Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 02:12:53

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 12  (Прочетена 190195 пъти)
 
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: септември 11, 2011, 16:21:10 »

Здравейте:)
И аз да се отчета в темата .. нямам много за форума покрай бебенце, но сега влезнахи реших да публикувам.
Имах рожден ден и да ви почерпя виртуално.  Направих тези неща, обаче сега като се замисля няма да се моря повече така, а и ми е гузно да оставям бебе сама, т.е. докато готвя тя си гука, но си иска и внимание и аз се чувствам зле, съпругът ми каза, защо искаш да готвиш, трябвашеда излезнем навън да се почерпим, но аз държах....е два дни ми отнеха някои неща, за да стегнат като чийзкейка и сиренцата.

Това е предястието


р. предястие мъфин леща с топено сирене


Др. чийзкейк


Крем от останалата сметана:


Лазаня, но не за ПРАЗНИКА


ЧИЙЗКЕЙКА


Предястието със чвснов сос
« Последна редакция: септември 11, 2011, 16:24:38 от tweety bird » Активен
Tonina
Професор
****
Публикации: 354



« Отговор #211 -: септември 11, 2011, 16:44:54 »

tweety bird, сърдечни пожелания за здраве, щастие и много късмет на теб и семейството ти!
Относно менюто - поздравления, достойно е за "Черешката на тортата"!!  good. Мъфин -леща определено ме впечатли и не се съмнявам, че всичко е било мнооооого вкусно  smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: септември 11, 2011, 17:09:28 »

Мерси, Тонина, основното само не съм го снимала, защото забравих smile Но беше пилешко филе пълнено със зеленчуци и топено сирене, бейби моркови , млечна салата
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #213 -: септември 11, 2011, 21:28:49 »

tweety bird, честит рожден ден!  give_rose
Би ли разказала по-подробно (+рецепти) за отделните компоненти на менюто ти blush
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: септември 12, 2011, 22:47:21 »

Слънце , благодаря ти.
Н апървата снимка. това са предястията, на горната чинийка има пълнени с топено сирене маслини и панирани след това, стават страхотно мезе и за бира, но доста пипкава работа е. Сьомга (пушена), другите са топчета от кашкавал,сирене, крема сирене, оваляни в копър, магданоз и сусам. На втората чинийка са зелен боб завит в бекон и запечен.
Леща-мъфини:
Аз готвя по принцип на око, досега какво и да съм правила от сайт не се е получавало и съм сигурна, че все нещо се крие, защото спазвам пропорциите винаги. Затова ще казвам на око какво и колко слагам. Сваих леща около 200гр (за 4 мъфини) обаче използвах само 8 с.л. от нея. Добавих, сирене, кашкавал, яйце, сол, пипер, ччубрца, разбърквам ги добре слагам в мъфин трейя (в случая ги сложих силиконови и после в трейя) Изпич ат се за кратко време, да не изгарят, че стават сухи. После с поша сложих топено сирене имагданоз за украсата.
Чийзкейка под формата на мъфин е както обикновения , мисля че съм давала рецепта тук, така направих и чийзкейка за рождения ми ден, но го украсих като торта със сметана, ягоди и бадеми , а вътре сложих и банани. Крема в чашата е от останалата ми сметана. Слагах сладко, сметана, овесени ,но crunchy ядки, после ядки и пак така редувах накрая сложих карамелче топинг и една бонбона за разкош и по-малко калории lol)))))
Лазанята е обикновена лазаня. Ред паста лазаня, ряд смес от кайма, лук, много подправки, домати, чушки, чесън, този път не правих сос бешамел, защото ми писна от дългото готвене , а и нямах време, накрая настъргах кашкавал.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #215 -: септември 13, 2011, 08:43:08 »

tweety bird, много благодаря за рецептите  give_rose
Ще потърся в старите теми за малкия чийзкейк, да видя дали е по-различен от този, който аз правя smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: септември 13, 2011, 22:06:24 »

tweety bird, много благодаря за рецептите  give_rose
Ще потърся в старите теми за малкия чийзкейк, да видя дали е по-различен от този, който аз правя smile
Рецептата е стандартна, аз ако съм давала е за нормална форма, просто този път реших да е в мъфин форма, иначе всички продукти са еднакви. А щом си го правила значи знаеш как е, аз още не съм опитвала типичния американски чийзкейк тук, затова го правя по американска рецепта. Е, някои неща ги няма в бг и ги замествам, но пак се получава.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: септември 13, 2011, 23:05:50 »

Ето и едно кремче от мен т.е. те са три комбинирани в една чашка.Бързо , лесно и вкусно.
1 крем(най отгоре)- цедено кисело мляко, пудра захар и пасирани праскови.
2 крем(в средата)- цедено кисело мляко , пудра захар и разбита сладкарска сметана.
3 крем(най отдолу)- разбита сладкарска сметана с карамел.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: септември 22, 2011, 14:33:04 »

Момичета, днес направих страхотни тарталети със сьомга и спанак. Наскоро бяхме във Франция и там открихме тези чудеса на френската кухня- тарталетите, та реших да се пробвам с тях. Мисля че са много подходящи за ситуации в които очаквате гости или ви се прииска да се полигавите... Играчка са малко, но наистина си заслужава. Има ги и в други вариянти, само със спанак, със сирена, така има и много сладки варианти. Надявам се, ще ви хареса. Ето и моята рецепта, някой ако пожелае мога да намеря и най-различни други сладки варианти.
Трябват ви
форма за мъфини
за тестото:
120г. краве масло
250г. брашно
сол
1 яйце
за тълнежа:
100г. спанак
125г. сьомга- филе без черното месо
1 малка глава лук
1 скилитка чесън
200г. квасена сметана
1 яйце
връзка магданоз
сол, черен пипер/ прясно смлян, щипка настъргано индийско орехче
Всички продукти за тестото се омесват на тесто, овива се в кухненско фолио и се оставя в хладилника за 20 мин. През това време нарязвате лука и часъна на дребно и се задушават в мазнина до омекване. Дърпат се от котлона и се прибавят разбитото яйце в квасената сметана. Подправя се със сол, ч.пипер и индийското орехче.
Отделно се слага спанака да се задуши на пара за 2-3 мин (колкото да омекне). Нарязва се рибата.
Тестото се вади от гладилника, разточва се и се поставя в намазаните формички, така че да се покучат чашки  за пълнене. След това се пълнят последователно с няколо парченца сьомга, малко спанак, след това се слага от сместта със заквасената сметана. По желание може отгоре и кашкавал да се настърже. Пече се на 200°C 20-25мин.


* IMG_5860 copy.jpg (59.99 KB, 897x598 - видяно 243 пъти.)
« Последна редакция: септември 22, 2011, 14:36:19 от anelcka80 » Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1505



Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: септември 24, 2011, 18:01:10 »

anelcka80, много апетитни изглеждат!!! Аз скоро правих с пълнеж на основата на риба тон и бяха много вкусни. Ще пробвам и твоите, защото ми се струва различна рецептата.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: септември 24, 2011, 18:11:01 »

Monikamaria Ох, сигурно и с риба тон са стахотни  Torte. Има толкова много рецепти, общо взето с всичко може да се пълнят, за което се сети човек...  good
tweety bird направо лигите ми изтекоха по тези предястия. Тези топчета от сирене със сусам смятам и аз да ги направя smile
« Последна редакция: септември 24, 2011, 18:17:22 от anelcka80 » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: септември 30, 2011, 13:25:51 »

Имам изостанали франзели и както се досещате са като камък дали биха могли да се превърнат в галета и как ?
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #222 -: септември 30, 2011, 13:33:22 »

Имам изостанали франзели и както се досещате са като камък дали биха могли да се превърнат в галета и как ?

Имаш ли чопър????Аз така си пррвя галетата ... накъсвам на по малки парчета изсушения хляб и в чопъра става за секунди.Незнам обаче франзелата дали ще можеш да я накъсаш на по малки парченца ..След като ги натроша загрявам фурната на 120 градуса и подсушавам хлебните трохи за около 10-15 минути,като важно е да не се пекат, а да се подсушат.
Същата работа би ти свършил и блендера.
« Последна редакция: септември 30, 2011, 13:40:28 от Bibsi8792 » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: септември 30, 2011, 13:37:16 »

Дани аз ще ти предложа да ги изпечеш с масло и подправки
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1096



« Отговор #224 -: октомври 02, 2011, 15:27:00 »

Момичета днес без да искам намерих страхотна рецепта за Негърче,което се доближава до онова Негърче от моето детство smile  Рецептата е взета от един сайт и е под името
 Постни шоколадови квадрати

1 чаша = 240 мл
Продукти:
1½ чаши брашно
1 чаша захар
¼ чаша какао- замених какаото с Горещ шоколад Wink
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка сол
1/3 чаша олио
1 чаена лъжичка ябълков оцет
1 прах ванилия
1 чаша вода /замених със слабо кафе еспресо и вода 50:50/
1 шепа стафиди /по желание/; може и ядки - нямах ине сложих smile


Фурната се включва на 175 º С.

В купа се смесват пресятото брашно, солта и содата. Добавя се какаото, захарта и ванилията.
 Разбърква се добре и прибавят олиото, водата и оцета. Поръсва се със стафиди и хомогенизира окончателно.

Пече се върху пекарска хартия за около 30 мин., като се проверява за готовност със сухота на клечка.
Оставя се да изстине и реже по желание.

Може да се залее с глазура от:
3 супени лъжици вода
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици маргарин (аз сложих масло,маргарин почти не ползвам )
6 супени лъжици захар.
Изброените продукти се затоплят до стопяване на захарта и се залива охладения сладкиш.

Аз лично сложих само чаша горещо кафе!!

Лесен и вкусен smile

А за основно ястие  малка импровизация на Руло Стефани само,че в умален вид - пълнени с топено сирене и гъбки със сос от малко бира,вода,риган ,гъби и топено сирене .Дано мъжо го хареса smile
« Последна редакция: октомври 02, 2011, 16:03:10 от Bibsi8792 » Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines