Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 10:21:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205966 пъти)
angel4e
Сватбен ШАМАН
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #345 -:
април 30, 2012, 12:27:31 »
Цитат на: dorina79 в април 30, 2012, 08:39:05
Да ви питам случвало ли ви се е когато кихнете да усетите рязко болка ниско долу - при мен в дясно?
В началото много ме дърпаше, сега вече май не боли, но все още по навик се държа корема, когато кихам. Нормално е!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #346 -:
април 30, 2012, 22:46:01 »
dorina79
и мен някъде около 20-та седмица ме пробождаше рязка болка долу ниско и то без да кихам, но при мен в лявата страна. От тогава досега пак ми се е случвало от време на време, но вече по-рядко. И както
angel4e
писа и на мен ми казаха, че е нормална такава болка ниско.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #347 -:
май 02, 2012, 10:27:03 »
Здравейте, мили маминки! Как сте? Надявам се всички да сте добре.Ние с бебка сме добре през почивните дни бяхме малко на гости на нашите и малко на почивка на вилата на зет ми.А днес си почиваме вкъщи.
Приятен ден!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #348 -:
май 02, 2012, 15:59:39 »
Момичета здравейте, ние започнахме усърдно да правим ремонт, да боядисваме и на следваш етап лека полека да поръчваме нещица за стаята.
От време на време имам болки ниско долу и от 2 седмици наблюдавам в моменти как целият ми корем се мести.
Само чакам да дойде 11ти и да питам доктора дали мога да отида на едно бързо моренце до Гърция ( по близо е) ,а той само ми каза почивай си.
Дано всичко е наред защото плацентата ми се е смъкнала малко надолу ( не го казвам много лекарски правилно).
Как сте в тези жеги? Аз много обичам да е топло и някак имам енергия за обикаляне, шетане, но...... Още малко време ще поработя и мисля да си взема отпуска 1-2 седмици и след това 45 дневният болничен.
При тези при които протича нормално бремеността , пиете ли нещо др освен витамини? Забелязвам че напоследък хич не ми се яде, а четох че трябва да се яде през 2-3 часа по- малко. Вие спазвате ли го?
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #349 -:
май 02, 2012, 19:24:26 »
И аз забелязах, че не ми се яде толкова често както преди. Сутрин първото хранене вече ми е към 10 - 10.30 ч., особено ако пия и кафе. Не спазвам яденето на 2-3 часа. В началото на бременноста, когато ми беше лошо спазвах това правило и определено ми помагаше да се чувствам по-добре. Витамини ми изписаха съвсем скоро и то по мое настояване. Но сега се двоумя дали да ги пия, след като изследванията ми са добри. Луда работа! Надявам се всички да се чувствате добре!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #350 -:
май 02, 2012, 22:28:57 »
Нормално е да се засищаме по-бързо, защото матката вече притиска стомаха. И аз четох, че е препоръчително да се яде по-малко и често, но аз също не го спазвам. Храня се 3 пъти на ден основните яденета в определен режим, защото в толкова огладнявам - 9, 14 и 20 часа. Ям точно толкова, колкото ми се яде, дори и малко да е. Помежду хапвам обикновено плодове, по рядко сладки неща. Последната ми мания е грозде.
Витамините аз си ги пия през цялата бременност, както и допълнително калций и смятам докрая да ги вземам, тъй като храната не ми е чак толкова разнообразна и не искам да изпускам някой важен витамин. Пък бебчо си взема, каквото му трябва само така или иначе.
Аз също съм добре като цяло, малкото лудува по цял ден из корема и расте активно. Натежава ми вече доста и ми става трудно, особено като ставам от леглото и като вървя повече, но още 2 седмици и излизам в отпуска.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #351 -:
май 03, 2012, 01:01:26 »
Здравейте и от мен мамчета!
Много се радвам ,че темичката има леко раздвижване и толкова нови коментари.
И ние с бебка сме добре. Все повече я усещам,да не кажа че ми плува яката из корема
хехехе особедно от 20.00 до 12.00...ама сега и посред ден започна доста да мърда.Явно и става все по тясно. Отностно храненията аз не съм ги спазвала нито в началото ,нито сега.Хапвам си когато и каквото и по колкото си искам. Преди бремеността без сладко неможех,но сега изобщо не ми се прияжда,даже напротив като видя нещо сладко и ми става едно такова...Аз да си призная си взимам витамините от преди бремеността и мисля да ги пия чак докато спра да кърмя. Не правя почивки,но и аз като Принсес съм на мнение,че храната колкото и да ми е богата,не е чак толкова разнообразна,за да успея да наваксам с количеството ежадневна доза на витамини и минерали,които са необходими за мен и бебето. Тъй като при нас стана адски жега вече и единственото което ми се яде е диня.Почети по една диня на ден си хапвам.Само течни неща ме привличат. Иначе сутри хапвам една купа плодове,слетобед обикновенно диня и вечер нещо което съм сготвила. Тъй като калцият е много важен както за бебето,така и за моята костна система се опитвам да пия по една чаша прясно мляко на ден.Когато не ми се пие чисто си го разнообразявам като си правя бананов или ягодов шейк. Общо взето нещата които мен ме привличат за ядене са плодовете и зеленчуците и много по рядко месо и хлебни изделия.
Скоро и аз мисля да се активизирам с покупките за бебка,т.к в жегите едва ли ще ми е до пазар. Вече ъм си избрала количка,която за тукашните условия мисля,че ще ми свърши перфектна работа.Не мисля да се изхвърлям в ценово отношение.
Исках да попитам мамите,които ще подготвят отделна стая за бебетата си....вие мислите да оставяте детето да си спи в отделна стая ли???
Активен
eviaz
Ентусиаст
отче наш които си на небесата.........
«
Отговор #352 -:
май 03, 2012, 07:46:59 »
здравейте
Miravarna ние имаме отделна стая за детето но не мисля да го слагам там веднага след раждането поне на 1 годинка да стане и тогава според мен не е удобно в началото да се разкарвам по няколко пъти на нощ до неговата стая и обратно и т.н.
за храненето аз си хапвам на често колкото ми се яде гледам да са по здравословни неща пия от време на време пренатал но незнам защо нещо не са ми по сърце витамините макар че тези са хубави
приятен ден на всички мами и бебенца
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #353 -:
май 03, 2012, 08:41:06 »
Здравейте, коремчета!
За храненето не всеки път спазвам някакъв точно определен режим, понякога си хапвам повече, понякога по-малко.Вече имам чувството, че стомаха ми се намира зад гръдната кост, особено като хапна малко повечко.Не че корема ми е кои знае колко голям, но такова чувство имам.
Витамини пия Прегнакеър през 2-3 дни така ми каза лекарката, за да не съм се била предозирала.
За жегите аз също обичам топлото време, ама 30 гр. през май вече ми идват в повечко, не мога да си представя пък юни и юли какво ни чака.
Хайде, маминки приятен ден!
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #354 -:
май 03, 2012, 09:03:11 »
Имаме детска стая, но не е ремонтирана. Мисля на 1 годинка да сложим бебето там, но само мисля. Ще видим като дойде дали няма да ме е страх, да ми е мъчно.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #355 -:
май 03, 2012, 11:26:22 »
Привет и от мен мамчета - надявам се всички да сте добре и много много усмихнати
Относно храненето - аз нямам апетит ,но се стремя да хапвам по 2-3 пъти на ден .Закусвам обикновенно някакъв плод ,обядвам към 2-3 часа нещо малко ,вечерно време се стремя пак да хапвам малко и въпреки това пак се подувам все едно съм изяла цял слон ..... За 5-ти месец досега съм качила 5 кг незнам много ли е малко ли .....Проблема ми е ,че на моменти умирам за сладко и си хапвам
AMA Нали знаете има една приказка - като ни е сладко ,ще си хапваме ,после ще му мислим
И аз пия като вас витамини Пренатал - по 1 таблетка на ден ,защото съм сигурна ,че чрез храната едва ли успяваме да набавим всички важни минерали и витамини за бебчо и нас .
Относно детската стая ,нашата е за ремонт ,но мисля че ще сложим детенцето си там ......абе честно да си призная и аз незнам кога ,но определено няма да е след раждането - ще си бъде при нас
За жегите - не мисля много - ще минат и заминат ,а ние ще ги забравим и ще се радваме на нашите малко слънчица
Аз все повече взех да усещам бебчо и съм много радостна;) Има моменти в които цял ден не го усещам и веднага се вкарвам във филма - и все едно бебчо усеща и веднага дава знак ,като започва да шава
И момичета на вас схващат ли ви се пръсците????При мен схващането е всяка вечер (имах този проблем и преди да забременея ) ,но сега като чили тези схващания са по чести от колкото преди ...
Това е май засега от мен .Пазете се и много целувки на Вас и коремчетата Ви
«
Последна редакция: май 03, 2012, 12:36:45 от Bibsi8792
»
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #356 -:
май 03, 2012, 13:28:59 »
Здравейте момичета и от мен!
Нямах време да пиша, понеже се преместихме да живеем на ново място и имах доста работа по чистене,подреждане ,всичко вече по местата си и с опитвам да свикна с новия район.
За придърпването и аз го имам като кихна ,но предполагам,че е нормално.
Имаме стая ,която може да стане детска,но за сега бебето ще е при нас докато се кърмим,такава е идеята ми,след това само ще покаже...
За ханенето ,аз се храня нормално,плодове,зеленчуци,пълнозърнест хляб и храни,кисело мляко(прясно не пия от години ) а сега не мога да го погледна,до тук 19 седмици и 3 дни-3 кг,ама се виждам като слон,дрехите от преди си ги нося.
Битамини н приемам никакви допълнитлни ,изследванията ми са перфектни,хемоглобин,желязо са ми много добре,изписаха ми витамини "когато се сетя" тогажа да ги пия ,така каза гинеколога ,не съм си ги купила даже ,чувствам се в страхотна форма,все още не се задъхвам при спорт,задължително всеки ден имам около 1 час на чист въздух,след 3 дни пътувам за България,водя номален начин на живот.И тъй като все ощe не съмходилаза да видим пола ,не съм купила нищо за бебе.Това от мен.Прекрасен и слънчев ден от мен!
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #357 -:
май 03, 2012, 18:49:48 »
И аз да се включва за стаята за бебето. Имаме такава, която тепърва се обзавежда. Вероятно освен детските неща като кошара, скрин и т.н ще има и един разтегателен диван или легло, за да може ако бебчо е много неспокоен, заедно с него единия от нас да спи или по-точно "не спи" в тази стая. Иначе планираме бебето да спи при нас в по-малко легълце, което лесно да се пренася и в хола за през деня.
Bibsi8792, според мен нормално си качила за 5 месеца. А що се отнася до схващането на прасците и при мен се случва от няколко седмици насам всяка сутрин при събуждане и размърдване на краката, но е за кратко и преминава.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #358 -:
май 03, 2012, 21:52:12 »
Момичетата от темата "Бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ" обсъждаха схващането на краката и как се справят. Потърсете ако е много зле положението.
През цялото време ви чета колко килограма сте качили и си мълча, ама вече ще си призная- до 5- ти месец вече бях с 10кг отгоре, след това се позабави и сега съм общо +13кг. Поразширих се малко настрани, но не мисля че ми личи много, а и тръгнах от 47кг и сега всички познати ми се радват, че никога не са ме виждали толкова пълна. Изобщо не ми пука, сигурна съм че бързо ще се справя с тях, даже се радвам че ми се отдаде случай да се гледам такова шомпи иначе кога ще успея да кача толкова.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #359 -:
май 03, 2012, 23:13:56 »
angel4e
, споко.
Аз ако в 8-мия месец не бях качила поне 10 килограма, бих се притеснила. Нормално е да се качат до към 15 килограма за цялата бременност, като обикновено последните 3 месеца се качва най-много. На жените, които са били по-слаби преди бременността, се препоръчва дори да качат до 15 килограма, по-пълничките по-малко, така че и аз не се притеснявам въобще. Преди да забременея бях много слаба, после в 5-6 месец бях качила около 5 килограма, сега в началото на 8ми съм 11 килограма отгоре, но само на корем най-вече и съвсем малко в горната част на бедрата, ханша и гърдите. Изглеждам нормално и си нося все още много от старите дрехи, дори и връхните, с изключение на панталоните и бельото.
Ето и малко информация за качването на килограми по време на бременноста и как се разпределят:
Препоръчваните килограми «за качване» са 10-16 кг – за жени с нормално тегло преди бременността. За жените с тегло под нормата препоръчваните килограми «в повече» са 13-18 кг., а за бъдещите майки с наднормено егло - средно 6 кг. За всеки индивидуален случай трябва да се консултирате с вашия лекар.
Къде се дяват тези допълнителни килограми, които качвате по време на бременността:
3.8 кг. - средното тегло на бебето
3.2 кг. – допълнителен запас хранителни вещества.
1.8 кг. – допълнително количество кръв
1.8 кг. - допълнително количество лимфа
0.9 кг. - околоплодна течност
0.9 кг. - увеличение на обема на гърдите
0.9 кг. – увеличение на матката.
0.6 кг. - плацента.
«
Последна редакция: май 03, 2012, 23:15:47 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Страници:
1