Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 01:08:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част (Прочетена 134969 пъти)
theone
Професор
Публикации: 482
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
«
Отговор #330 -:
януари 30, 2012, 23:38:28 »
нашите покани ще са он-лайн под формата на флип бук (използва се програма, която от word/pfd file подрежда страниците като в книга, прелистваща се он-лайн, интересно е и лесно за направа, ако някои се интересува). преди нова година раздадохме ''запази датата'' магнитчета. сватбата е юли. всички гости знаят вече, че са поканени и кога. самите покани ще изпратя по емайл 3 месеца преди сватбата и ще помоля за отговор по емайл за потвърждение. месец преди сватбата ще се обадим лично на всички гости.
гостите са само близки и приятели, с които контактуваме редовно. няма да има далечни роднини и хора, които не познаваме.
за магнитчетата изпратихме по едно на семейство/двойка и по едно на несемейните/необвързани. за поканите ще направим същото.
Активен
grazia_m
Ентусиаст
Публикации: 101
Позитивните мисли са ключът към истинското щастие!
«
Отговор #331 -:
януари 31, 2012, 11:26:03 »
Цитат на: _Ezra_ в януари 28, 2012, 16:48:40
Аз за сега си мисля за този план-
10 или 11ч грим и прическа зависи дали ще са в един салон
13ч тръгваме от салона за вкъщи и след приготвянето ми ме снимат
13 и 30 милото отива в кума
14ч тръгват от там
15ч тръгваме от нас за църквата
15 и 30ч църковен брак
после поздравления и снимки в двора на църквата
пътуваме към Дружба за основната фотосесия, почиваме си и пием 1 кафе след това и
19ч влизаме в ресторанта
как мислите, че ще бъде?
Нашия църковен брак също беше в 15.30 ч. Според мен трябва да предвидиш и какви са разстоянията и по колко време ще отнеме за предвижване.
- 10.30 - 11.00 аз се върнах от прическа, а гримьора ме чакаше в нас.
- 11.30 ч. гримът ми вече беше готов и като цяло приключих с приготовленията по себе си , обличане на рокли и т.н. ... до 12.00 ч.
- 12.00ч. мъжът ми тръгна към кумовете към и стояха там около час.
- Към 13.00 тръгнаха от там, след като пристигнаха играха хоро пред нас и към
- 13.30 вече тръгнаха да "разбиват" вратата. Не ги мъчехме много и след около 15 - 20 мин. влязоха.
После закичване, наздравица, извеждане на булката и хоро пред нас. След всичко това към
- 14.30 се качихме по колите на път за църквата. Тук вече има много важен момент, който зависи от кумовете, но който трябва да предвидите и да се разберете предварително. По принцип нали на кумовете се угажда за всичко в този ден и те си правят разните там мурафети, та за нашите спряхме по следата на пътя в парка, поискаха маса с бяла покривка и съответно уиски. Това продължи около 30 мин. и вече тръгнахме към църквата и с предвижването около
- 15.15 спряхме пред църквата. Докато всички дойдат с колите и да намерят място за паркиране и с приказките в двора минаха още 15 мин. и така в
- 15.30 започна ритуала. Не знам вашия дали ще е къс или дълъг, но нашия беше къс и продължи 30 мин.
- 16.15 вече бяхме по колите, като ние се отправихме за фотосесия, а гостите към хотела, където беше изнесения граждански ритуал и след това ресторанта, който се намираше в същия хотел. Там гостите са пристигнали към 16.30 пили са кафе и ние се върнахме от снимките.
- 17.00 ч. граждански брак, след това поздравления, настаняване на гостите в ресторанта и в
- 18.30 ч. ние влязохме в ресторанта...
Малко дълго го обясних, но исках да е по-подробно за да можеш да си подредиш и ти нещата. Пак казвам много важно какви са разстоянията при вас и колко време ща пътувате, защото ние сме от Несебър и разстоянията са малки, няма задръствания и прочие
Надявам се да съм помогнала
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #332 -:
януари 31, 2012, 18:51:10 »
Аз да кажа тогава по последни идеи как виждам времето си, пък по-опитните да ме посъветват дали всичко е ок...
- сутринта гримове, прически и т.н. неприятни за мен неща
- към 13.30 да дойде младоженецът, да влезе, да се снимаме и закичим и пийнем по едно
- към 14,15 тръгване за Ритуалната
- 15 ч- граждански ритуал, след това снимки
- 16.30- питие за добре дошли в градината на ресторанта, поздравления, подаръци. Ще бъдем около коктейлни маси- 70 и няколко души на 8 маси много ли е зле? Някои от нас ще обикалят и изобщо няма да имат маса де. Или пък ние с родителите около едната маса и гостите да идват- как се прави?
- към 17- 17 и нещо гостите ще започнат да се настаняват (30-40 мин ок ли са за welcome drinka?), а ние ще направим малка фотосесия
- към 17.30-18 (зависи от фотографа) ще влезем в ресторанта и ще започнат ритуалите..
Тук да питам- колко е нормалното време за гостите да седят в ресторанта без нас? Около 30-40 мин много ли е? За да се снимаме в градината, фотографите искат поне 30 мин...
И още един въпрос...ясно е, че младоженците не могат да ядат много по време на сватбата..но все пак цял ден емоции и танци без троха в устата не е добре..та, кога е времето и ние да хапнем поне няколко залъка? Ди Джеят беше предложил след ритуала по посрещане да има пауза 10 мин, ама няма ли да е странно- чакали са ни половин час, след това 5 мин ритуал и после пак чакат...? Но след това почва първи танц, хора, ритуали, игри и не виждам кога можем да хапнем и 2 хапки
даже се чудя дали може да поръчаме само 1 куверт двамата, и без това нищо няма да ядем от него, ама не върви май...
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #333 -:
януари 31, 2012, 19:03:17 »
Аз имам едно въпросче - далеч ли е ритуалната, че да пътувате 45 минути?
Колкото до чакането, не мисля, че е проблем да ви посрещнат в ресторанта и да хапнете след това.
На моята сватба аз ядох 2 филии в бързината преди да ме вземат, до вечерта бях умряла за храна, в тези 10ина минути след влизането в ресторанта (за които и ти питаш) успях да си изям цялата салата, за първи път я ядох неовкусена, защото иначе щях да колабирам. След това винаги се намират 2-3 минутки да хапнеш.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #334 -:
януари 31, 2012, 19:08:58 »
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Цитат на: anna_karenina в януари 31, 2012, 18:51:10
И още един въпрос...ясно е, че младоженците не могат да ядат много по време на сватбата..но все пак цял ден емоции и танци без троха в устата не е добре..та, кога е времето и ние да хапнем поне няколко залъка? Ди Джеят беше предложил след ритуала по посрещане да има пауза 10 мин, ама няма ли да е странно- чакали са ни половин час, след това 5 мин ритуал и после пак чакат...? Но след това почва първи танц, хора, ритуали, игри и не виждам кога можем да хапнем и 2 хапки
даже се чудя дали може да поръчаме само 1 куверт двамата, и без това нищо няма да ядем от него, ама не върви май...
Ние не успяхме да сложим залък в устата си (освен захранването с питата) по време на сватбата ни..а и тортата я пробвахме като я разрязвахме.Аз лично бях изпила 2 чаши вода ,а мъжа ми с кума не повече от 50 грама алкохол.
И това за единия куверт хич не ми звучи добра идея да ти кажа честно
30 мин за настянването на гостите в ресторанта е достатъчно време
И за какво да има пауза след ритуала незнам ???
След ритуалите е речта на кума и кумата (при нас и двамата ни отправиха пожелания и един много ценен подарък) ,после първия ви брачен танц,след това танц за кумовете ,после танц за родителите и следва първото право хоро .... не виждам смисъл да има промеждутък
Активен
anna_karenina
Сватбар
«
Отговор #335 -:
януари 31, 2012, 19:12:01 »
Ами далечко е- в другия край на София. Ако няма задръстване, сигурно за 20-25 мин се стига, но нали ни искат 10 мин по-рано + задръстванията...може даже да е късно в 15 да излезем
Добре, значи няма да се лишим от 10те минути пауза. Може даже да помоля една приятелка, която танцува професионално, да изпълни нещо тогава. Но пък май не върви- нали сватбата се открива с речта на кума + първия сватбен танц...
И още един въпрос, у вас булките кого бяхте поканали? Аз усещам лудница от 50 човека
освен роднините, няколко мои приятелки, приятелите ми мъже- за да затискат вратата, те пък имат братя, половинки..., после като дойде и на мъж ми родата...и ще стане интересно вкъщи
Активен
anna_karenina
Сватбар
«
Отговор #336 -:
януари 31, 2012, 19:14:47 »
Бибси, сама си отговорила на въпроса- не сте успели нищо да хапнете и пийнете, ето за това е промеждутъкът. И не за да си избием куверта,а просто здравословно не е добре нищо да не се яде и пие при цялото това натоварване...
А за кувертите, наистина тези на младоженците са безсмислени- почти не се докосват. Но пък не върви точно пред нас да е празна масата...не ми е за парите, а за цялото това хвърляне на храна, грехота е
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #337 -:
януари 31, 2012, 19:19:54 »
Цитат на: anna_karenina в януари 31, 2012, 19:14:47
Бибси, сама си отговорила на въпроса- не сте успели нищо да хапнете и пийнете, ето за това е промеждутъкът. И не за да си избием куверта,а просто здравословно не е добре нищо да не се яде и пие при цялото това натоварване...
А за кувертите, наистина тези на младоженците са безсмислени- почти не се докосват. Но пък не върви точно пред нас да е празна масата...не ми е за парите, а за цялото това хвърляне на храна, грехота е
Според мен няма смисъл от още един промеждутък ,просто ще издебнете момента и ще хапнете набързо ,а пък и нищо няма да Ви стане толкова
поне на нас не ни стана
Дай по ведро и не мисли чак за такива неща ,деня сам ще си покаже кое как и кога
Активен
anna_karenina
Сватбар
«
Отговор #338 -:
януари 31, 2012, 20:01:56 »
Не е точно така, понеже ди джеят ще иска предварително да знае кое как да направи
ще помислим с какво може да се запълни една такава пауза...според мен е добре да я има, дори 5 минути да е, да седнем да си поемем дъх поне...все едно де, това е наистина най-малката подробност
А може ли някой да ми разясни как протича welcome drink- както казах, при нас ще е в градината на коктейлни маси, няма д е точно пред вратата на ресторанта, че да ги посрещаме там...Ние ли минаваме да поздравим гостите или те нас?
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #339 -:
януари 31, 2012, 20:11:15 »
Мисля, че един сватбен координатор или агенция трябва да помогне с мнение на момичетата от предходните постове, ДЖ също е от значение. Просто догодки ,лутане в мненията и действията не трбва да има. Сватбеното тържество е събитие, което си има естествените порядки съобразно националността и манталитета на младоженците, техните роднини и гости.
Активен
theone
Професор
«
Отговор #340 -:
януари 31, 2012, 20:50:26 »
анна
, според мен ще имате достатъчно време да седнете и да се нахраните по време на вечерята, все пак сватбата не е маратон... няма да е здравословно при това напрежение, което обясняваш да сте гладни, особено пък ако и пиете, най-много някого от вас да припадне...
също добра идея е да имате координатор/и, за да не се занимаваш и стресираш с излишни неща в деня, а просто да му се насладиш...
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #341 -:
януари 31, 2012, 20:51:26 »
Pachoran ти като човек от бранша, моля те кажи си мнинието по последните въпроси... Как протича уелкъм дринка и кога е горе долу удачен момент и по какъв начин да се даде почивка примерно 10-15 мин., в която хората и младоженците да хапнат. Благодаря ти
Активен
theone
Професор
«
Отговор #342 -:
януари 31, 2012, 21:38:27 »
при нас welcome drink ще е по следният начин. всичко е на едно място - посрещане на гости, церемония, вечеря и т.н. welcome drink по принцип се прави при посрещането на гостите и това и означава буквално. в нашият случай това ще е времето от пристигането на гостите до започването на церемонията, около 30-40 минути. след церемонията докато тече фотосесията ни ще има коктейлен час (принципно се нарича час, но всъщност може да са два както при нас). след това гостите са поканени да се настанят в ресторанта.
тоест първо уточнете кое от двете ще правите според вашите подредби за денят...
не ми е ясно каква е тази специална пауза за да се нахранят младоженците...
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #343 -:
януари 31, 2012, 21:45:56 »
Не казваме да се нахранят САМО младоженците, а и всички гости... Защото основното като се сервира е добре да се хапне...После каквото и да е яденето става на нищо
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #344 -:
януари 31, 2012, 21:48:05 »
Младоженци ! Абстрахирайте се от всичко, което е противоестествено на човешката природа и поведение. Голяма роля за конфортното си състояние ще получите при ДОВЕРИЕ в професионалистите, които наемете за Вашия празник. Най-важният момент в организация на сватбеното тържество е възлагането на това ДОВЕРИЕ на хора, които не познавате, но имате определени положителни мнения или качества.
Мисля, че мнение могат да изразят представител на сватбена агенция или основния вадещ в ресторанта - най-често ДЖ. Аз също мога, но нека да дадем поле на изява на тези представители в организацията на сватбата.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...