Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 11, 2024, 20:09:21

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 219267 пъти)
 
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031



« Отговор #390 -: май 14, 2012, 11:07:21 »

miss™, мерси много, ако реша да си купя специални топчета, ще мина през Крео. Иначе и аз това си помислих, че могат да се заменят със сух боб или грах, както е по повечето рецепти.

Деничка Звездичка, да, в повечето случаи пека на вентилатор, като намалявам с около 20 градуса температурата по рецептите. Обаче и аз си мислех, че може вентилаторът да изсушава. Довечера ще погледна указанието на фурната, имам някакъв спомен, че печенето на вентилатор ("с обдухване") се препоръчваше за много манджи и аз затова така почнах да готвя повечето неща.
« Последна редакция: май 14, 2012, 11:09:57 от rozovka » Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #391 -: май 14, 2012, 11:18:47 »

rozovka, аз също пека с обдухване почти всички манджи, защото става по-бързо и в някои от тях хем запазва влагата, хем ги запича отгоре, но при други имам същия проблем с изсушаването и като гледам си зависи от това с какви продукти готвим и няма единно правило. Например, хляб и кекс ми се получават много добре с вентилатор. Разни манджи с ориз - също, пълнени гъби, банички, месо с булгур, грах или боб също стават, мусака - да. Май се получава добре за тия неща, които по принцип са по-сочни и с повечко сос. Всичко останало като панировки или картофки със зехтин например, ми се пресушава. Макар че панировките с някакви по-едри трохи винаги май са по-корави и там нищо не помага.

gucci, как правиш миш-маша на фурна? Аз вчера правих панирани тиквички също на фурна.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: май 14, 2012, 11:37:19 »

как  сладко говорите  за  тиквички:)) Можели  някоя и  друга изпитана рецепта  да  дадете  pardon Аз  освен  тиквички с  ориз  и едни  пълнени  тиквички с  яйца и  сирене друго не  правя blush
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #393 -: май 14, 2012, 12:13:13 »

Bamce,
Моите панирани тиквички на фурна са като тези, които се пържат, но отнемат по-малко време и усилия. Нарязвам тиквичките на големи, дебели около половин сантиметър ивици. Посолявам ги и оставям да се отцедят за 15-тина минути. Овалвам в бяло брашно. В тавичка сипвам малко олио, отгоре нареждам плътно една до друга тиквичките, поливам с няколко супени лъжици олио отгоре и запичам на фурна, докато покафенеят малко. След това се изваждат от тавата и им се прави млечен сос с копър и чесън. Стават бързо и вкусно, пък и с по-малко мазнина. Отвън са хрупкави, а отвътре-меки.

На работа в стола ни правят и огретен от тиквички, много вкусен става и май се прави като картофения. Също е идея за разнообразяване. girl_wink
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: май 14, 2012, 19:17:32 »

Дени много лесно става.
1 пакет,буркан печени чушки
2 бутилки доматен сок
3-4 яйца
бучка сирене
магданоз и копър за поръсване
Слагам доматите и чушките в керамична тавичка да се позадушат във фурната.Като са се посготвили слагам сиренето и яйцата като на 2-3 минути разбърквам.Пека до готовност.Поръсвам с магданоз и копър.Сервирам топло-вкусно диетично без мазнина.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: май 16, 2012, 19:36:55 »

Спомням си, че в указанията на моята фурна бях прочела, че печенето на вентилатор е подходящо за тестени изделия. Определено става дума да й хванеш на фурната кое и как пече, защото всяка си е различна. Наистина на вентилатор по-бързо изсъхва всичко и се препича. Аз не го ползвам много.

У нас тиквичките много ги харесваме по следния начин: настъргват се тиквички и се изстискват от течността колкото е възможно. Добавят се настърган кашкавал, сирене, малко брашно и яйца. Подправя се с копър, изсипва се в намазнена тавичка и се пече във фурната. За по-хрупкава коричка може да се поръси с галета. По същество е нещо като тиквени кюфтенца, но така се избягва пърженето.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: май 16, 2012, 20:45:16 »

svetli много добре звучи. Ние тиквичките ги правим на скара за по-диетично.

Не помня дали ви пуснах рецептата за изварените кюфтенца. Много добре стават. Ако съм я пускала, извинявайте че се повтарям.



Кюфтета от извара
Списък с продуктите
Необходими продукти за 2 порции:
500 г извара
2 яйца
3 с. л. пълнозърнесто брашно
2 с. л. настъргано сирене „Пармезан“
1 с. л. магданоз (нарязан)
1. Изварата се смесва с настърганото сирене „Пармезан“, брашното, магданоза, разбитите ɹйца
и сол на вкус. От сместа се оформят топки.
2. Пекат се върху пергаментова хартия за 15 минути на 180 градуса.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #397 -: май 16, 2012, 21:05:11 »

Момичета,може ли малко  съпорт.В понеделник имам имен ден и ми се  ще  да направя нещо  домашно.Честно във сладкишите ме няма много.Мойто мъж  само ме  бъзика,че неми  стават и аз  престанах да  ги правя.За торта  незнам дали  искам  да правя.Та мисълта ми е  имате ли  някоя  лесничка  рецепта за  сладки или  нещо подобно?Мъфини някой  правил ли е?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #398 -: май 16, 2012, 21:08:55 »

Защо не приготвиш едно лесно руло,ако обича мъжът ти плодове  сложи от тях в крема  който си направила за крема и от вън сложи сметана или шоколад или каквото обичате и готово
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: май 16, 2012, 21:10:29 »

Не  съм правила руло до  сега Girl_sing Със  стндартно пандишпаново тесто ли? А з а крем какво  слагаш?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #400 -: май 16, 2012, 21:41:20 »

 ами варианти много
течна сметана +неовкусена извара , плодово мляко и сладко от кайсии или по твой вкус
Маскарпоне с пудра захар и сметана
стандартен крем който и за торти става
също крем със желатин ако умееш да работиш с него
и всичко това носи плодове.
Ако имаш по конкретни въпроси няма проблем ще давам рецепти ,да не пиша сега излишно ....
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 967


dream on....


Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: май 17, 2012, 08:21:52 »

 angry  Направо ме разби,не  съм  пробвала  нито  един  от  тези кремове.
правила  съм  стандартния  мляко,яйца и  брашно и  заквасенас  метана  със  шоколад,но  не  и  тези Моля,ако имаш някоя изпитана рецепта да  я  споделиш.
Определено  експериментирам с  вкусовете  в  манджичките ,супите и  др,но в  сладкарството  съм  доста  плашлива.
Благодя предварително
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: май 17, 2012, 09:33:03 »

Аз правих едно ягодово руло, много лесно и вкусно стана. Рецептата беше от Кулинарен журнал:
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #403 -: май 17, 2012, 09:50:13 »

Ще ти напиша рецептите,само ,че по късно
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: май 17, 2012, 10:56:47 »

Аз ти препоръчвам Сочната торта с Маскарпоне-лесна и много вкусна или Шоколадовия сладкиш с майонеза във форма на торта също може.И той е лесен,ефектен и вкусен.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines