Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 01:27:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Танците 2  (Прочетена 177670 пъти)

fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: февруари 26, 2013, 22:59:14 »

casky това ,което описваш при Дайчовото е различна хореография /и да ,така е има два вида/,но и при двата вида стъпките са еднакви ,коеот е по важно.

silver_f на Дунавското си му викаме Право ,защото просто така го наричаме в диалектна форма на нашия край .Иначе си е Дунавскои понеже е характерно за региона ,разбира се не признаваме най-обикновеното право хоро.То това е в Благоевград например си е основно Македонското хоро.

Мариелка Право Тракийско е различно от право.

По принцип за сватба наистина е хубаво да се знае Право ,Еленино ,Дунавско /може да се играе и на друга музика,не само на тази ,която пускат за НГ/ и евентуално хоро ,характерно за региона ,в който е сватбата.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: февруари 26, 2013, 23:04:18 »

Мерси много, Фийби give_rose! Определено ми се изясниха една част от хората  blush. Ще говoря с ди джея за подходяща песен за Дунавското и ще науча и него, крайно време е biggrin
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #122 -: февруари 27, 2013, 08:50:44 »

Да Фийби, съгласна съм. Аз затова и казах, че са почти еднакви и няма как да не схванеш едното, като знаеш другото smile Иначе стъпката си е точно Дайчово, аз  при него не съм виждала разновидности както при ръченици например...

Мариелка това Право Тракийско и на мен ми харесва Bravo

Има една друга песен на Славка Калчева на Ганкино хоро - Момина сълза, която на мен лично доста повече ми харесва от Бялата роза (въпреки, че хората свързват това хоро с Бялата роза, но на мен ми е вече изключително банална).

А иначе не знаех, че във ВТ се играе толкова Дунавско yahoo Ние тук пък имаме Варненско хоро, което почти никой не знае biggrin

Тези самоучители били доста добри good Аз до сега не съм се заглеждала в тях...
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: февруари 27, 2013, 09:12:00 »

Ох,момичета, тази нощ сънувах, че ме учат да играя мноо сложно хоро biggrin
Аз също много харесвам "Момина сълза" и съм я прибавила в списъка с народни песни за ди джея.
Преди малко танцувах няколко хора с новите обувки- малко смешна картинка  Girl_hide
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #124 -: февруари 27, 2013, 09:32:05 »

Мариелка, ти май доста сериозно си приела нещата, щом чак ги сънуваш biggrin

Щом си правиш списък ще споделя още една моя любима песен (много подходяща за първото хоро - право yahoo ).
Добре сте дошли сватбари yahoo
http://www.youtube.com/watch?v=1ZDjBT2ftXU

Offtopic Нашето първо хоро беше на нея и кръстника така го поведе, че всеки път като гледам диска ми пълни душата yahoo yahoo yahoo (На бавната част си говори и се обръща и като го гледаш сякаш ще пропусне да тръгне и в момента, в който почва бързата се провиква "Ай сега" и... danceg danceg danceg )
Активен
MeryMery
Любопитен
*
Публикации: 42

« Отговор #125 -: февруари 27, 2013, 09:45:05 »

Ние май няма да имаме никаква народна музика и танци,малко не върви на градинско парти  sad ,а пък и младоженецът още от сега ме заплашва,че ще си излее две основи под масата за краката и ще ги бетонира  angry,за да не мога да го вдигна да танцува.Да,ама има да взема!!!  beating
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #126 -: февруари 27, 2013, 10:31:02 »

Моя също не е много танцувален nea За сметка на мен pleasantry Стана само на право хоро и на блусовете, всички поне  heart
Ръченица три месеца се жалва, че не иска да играе, но и нямаше време да го науча sad Иначе нямаше да се измъкне diablo Аз и така си правех устата да играе както може, ама той ме издебна като станах и ползва племенницата biggrin Иначе поне беше оригинален Xixixi
Активен
silver_f
Професор
Публикации: 477

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: февруари 27, 2013, 10:37:36 »

Защо да не върви . И нашата ще е в градината , ама ще има и народни smile  yahoo
Активен
MeryMery
Любопитен
*

« Отговор #128 -: февруари 27, 2013, 11:03:43 »

Не знам дали ще успея да го накарам да стане изобщо.Понякога е инат като магаре.За пет години сме танцували само веднъж,ама си беше пийнал и аз после сумати време го юрках за начина,по който танцуваше и от тогава вече не иска.
А дори е ходил на спортни танци като малък.Аз не мога да каже,че съм много танцувална или пък в ритъм,но все пак ще е моя ден и смятам да се забавлявам  danceg danceg danceg
Активен
MeryMery
Любопитен
*

« Отговор #129 -: февруари 27, 2013, 11:07:55 »

Не знам дали ще успея да го накарам да стане изобщо.Понякога е инат като магаре.За пет години сме танцували само веднъж,ама си беше пийнал и аз после сумати време го юрках за начина,по който танцуваше и от тогава вече не иска.
А дори е ходил на спортни танци като малък.Аз не мога да каже,че съм много танцувална или пък в ритъм,но все пак ще е моя ден и смятам да се забавлявам  danceg danceg danceg
При нас гостите ще са 20-30,от които само 5-6 могат да танцуват хоро.Ние с младоженеца не сме от тях за съжаление  blush
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: февруари 27, 2013, 11:09:08 »

Точно гака, това си е вашият ден, а не състезание по танци. И аз не танцувам, но на този ден мисля да се забавлявам и да правя, каквото на мен ми харесва, все едно дали някой ме гледа и си мисли "тая пък едно хоро не знае или виж я как танцува"
Активен
MeryMery
Любопитен
*

« Отговор #131 -: февруари 27, 2013, 11:15:56 »

Може би,ако бях с дълга рокля щях да включа и някое хоро,но с моята рокля до коляно и обувки на ток(което ще си бъдя цяло приключение за мен,защтото не мога да се задържа на каквато и да е височина) мисля да не рискувам.Така че ще заложа на другите танци и може да включа разиграването с пилето за кумовете.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: февруари 27, 2013, 11:24:40 »

Моя съвет, без да си налагам мнението или нео такова, да си подготви всяка булка, която неможе много да издържи на ток, да има резерва едни по-удобни обувки. Поне за танците да може да ги смени. Аз този извод си го извадих по трудния начин- сватба, на която бях кума я изкарах цяла вечер на токчета и освен болката от скачането по хората, няколко пъти така се подхлъзнах, че щях да си изкълча глезена. Даже на едно хоро баща ми ме вдигна почти от земята, когато стъпих накриво.
Аз определено ще си взема и някакви вседеходки на сватбата.
Пак казвам, това си е мое мнение и не искам да го налагам на никого.
Активен
MeryMery
Любопитен
*

« Отговор #133 -: февруари 27, 2013, 12:35:24 »

ratatui,напълно си права  good
Нашето градинско парти ще е вкъщи,така че винаги ще мога да се преобуя,само не съм сигурна,че ниски обувки ще отиват на роклята.Хмммм....стига да е весело не ми пречи и боса по тревата да танцувам  danceg
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: февруари 27, 2013, 13:37:32 »

Темата става  :offtopic:Обувките може да си коментирате в темата за ОБУВКИТЕ
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: