Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 12:28:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 206021 пъти)
bergeria
Сватбен ГУРУ
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #450 -:
май 29, 2012, 09:39:55 »
Еми не знам дали използвах правилно думата "особена", но имам в предвид, че лекарите така и не могат да ми определят точен термин. Първо точицата се появи в матката ми с огромно закъснение и дори преминах през едно диагностично лапаро за проверка дали не е извънматочна, защото имах мн голямо закъснение а липса на нещо в матката, а вече имам една извънматочна. При следенето ми все се разминавам в седмиците ту съм с 2, ту е 1 седмица на зад сега съм понаваксала, но всеки път е различно. Имам и специфична структура на матката, която предопределя раждане с цезерово, отделно до сега съм преминала през всички негативи на бременността, та не знам точно и аз кога ще раждам. Общо взето тава имах в предвид под особена
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #451 -:
май 29, 2012, 10:51:35 »
Здравей и добре дошла bergeria!
При мен има също разминаване според дата на последен цикъл и това какво показва екографа,но живот и здраве н му се впрягам,гледам как расте,за мен това е важно,кога ще се роди,ами когато готова да излезе на бял свят а и Божия воля, при мен разликата е от порядъка на 3 седмици,казват заади късна овулация,важното е да сме живи и здрави и бебенцата да са добре!
честита ти госпожица.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #452 -:
май 29, 2012, 12:19:22 »
добре дошли
bergeria
,
toni8301
,
пожелавам ви лека бременност
Цитат
Освен зеленийте и червеното месо/дроб, какво друго се сещате като богато на желязо?
kala
мила, за "дробът" гледам че никой не ти е споменал че не бива да го ядеш редовно, съдържа голямо количество вит А, което не е полезно за бебчо, вреди му.
( в яйцата също има желязо, но трябва да са добре термично обработени, забрави за яйцата на очо).
Зеленийките и червеното месо са достатъчни, с чашка портокалов сок, само трябва да не си приемала никакви млечни продукти 1:30мин. преди и след
За моя радост и аз изкарвам бременността без киселини, тези 2 дни нещо ми отекоха леко глезените, но доста по ходих и за това.
ellimink
и аз така започнах, по веднъж на вечер и стигнах до 4-ри (само за времето в което спя), през 2 часа дежурях в кенефа, сега по спря като че ли, ставам 1път, 2 максимум.
Радвам се че сте си изкарали прекрасно на ваканцията, догодина ще сте тримка
Аз съм си добре, бебка не се е глезила повече след онзи случай, шава си постоянно както винаги, само че сега наистина и отеснява, не и пречи особено на шаването, но при мен става малко хем болезнено, хем странно, особено като ми покаже някое баджаче или ходило, имам чувството че ще излезе от грешната страна, до такава степен ме издува
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #453 -:
май 29, 2012, 12:54:18 »
Цитат на: ellimink в май 28, 2012, 11:20:04
Ще кача снимка на тумби и мен в раздела коремчета и сутиенчета, да ме видите каква бухта съм. Даже и леко позагоряла,въпреки че седях през цялото време на сянка.
Ели
, чакам да качиш снимки на тумбата:) Аз моята също ще гледам да я снимам тия дни и ще ви се покажа.
Добре дошли на новите момичета и лека и безпроблемна бременност!
Фиби
, то хубаво това с червеното месо, ама то в БГ телешкото освен ако не е на кайма, няма сготвяне. Иначе четох и аз за портокаловия сок и днес веднага след обяда (един мазен шницел с картофи
) си взех един фреш, въпреки че по принцип смятам, че плодове след хранене не са полези.
Това с пишкането нощно време аз малко го преодолях, като гледам да не пия много вода вечер, по-малко само, ако съм много жадна. В последните седмици ставам най-много веднъж и дори пропускам някои вечери.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #454 -:
май 29, 2012, 13:50:56 »
Добре дошли на новите бременелки!
Днес бях на преглед и ми казаха, че плацентата се е вдигнала и ако всичко е наред мога да родя нормално. Много се радвам, защото в началото беше много ниско, почти плацента превия и беше много вероятно да се наложи секцио. Бебчо е добре, обърнал се е с главата надолу.
Аз съм се вдъхновила и рисувам стените на бебешката стая. Засега съм нарисувала облачета и остава едно голямо дърво, чиито клони ще се спускат до кошарката. На първо време мислим бебчо да е при нас в спалнята, но вся пак искам и неговата стая да е готова. Таткото пък ще прави сам гардеробчето и едно скринче. Още не сме купили нищо голямо, само сме си капарирали количката. Вие докъде сте с приготовленията за бебчетата?
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #455 -:
май 29, 2012, 14:37:07 »
Roxanne
, много хубави новини покрай теб и бебчо, браво!
Аз съм до никъде с подготовката, само съм се спряла евентуално на количка, но не съм капарирала. Имам и едно ратаново кошче, в което съм спала аз като бебе, но бабите трябва да го подготвят - да го лакират и да му поръчат матраче и чаршафчета. Другата седмица излизам вече в почивка и смятам да си направя списък и да започвам с покупките, не мисля да чакам да родя.
Ти като нарисуваш стената на стаята, много ще се радвам да споделиш снимчици, звучи ми много хубаво! Днес попаднах на една снимка на детска стая и цялата една стена беше нарисувана с дисни герои, много готино изглеждаше. Аз май ще заложа на някои стикери, че не ми се отдава рисуването
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #456 -:
май 29, 2012, 15:42:57 »
Аз съм си го намислила да е нещо такова:
Нашата стая е синя
Но естествено не толкова натруфено. Ще сложим синьо легълце, бял скрин, стаята е синя с бели кантове и ще направя такива помс цветя 3-4 в бяло и синьо да разнообразят празният ъгъл на стаята.
А иначе за да не е само синя стаята ще сложа и малък фриз- харесала съм си от този сайт
http://www.bubub-shop.com/
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #457 -:
май 29, 2012, 17:24:50 »
Цитат
Фиби, то хубаво това с червеното месо, ама то в БГ телешкото освен ако не е на кайма, няма сготвяне. Иначе четох и аз за портокаловия сок и днес веднага след обяда (един мазен шницел с картофи ) си взех един фреш
Прави си кюфтенца мила, само телешка кайма, слагаш чесънче накълцано, кисели краставички на ситно, после в малко вода ги сваряваш (за да не ги пържиш), слагаш доматено сокче и 2 захарчета (да не те гони жажда после), сваряват се добре. Много е вкусно, всащност отдавна не съм си ги правила, даде ми идея за утре вечер.
Тенджера под налягане имаш ли, може и в обикновена,но ще отнеме повече време, прави си телешко варено. Аз много обичам супички. Ако не знаеш как се прави ще ти пиша на лични иначе ще обърнем темата в готварска.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #458 -:
май 29, 2012, 19:37:36 »
bergeria
, Добре дошла и от мен! Не се притеснявай чак толкова бебето ще си излезе когато то си реши,важното е всичко останало да е наред!
ellimink
, много добре си замислила стаята! Харесва ми страшно много идеята ти!
Roxanne
_, само хубави новини,много се радвам! Определено подбуди интереса ми с рисуваните стени и с нетърпение ще чакам да ни покажеш завършеният вид на стаята.
kala
, отивам да проверя темичката за коремчетата и сутиенчетата,сигурна съм че изглеждаш страхотно,още повече и с тен
Аз вече съм в 27ма седмица,което е началото на 7ми месец и все още нищо не съм копувала за бебка.Количка съм си избрала,но ще я поръчаме чак в 30та седмица,за кошара и матрак още мисля...Предстои ни местене и няма къде да трупам всичко,та по тази причина изчаквам. Днес е третият клас от курса за родители. Много ми е полезен и интересен.Днес ще имаме и тур на болницата в която ще раждам. Иначе бебка продължава да е много активна,корема ми вече е на вълни когато ме ритка.
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #459 -:
май 29, 2012, 21:23:38 »
Благодаря за топлото посрещане
Аз за сега нямам проблеми с киселините и немога да дам смислен съвет...
Колкото до хемоглобина и моят рязко спадна и лекарката ми изписа хапчета / 2х1 / на ден, от които обаче така се запекох, че намалих дозата до 1 на ден. Останалото се опитвам да го набавя чрез храна - цвекло, месо и т.н Ще видим при следващите изследвания какво ще покаже.
Колкото до покупките и ние още нищичко не сме купили за бебо...освен количката..просто тук в Германско се озказа, че купуването на детска количка е равно на купуването и поръчването на автомобил
ходихме, разглеждахме, набелязвахме и навсякъде където казвахме, че имам още около 15 седмици до термин ми отвръщаха " ама вие почти сте закъснели. Срока на доставка е между 12-14 седмици" Няколко дена ходихме като замаяни и не вярвахме. После най/после си харесахме модел и си мислехме сега ще поръчаме в нета, ама там същата работа 10 седмици срок на доставка
)) комедия...та така де, поне вече количка имаме....
Другото хубаво нещо за което се вълнувам много е, че в петък ще ходим да видим една от болниците, които съм си избрала...да видим ще се харесаме ли, няма ли .....приготвила съм си един списък с въпроси, да видим дали няма да ме изгонят
Нещо щях да ви питам, ама го забравих...
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #460 -:
май 29, 2012, 23:28:20 »
bergeria, добре дошла и на теб! Надявам се всичко да мине добре и да гушкаш един сладък бебок на финала!
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #461 -:
май 30, 2012, 09:20:06 »
Привет от мен. Гледам обсъждате покупките, а аз съм на етап само гледам и набелязвам, няма да купувам нищо докато не вляза в 9-тия. Тони нямям търпение да ми покажеш количката, която сте поръчали и айде идвай си, че ми е домъчняло и дано се харесате с болницата
. За киселините, много гадна работа аз пиивам газирана вода ама после ми натежава корема. Аз на 13-ти съм на консултация и ще ми пускат няккви изследвания предполагам, че за хемоглобина и т.н , а също и за антитела, че аз съм отрицателна, а мъжо положителна. Та по този повод бяхте го обсъждали по- рано някой знае ли касата дали покрива инжекцията за антителата, защото разбрах, че е около 200лв.
ellimink
много свежа идея за стаята. Хубав ден от мен
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #462 -:
май 30, 2012, 09:48:22 »
Цитат на: Miravarna в май 29, 2012, 19:37:36
kala
, отивам да проверя темичката за коремчетата и сутиенчетата,сигурна съм че изглеждаш страхотно,още повече и с тен
Ellimink, беше споменала, че е качила снимки, не аз
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #463 -:
май 30, 2012, 19:54:08 »
kala
, извини ме че така съм се объркала и съм те намесла там където не трябва! Незнам при вас как е ама тази бременност започна да ми изпива мозъка.Започнах да забравям нещо
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #464 -:
май 30, 2012, 20:25:47 »
Miravarna - това със забравянето не е само при теб...аз съм така поне от месец и не само, че забравям, ами немога да се концентрирам..уж съм разбрала, пък то се оказва друго...
момичета, да ви питам, тези които очакват бебчовци септемвреи месец, направихте ли вече списък с дрешки, които ще купувате?
чудя се например колко бодита с къси ръкави, колко с дълги ще ми трябват?...
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...