Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 11, 2024, 23:09:10

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 190141 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: декември 18, 2011, 15:53:06 »

Време е за коледни сладкиииииииииииии


Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: декември 21, 2011, 22:49:00 »

Момичета, дайте изпитани рецепти за хлебопекарна. Купихме си го ние това чудо на техниката и до се
гега един хляб не съм успяла да изпека както трябва...  blush
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #362 -: декември 21, 2011, 23:05:48 »

Капрезче,рецепти за пекарна трудно ще намериш,в смисъл,че за всяка пекарна си има книжка и там са посочени пропорциите.Трябва да ги спазваш за да стане хляба или пък друго каквото печеш.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #363 -: декември 22, 2011, 12:38:14 »

Капризче, наши приятели цял месец се мъчиха, докато му "хванат цаката". Ще се видим с тях по празниците и ще ги питам. Мисля, че слагаха и малко мляко или допълнително сода и оцет...Имаше нещо, което правеха. Сега вадят чудесен хляб, слагат и ръжено брашно и разни семки и кълнове.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: декември 22, 2011, 13:00:43 »

Моя позната взима от Метро готови смеси и резултата винаги е отличен.
Ето ти и два линка където има интересни рецепти
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.15
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34853.0
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: декември 22, 2011, 13:10:27 »

ето тези смеси какво представляват
http://biofood.bg/shop/category/1/.html
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: декември 22, 2011, 15:08:33 »

На София мел има добра смес за бял хляб. Към нея се прибавя само вода и олио. У нас най-много харесваме на Техра Многозърнест хляб - смесите ги купувам от Метро и Била. При тях трябва да добавиш освен течните съставки и мая, и сол. Аз ползвам мая на др. Йоткер, защото е за 500гр брашно и е точно за 750гр. хляб
 Възможно е да направиш хубав хляб и по рецепта от книжката на пекарната. Нашата има една много хубава рецепта за бял хляб с мляко. Ако искаш кажи, за да ти я напиша.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: декември 22, 2011, 19:01:26 »

жужи, аз правя по рецептата в книжката, хляба остава клисав и недопечен отвътре. Коричката няма нищо общо с коричка на хляб, ако за нищо не става...

Гучи, мерси за сайтовете, ще ги разгледам.

Светли, моля те дай рецептата. И нашата има рецепта с прясно мляко, главен спонсор на млекарницата до нас станах и един читав хляб не съм искарала. Направо загубих желание вече...

Свекърва, ако можеш попитай. Ще съм благодарна.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: декември 22, 2011, 19:59:03 »

Ел,а спазваш ли точно инструкциите за сухите и мокри съставки,и защо не пробваш с мляко на прах,или да смениш брашното/маята. На тази на майка ми,трябва само по рецептата да се водиш и хляба/козунака става перфектен .
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: декември 22, 2011, 22:15:32 »

Наде, пробвах с прясно мляко 2 вида и сухо мляко. Спазвах всичко, което пише в книжката и поредността и пропорциите и пак стана бля хляба...Ще сменя брашното и маята да видим...
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: декември 23, 2011, 00:17:57 »

Хляб с прясно мляко:
280мл мляко
60г масло
1,5 малки лъжици сол
2,5 големи лъжици захар
495г брашно
2 малки лъжици суха мая (аз бих сложила 1 пакетче мая за 500г брашно)
уточнение за лъжиците - към моята хлебопекарна има лъжица, която от едната страна е малка, а от други край - голяма. Предполагам, че отговарят на чаена и супена, но не съм проверявала и за това така ги пиша в рецептата
първо се слага млякото, масло, сол, захар и върху тях брашното. Върху брашното се слага маята. Използва се 1 програма - основна програма за хляб - на 750гр хляб, аз винаги включвам на третия - най-препечения вариант за коричката. Когато машината издаде сигнала към края на основното месене могат да се добавят стафиди, ядки или сушени плодове.

основна рецепта за бял хляб
300мл вода
1,5 малки лъжици сол
0,5 голяма лъжица захар
520гр брашно
1 малка лъжица мая (отново казвам, че без да се замисля бих сложила 1 пакетче др. Йоткер)

Много е важно маята да не се докосва до мокрите съставки. Винаги се слага върху брашното. А също и солта и захарта се слагат във водата. Аз съм свикнала със следната поредност - олио, сол, вода, брашно, мая. Когато ползвам готовите смеси въобще не меря брашното, просто хващам през средата пакета и така "отмервам" половин килограм  tease ако случайно не съм познала добавям в процеса на месене вода или брашно. От четири години правя хляб почти всеки ден. Естествено има издънки - когато брашното или водата са в повече хлябът става хлътнал в средата, но като цяло не е проблем да се консумира и на вкус е добре.

това е нашата любима смес за хляб
Активен
Barborana
Сватбар
***
Публикации: 251



« Отговор #371 -: декември 23, 2011, 11:44:23 »

Здравейте момичета, нахлувам в разговора ви, само за да дам отчет с моите тарталети smile
tweety bird, много благодаря за рецептата  give_rose В крайна сметка, импровизирах (тъй като нямах плодове под ръка) и се получи, мисля, добър краен резултат  Wink Ето и снимки:


* trtyr.JPG (30.17 KB, 428x286 - видяно 2755 пъти.)
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: декември 23, 2011, 12:37:09 »

Светли, благодаря ти. Ще пробвам пак след няколко дни, че сега съм и ядосана на машината  beating
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: декември 24, 2011, 13:28:54 »

Здравейте! Някой има ли рецепта за киш със сирене и спанак или подобен пълнеж, който се получава хрупкав отвън и крехък отвътре? Колкото и пъти да правя този киш отвътре винаги ми се получава като гума заради комбинацията от сирене, яйце и спанак. Като го ядеш и отвътре е някак безвкусен и спанакът ти се тегли,  bad вече две рецепти развалих. А много обичам спанак... Дали не пропускам нещо?

Здравейте момичета, нахлувам в разговора ви, само за да дам отчет с моите тарталети smile
tweety bird, много благодаря за рецептата  give_rose В крайна сметка, импровизирах (тъй като нямах плодове под ръка) и се получи, мисля, добър краен резултат  Wink Ето и снимки:

Barborana, как направи пълнежа и с какво? Захарната глазура като за близалки ли я правиш?
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #374 -: декември 24, 2011, 18:38:49 »

Е момичета да Ви почерпя с моите коледни сладки smile
Леко аматьорски са ,но мисля че добре се получиха smile
Весела Коледа сладурки smile give_rose


* 24122011047г.JPG (71.31 KB, 512x384 - видяно 286 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines