Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 17:25:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 206099 пъти)
kala
Сватбар
Публикации: 297
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #255 -:
април 06, 2012, 10:41:24 »
Lawyer
, стискам палци и успех с интервенцията, която ти предстои. Не можах да разбера от поста ти кое трябва да правим 2 пъти в месеца както си писала ''Ако досега сте нямали проблеми от този вид, пак не е гаранция, че няма да се появят, затова го правете веднъж - два пъти в месеца''
Иначе мен до 4я месец си ме гледаха с вагинален ехограф, а другата седмица мисля да питам за прегледа на шийката на матката.
Иначе за големината на корема не съм се притеснила, ако така е проличало в горния ми пост. Дори и с голяма тумба, имам усещането че на бебчо му е много тясно и само се върти, подскача, рита и ми сменя формата на корема. Освен това с голямо тумбаче поне знам къде са повечето кила, които качвам
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #256 -:
април 06, 2012, 10:58:49 »
ellimink благодаря ти мила, списъка ще ми е доста полезен.
lawyer силно се надявам всичко с теб и бебето да бъде добре и на финала да си гушкаш сладкия бебок.
А ако имаш запек на предишната страница съм написала няколко метода за справянето с него.
kala , извинявай явно аз грешно съм те разбрала.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #257 -:
април 06, 2012, 12:27:53 »
Имах впредвид, че трябва поне веднъж месечно или два пъти да ви гледат с вагинален ехограф. И така до края на бременността, защото не се знае в кой момент може да се появи някое изменение. Казвам го за ваше успокоение и за да сте сигурни, че всичко е ок. С обикновен ултразвуков преглед на корема и с обикновен гинекологичен преглед не могат да се установят тези неща, които с вагиналния, като размери на маточната шийка, скъсява ли се или не, има ли разтваряне на вътрешния отвор!
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #258 -:
април 06, 2012, 12:48:38 »
На мен лекаря ми каза, че с вагинален ехограф се гледа до 12 г.с., а след това само през корема.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #259 -:
април 06, 2012, 12:52:00 »
Не искам да коментирам лекари, които не познавам, защото най-малкото не е етично. По-горе обясних ситуацията и как се установява конкретното нещо, всеки сам си преценя, аз го давам като съвет. Само не ми е ясно как ще установи с коремния ехограф вътрешната част на маточната шийка и отвора й?!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #260 -:
април 06, 2012, 12:52:47 »
lawyer
ще стискаме палци всичко да мине леко и безпроблемно. Сигурна съм, че лекарите ще направят всичко възможно!
На мен такъв преглед ми направиха поради друга причина в 6-та седмица, само защото плодът беше прекалено малък за нормален ултразвук. И после само два ултразвука имаме в 12-та и 19-та седмица и това е. Само ако имат някакви съмнения за усложнение, ти насрочват друг. Аз имам контролен преглед след 2 седмици и ще попитам също. Иначе честно казано въобще не бях чувала за проблемите, свързани с разширяването на шийката на матката.
Ето тук намерих една статия, която дава по-подробна информация:
http://www.mama.no-meat.org/link_infertility/crvx_insuffiency/
Но като че споменават по-скоро други причини, а не напъването при изхождане. Аз преди бях търсила информация и на български, и на английски дали напъването в тоалетната може да навреди по някакъв начин, но освен за появата на хемороиди, навсякъде пишеше, че друго не може да причини. Но пък знае ли човек, може би при наистина тежки случаи на запек.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #261 -:
април 06, 2012, 13:19:09 »
Не съм казала, че след това не са ме гледали с вагинален ехограф, а просто споделих какво ми каза един лекар... определено, ако имат съмнение, че ще видят и след 12 г.с. то е сигурно.
Хубав ден!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #262 -:
април 06, 2012, 13:45:11 »
lawyer
,днес се бях сетила че се загуби и никаква не пишеш,съжалявам,че ни писа с проблемен пост. Надявам се всичко да мине безпроблемно при оперативната намеса и след това всичко да е наред при теб.
Моят лекат до преди 1 месец всеки път ме преглеждаше с вагинален ехограф,мен това малко ме притесняваше и го попитах и той ми сподели точно това което ти каза, да се проследи състоянието на шийката на матката. Той ми обясни, че с този тип ехограф няма как да се навреди на бебето,не се вкарва толкова надълбото,според мен точно от това което се притесняваме всички.
Стискам палци всичко да е наред и като се пооправиш -пиши ни.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #263 -:
април 06, 2012, 16:18:34 »
Благодаря ellimink и на всички останали
аз не пиша във форума по други причини, не заради това. И всъщност досега си се чувствах прекрасно, нямах никакви оплаквания за нищо, работех под пълна пара.
Реших да се включа отново във форума, за да ви посъветвам да настоявате за такъв тип преглед и то във всеки един месец от бременността! Това е важно, поне според мен и докато не се сблъска човек с него, няма идея за много неща от видовете прегледи, които се провеждат. Ето, аз също, нямах идея защо ме преглежда и с вагинален ехограф, преди си мислех, че това е само в началото на бременността, защото плода е много малък. Но се оказа, че вътрешната част на маточната шийка и всякакви отклонения с нея, няма как по друг начин да се установят и ако някой лекар твърди обратното, за мен е невеж. От вчера изчетох толкова много по темата, даже разгледах хубаво и снимки на анатомията на жената с обяснения към тях, говорих надълго и нашироко с моя лекар, който ми обясни всичко така, че да го разбера и от всичко това наистина изводът е само един: вагинален ехограф за това нещо.
А иначе, искам да ви кажа, че симптоми няма никакви, защото скъсяването на маточната шийка и отварянето на вътрешния й отвор може да протече без контракции и в този смисъл лекаря няма как да има дори и съмнения. Просто си трябва преглед.
Още веднъж лека бременност на всички, наслаждавайте се на този момент, защото наистина е хубав!
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #264 -:
април 06, 2012, 22:12:19 »
Извинявай lawyer, но по твоите думи всички гениколози в Холандия, Англия и др.държави са невежи, а Българските лекари че всеки ден умира някой, не се броят, тъпчат ви с какви ли не хапчета за неща които нямате (просто като застраховка), как да почувствате болка при рaзтягането на матката, като пиете всякакви обезболяващи.
Мога да кажа със сигурност че се вижда шийката на матката при нормален (коремен) ехограф, защото са ме гледали. Откриха ми Миома (тумор) при първия преглед на ехографа, постоянно го следяха дали расте и дали ще пречи за излизането на бебето, а бебето излиза от така наречения отвор.
Отделно ме гледаха вагинално, защото тумора правеше сянка на някои части на бебка и нямаше друг начин да ме прегледат, та всеки пат ме гледаха и през корема и през вагината, но не поради причината която каза горе или най малкото, че са невежи тъй като не ни правят повече прегледи с ехограф.
Сама каза че си водила активен живот, а навсякаде се казва че бременната жена трябва да се пази доколкото е вазможно.
Причината за отвора е че матката не издържа на тежестта на плода и започва да се отлепя от коремната стена, така плода може да изпадне, за да не се допусне това се зашива и разшива кам 38-мата седмица от бременността (май беше 38-та или 39-тата, четох го отдавна).
Но до колкото знам това си проличава, дали матката ще издържи, за това 20-тата седмица те гледат обстойно не само бебето, но и плацентата, пъпната връв и т.н.
имам много хубави снимчици на абсолютно всичко горе което съм писала, така че момичета не се притеснявайте,в крайна сметка и от притеснения човек се разболява
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #265 -:
април 06, 2012, 22:25:19 »
Съжалявам ако съм била груба, от все сърце ти желая ти и бебчо да сте добре. Радвай се че са го открили на време и че ще вземат мерки като ти направят операция.
Активен
eviaz
Ентусиаст
отче наш които си на небесата.........
«
Отговор #266 -:
април 07, 2012, 09:29:34 »
благодаря за приветствията ellimink .bubi_baby. Princess_of_the_Dawn
по въпроса на lawyer всъщност аз незнам мен с какво ме преглеждаха но установиха че е затворена нямам спомен да са ми вкарвали нещо така че остава варянта от обикновен преглед или видеозон
обърках се малко незнам но важното е да е затворен успех на lawyer дано всичко мине добре
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #267 -:
април 07, 2012, 09:37:14 »
В повечето Евространи и в Америка също имаш право на два ехографа през цялата бременност.Тук понеже си плащаме, могат да ни правят и всяка седмица.Повеч ехографии в чужбина се правят ако бременоста е рискова.Не нашите лекари не са неграмотни, те следват пътеките на ЗК и препоръките на СЗО.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #268 -:
април 07, 2012, 10:04:14 »
Съгласна съм с Магито! В чужбина доколкото знам до третия месец не те и викат на преглед и оставят едва ли не на природата каквото реши за бебето. Аз мисля, че медицината и техниката е достатъчно напреднала, за да се направи всичко възможно да се задържи бебето, дори и ако това е с медикаменти. Това се отрича в голяма част от другите страни. Аз пия магнерот (магнезии), който е полезен и който го изписват и на малките деца, желязо, заради хемоглобина и ако имам контракции, тогава се вземат мерки.
Относно моят активен живот, не мисля, че работата ми като адвокат чак толкова много ме е натоварила, нито е свързана с тежка физическа активност, нито ме натоварва. Просто имам слаба съединителна тъкан.
Всеки има право да вярва в каквото иска, аз влязох тук, не за да притеснявам момичетата, а за да дам съвет, защото мисля, че е важно.
Избрала съм лекар, който е доказан от години в Пловдив и в цялата страна, постоянно е в чужбина по разни семинари и обучения, основател е на една от най-големите клиники в България по ин витро и акушер-гинекология и му имам толкова голямо доверие, че не съм се усъмнила и за миг в отговорите, които ми даде на поставените от мен въпроси.
Спирам да пиша, затова го направих и предния път, защото винаги възникват спорове, а на мен целта ми определено не е тази. Пак казвам всеки сам си преценя за себе си.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #269 -:
април 07, 2012, 11:05:49 »
lawyer, не мога да се съглася с теб, че в чужбина оставят бебето на произвола на природата първите три месеца и не биха направили всичко възможно да го задържат при рискова бременност. Тук просто не те викат на допълнителни прегледи, освен стандартните и не ти изписват лекарства, ако наистина няма причина. Обаче имат ли дори и малко съмнение или пък ти пожелаеш да те прегледат, защото се притесняваш, ще те прегледат или ако мислиш, че имаш нужда от определено лекарство, пак ще ти изпишат, ако има нужда. Да има риск за бебето и да те оставят ей така ми звучи просто абсурдно. Аз разбрах, че съм бременна в 5-та седмица и понеже се бях притеснила, защото се бях качила на едно влакче с много висока скорост от много високо на предната седмица, отидох в болницата, половин ден ме държаха докато ми направят абсолютно всички изследвания - пълна кръвна картина, кардио, урина, каквото се сетиш плюс ултразвук (вагинален), отделно от останалите 2. 3 различни медицински лица дойдоха, за да ми обяснят какви излседвания са ми направили и какви са ми резултатите. Казаха, че всичко е наред и няма за какво да се притеснявам. А ако имаше проблем, мога да ти гарантирам, че нямаше да ме оставят на произвола за 3 месеца. Не зная за коя държава говориш, че те оставят просто така, но моите впечатления са коренно различни.
А относно шийката на майката, вчера се свързах с една акушерка да попитам и както fibi е писала по-горе, тя ми каза, че този преглед ми е направен при първия и втория ултразвук и щом не са ми казали нищо, значи всичко е нормално. Но че със сигурност ги гледат тези неща още в ранна бременност. Също каза, че от напъни при констипация досега не е чувала, че може да се причини, освен ако не е всекидневна може би, което е довело до чести контракции, което не е нормално в ранните седмици. Но каза, че имало много други фактори като предишни интервенции и т.н.. Тя също така препоръча да се приема повече прясно мляко и най-вече киселите млекца с рубаб, действали много добре. Ако усетим контракции и втвърдяване на корема от преумора, трябва да си полегнем на лявата страна, което ще успокои матката.
«
Последна редакция: април 07, 2012, 11:26:45 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]