Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 06:30:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"  (Прочетена 205826 пъти)

kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: март 05, 2012, 14:23:58 »

kala да. възглавницата има подпорна възглавничка отзад. Вече 3 дена спя с нея и ми е невероятно удобно и болката в кръста определено не я усещам толкова силно.
А ако искаш да се завъртиш на другата страна, можеш ли лесно да ги преместиш? Понеже аз определено честичко си се завъртам, че иначе ми изтръпва и боли ханша от страната на която лежа. Затова мислих да си взема по-скоро от този тип: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8136&cat=183.

Относно витамините мисля че нищо не вреди да ги пиеш, аз ги спрях понеже реших че нямам нужда, но не мисля че ще навредят или пък бебчо ще стане голям само защото ги пиеш.
Аз съм в 5 месец и съм качила 4кг (висока съм 1.75), но тумбака си ми е доста голям и щръкнал напред, един такъв остър. Аз също си мислих че с широки дрехи не ми личи, ама приятелите ми казват че си личи тумбата че е от бебенце smile
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: март 05, 2012, 18:29:51 »

Моята възглавница е по-различна форма от тази от твоя link. Тя е от две части, които са свързани. В началото ми се стори странна и си мислех как ще я местя от едната страна на другата и дали ще е удобно, защото и аз се въртя много, понеже ми изтръпват таза и краката. Но всъщност установих, че не я местя възглавницата, просто си лягам върху мястото, където са свързани двете, и само се местя аз, не възглавницата. Така или иначе аз спя повече на лявата страна, а там е издължената част, но като се обърна от другата страна, пак е удобно, защото всъщност от двете страни съм заобиколена с възглваница и те не се мърдат понеже са свързани. Малко е сложно за обяснение май.  smile
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: март 06, 2012, 06:15:51 »

Момичета, витамините са за вас  give_rose, а не за бебчетата.
Ако майката да кажем има анемия, тогава бебето страда. Но ако е здрава, то си 'изтисква' необходимото.

Кога ще усетите бебетата - всичко зависи дали сте с предна/задна плацента, както и дали е първо или второ бебче. Бих казала, че при първа бременност се усещат движенията в пети месец, четвърти е раничко.
Ето лунарните месеци:
Активен
kala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: март 06, 2012, 09:07:01 »

Но всъщност установих, че не я местя възглавницата, просто си лягам върху мястото, където са свързани двете, и само се местя аз, не възглавницата.
Разбрах те, точно това ми беше въпроса. Все пак аз мисля да си взема тази, която постнах понеже ще може после да я ползвам да подпирам бебчо да спи на една страна първите месеци, мисля че ще свърши идеална работа.smile
Утре съм на консултация, нямам търпение вече, че от един месец не съм го виждала бебчо  Eeager
Да ви се похваля - вчера бях до един магазин за бременни Mia в една пресечка на Солунска /княз борис мисля/ и има много хубави дрешки на много добри цени - панталоните има са между 40 и 60лв, а чорапогащниците им са 6лв тънки и 12 дебелите (аз дадох 30лв за чорапогащник от едно друго място). Имат и роклички, туники също на много добри цени, а и дрешките са от памучни материи и хубави кройки.
Препоръчвам ви да го посетите ако имате нужда от дрешки. Продавачката беше много любезна и час и половина съм пробвала какво ли не, а тя все така любезна Wink
« Последна редакция: март 06, 2012, 09:20:13 от kala » Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: март 06, 2012, 10:08:24 »

Супер kala, това е много полезна информация защото вече доста се затруднявам да си намеря дрехи които да не ми стягат или по скоро чорапогащници.  Bravo Ще го посетя.
Да ви питам вие чували ли сте, че не трябва да се подстригвате по време на бремеността? Онзи ден тъкмо се запътих и член на родата ме спря- вика не ти не трябва да се подспригваш. Е това, че съм бременна означава ли че трябва да заприличам на Рапунцел. girl_impossible
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: март 06, 2012, 11:43:42 »

ellimink, това е най-голямата глупост, която се втълпява на бременните. Значи, баба ми и майка ми ми предлагат да си пийвам по "малко винце", но за подстригване и дума да не става. Не могат да обяснят защо не трябва да се подстригвам, няма медицинска причина, но алкохол мога да пия, въпреки, че не е желателно според лекарите. Със същите аргументи ми скача позната на 26год. Доктора и казал, че било полезно да пие бира и тя всяка вечер си пийвала, но ако се подстрижа "ще отрежа онази работа на момченцето си". Ами ако чакам момиченце?! Подстригах се още на втория месец, защото винаги се подстригвам на 2-3месеца. Лекарите са на мнение, че бременните трябва да се грижат за външния си вид, за да се чувстват привлекателни, въпреки неразположенията и килограмите в повече.
Ако намериш в интернет суеверията по време на бременност, не трябва да излизаш от вкъщи.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #126 -: март 06, 2012, 11:56:51 »

Ето лунарните месеци:

Някой може ли да ме светне защо в трети месец има 5 седмици ,а не 4-ри и в 6-ти,8-ми и 9-ти месец също???МОже да е малко тъп върпоса ми ама си блъскам главата и немога да си го обесня crazy
3-ти месец - от 9-та до 13-та = 9,10,11,12 и 13 седмица
6-ти месец - от 22-ра до 26-та = 22.23,24,25 и 26-та седмица и т.н
В крайна сметйа края на 3-тия месец е 12 г.с + 6 дена ли????(отнася се и за другите ,да не ги и реждам)

Момичета не ми се  смейте много моля Ви... blush
« Последна редакция: март 06, 2012, 12:08:53 от Bibsi8792 » Активен
kala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: март 06, 2012, 12:57:31 »

Някой може ли да ме светне защо в трети месец има 5 седмици ,а не 4-ри и в 6-ти,8-ми и 9-ти месец също???
Това се получава понеже няма как да ги разбият по дни. Най-лесния начин да следите коя г.с. в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.01 значи в 1-ви месец сте до 10.02, във 2-ри месец сте до 11.03, 3-ти месец – до 12.04 и т.н.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: март 06, 2012, 13:39:18 »

Извинявам се милички, че така ви нахълтвам в темата, но  понеже и аз с тези седмици, лунарни и календарни месеци съвсем се обърках и взех, че си направих един календар и много лесно се ориентирам по него, та реших да го споделя с вас girl_impossible girl_impossible girl_impossible Искам само да уточня, че тази картинка, според мен са календарните месеци, а не лунарните, защото както знаем една  бременностт е 9 календарни или 10 лунарни месеца. Тези 10 лунарни са 4 седмици * 7 дни всеки, а тук на картинката точно заради това се получава, че някои от месеците са с по 5 седмици, а някои са с по 4 седмици. Това е така защото календарните са с повече от 28 дни. Та, да обясня как се ориентирах аз: От първия ден на последния цикъл (при мен 05.01.2012г.) започнах да отбелязвам гестационните седмици. Реално ти си в първа седмица още на първия ден от цикъла, но дефакто ставаш на една седмица, чак на седмия ден от цикъла (една навършена седмица на 12.01.2012г.). Следователно, на осмия ден от цикъла (13.01) аз съм НА 1г.с.+1 ден, което всъщност означава, че съм ВЪВ втора г.с. и т.н. до 40 г.с.. Първия ден от 40 г.с. е деня на термина. После си засичам календарните месеци по посочената картинка от Аничка и виждам, че влизам в 4-ти месец на 12.04, а в 9-ти на 13.09. Ето и картинка на календара:

Надявам се да съм ви била полезна give_rose give_roseАз миналата седмица си блъсках главата с това  GROAN GROAN star и накрая като си го направих така на истински календар ми стана доста по-ясно  idea idea
Активен
kala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: март 06, 2012, 14:32:25 »

Ето малко инфо от мен за витамините и как бихме могли да заместваме изкуствените такива. Реално тези, които ни изписват са всъщност витамини и минерали. Поради липсата на много пресни плодове, сушените такива са чудесен източник на полезни вещества, като освен това засищат глада и също заменят сладичкото, което ни се похапва. Аз си вземам сушени кайсии и сливи и микс от сурови ядки (много полезни за всичко). Така между храненнията като прегладнея си похапвам от тях вместо бисквити, солети и т.н. За салатите, ми казаха, че марулята като се държи 2 часа в студена вода се махат нитратите, понеже са водноразтворими. Освен това салатки от моркови, зеле, айсберг по всяко време се намират по магазините. Може да добавяте и кълнове, които също се намират вече навсякъде и да овкусявате с лимон, вместо оцет за повечко витамин Ц. Сутрин аз задължително пия фреш от грейфрут и портокал на гладно преди закуска и мисля, че това ме предпази до голяма степен от разните вируси, които щъкаха последните месеци.
Ето малко инфо за сушените плодове: http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4933
Това пък е кратка статия с полезните храни, на които да наблягаме, за да се храним добре, а да не трупаме прекомерно тегло: http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8/
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #130 -: март 06, 2012, 15:32:13 »

KALA ,V_E_S_I благодаря ви !

http://www.ladypill.com/calendar.php

Това ми помогна да се ориентирам smile
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: март 06, 2012, 18:06:34 »

kala Благодаря за инфорто за сухите плодове, наистина и аз знам, че е добре да се вземат по време на бременност - особено кайсии и фурми.
Относно възглавницата, моята също е предназначена и за кърмене. Така че е добра инвестиция откъдето и да го погледнеш.  good

ellimink
Аз не вярвам на тези измишльотини да не се реже косата или да не се боядисва. Не виждам никаква връзка с бремеността. И също съм чела на медициснки сайтове, че няма никаква опасност, Аз се постригвам, и се боядисвам и си лакирвам ноктите също.  girl_wink
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: март 08, 2012, 07:13:37 »

Момичета, Честит 8ми МАРТ! Да сте живи и здрави, винаги женствени и привличащи мъжкият поглед,обичани и желани и едни прекрасни бъдещи МАМИ.girl_wink  give_rose
Активен
kala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: март 08, 2012, 09:45:24 »

Честит празник и от мен!!! Бъдета много здрави, обичани и обградени с любов и топлина от любимите ви хора!  give_rose give_rose
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #134 -: март 08, 2012, 15:47:32 »

Ехааааааааааааа, Веси честитоооо...много се радвам за теб girl_wink хайде записвай се в темата какво се извиняваш термина ти нали е за септември?

Как сте момичета? Как са коремчетата? Растат girl_wink Покажете по някоя снимчица да ви се порадваме girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: