Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 02, 2024, 01:23:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 206204 пъти)
angel4e
Сватбен ШАМАН
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #210 -:
март 30, 2012, 11:19:05 »
Добре дошла, carol!
Аз си мислех, че само аз се беля. Мажа се с бадемова масло на Икаров( 2,50лв) и сърбежа ми мина. Много е мазно, но засега поне стриичките ми изчезнаха.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #211 -:
март 30, 2012, 11:42:49 »
Благодаря момичета! виждам ,че обсъждате за мазането...много съм доволна от крем за тяло с алое,когато се сетя се мажа със зехтин на памуче и въпреки,че съм в 15 тата седмица понякога и мен ме сърби корема,ако трябва да бъда честна не се мажа всеки ден ,а когато се сетя,всеки пт различно.Вие всеки ден ли се мажете?И искам друго да попитам,как вървите с килограмите,много се притеснявам,заради гестационен диабет ,тук до сега само 1 път за 15 седмици съм билана конс ултация и само ме претеглиха и ми казаха да внимавам за диабет,та не знам на мен ми се струват доста за 15седмици,като се има в предвид,че истинското качване на килограми тепърва предстои.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #212 -:
март 30, 2012, 11:52:01 »
Въпреки, че съм в България и аз се записах на консултация в 16-та седмица и тогава направих изследванията на кръв и урина. До трети месец качвах по килограм на месец и изведнъж започнах по килограм на седмица, така до средата на 6-ти и спрях. Сега съм се спряла вече цял месец на едни килограми, а не съм променила нищо в менюто, даже повече лежа от преди. Никога не съм се притеснявала за такива неща, а и много сладко ям. Не го мисли!
И аз не се мажа всеки ден. Ако ме сърби се мажа и по 2 пъти, но ако не-през ден два.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #213 -:
март 30, 2012, 12:07:25 »
angel4e имаш в предвид , че стари стрии ли ти се махнаха от това масло?
Аз се мажа с крем п/в стрии на Дева само вечер, но няма да е лошо да започна да се мажа и сутрин, че сега ще започне кожата да се разтяга все повече.
А някоя от вас има ли впечатления от
А относно килограмите аз съм +4 вече/макар, че не виждам къде са ми точно, но…така показа кантара на ЖК във вторник/.
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #214 -:
март 30, 2012, 12:11:38 »
Carol
, не те разбрах много за килограмите дали качваш или не. Аз също средно по кило на месец като гледам съм качила, но това е много различно и освен това има периоди, когато повече се качва, после не. Ако си следваш нормалния режим на хранене (е малко повече от преди примерно) няма да имаш проблеми.
Иначе тук
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
може да си въведеш началните килограми и височината и ти изчислява кога колко е нормално да се качва
Относно мазането - хубаво е и сутрин и вечер, за да се поддържа кожата еластична още от първите месеци, че после тумбата изведнъж като че ли пораства.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #215 -:
март 30, 2012, 12:32:45 »
кала,притесних се ,че см качила много за 15 седмици,тук само ме предупредиха на консултация, да внимавам да не качвам за да не развия диабет(живея в Испания от 13 години) и никой от момичетата които познавам нямат деца ,за това се допитвам до вас,тук на консултация ме претеглиха с дрехи,обувки,палто,само остана и чантата да сложа...
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #216 -:
март 30, 2012, 12:59:13 »
Момичета, аз съм много доволна от този лосион:
http://www.kokona.net/products.aspx
Мирише страхотно, прави гърдите мн меки и свежи.
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #217 -:
март 30, 2012, 13:04:37 »
Carol,
мен не ме тегли докторката ми (аз ходя на частно, та прегледа не е точно това което е по здравна каса). Аз също отначало като качих 2кг и се оплаквах на доки, но тя не се впечатли и ми каза 'ее ти знаеш ли някой колко много качват...' Според мен не се притеснявай излишно (пак казвам че не знам колко си качила де), важното е да се чувстваш добре, понеже бебчетата всичко усещат и им предаваме и на тях нашите емоций. Аз в началото се теглих през ден и следях всеки грам, но сега (от началото на 5ти месец) вече почти не се тегля.
Ето тук има една кратка статийка как да се храним по време на бременност, за да не пълнеем излишно
http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8/
Надали някой има волята стриктно да следва този хранителен режим, но все пак е хубаво поне сладките и тестени храни и газирани сладки напитки да избягваме и мисля че е ок
«
Последна редакция: март 30, 2012, 13:06:26 от kala
»
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #218 -:
март 30, 2012, 13:20:10 »
Благодаря Кала! качила съм 1.400кг,като 600 грама за последната седмица,тук вече е доста топло,25-26 градуса и има един неприятен момент,който е със задържане на течности...а по-топло ще става....казаха ми да изчакам до 5ти месец,за да започна пак да спортувам,защото съм с контракции от началото,а тук за контракции не дават лекарства....
Друг въпрос купили ли сте си някакви книги,енциколпедии,ръководства за бремеността ,бебето,раждането и отглеждането на бебето?Вече няколко дни разглеждам материалите ,които се предлагат тук по книжарниците и сум в чуденка.....
«
Последна редакция: март 30, 2012, 13:26:31 от carol
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #219 -:
март 30, 2012, 13:40:06 »
С тези 1,400кг къде си тръгнала да ги мислиш
Не им обръщай внимание на докторите, тук също на много приятелки все им се карат колко били качили, а не се виждат те самите какви са затлъстели. Все пак по време на бременност не може да се гладува, движенията малко или много са ни ограничени, така че ако трябва да дават конструктивни съвети, а не да критикуват
Това със задържането на течности и аз го усещам в последно време - пия много вода, вечер и огромни салати си хапвам, а съвсем малко като че ли пишкам
За четива - аз предимно из нета си намирам, като най-вече чета в коя седмица какво се случва с бебчо и мен. Имам и една малка книжка на Спок по тази тема точно. Още някак не ми е до книгите за отглеждане и възпитание, понеже ми се струват далечни и ще забравя
Купувам си и по някое бебешко списание, които са пълни с реклами, но пък това също помага при търсене и избор на колички, креватчета и т.н.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #220 -:
март 30, 2012, 13:48:55 »
На мен ми дадоха да чета 2 книги - Аз съм бременна 1 Всичко за бъдещата майка, Аз съм бременна 2 В отлична форма преди и след раждането на издателство „Слънце”. Но същото така както е казала kala чета доста неща и в интернет и някои списания.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #221 -:
март 30, 2012, 15:53:06 »
Здравейте мами ...аз днес поработих малко и се прибрах по раничко ...все пак е петък
carol-че здравей бъдеща мамче
Добре дошла и лека бременост ти желая
За килограмите вече спрях да мисля ,аз съм качила близо 2 кг и то последния килограм последният месец ,ама не го мисля - все пак финала е по важен ...след това ще свалям .По таблицата която сте дали съм в норми де ... поне засега.
Мен кожата все още не ми се люще ,но се мажа с обикновен лосион за тяло ,утре ще си купя бебешко олио което кожата ми обича много
,а след 2 седмици ще започна с масло за стрии на Икаров (на опаковката пише след 4-я месец незнайно защо).Някъде бях чела ,че чистият пшеничен зародиш също помага за овлажняване на кожата.
За книгите - аз чета на д-р Спок - "Най-важното за бремеността",но често пъти се ровя и в нета за по обширна информация .
Момичета зъбите започнаха много да ме болят .... какви ли не пасти за зъби ползвам и какви ли не води за уста ,и като допълнение към изтръпналите ми зъби ме болят и венците - не кървят ,а просто са станали супер чувствителни - другата седмица смятам да отида на един профилактичен зъболекарски преглед отново ....
Момичета да Ви попитам - знам, че не е хубаво по време на бременост да има пернати около нас - обаче ние у нас с мъжо си имаме канарче и още не сме го дали на някой - от кой месец да го махнем,макар че ще ми е много тъжно . (цялата работа както знаете е заради кокошинките и евентуални алергии)...
Хайде лек следобед от мен и целувки
«
Последна редакция: март 30, 2012, 16:41:27 от Bibsi8792
»
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #222 -:
март 30, 2012, 19:49:40 »
kala
, да си призная много не разбрах цялата работа каква е при мен,но си права че най-вероятно съм с резус фактор отрицателен,щом ще ми слагат някаква ваксина. Като вляза в 25та седмица и ми я поставят ще разкажа подробно..Аз доста четох из нета за този фактор и наистина си пише,че 95% от жените са с такъв положителен,ама явно аз съм с отрицателен щом ще слагаме ваксина. И при моите консултации ме мерят с обувки,дрехи..аз качвам по 1-2 кг на месец за момента,но това се променя в различните месеци и не съм се притеснила чак толкова много.
carol, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност!
Не мисля,че на този етап и тези килограми които си посочила са проблем,не се притеснявай! Докторите само са те предупредили най-вероятно,за възмойността че има потенцялна възмойност за развиване на диабет в по-късна бременност. За мазането аз съм с много суха кожа и се мажа когато усетя,че ме сърби.Понякога по няколко пъти на ден.
За книгите аз чета тези:
Хубав уикенд на всички ви мили момичета!
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #223 -:
март 30, 2012, 21:24:42 »
Благодаря ви момичета за прекрасното посрещане и страхотните отговори,да МИРАВАРНА,точно тези книги разглеждах тук и предполагам ,че ще ги купя.
Пожелавам ви спокоен уикенд и хубаво да си починете!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #224 -:
март 30, 2012, 22:02:47 »
На мен от бремеността кожата ми стана по-суха като цяло и затова се мажа всеки ден без пропуск. Сутрин и вечер с олио против стрии - само корема, дупето, гърдите, краката. И един път с балсам за тяло против стрии и кожата ми е мека и хидратирана. Иначе и на мен както не ми личеше почти корема до скоро и от една седмица насам имам чувството, че за няколко дни се разшири.
Добре дошла на
carol
и от мен и леко бременеене ти пожелавам.
kala
ти как се справяш с подутите крака, какво се препоръчва? На мен от скоро се започна, при нас от една седмица е по-топло и сигурно от това, а и вече си натежавам.
Miravarna
с отрицателен резус фактор си и наистина бият ваксина. Случва се наистина и няма нищо опасно.
«
Последна редакция: март 31, 2012, 00:19:24 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]