Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 11:29:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205997 пъти)
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #300 -:
април 14, 2012, 15:02:53 »
Цитат на: lina_bs в април 13, 2012, 09:11:08
.Бибси, на теб за ниския хемоглобин, предписват ли ти нещо?
Мила нищо не ми предписаха,но с радост установихме от последните кръвни ,че вече се е стабилизирал - явнo при мен е било моментно - надявам се и при теб
dorina79 мерси мила
На мен какво ми става тези дни ,доста тестяно ми се яде и май се отразява на кантара ,ноо после ще свалям какво да правя
Мамчета пожелавам Ви един незабравим Великден ,а догодина ще празнуваме Великден с нашите малки слънца
«
Последна редакция: април 14, 2012, 15:11:20 от Bibsi8792
»
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #301 -:
април 15, 2012, 07:08:30 »
Добро утро, Христос Воскресе!
Много здраве, щастие и късмет на всички маминки с коремчета и техните бебочета!
Активен
eviaz
Ентусиаст
отче наш които си на небесата.........
«
Отговор #302 -:
април 16, 2012, 09:40:34 »
воистина воскресе
lina_bs и аз съм с нисък хемоглобин и пия само хапчета сорбифер обаче не се повлиява и продължава да спада а твоя е още по нисък защо не ти преливат венозно желязо а само б12 данеби да си с таласемия защото ако не си настоявай да те вкарат в болница за 4 дни ще ти сложат някоя банка венофер и ще ти се вдигне веднага
Bibsi8792 а твоя колко е може ли да споделиш аз последно бях на 98
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #303 -:
април 16, 2012, 13:06:09 »
Момичета, няма как да пиете лекарства и пак да имате недостиг на желязо, значи нещо не правите както трябва.
Докторите не са ли Ви обяснили за малкото правило за желязото, 1 час преди и след приемане на желязо не се приемат млечни продукти, Калция който те съдържат измества желязото и организма не го усвоява, т.е. тъпчете на едно място.
Ако след приемане на желязото изпиете чаша портокалов сок, витамин Ц-то помага за по бързото и максимално усвояване.
Също с храната можете да поемате желязо, всички тъмно зелени зеленчуци го съдържат, вземете и си сварете Броколи, малко олио, сол, като изпържите една телешка пържолка, (червеното месо е също богато на желязо)тънка да е, не забравяйте че бременните не трябва да ядът "а-лангле", се получава хубава и здравословна вечеря пълна с желязо.
Аз съм фен на таратора, сиренето, кашкавала, гратина, все пак бебка се нуждае и от Калций, но внимавам да си оставям дни в който да спазвам правилото по горе, не е нужно да го ядете всеки ден. В края на седмия месец съм и кръвните изследвания го показват, че всичко е в норма, нямам недостиг на абсолютно никакви витамини и не съм пила такива през бременността.
Сега ми дадоха да пия екстра желязо за всеки случай, изглежда че бебка последните 2 месеца ще изразходва повече, но ме предопреди да не ги пия всеки ден, за да не предозирам. Ако сега имате недостиг какво ще стане последните 2 месеца, тогава бебка расте много бързо и е близко до ъкъла че ще изразходва повече.
Внимавайте и наблягайте на храната, няма по добро средство от нея, за да си набавите каквото организма изисква. Вслушвайте се в него и хапвайте каквото ви се прияде, колкото и странно да е (като таратор от моркови-всички ми се смяха, но аз си го хапнах с кеф), вярвам че организма по този начин показва какво му е нужно.
ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ, късмет на всички, здраве щастие любов
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #304 -:
април 17, 2012, 13:46:04 »
Здравейте момичета, Христос Воскресе!
Как са тумбачетата
,при последното ми ходене доктора ми каза че плацентата ми е слезнала малко надолу и трябва да се пазим с дребосъка. Да ви питам колко време почивате след цялата доза витамини 15 или 30 дена,защото съм забравила.
Да питам момичетата от София лекарите при които ходят те ли ще ги израждат или при друг,защото аз ходя при моя само за месечните прегледи и ще трябва да се ориентирам и за лекар/лекарка за самото раждане. Има ли някоя от вас която вече да е избрала?
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #305 -:
април 18, 2012, 18:03:33 »
Здравейте, майчета!
ellimink аз ходя на консултация в Шейново и там ще раждам.На консултацията са няколко лекари, които се въртят и кога при кой се паднеш.А за раждането все още не знам.
Приятна вечер!
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #306 -:
април 18, 2012, 22:37:45 »
Здавейте, момичета
Нахълтвам ви в темата просто, за да се отчета и аз.
Чакаме нашето малко съкровище през септември (14.09 по термин). Ще се радвам да ме приемете във вашата групичка
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #307 -:
април 19, 2012, 11:40:57 »
Barborana, lina_bs добре дошли момичета и лека бременност!
На някоя от вас давали ли са съвет да похапва сурови бадеми?
Активен
Barborana
Сватбар
«
Отговор #308 -:
април 19, 2012, 14:01:41 »
Сигурно знаеш, че суровите ядки са много полезни за мозъчната дейност и много помагат на бебчето. Но конкретно за бадеми не съм чувала нещо по-различно... хм...
При всички случаи е добре да си хапваме сурови ядчици - орехи, бадеми, лешници, а аз и кашу си хапвам
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #309 -:
април 19, 2012, 15:32:20 »
Barborana добре дошла мамче
ЛекА бременност и едно здраво бебоче на финала
Аз имам един въпрос - трябва да правя Фетална морфология - сега чета в интернет ,че се прави между 18 г.с-23 г.с.Така обаче най-ранно мога да си запиша час при моята лекарката ,която извършва и ФМ на 18 май ,тогава ще съм в 22 г.с+ 1 ден - та мисълта ми е няма да ми е късно нали ????Ще могат да ми направят ФМ без проблем нали ??
eviaz сравнение с вашия хемоглобин ,моя няма смисъл да го коментирам @}->--Надявам се вече да се чувстваш по добре .А и наистина може да се вслушате заедно с lina_bs в думите на fibi,които са много правилни .Успех!
Относно ядките - и аз съм чувала ,че са полезни за мозъчната дейност на бебчо ,но специално за бадемите не знам подробности!!
Момичета аз тръгнах по зъболекари ,какво ми стана незнам ,но на зъбите ми са изникнали няколко кариеса ,падна ми една пломба - абе ужас ,та сега ги правя нямам друг избор
Засега чао от мен и да се пазете мамчета
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #310 -:
април 20, 2012, 08:15:44 »
Barborana, добре дошла и лека бременност!
Bibsi8792 аз също ходих в 22 г.с. и лекаря каза, че не съм закъсняла.Попитах го и за третата ФМ кога да отида и той каза 30-31 г.с.Така, че не се притеснявай.
За ядките и аз съм чувала, че са полезни за мозъчнаданета дейност на бебето, но и за по-лесно раждане/колко е вярно това не знам/.
Приятен петъчен ден!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #311 -:
април 20, 2012, 08:37:05 »
Момичета ,чета ви и видях че някои от вас ходят на 3 ФМ? Това по препоръка на лекаря ви ли е? Защото аз знам че най-важната е 23 г.с и дотам с феталната морфология. Какво ще видят на 3тата?
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #312 -:
април 20, 2012, 10:57:16 »
ellimink виж тук:
http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=105:-28-34-&catid=36:2009-11-08-10-52-14&Itemid=63
http://www.ladypill.com/advice.php?cat_id=74
Дано да са ти от полза.
Активен
eviaz
Ентусиаст
отче наш които си на небесата.........
«
Отговор #313 -:
април 21, 2012, 10:19:21 »
благодаря за отговора Bibsi след няколко дни съм на изследвания дано да са добри резултатите
Barborana добре дошла
лека бременност и на теб
Ядките от бадем съдържат белтъчини, мазнини, желязо, калций и витамини от групата В и Е витамин. Оказват благотворно влияние при възпаление на стомаха, подобряват храносмилането и успокояват лигавицата, понижават киселините в стомаха.
Активен
Barborana
Сватбар
«
Отговор #314 -:
април 21, 2012, 10:44:51 »
Благодаря за топлото посрещане, момичета
Аз от няколко дни усещам бебчето, но вчера изобщо не го усетих да мръда и аз веднага се "вкарах във филма"
. Слава Богу, днес всичко е нормално, получавам си по някой друг ритник (силно казано ритник, но вече си знам, че е то:)) и съм много щастлива.
За ФМ и аз знам че са три на брой, но не са задължителни
Хубав ден ви желая!
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22