с карфици,недоушит и нямащ нищо общо с действителността. Скарахме се,но аз си държах на своето за което бях платила и капаро все пак.
След  2 седмици отидох пак и имаше доста голяма разлика,този път не се държаха лошо с нас,даже и болеро ми бяха ушили,но все пак тогава беше бум на абитурентските балове и майка ми ги "заплаши" че доста хора ще разберът за тяхната немърливост или по-скоро некадрност.   
Така че те съветвам  на следващата проба ,да не си сама,да си със снимката на "твоята" рокля и просто дане плащаш и да не се съгласяваш на нищо в което те се опитват да те убедят или пробутат. Връщай я колкото е необходимо,в крайна сметка ти си им възложила задача която те са поели твърдейки,че  могат да я изврършат.Запази спокойствие и говори с тях,но ако не стане така по чисто български вариант вдигни скандал.Явно докато не почнат крясъците никои не ни взима на сериозно. Но недей да им плащаш докато не направят желаната от теб рокля. 
Активен
aleksandroff
Ентусиаст
**
Публикации: 102

« Отговор #401 -: март 31, 2012, 11:28:01 »

момичета, моля кажете кои са тези салони... да имаме едно наум като ходим при тях 
Активен
dodo4
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #402 -: март 31, 2012, 12:33:15 »

http://forum.svatbata.bg/index.php/v/dodo4/SRAVNENIE.jpg.html?action=gallery
това са двете снимки - първата е тази която избрах, втората, това което вчера ми представиха. Ъгълът на снимане на първата не е най-ласкателния,  но специално я слагам тази, защото ясно севижда разликата в "обема" на полата. Новоушитата рокля изглежда не чак толкова зле на снимката, но на практика назад е опъната по д-то, очертава бельото и въобще изглежда скалъпена. Уф. Говорих няколко пъти с ателието. На 11ти пак имам проба да видим какво ще са успели да направят.
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: март 31, 2012, 13:42:14 »

разликата е брутална, да не говорим че не разбирам как могат да взмеат 800 лв за подобен немного труден модел. На първата платът се вижда че е доста повече! girl_impossible
Пиши името на салона, затова сме тук, и аз каквото има съм се оплакала от моя директно .
Нека знаят момичетата които тепърва тръгват. good
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 366

« Отговор #404 -: март 31, 2012, 13:51:56 »

Ужас,роклите имат огромна разлика,немога да повярвам,че изобщо те убеждават  в обратното!!!Ако ,не ти я оправят или си искай паричките или сезирай комисията за защита на потребителите beating
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: