Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 23:22:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Танците 2  (Прочетена 177731 пъти)

petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: февруари 17, 2013, 19:58:12 »

амисега, няма ли видео уроци в нета, да видите някои стъпки, движения, за да може по-лесно да запомните танца и да намалите бройката часове, и да ви излезе по-малко парички хореографа...аз с това проблем няма, милото доста дълги години тренираше спортни танци, но ние май ще се клатим като нивеляшки, защото мен ме няма с ритъма и музиката, не мога да хвана такта  cray и така
Активен
amisega
Сватбар
Публикации: 255

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: февруари 18, 2013, 00:40:38 »

petq1989, не се притеснявай, всичко е до тренировки. Щом милото ти е тренирало, значи си имаш личен учител, който много добре те познава, а това е много важно. Сигурна съм, че ще се справите. Едва ли ще ти избичи някоя хореография за клас А smile Малко повечко тренировки (поне вашите са безплатни) и като знаеш песента наизуст... всичко ще е ок.
За видео уроците не се бях сетила, лошото е, че мен половинката не ме приема на сериозно като учител и едва ли ще постигна нещо... но нищо не ми пречи да опитам smile
Ние сме си избрали тангото от филма Усещане за жена (не си спомням дали вече съм ви писала) smile
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: февруари 19, 2013, 18:00:24 »

абе ще го танцуваме този танц някак си lol ние мислим да танцуваме на уитнито на бодигарда smile
Активен
borka3
Любопитен
*
Публикации: 49

« Отговор #93 -: февруари 24, 2013, 10:00:28 »

Танците са най-приятната част. Те изразяват емоциите на младоженците, които заразяват и гостите. Мога да ви кажа, че не е нужно да се вдълбавате чак толкова-отказ от танцуване, уроци при хореографи...Всичко идва от вътре. Ще си правите каквото пожелаете на вашата си сватба. Каквото ви е на душата-това да се случва. Всичко се случва много спонтанно, не трябва да се планува(освен първия сватбен танц, разбира се). Не е задължително всичко да става по предварителен сценарий. Бъдете себе си и се отпуснете, не позволявайте на никой да ви товари с душевни проблеми или упреци. Аз мисля сватбения ни танц да бъде много разлиен. Искам да е като "разговор" в движения. Много обичам да танцувам, моят човек слава богу също, така че трябва да е нещо много интересно. Засега е само в главата ми, но ще видим какво ще излезе. Успех желая на всички и не му мислете много. Сватбата е едно прекрасно събитие-купон, не изпит  yahoo
Активен
eleni4ka
Професор
Публикации: 346

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: февруари 24, 2013, 15:37:53 »

Не знам дали тук е мястото, но ми хрумна една идея - нали всяка песен е горе долу по 3 мин. и ако има средно по 100 госта - може всеки от тях предварително да си избере любима песен и да се даде списъка на DJ-я - това прави 5 часа музика. Мисля че така всеки гост ще се почуства специален, за всеки ще има по- нещо. А ако се повтарят песните - повече избор за младоженците Wink
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: февруари 25, 2013, 21:02:20 »

Ние днес бяхме на уроци по народни танци и направо пълна трагедия! И двамата не сме танцували и схващаме всичко по отделно, но като трябва да се хванем с всички.....
Надявам се на уроците за първия сватбен танц да не е толкова сложно!
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439

« Отговор #96 -: февруари 25, 2013, 21:40:55 »

Аз пък не мога да танцувам, ама хич. И да се клатя много много не мога и направо си ми е комплекс това. За сватбата не ми се мисли как ще се справя.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: февруари 25, 2013, 21:49:20 »

И ние сме много зле и си мислех, че като тръгнем на танци нещата ще се пооправят, ама ми се вижда по-сложно от колкото си мислех. А и като гледам как всички други се справят, а ние все едно за пръв път виждаме хоро и се комплексирам.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #98 -: февруари 25, 2013, 22:14:13 »

Е, то за един ден не става. Спокойно, ще се научите smile
Активен
formite
Професор
Публикации: 341

« Отговор #99 -: февруари 26, 2013, 12:33:37 »

Спокойно, аз винаги се хващам на хората, когато се играят (е не на всички), но понеже се очертава ходене на няколко сватби, а може би едно кумство (дай Боже) реших да ходя да уроци. Е няма такива два леви крака. Докато обясняват стъпка по стъпка - разбирам, но като се хвана все едно до сега не съм била там. Една от ръководителките ми обяснява: "Трябва да ти е ясно в главата и ще стане", моят отговор: "То ми е ясно в главата, ама в краката не е". Вече ходих 6 пъти и започвам да схващам. Така че всичко си иска време! Ето и линк,към уроци, които могат да помогнат: http://zamunda.net/browse.php?search=%F5%EE%F0%E0+%E1%FA%EB%E3%E0%F0%F1%EA%E8&cat=0&incldead=1
и за тези, които нямат профил: http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%80+%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%BA&oq=%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%A4%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%80++&gs_l=youtube-reduced.1.0.0l3.11511.12533.0.13054.2.2.0.0.0.0.98.166.2.2.0...0.0...1ac.1.1BaKA1KlruQ
Активен
bbride
Професор

« Отговор #100 -: февруари 26, 2013, 12:44:43 »

formite, ти къде отиде, във висшата лига направо с тия хора  shok
Аз блус не мога, ти пък Еленино хоро  girl_impossible
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: февруари 26, 2013, 12:57:23 »

За хората - може да ги научите и вкъщи.Лесно е ,ако ползвате ето този самоучител

http://www.youtube.com/watch?v=dZqxKj9IH2A

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=J_eoN0EEM9g
« Последна редакция: февруари 26, 2013, 13:02:47 от fiibi_bg » Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #102 -: февруари 26, 2013, 13:06:03 »

По принцип хората от повечето хора се играят не точно, както са в действителност - като изключа правото, то там няма на къде, което ви улеснява доста smile

А и в края на краищата е важно да се забавлявате, няма нужда да издребняваме girl_wink

Offtopic На нашата сватба една приятелка така мяташе краката на хората, но беше толкова сладка и с такова желание играеше, че всички супер много и се радвахме heart Даже още и още като се съберем и се сетим за нея (че тя е в Сф и не се виждаме толкова често), все си спомняме за това и то с много приятно чувство. Важно е хората да имат желание и да се забавляват heart Не всички са танцьори, то това е ясно smile

И като съвет, въпреки че съм го споменавала няколко пъти ще кажа - слушайте музиката, тя ви води. Опитайте се да не мислите толкова какво беше, а да слушате. Когато се научите на това, ще видите че всичко друго е доста по-лесно smile А и когато се научите да слушате даже и да объркате доста по-бързо ще влезете в крачка...даже може и да не се забележи, че сте сгрешили. (Аз също греша понякога, когато всички около мен си плетат краката - а съм играла над 10г, но в повечето случаи никой не разбира по тая причина smile )
« Последна редакция: февруари 26, 2013, 13:21:35 от casky » Активен
formite
Професор
Публикации: 341

« Отговор #103 -: февруари 26, 2013, 13:43:54 »

bbride е не визирах сложните хора, но  право, дайчово, дунавско не са сложни, а и се играят много, особено по сватби. На мен ми е  по-лесно вкъщи да науча стъпките от тези самоучители, пъкна  уроците да ги затвърждавам. То тази музика ни е в кръвта, ако нещо не схващам стъпките, не се пускам от хорото, а само "ходя" в такт с музиката, че да не дърпам хорото.
Активен
bbride
Професор

« Отговор #104 -: февруари 26, 2013, 13:47:12 »

В моят край хората по сватбите са предимно право и т.нар сватбарско и за някой може и да прозвучи невероятно, но аз и с правото не се справям.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: