Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 21:32:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"  (Прочетена 206176 пъти)

dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: април 04, 2012, 06:08:25 »

Мира и аз много се радвам, че всичко е наред с вашата девойка. Днес и аз съм на такъв преглед и се вълнувам, че пак ще видим нашето бебче. Все още не съм усетила движенията му. Прочетох, че това е строго индивидуално, но се очаква към 20 седмица. smile
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Публикации: 607

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: април 04, 2012, 12:56:52 »

Супер!Много се радвам Мираварна,честито ви момиченце.
Дорина ,стискам палци,всичко да бъде наред!
И аз сега се прибирмам  от гинеколог,претеглиха ме ,премериха ми кръвното,кг-не сум качила и грам,кръвно нормално,изследването за гестационен диабет перфектно,няма опасност,перфектна кръвна картина без пиене на витамини и фолиева киселина ,само на база на плодове,зеленчуци,фибри ,пълнозърнести храни,което ме радва,имах малко приеснение за синдрома на Даун и се оказа неоснователно,понеже ми излезе 1 към 230 според възрастта и гинекологът ми ,ме успокои .че няма място за притеснение ,понеже съм на 35 и останалите показатели са важни,така ,че си отдъхнах ,но се бях подготвила да правя амниоцентеза.Това е от мен .Стискам палци на всички ви !Прекрасен ден момичета и среда на работната седмица!
Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #242 -: април 04, 2012, 13:04:52 »

Bibsi8792 днес прочетох в един друг форум по 1 лъжица зехтин сутрин на гладно.Ако искаш пък пробвай това.Успех! И аз на 10.04 съм на преглед/ФМ/.Дано всичко и при двете ни да е наред.
Miravarna радвам се че всичко е добре и че се присъединяваш към розовият ни отбор.
dorina79 наистина е строго индивидуално, а пък и зависи коя бременност ти е.
На мен ми е първа бременност и усетих бебка в 19г.с. усещането беше много хубаво и странно все едно имаш пеперуди в корема, които пърхат с криле.
carol радвам се че и при теб всичко е наред.
Приятен ден!
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #243 -: април 04, 2012, 13:24:00 »

Miravarna честито smile Ще си имате една малка сладка принцеска  yahoo yahoo yahoo Мале колко хубаво звучи само ::lol

carol радвам се ,че и при теб всичко е наред smile
bubi_baby  ще пробвам това със зехтина и ще ви кажа дали има резултат...дано има ,че вече ще се пръсна...

На мен днес ми е много замаяно и отпаднало-затова ще си легна да почина малко
Лек ден от мен момичета и мамчета... give_rose
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: април 04, 2012, 17:32:08 »

dorina79, аз бебето го усетих в 21-ва седмица, след като една приятелка ми каза че ми е време и сигурно го усещам но не знам че е то. Казах и че усещам пукане на балончета и къркорене на черва, а тя ми каза че в момента точно там нямам черва които да ми къркорят и това е бебето. Една седмица по-късно бебето се разрита със все сила. Това с пеперудите и аз го изпуснах. Но имаш време да го усетиш, не се притеснявай.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Публикации: 949

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: април 04, 2012, 19:47:28 »

Princess_of_the_Dawn,  Bibsi8792, bubi_baby, благодаря ви за милите думи и пожелания!
Дори, успех и на теб утре и ще чакам да ни разкажеш как е минал прегледа! За усещането на бебто не се притеснявай и аз още не съм усетила ритници,ама и това ще стане скоро. На повечето места наистина пише ,че след 20та седмица се усеща реално.
carol, много хубави новини си ни съобщила,радвам се да ги чуя! Нека и за напред всичко да си върви така,както на теб ти се иска.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: април 04, 2012, 23:56:53 »

Така е, бебчо се усеща при всеки много индивидуално.
Аз усетих пърхането в 12-та седмица. Даже акушерката малко се учуди, че е толкова рано, но това пърхане на крилца и гъделичкане не може да се сбърка с нищо друго. А първото ритниче усетих в 19-та седмица и от тогава насам всеки ден си рита. Дори режим си има, в определено време. Също съм забелязала, че при определени шумове също рита, значи ги разпознава - примерно сушуар, принтер, влак, гласа на тате. Много интересно.  smile Оня ден бях пуснала мелодията от Мисията невъзможна и така се разрита, корема на вълни се движеше, даже го записах. Не бях сигурна обаче в знак на протест, или танцуваше милото. хихи  danceg

А днес да ви разкажа така се шашардисах на работа, че нямам думи. Една от колежките й се появило голямо червено петно на врата с пъпки и се опасява, че е шарка. Но иначе дошла на работа без да отиде на лекар. Аз направо се побърках, звънях на майка да питам дали съм минавала всички шарки. После веднага в болницата звъннах, но те ме успокоиха и казаха, че съм имунизирана и че е опасно първите 12 седмици. Тя следобяда отиде на лекар и й казали, че не е рубела, но най-вероятно някакъв мутирал вирус, не били сигурни. Ама доста се паникьосах де.  sad
« Последна редакция: април 05, 2012, 00:04:37 от Princess_of_the_Dawn » Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: април 05, 2012, 07:01:02 »

Добро утро момичета, Princess_of_the_Dawn и аз на скоро ,а и зимата имах такова изживяване. На колежката детето се разболя от скарлатина и тя дойде на работа,а тя повтаря,няма значение карал или не и си взех отпуск по принуда,защото бях в 12-15 седмица. А наскоро др колежка,пак детенцето й -варицела,този път само се заобикаляхме,защото не седим близо,но пак е притеснително.
Тази година има бум на шарки и грипове.
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #248 -: април 05, 2012, 14:16:56 »

Здравейте, да се запиша и аз днес.
Ох, момичета не знам вие как сте със съня, обаче аз тази нощ от 03:00ч. до 06:00ч. будувах...То не беше въртете, то не беше чудо...тъкмо ми стане удобно и леко започна да се унасям и беболината започне де ме рита. Ставах, лягах и най накрая съм заспала та така до 09:00 ч. и цял ден ми е едно....спящоооооооооооо.
Хубав следобед!
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: април 05, 2012, 15:05:06 »

Буби, Позната историйка е това със съня. Според мен организмите ни нарочно са устроени така да го правят за да свикваме да будуване Wink
Принцес, Елиминк, това с шарките е ужасно. Пазете се, ограничавайте контактите на макс. Дори и ние да сме карали, не знам дали на бебо не може да се предаде. Дано няма такива неща.
Не знам как са ващите тумбачета, но моят е огромен, а сега навършвам първата седмица на 6ти месец едва. Една приятелка вчера ми каза, че й приличам като на 7-8 месец shok Нали чакам момченце и коремът ми е един щръкнал напред, та се не види, не знам след още месец как ще съм blum
Активен
eviaz
Ентусиаст
**
Публикации: 101

отче наш които си на небесата.........

« Отговор #250 -: април 05, 2012, 18:29:30 »

здравейте и от мен  stork-gurl аз съм с термин 08.08.2012 вече знаем пола момиченце
поздравявам всички мами в отбора и ви пожелавам лека бременност
аз също имам леки проблеми със съня но не чак толкова зле като в горните постове съчуствам ви сигурно е ужасно
ще ми се да питам как вървите с качването на килограми много ме е страх да не заприличам на бъчва никога не съм била слаба нито дебела и съм си хапвала доста та сега незнам какво ще стане всички викат яж  angry вие как сте по този въпрос
моята беба е седалищно и нямам много издут корем та все още не ми личи и дрехите ми стават но скоро усещам че ще посетя някои магазин за бременни какви дрехи сте си купили кое бихте ми препоръчали благодаря предварително
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: април 05, 2012, 23:14:19 »

ellimink добре си направила, че си си взела отпуск, особено както си била в 12-та седмица. Не можем да рискуваме с тези неща. Моята колежка днес не беше на работа, а аз сега ще почивам 4 дена, така че до другата седмица надявам се да й е минало. И въпреки, че нямам кой знае какъв контакт с нея, пак доста се стресирах вчера.

bubi_baby Със съня аз засега съм добре. Бебка ми е най-активна между 9 и 12 вечерта и после като легна, не мърда, докато не ми звънне алармата сутринта. Но е имало някои дни да се случи по-рано сутринта да започне да ме рита и се събуждам. Или пък аз ако съм неспокойна през нощта и се въртя, сякаш ме усеща и тогава започва да ме рита. Това, което знам, че когато бебенцето чува гласа на майката и се успокоява, така че може да пробваш през нощта да му говориш на глас. Аз така правя когато се случи да ме рита докато се опитвам да спя.  smile Но както kala е писала и аз знам, че това е да ни подготвя организма за нощните будувания.

kala и моят корем расте ли, расте. Без дрехи като се гледам, ми се струва голям, но с дрехи, не мисля, че е толкова голям засега, даже все мислят, че съм в по-малък месец. Но това пак си е всичко много индивидуално. Може би защото е издаден по-напред при теб и се създава такава илюзия. Не го мисли толкова, нали бебчо си живее вътре. Колкото по-голям корем, толкова повече място за него.  smile

Добре дошла на eviaz! Още едно летно бебче се присъединява към нас!  Bravo
За качването на килограми можеш да намериш един линк, който сме пускали в по-горните мнения. Там се изчислява на базата на височината и килограмите ти, колкото горе долу е нормално да се качва всяка седмица. Иначе пак всичко зависи от организъм. Най-важното е да не се тъпчеш, ако не ти се яде и да избягваш т. нар празни калории. Аз се храня нормално, не ям повече откакто съм бременна и засега съм качила около 9 килограма, но не ми личат, защото са основно концентирани в корема, дупето и гърдите. Краката и ръцете са ми слаби. Все още си нося много от старите дрехи и връхни дрехи.
« Последна редакция: април 05, 2012, 23:16:12 от Princess_of_the_Dawn » Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #252 -: април 06, 2012, 08:18:30 »

Момичета много ви благодаря за съчувствието! Тази нощ мога де се похваля, че съм спала доста добре…е като изключим ставането 3 пъти до WC-то, но то се понася.Този път като си легнах малко, по-трудно заспах, че бебка така се беше разтанцувала, че …и галенето и говоренето и целувките от тати не и помогнаха, накрая сякаш се умори и заспахме.
kala не се притеснявай за това с колко голям корем си, важното е да се чувстваш добре и  всичко с бебето е наред, другото са бели кахъри.
eviaz добре дошла и лека бременност!
Момичета  и аз мисля, като  kala , че дори и да сме карали шарка бебето не е „застраховано” против тях.Така, че пазете се!
Хайде хубав петъчен ден!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: април 06, 2012, 09:30:51 »

Здравей eviaz,добре дошла и дано всичко при теб е леко и безпроблемно.
Момичета ето няколко полезни четива:
http://www.novobebe.com/media/_~1.pdf
http://www.novobebe.com/media/_~3.pdf
Може да са ви от полза.  smile
В Лидл,видях че има подплънки за гърди при кърмене, бяха 1,50лв. Не знам какво качество са ,но ако някои от вас иска може да ги погледне.Аз си взех една кутия,но не съм ги отваряла.

пожелавам ви кратък и безпроблемен петък и дано времето ни се усмихне  Wink
« Последна редакция: април 06, 2012, 09:36:08 от ellimink » Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: април 06, 2012, 09:50:39 »

Дълго време не се бях включвала, реших да го направя с един съвет към всички вас. Моята бременност се развива нормално, чувствах се добре, бях супер активна. Моят лекар много държи освен всички други прегледи и изследвания, да ми прави и такъв с вагинален ултразвук. Преди две седмици видя скъсяване на маточната шийка и ми изписа да пия магнерот в доста големи дози. Сега след две седмици отново ме прегледа по този начин, но за съжаление скъсяването не само, че не е стопирано, но е продължило, а освен това се е получило и разтваряне на вътрешния отвор на маточната шийка. Това е състояние, което води знаете към какво... За тази цел в рамките на седмица освен магнерода, ще пия и гинипрал, а следващия четвъртък ще ми се направи серклаж (зашиване на този отвор). Получава се при момичета с по- слаба съединителна тъкан, или такива които, като имат проблеми с изхождането до тоалетна и вследствие на това напъват sad Това го предизвика при мен sad Има и други фактори, но не ги изброявам, защото съм нямала оперативни намеси и тем подобни.
Така, че момичета, където и да ходите, настоявайте за този вид преглед, защото той освен, че е безопасен, носи много информация, която при обикновен гинекологичен преглед ( с опипване) не може да се установи! Това ми обясни моят лекар, но то не е и трудно да се досети човек. Тук става въпрос за вътрешната част на маточната шийка и за вътрешния отвор, които се виждат само по този начин и по никой друг. Ако досега сте нямали проблеми от този вид, пак не е гаранция, че няма да се появят, затова го правете веднъж - два пъти в месеца. При мен така се появи, изведнъж.
Пожелавам ви успех на всички, повече се пазете и следете състоянието си, защото това е най-важното! Другото, като недоспиването, гаденето, киселините и т.н. са бели кахъри, в сравнение с риска да загубиш бебето!
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: