Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 12:51:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 7
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 7 (Прочетена 163053 пъти)
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
Отг: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 7
«
Отговор #240 -:
декември 05, 2011, 11:06:36 »
Не знам къде да си задам въпроса, но понеже е за алкохола в ресторанта, може би тук..
Значи, в ресторанта, на който сме се спрели, ни предлагат или те да внесат алкохола (от някаква изба, с която работят- най-евтините вина са на Сайкъл братя Минкови по 8 лв), или да има 3 лв такса на човек.
Според мен по-изгодно е май с техния доставчик- броя на бутилките е по-малък от този на гостите, и разликата е под 3 лв. в повечето случаи.
Например за поморийска ракия ни предлагат 9-10 лв, за уиски- 20-25., за вино 8-10.
Според вас скъпо ли е? Не ми се иска да сменяме ресторанта, засега ни е харесал доста...
И втори въпрос: колко бутилки да предвидя за 80 души, предимно млади, може би 20% над 50 г.? Засега мисля за 20 бутилки бяло вино, 20 (или 30?) червено, 20 бутилки ракия и 10 уиски (по една на маса, а ракии по 2, вина по 4, като в началото ще има само по 1 от всичко и после останалите).
Според вас добре ли е, или е малко? просто не мога да преценя колко се пие по сватби...Аз лично изпивам 5-6 чаши вино, но има и хора, любители на твърдия алкохол...
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #241 -:
декември 05, 2011, 13:28:04 »
Цитат на: anna_karenina в декември 05, 2011, 11:06:36
И втори въпрос: колко бутилки да предвидя за 80 души, предимно млади, може би 20% над 50 г.? Засега мисля за 20 бутилки бяло вино, 20 (или 30?) червено, 20 бутилки ракия и 10 уиски (по една на маса, а ракии по 2, вина по 4, като в началото ще има само по 1 от всичко и после останалите).
Според вас добре ли е, или е малко? просто не мога да преценя колко се пие по сватби...Аз лично изпивам 5-6 чаши вино, но има и хора, любители на твърдия алкохол...
хубаво е да поръчате от тяхната фирма -доставчик, защото:
- ще сте сигурни в коректноста им - те вече работят с този ресторант;
- ще ви го доставят направо в ресторанта, което ви пести време и тичане в дните преди сватбата;
- имате възможност да поръчате повече алкохол и да се презапасите, а останалите неотворени бутилки може да върнете на фирмата с фактурата и да ви възстановят парите
ако искате да си направите справка за цените отидете в някой склад на едро и сравнете, щом разполагате с тяхната цена
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #242 -:
декември 05, 2011, 13:50:04 »
Всъщност наистина попитай за тази опция. Не би трябвало да имат против да върнете неотворените бутилки.
На нашата сватба беше така с безалкохолните и бирата, само че там е по-различно, тъй като баща ми има всекидневни бизнес-отношения с хората от склада за напитки и не е имало проблем. Уговорката им беше да вземат бирата и другите и след сватбата да върнат неотворените и да платят само изпитото.
Така няма и да се притесняваш дали ще стигне или не
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #243 -:
декември 05, 2011, 14:31:50 »
Да, това е идея. Мисля, че няма да има проблем да се върнат. Ще слагам тогава по-смело количествата
Иначе ме успокоихте с това за познатия доставчик. Само цената излиза малко по-висока. Но другите условия на ресторанта са си добре и затова ще преглътна, че не можем да внесем, каквото си искаме.
Активен
sunlight
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #244 -:
декември 05, 2011, 15:54:33 »
Здравейте, отдавна не сам влизала и тъй като посъбрах малко информация реших да я споделя
Хотел "Рила"
са му обновили септември месец ресторанта и сега изглежда страхотно, а и масите са кръгли което мен специално много ме впечатлява
кувертите им започват от 52лв Не е никак малко, но в това влизат - салата, предястие или следястие, основно ястие, 3 безалкохолни, тортата, хляб, калъфите за столовете, шампанско за посрещане на гостите и още едно за ритуала, както и романтична вечер за младоженците в хотела.
Флоримонт Експо
е със страхотна зала с големи прозорци и гледка към Витоша. Там въображението ви за украсата може да го отпуснете на макс
Кувертите започват от 45лв - салата, предястие, основно ястие, мезета, 2 безалкохолни, калъфи за столовете и комплимент за младоженците е уикенд във Флоримонт Банско
И в двата случая ви описвам най-ниските куверти. Ние много бяхме харесали Флоримонт, но сега сме раздвоени
При едното цената е примамлива, но в "Рила" всичко (от обстановката през обслужването и качеството на храната) ми се струва на 4-5 звездно ниво.
Малко дългичко стана, но ако имате впечатление от някое от двете места - споделете
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #245 -:
декември 05, 2011, 16:19:50 »
Цитат на: anna_karenina в декември 05, 2011, 14:31:50
Да, това е идея. Мисля, че няма да има проблем да се върнат. Ще слагам тогава по-смело количествата
Иначе ме успокоихте с това за познатия доставчик. Само цената излиза малко по-висока. Но другите условия на ресторанта са си добре и затова ще преглътна, че не можем да внесем, каквото си искаме.
Щом алкохола е от тях, какви поръчки какво връщане??? Колкото изпиете - толкова плащате. Нали ресторанта по принцип работи с тези доставчици? Или се притесняват че ако им остане няма какво да го правят? За ресторант ли става дума или за някаква селска кръчма?
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #246 -:
декември 05, 2011, 21:49:19 »
sunlight,
От двете заведения Ви препоръчвам Флоримонт. Мястото наистина е уникално с гледката а и залата е много функционална и търпи всякакви глезотии.
И за двете има коментари, но ако искате подробности на лични.
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #247 -:
декември 06, 2011, 17:25:39 »
sunlight, така ли изглежда ресторанта:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/320722_183194371768140_157995950954649_384343_723702320_n.jpg?
Само във facebook намерих някакви снимки. На сайта им са ужасни. И в галерията има само 4!
Мнооого ми харесва, но аз търся за 60 очвека и няма да ни свърши работа.
P.S.: Да попитам за септември 2012 кога е добре да се капарира? От сега ми се струва много рано, но да не се окаже, че после вече е късно?
«
Последна редакция: декември 06, 2011, 17:28:08 от alla
»
Активен
irena_popova
Професор
«
Отговор #248 -:
декември 06, 2011, 20:03:42 »
alla
това Рила ли е? Ако да ... то наистина е преобразен
Била съм там на сватба през лятото на 2007г. и беше сиви плочки с червен интериор. Сега е станал много добре
Голям ресторант е има и много място за танцуване
Активен
cleonsy
Новак
«
Отговор #249 -:
декември 07, 2011, 18:12:19 »
sunlight и аз ходих в ресторантите, които си описала. Много са хубави наистина
Мен ме притесни това, че в Рила ни предложиха алкохола на доставни цени, но аз обясних че баща ми е подготвен с ракията и виното и ще искам да си ги внесем. Господинът, с който говорих се съгласи, но след това уточни че всички останали напитки ще бъдат на продажни цени (поръчахме си по едно кафе и една мин. вода с бъдещия ми съпруг и платихме 7.80лв.).
Във Флоримонт алкохола си се внася без такса - супер. Но безалкохолните и бирата са от тях. Като попитах каква е цената ми отвориха менюто на суши ресторанта и ми обясниха че една вода 330 мл. струва 2 лв., едно безалкохолно 250 мл. - 2.20 лв., а бира имат само вносна и един Туборг 330 мл. струва 3 лв
. При това положение куверта става доста солен, защото безалкохолно и вода си се пие доста.
Ако тези условия ви уреждат и влизат в бюджета ви - прекрасно
.
Просто, ако не сте ги съобразили тези неща да им обърнете внимание
«
Последна редакция: декември 07, 2011, 18:16:23 от cleonsy
»
Активен
alla
Професор
Публикации: 338
«
Отговор #250 -:
декември 07, 2011, 22:18:46 »
irena_popova, снимката взех от тук:
http://bg-bg.facebook.com/pages/
Ресторант-Враня-Хотел-Рила/157995950954649?sk=photos Можеш да разгледаш и другите. Аз не знам как е изглеждал преди ресторанта, но от това, което видях на сайта на хотел "Рила"
.... определено има подобрение.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #251 -:
декември 08, 2011, 15:45:37 »
Цитат на: sunlight в декември 05, 2011, 15:54:33
Здравейте, отдавна не сам влизала и тъй като посъбрах малко информация реших да я споделя
Хотел "Рила"
са му обновили септември месец ресторанта и сега изглежда страхотно, а и масите са кръгли което мен специално много ме впечатлява
кувертите им започват от 52лв Не е никак малко, но в това влизат - салата, предястие или следястие, основно ястие, 3 безалкохолни, тортата, хляб, калъфите за столовете, шампанско за посрещане на гостите и още едно за ритуала, както и романтична вечер за младоженците в хотела.
Флоримонт Експо
е със страхотна зала с големи прозорци и гледка към Витоша. Там въображението ви за украсата може да го отпуснете на макс
Кувертите започват от 45лв - салата, предястие, основно ястие, мезета, 2 безалкохолни, калъфи за столовете и комплимент за младоженците е уикенд във Флоримонт Банско
И в двата случая ви описвам най-ниските куверти. Ние много бяхме харесали Флоримонт, но сега сме раздвоени
При едното цената е примамлива, но в "Рила" всичко (от обстановката през обслужването и качеството на храната) ми се струва на 4-5 звездно ниво.
Малко дългичко стана, но ако имате впечатление от някое от двете места - споделете
аз лично препоръчвам Флоримонт
гледката ще впечатли гостите много
а интериора с добър декоратор може да стане страхотно
и по-хубаво от Рила
а и разликата в цената не е малка - в рила е 3 степенно меню, а във Флоримонт 4, да в рила подаряват торта и 2 бр. шампанско, но пък куверта е 52 лв
като го изчислите пак е по-скъпо.. а и уикенда е хубав комплимент
Активен
Medeia
Ентусиаст
«
Отговор #252 -:
декември 08, 2011, 17:57:10 »
И аз да се похваля - имаме си ресторант вече. Резервирахме ресторанта на Хотел Феста. За момента съм много доволна от условията и от обслужването. Ако някой иска повече информация, да ми пише лично
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #253 -:
декември 08, 2011, 18:01:53 »
Ако има възползвали се вече от услугите на Холидей Ин ( Holiday Inn) в Младост 4, ще ми бъдат полезни вашите отзиви
«
Последна редакция: декември 08, 2011, 18:38:13 от emmmmmy
»
Активен
sancho
Любопитен
Публикации: 21
«
Отговор #254 -:
декември 10, 2011, 22:20:58 »
Здравейте. Днес обсъждахме кога да организираме сватбата и се спряхме на 07.2012 и така се почудих от къде да започна и като се повъртях като пате в калчище реших да започна от най-сериозното перо- рестотанта. Ще организираме сватба за около 80 души. Средствата не са в излишик така че се интересувам от куверти в диапазона 25-40 лв. Изчетох доста от темата и по едно време всички ресторанти запoчнаха да ми се сливат
За сега най-много ме блазни Феста на бул. България, но има доста май да поразгледам
. Ще съм ви благодарна ако ми дадете начaлен тласък към ресторанти
-принципно ми се иска dа са с хотелска част за да останем там ноща след сватбата.Мерси предварително
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...