Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 16:30:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 219256 пъти)
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #345 -:
април 12, 2012, 10:31:07 »
matsinka
,
Не знам как по принцип си правиш каймата за пържени кюфтета, но аз слагам лук, сух хляб, накиснат във вода и изцеден, и яйце. Мисля, че в сместа за скара се пропускат хляба и яйцето. Гледам и да ми е по-мазна каймата също, за да може хубаво да се слепи (това последното в случай, че използваш истинско смляно месо, а не от каймата, в която има соя - при нея всичко си е слепено и без сланина).
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #346 -:
април 12, 2012, 14:00:15 »
Хайде и аз да се включа с днешните ми творения , правих курабийки с бяло брашно и с оризово , като оризовите са с малко захар и подсладител.
Оризови курабийки
Курабийки с бяло брашно
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #347 -:
април 12, 2012, 14:59:03 »
plamak_ много апетитни изглеждат.. Давай рецептата
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1602
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #348 -:
април 12, 2012, 18:37:35 »
Имам въпрос.
За първи път готвя с кафяв ориз. Стои като леко недоварен и с вкус на жито. Това нормално ли е или аз не съм го доварила добре?
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #349 -:
април 12, 2012, 18:52:01 »
По принцип си има малко странен вкус. Свари ли го добре, понеже изисква доста повече време за готвене от белия? Аз обикновено му слагам силни подправки като къри или индийско орехче или някакви сирена.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1602
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #350 -:
април 12, 2012, 18:59:25 »
Веси, аз го ползвах за направа на супа от коприва. Сега го доварявам да видя дали е в мен грешката.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #351 -:
април 12, 2012, 19:00:49 »
Честно казано на супа никога не съм го правила. Нямам представа в такъв случай как се случват нещата. Нека се изкаже някой по-вещ.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #352 -:
април 12, 2012, 20:50:09 »
Цитат на: InLove_Girl в април 12, 2012, 14:59:03
plamak_ много апетитни изглеждат.. Давай рецептата
4 яйца, 1 1/2ч.ч захар , 1ч.ч кисело мляко , 1ч.ч. олио (без един пръст от ръба), 1с.л амонячна сода и брашно колкото поеме , може да се добавят лимонова кора , ванилия или други по вкуса ви аромати.
Тези които са оризови са по същата рецепта само че вместо бяло брашно имат оризово , също така е добавено малко овесени ядки и вместо цялото количество захар се слага мъничко от нея , а останалото се допълва с подсладител.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #353 -:
април 12, 2012, 21:37:09 »
plamak_ извинявам се за тъпия въпрос, но понеже не ме бива особено с тестата ...
По-твърдо или по-меко тесто се прави, на каква фурна се пече - предварително загрята или студена, тестото втасва ли и последно на колко градуса и колко минутки.. Благодаря тииии
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #354 -:
април 12, 2012, 22:46:36 »
Цитат на: InLove_Girl в април 12, 2012, 21:37:09
plamak_ извинявам се за тъпия въпрос, но понеже не ме бива особено с тестата ...
По-твърдо или по-меко тесто се прави, на каква фурна се пече - предварително загрята или студена, тестото втасва ли и последно на колко градуса и колко минутки.. Благодаря тииии
Тестото не втасва , пече се на около 180 градуса , но точно колко минути не мога да ти кажа просто трябва да следиш.Фурната я включвам и след като малко загрее слагам тавата.Тестото трябва да не е много твърдо , по меко ,но не лепкаво.Не се притеснявай да питаш , стига да мога ще помогна.
Активен
bubi_baby
Професор
Пол:
Публикации: 474
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #355 -:
април 20, 2012, 12:11:10 »
Здравейте, момичета! Хапва ми се реване, някоя от вас може ли да даде някоя рецепта?
Приятен ден!
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #356 -:
април 20, 2012, 15:43:02 »
Цитат на: bubi_baby в април 20, 2012, 12:11:10
Здравейте, момичета! Хапва ми се реване, някоя от вас може ли да даде някоя рецепта?
Приятен ден!
5 яйце, 1ч.ч захар, 2ч.ч брашно,1ч.л хл.сода, ванилия .Сироп:4ч.ч вода ,3ч.ч захар , ванилия.
Ето и нещо което спретнах за вечеря днес, по моя измислица.
4-5 кренвирша , се режат по дължина , запичат се леко на тиган без мазнина и се облепя с тях правоъгълна форма за кекс.Прави се плънка от гъби , настъргани моркови и зелен лук, като се задушат зеленчуците се слага топено сирене , черен пипер, лют пипер и риган.Слага се част от плънката върху кренвиршите , след това се слагат наредени по дължината на формата варени цели яйца, покриват се с останалата плънка и се нареждат върху нея кренвирши.Ако нещо съм пропуснала да опиша ,питайте.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #357 -:
април 20, 2012, 17:37:00 »
Цитат на: bubi_baby в април 20, 2012, 12:11:10
Здравейте, момичета! Хапва ми се реване, някоя от вас може ли да даде някоя рецепта?
Приятен ден!
4-5 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч.брашно, ванилия
сироп:1кг захар,1л вода и по желание малко лимонова кора
Активен
bubi_baby
Професор
Пол:
Публикации: 474
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #358 -:
април 20, 2012, 21:12:30 »
Момичета много ви благодаря! Тези дни ще си направя и ще ви пиша дали ми се е получило.
Приятна вечер!
Активен
fbvgb
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 129
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #359 -:
април 21, 2012, 22:30:12 »
Ястието с кренвиршите на
plamak_
е доста оригинално. Все още ми е трудно да си го представя, но съм сигурна, че е вкусно, съдейки по продуктите.
Аз обожавам да готвя. Съвсем нова съм в тези неща, но като нова в бранша ми е много приятно, имам желание и правя всякакви нещица и после дори си ги снимам, за мое лично удоволствие.
Това са едни мъфини, които направих с банан и шоколад (кафявите) и с киви. Само че си ги правя по - мекички, понеже не обичам класическите сухотийки.
..."Руло Стефани"...
«
Последна редакция: април 21, 2012, 22:39:17 от Bride2012
»
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines