Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 08:52:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
25
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ " (Прочетена 119760 пъти)
Monikamaria
Баш Майстор
Отг: " Очаквани бебета АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ "
«
Отговор #285 -:
март 16, 2012, 17:38:35 »
Здравейте и от мен!
Толкова е хубаво времето, че сърцето ми пее направо!
Ние също сме в разгара на покупките. Чакаме да доставят количката. Имаме си вече достатъчно дрешки, шишета, кошарка, матраче, бебефон и още куп неща. Остана още за купуване, но мисля, че скоро всичко ще си имаме.
Така им се радвам! Купихме и нов гардероб, по-голям, за да има място за всичко. И докато препера всички дрехи (още не съм) направо се побърквам. Доста работа имах тези дни (лекции, стажове, чистене, обиколки нагоре-надолу) и ми се струва, че трябва да се спра вече.
Иначе от известно време през коремчето ми се вижда как бебо рита и мърда!
Страхотно е! С таткото го гледаме по сума ти време и сме много щастливи!
Ще ходим след две седмици на една екскурзия до Триград, която спечелихме със сватбените снимки - три нощувки. Малко съм луда да го направя, но няма да се преуморявам, а и искаме да си обърне малко внимание с таткото, че после не се знае кога ще имаме тази възможност!
La_Fleur
, за стойката за ваничка нямам идея.
А и не знам къде да я видиш на живо, за да прецениш. Ние стойка няма да купуваме, че мен ме е страх.
Успех за ремонта, дано го приключите бързо! И аз като теб доста се уморявам, пък точно сега сме се захванали с работа!
Ама няма как! Сигурно нямаш търпение да видиш стаята на бебчо завършена!
vilinka__
, лелеееее, то не остана!!!
Стискам ти палци последните метри да са най-гладки и всичко да е повече от наред!!!!! Кураж, че сега притесненията сигурно са най-големи!
Целувки на всички коремчета и успех, че вече доста наближават големите моменти на всички!
Активен
lola_bunny
Ентусиаст
«
Отговор #286 -:
март 17, 2012, 08:54:24 »
Цитат на: Monikamaria в февруари 29, 2012, 15:58:37
lola_bunny
, можеш ли да ми кажеш каква е зависимостта м/у пренатал-а и проблемите с щитовидната, понеже евентуално и аз имам. Трябва да си пусна сега едно изследване, но ендокриноложката чрез опипване предположи, че нещо не е съвсем в ред. Та, можеш ли да ми кажеш на теб какво ти казаха за тези витамини.
Иначе - да, аз си ги пия и мисля още доста време да ги пия.
Monikamaria, извининявам се за толкова закъснелия отговор...
Точно какво се случва с пренатала не мога да ти обясня. То по-точно иам връзка с фолиевата. Ендокриноложката ми обясняваше още в началото, но аз не мога да обясня... тъпча се общо взето с хапчета и това е...
Аз от доста време на съм писала, но започнах лекции и нямам много време. Айде за някой мамчета не остана
И аз вече искам да идва май месец. Бебчо мърда страшно много, дори се притеснявам дали е нормално... Корема ми постоянно се деформира
много му се радваме и ние с таткото, а и всички около мен, защото където и с който да седна някъде, бебчо се предтсавя.
Момичета, всички ли сте започнали с покупките... аз само обикалям и оглеждам и не смея да купя нищо. Иначе вече сме си харесали количка и в началото на май месец ще ходим да я поръчваме. Харесали сме си и кошарки: една дървена, люлееща и една от сгъваема за вилата. Аз мисля началото на май да започвам с пазаруването. Нз дали ще сваря, като гледам до къде сте стигнали вие...но всъщност няма търпение...
Как са бебоците? Правили ли сте ехокардиографията? Ние утре ще ходим на това изследване. Айде цунки на коремчетата от мен.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #287 -:
март 17, 2012, 13:08:49 »
И аз мисля да пазарувам като вляза в 9-тия. Сега да ви питам:пия една шепа хапчета против контракции, но единствените контракции които усетих бяха за няколко дни, беше едно свиване на матката за секунди и после мина. Сега ми се случва кожата на корема ми да се опъне, но като го пипна не е твърд(влиза ми пръста в него) и това продължава с часове. А описанието на контракциите е-втвърдяване за секунди. Вие какво знаете по въпроса?
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #288 -:
март 17, 2012, 13:49:33 »
Ангелче, може да ти се опъва кожата от позицията на бебето, а корема ти да не е втвърден. На мен доста често ми се случваше. Щом пиеш хапчета няма страшно. Особено когато малкия заспеше при определена позиция и спи с часове без да мърда можех цял да не да съм така.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #289 -:
март 17, 2012, 13:58:10 »
Може. Прави ми впечатление, че това изобщо не се влияе от лекарствата-може да се случи дори половин час след приема на най-силното-гинипрал. Благодаря за успокоението, Рени.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #290 -:
март 17, 2012, 14:15:18 »
Момичета да ви попитам от 2 седмици насам бебчо е все по-активен, рита вечерта няколко часа и през деня през интервали. Нормално ли е толкова рано да е с такава активност? Притеснява ме това, че навсякъде чета, че те трябва да спят през повечето време. Аз се радвам много като рита, даже си го чакам всеки ден, но все пак да попитам да съм по-спокойна.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #291 -:
март 17, 2012, 14:23:01 »
Моникамария,
ваничката с "хълмчетата" отдавна е в мазето, но съм и благодарна, че си свърши работата, когато беше малко бебче
Не съм ползвала стойка.
После като му стана малка, купихме едно най-обикновено корито и още си го ползва, даже му е голям кеф, с него мием косата, иначе на душа.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #292 -:
март 17, 2012, 15:03:02 »
Princess_of_the_Dawn, и моето бебе рита много, понякога дори ме стряска. Питах моя лекар и той ми каза че бебетата не спят като нас "да си лягат в 10 и да стават в 7
, спят 15 мин ,ритат, после пак задрямват"
Активен
zlatomira__
Професор
Обичаме те малко Мишленце
«
Отговор #293 -:
март 24, 2012, 08:29:18 »
Здравейтееее!
Аз съм тук и то още две в едно
Някой от вас може би са ме забравили, но аз не съм ви забравила
Влизам да се разпиша да ви кажа, че от месец сме определили дата за секциото, остава съвсем мъничко, добре сме доки казва, че бебчо ще е доста голямо бебе, но не знайно защо, аз не му вярвам, все си мисля, че ще родя малко бебе, но това да му е кусура, важното е да е живо и здраво пък ще порасне
Да си призная не съм ви чела, но се местихме в нашето жилище, нямах нет по едно време докато оправя цялата къща, да изпера дрешките за бебчо, остана ми да ги изгладя, тази седмица и да ги подредя в шкафа.Баткото много се вълнува от предстоящата среща с бебчо... за сега това е от мен, ще се опитам днес да наваксам, да ви прочета, ако остане време, че ще идват да ни слагат щори...
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #294 -:
март 24, 2012, 14:39:30 »
Привет и от мен, момичета! И ние сме в ремонт и цари пълен хаос, а в това прекрасно време как не ми се стои затворена
! И за да е лудницата пълна в началото на седмицата ме приеха в болницата след нощ с много силни и болезнени контракции. Започнаха около полунощ, докато гледах един филм и от тъпа болка в кръста за кратко време се прехвърлиха отпред, а аз бъквално пощурях!
Не можех място да си намеря, вървях напред-назад из стаята, сядам, ставам, лягам и пак отново! А коремът ми камък, имах чувството, че буквално усещах главата на бебето в най-ниското място на корема. Събудих мъжа ми и му казвам "Давай да засичаме контракциите", за да решим какво да правим, защото беше минал вече час, час и нещо. А той ми вика "Абе, контракциите са ти на 20 секунди, ще те карам в болницата"
Малко изнервено му обясних, че няма как да са на такъв интервал, пък той ме обвини, че напразно съм била чела толкова, след като не мога даже и контракциите сама да си определя
. И прав беше. Наистина не можех въобще да разбера какъв е времевият диапазон, просто болката беше еднакво силна, без никакво отпускане. Единственото, което някак предчувствах е, че това няма да бъде нощта на моето раждане и контракциите ще спрат. И наистина, след няколко часа ме отпусна, заспах за малко и в 5 и половина сутринта взех един душ и отидох в клиниката, където ме оставиха за 4 дни на системи и инжекции и сега всичко е наред, чакам да си вляза в 9-тия месец след седмица и оттам-нататък "каквото сабя покаже", както се казва
. Важното е, че бебето е добре, много е активно, вече е с главичката надолу и следващия път, когато си реши ще го чакаме. Сега съм отново на "Магнерот" 2х1 и "Феро-Фолгамма" 2х1, ще продължавам с ежедневните движения и дано това ми помогне раждането да мине по-бързичко, че гинеколожката ми къде на шега-къде на сериозно ни каза след две седмици да се стягаме.
И дано успеем дотогава да приключим ремонта, да обзаведем, да изперем и изгладим дрешките, за да няма патови ситуации! При вас как протича "финалната обиколка"?
zlatomira__
, ти май откриваш сезона първа, така че ще ти стискаме палци!
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #295 -:
март 25, 2012, 17:29:51 »
Здравейте на всички,
отдавна не съм писала, но и ние правим кажи-речи ремонт.
Малката принцеса е добре, рита денонощно и постоянно, честно казано незнам кога спи.
Снощи за 1 час се бе успокоила и аз се изнервих какво става, та как ли не я бутах, таткото и говори (обикновено като говори и тя ме подритва в посоката на гласа, един път дори по бузата го цъфна), но изглежда се е метнала на мен, като спи и бомба не може да я събуди. Накрая ме ритна та и аз заспах.
Не съм имала контракции, не пия хапчета, дори витамини, но следващата седмица имам кръвни изследвания та ще се види дали имам нужда.
Натежава ми и ме наболява доло, също кокалите на вагината, а и се оказа че на бебка главичката се е свряла там и тя също ме притиска ( на прегледа се установи че е с главичката надоло ), но както обясниха пак е напълно нормално, вече ме е срам да се оплаквам, жената ми се усмихва сладко и ми развива теории 15 мин после за промените които тялото понася.
Не е страшно, просто вече ходя по бавно и тежкотоварно, тежи ми доло и по бързо се уморявам, имам колан но ме сърби от него, хем го носа върху дрехите, трябва да намеря нещо друго, защото в следващите 3 месеца не се виждам как ще изкарам.
La_Fleur не си само ти и Златомира, забравихте за Вилинка, вие тричките май ще се състезавате кой ще роди първи, леко раждане ви желая ако не се засечем в следващите седмици,
аз нямам търпение вече но още доста ще почакам
Активен
vilinka__
Любопитен
«
Отговор #296 -:
март 27, 2012, 14:59:28 »
Здравейте мамчетаа
Аз още съм си 2в1
От тази нощ ми започнаха болките, но са през голям интервал от време и не се плаша кой знае колко. Ако не стане нещо тази нощ, утре съм на консултация и ще видим какво се случва. Коремчето вече е паднало доста надолу и си мисля, че до няколко дни ще съм с бебе в ръце
Вие как сте, риткат ли бебчетата, расът ли коремчетата?
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #297 -:
март 28, 2012, 12:46:31 »
Късмет Вилинка, стискай зъби, с теб сме, леко раждане
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #298 -:
март 29, 2012, 10:44:57 »
vilinka__
р леко раждане и ще те чакаме с хубавата новина!
Активен
zlatomira__
Професор
Обичаме те малко Мишленце
«
Отговор #299 -:
март 30, 2012, 06:58:29 »
добро утро, мадами с големи кореми
аз също съм още 2 в1 , чакам си датата за секцио и се моля да излезне по-рано , защото искам само да си избере датата да излезе самичко
4уствам се добре, вчера бях на последната си консултация, като бременна, имам много притеснения, но се надявам да ги преодолея успешно... това е за сега мен
вилинка, леко раждане от мен, мила!
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22