Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юли 19, 2025, 23:56:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
" Гримът - 5 "
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Гримът - 5 " (Прочетена 264950 пъти)
Monikamaria
Баш Майстор
Отг: " Гримът - 5 "
«
Отговор #390 -:
февруари 22, 2012, 15:57:13 »
Цитат на: BeautifulBride в февруари 22, 2012, 14:13:24
Момичета, вие в ежедневието си използвате ли грим? А лятото? Не се ли разтича, не ви ли кара да ви е още по - топло? Аз не се гримирам, ама никак. Ходя на солариум като дойде пролеттаи с лек тен минавам, а и после ми е трудно да намеря фон дьо - тен, който да не е по - светъл от кожата ми, доста черна ставам. Много искам да се пообразовам малко за гримовете, понеже не ги ползвам и... знаете как е.. босичка съм тук.
Споделете някакъв фон дьо - тен или крем с покриващо действие, който да прави тенът по хубав но и съшевременно да не стои като маска. Мерсим ного!
Тъмни фон-дьо-тени има много (аз преди бях постоянно с много тъмен тен, но вече не ходя на солариум, заради бременността, а и по времена сватбата не исках да съм мнооого черна, заради роклята
), но са на хубавите марки, или поне от средно статистическите (Мейбълин, Максфактор...) нагоре.
За тониращите кремове писахме много - точно в последните страници!
Колкото до разтичане лятото - имаш предвид, че се разтича, или просто ти се изтрива? Ако се разтича, това значи вероятно, че ти е мазна кожата, друго обяснение нямам. За да не се изтрива пък се ползват различни видове основи.
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
Публикации: 75
«
Отговор #391 -:
февруари 22, 2012, 23:07:06 »
Благодаря много момичета!
Ами от жегата, става топло и като се изпотиш леко и се изтрива и омазнява, иначе кожата ми е адски суха, даже солариума не ми е препоръчителен. Мерси още веднъж!
Активен
heruvimche
Сватбар
«
Отговор #392 -:
февруари 23, 2012, 23:44:35 »
Аз по принцип съм със смесен тип кожа, като в Т-зоната и бузките ми е малко по-мазничка. Сватбата ни беше в много горещ ден, но гримът по кожата ми не мръдна. Така че с правилните продукти се постига оптимален резултат!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #393 -:
февруари 24, 2012, 00:09:51 »
А има и допълнителни варианти като фиксатори за грим. По-назад в темата сме писали по въпроса. Като човек с мазна кожа определено мога да кажа, че такива нещица в комбинация с правилния грим, както се спомена по-горе, правят чудеса.
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #394 -:
февруари 24, 2012, 11:06:31 »
А сега де, хич ме няма в гримовете, затова ще питам вас. Имам един фон дьо тен на L'Oreal True Match. Така си седи и не го ползвам, но вчера реших да се издокарам малко и сложих от него и малко спирала. Мъжо каза, че не ми утивал фон дьо тен, защото ме състарявал с поне 5 години.
Бил очертавал леки бръчици по кожата и т.н.
Възможно ли е? Дали е от типът кожа или нещо аз не правя като хората?
Само ще кажа, че не слагам много.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #395 -:
февруари 24, 2012, 11:12:55 »
BeautifulBride аз имам същият, но да ти кажа тогава го избирах 1000 часа, защото до сега не съм ползвала и незнаех какъв цвят и си избрах такъв, които като го сложих и годеника ми каза, че ако не му кажа изобщо няма да знае, че съм с фон дьо тен, така че ако питаш мене всичко е въпрос на цвят/ по точно да улучиш този, който е най-близко до твоята кожа/
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #396 -:
февруари 24, 2012, 11:20:03 »
Знаеш ли, аз този го бях купила лятото, когато бях черна и сега ми идва леко тъмен... Номер 8 е, а на мен реални ми трябва 6 или 7 най - много... И слагам съвсем леко и не си личи, но явно в поричките и гънките като е по - тъмен и затова казва, че ме състарявал... Трябва май да си взема нов... Мерси за съвета!
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #397 -:
февруари 24, 2012, 21:46:21 »
BeautifulBride
, колкото и да нямаш опит в слагането на грим, фон-дьо-тенът е много лесен за слагане. Този на Л'Ореал, за който говориш, е хубав по принцип и не мога да си обясня как така ти прави бръчици.
Може да те направи смешна, ако е в цвят различен от кожата ти, т.е. да има разлика м/у шията и лицето. Или пък ако кожата ти е прекалено суха за него, да стои малко като все едно си сложила повече пудра - някак сух, не знам как да го обясня. Но да те състари... Фон-дьо-тенът просто изравнява цвета. Такава му е функцията.
Ако искаш купи си в цвят,който ти пасва и слагай коректор (леко по-светъл) в гънчиците до носа, гънката над брадичката, около устата. Това ще озари (така да се каже) лицето ти. Пробвай така дали ще се харесаш.
Активен
BeautifulBride
Ентусиаст
«
Отговор #398 -:
февруари 25, 2012, 10:28:10 »
В интерес на истината кожата ми е много суха! Възможно е! А фон дьо - тенът ми определено е по - тъмен, от колкото имам нужда. Пробвах, както каза ти и определено вече нямам проблем! Благодаря ти!
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #399 -:
февруари 25, 2012, 10:31:52 »
BeautifulBride
, купи си основа. Аз ползвам тази на
Gosh
и съм много доволна, а не е скъпа.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #400 -:
февруари 25, 2012, 11:18:37 »
Сънсет, и аз си записвам за този Гош.
ето една
полезна статия
по темата, поне за мен беше:
http://www.rainofmakeup.com/2011/06/blog-post.html
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #401 -:
февруари 25, 2012, 11:25:42 »
emmmmmy
, дано останеш доволна.
Статията е много полезна. Няма начин в София да не успееш да намериш такава основа. В Пловдив си я купих от едно квартално магазинче за козметика, така че явно е разпространена. Искам само да добавя, че тази база е подходяща за лице, но не за очи.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #402 -:
февруари 25, 2012, 17:24:59 »
Ако някой го интересува база за сенки, мога да препоръчам тази:
http://makeuppro-online.com/product_info.php?cPath=1_3_97&products_id=1765
Аз съм много доволна, а и цената е супер-достъпна!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #403 -:
февруари 26, 2012, 12:44:53 »
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам (в името на дискусията разбира се) колко от вас се интересуват дали марките грим и козметика, които купуваме са били тествани на животни? И всъщност знаете ли какво представлява тестването на животни? Аз до преди няколко години не знаех и не се интересувах, но това се промени. Когато бях тинейджър, а и преди това, когато си мислех за тестването на животни смехотворно и на шега си представях коте или зайче намазано с фон дьо тен или спирала, което гледа тъжно. Всъщност тестването на животни е много страшно - ослепяват ги, инжектират ги, осакатяват ги. За който се интересува ето една статийка, има и филмче по кампанията срещу тестването на животни.
http://www.opposingviews.com/i/society/animal-rights/top-cosmetic-companies-quietly-resume-cruel-animal-testing
На сайта на PETA има и информация за всички марки, които тестват на животни и за тези, които не го правят. Може да се търси с търсачката.
http://www.peta.org/living/beauty-and-personal-care/companies/default.aspx
Вие какво мислите? Какви са нещата, които определят избора ви на козметика и грим (освен цената разбира се). Ще се радвам да чуя.
«
Последна редакция: февруари 26, 2012, 12:51:27 от Ariel
»
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #404 -:
февруари 26, 2012, 12:51:43 »
наскоро гледах един такъв документален филм за зверствата над животни. беше май повече насочен към начина по който ги отглеждат и убиват за да ги ядат после хората. но сега ти ме караш да се замисля и за тази част на нещата.
аз лично съм за идеята, но изборът ми на козметика е ограничен, поради бюджетни причини- тоест да се надяваме, че в този списък ще попадна на марки които мога да си позволя.
п.с от посочения списък, аз познавам само две марки,лошото е че до другите можем да имаме достъп в БГ предимно чрез онлайн поръчки
«
Последна редакция: февруари 26, 2012, 12:58:05 от emmmmmy
»
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]