Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 11, 2025, 00:12:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
" Гримът - 5 "
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Гримът - 5 " (Прочетена 259170 пъти)
pink_panther
Професор
Отг: " Гримът - 5 "
«
Отговор #150 -:
септември 14, 2011, 16:27:55 »
Мнооого съм съгласна с Моника!
Просто не може да се обобщават толкова елементарно неащата - в България булките носят много грим, на запад булките носят малко грим! Не става така. Както съм писала и по-горе и отново заставам зад думите си, на запад момичетата носят много повече грим! По всяко време!
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #151 -:
септември 15, 2011, 13:37:37 »
няма смисъл да се обобщават нещата - при нас как е, на запад как е... или пък модни тенденции
Всяко лице (кожа, черти, цвят) е специфично и изисква различен грим.
хубавият грим трябва да подчертае красотата на лицето и хубавите черти и да прикрие (по възможност незабележимо) лошите. Не трябва да се натрапва! както казва и Коко Шанел „Ако сте били поразени от красотата на някоя жена, но не можете да си спомните с какво е била облечена, това означава, че тя е била облечена безупречно.“ според мен същото важи и за грима...
Аз лично смятам, че за такова важно събитие като сватбата гримът трябва да е направен от професионален гримьор. Той разполага с професионална козметика (по-качествена и издръжлива от тази, която нормално си купуваме), голямо разнообразие от цветове, и като професионалист може да посъветва - кои цветове и техники са подходящи за спецификата на всяко лице. И винаги ще се съобрази с това, което искате! Професионалния грим ви гарантира, че на всички снимки ще изглеждате добре - няма да лъщи, няма да изглежда претрупано с грим а просто красиво.
Активен
heruvimche
Сватбар
«
Отговор #152 -:
септември 16, 2011, 23:40:57 »
Напълно съм съгласна!!! Имах намерение да се гримирам самичка, но след една "консултация" с приятелка, реших да се доверя в ръцете на професионалист. Сватбата ми беше на 11 септември (тази неделя), момичето ме гримира, като се видях отблизо първоначално реших, че е силен грима, но сега като гледам снимките, не съжалявам нито за миг. Изглеждам наистина прекрасно, така че съветвам всеки, стига да има тази възможност, гримьорите си знаят работата!!!!!
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298
«
Отговор #153 -:
септември 18, 2011, 20:10:54 »
Аз съм За нежния грим, което не означава без такъв. Аз имах и спирала, молив и сенки,всичко, но стоеше нежно и ненатрапчиво. Нали цялата концепция на сватбата е свързана с невинността на булката и почвечето ритуали и традиции подчертават именно това. Но за това се иска умела ръка, аз си направих пробен грим няколко дни преди това, всички одобриха и си остана той
Не подценявам труда на професионалистите, но има такива, които наистина не съобразяват. На бяла рокля и було не ми върви тежкия грим, това си е мое разбиране. Като гледам снимки на роднини от сватбите им, където са наистина с малко грим, ми изглеждат много хубави булки
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #154 -:
септември 20, 2011, 22:50:37 »
Дами, да се включа тук, защото грима ми е страст.
Всяка бъдеща булка има идея за своята визия - рокля, прическа, аксесоари, грим. Къде ще се изгуби романтичния дух без нежен грим с блестящи скули? Къде отива ретро меланхолията без ярко червени устни? Къде ще избяга модерната вълна без опушени очи? Има руси, мургави, червенокоси, бледи, синеоки.... какви ли не дами с индивидуална красота... Има плажни, дневни, вечерни, градински, строго официални, лежерни... какви ли не сватби.
Гримът трябва да подчертава индивидуалността и красотата на жената, а не непорочността на така или иначе порочната невяста
Естествено всичко с мярка и стил!
Активен
fabolous
Сватбар
«
Отговор #155 -:
септември 21, 2011, 08:38:12 »
Josephine
много хубаво си го казала, "да подчертае индивидуалността". Аз точно това мисля да направя, ще подчертая предимствата по лицето си и ще прикрия недостатъците. Така мисля, че е най-удачно. Трябва да се съобразим и с осветлението, но ако на някоя булка много и отива опушен грим, и да е на дневна сватба, едва ли някой ще каже, че не е трябвало да бъде с такъв.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #156 -:
октомври 04, 2011, 15:14:47 »
Момичета, аз съм съгласна с последното мнение на
fabolous
. Най-важното е какво ти отива на теб самата. Ето погледнете например тази булка:
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B0&hl=bg&sa=X&biw=1280&bih=841&tbm=isch&prmd=imvnso&tbnid=hj70AkulDi82tM:&imgrefurl=http://woman.hotnews.bg/n/dilyana-popova-mrazi-kozmetichnite-saloni.10944.html&docid=DLl5cfnGAJ-NkM&w=600&h=987&ei=bgSLTsGjFM-N4gTzk4yWBA&zoom=1&iact=rc&dur=453&page=6&tbnh=181&tbnw=134&start=129&ndsp=23&ved=1t:429,r:18,s:129&tx=73&ty=62
Силно гримирана ли е? Да. Отива ли й? Да. Изглежда ли вулгарна или чалга тип? Според мен не.
Има жени, на които им отива тежък грим и никой дори не отчита, че те са с "тежък" грим - просто е част от визията им. На някои им стои като маска и са смешни, та дори може и карикатурни, особено ако се поразмаже. Според мен трябва някой път да експериментирате с визията си, да установите какво ви харесва и какво ви отива, и на сватбения ден да заложите на това, което ви кара да се чувствате сигурна и уверена, че най-добре изтъква чертите ви. Това със западната и източната визия извинявайте, ама са предразсъдъци.
«
Последна редакция: октомври 04, 2011, 15:21:19 от rozovka
»
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #157 -:
октомври 06, 2011, 14:43:44 »
rozovka
,
Аз само ще добавя, че професионалният гримьор може да помогне именно за това, което е казала Розовка!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #158 -:
октомври 06, 2011, 19:12:36 »
Въпрос към момичетата с опит в гримирането от професионалист - каква козметика използваха гримьорките ви?
Притеснявам се, че професионалният им грим няма да си допадне с моята изобретателна и избирателна алергия. Аз нося грим по принцип, но отвреме на време като си взема продукт на нова марка установявам, че хич не ми понася и новостта отива подарък или в кофата ...
Има ли шанс да ме гримират с това, което си ползвам аз по принцип (за сенките и спиралата ми е най-важно)?
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #159 -:
октомври 06, 2011, 21:04:12 »
Ами, kiwi, професионалната козметика е много съществена част. Твоите сенки въобще няма да стоят както професионалните и няма да са трайни, вероятно и ще се размажат. Най-често знам, че се ползва козметика на Криолан, но има и други като Мак, например. Щом имаш такъв проблем, може би е добре да направиш един "тест-драйв", като отидеш да пробваш тестери, например.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #160 -:
октомври 06, 2011, 21:26:59 »
Test Drive ясно, но ако не е успешен
Ще съм си с моите боички.
Къде бих могла да ги намеря Криолан и Мак?
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #161 -:
октомври 07, 2011, 07:29:29 »
Мен също ме гримираха с Криолан и трябва да ви кажа, че издържливостта им направо ме учуди! :bravo:Много съм доволна от качеството не тези гримове
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #162 -:
октомври 07, 2011, 08:49:17 »
Момичета, когато си правих грим за абитуриентския ми бал преди години, гримъорката ми напръска лицето с нещо като лак (точно като лак за коса). Стана много фин филм отгоре, лицето ми стана супер гладко, а гримът направо се спече. Усещането не беше неприятно, даже напротив! И наистина грима не мръдна цял ден и цяла нощ. Всички проф. гримъори ли използват този тип продукт? Защото след това не съм ходила на професионален грим - справям се много добре и самичка
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #163 -:
октомври 07, 2011, 09:12:59 »
Аз също съм чувала за такъв спрей, но са ми казвали, че може и с лак за коса да "запечаташ" грима
Аз лично не съм пробвала
, но имам познати, които са и казват, че имало ефект
Иначе за самия спрей знам, че се ползва термална вода, но има и други фиксиращи грима спрейове,например Kryolan"Fixier Spray",Barrier spray.Но ,за да ти издържи грима дълго време е много важно каква база слагаш,преди нанасянето на ФДТ или пудрата.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #164 -:
октомври 07, 2011, 11:13:51 »
Цитат на: kiwi в октомври 06, 2011, 21:26:59
Test Drive ясно, но ако не е успешен
Ще съм си с моите боички.
Къде бих могла да ги намеря Криолан и Мак?
Разгледай този сайт имат всичко. Но само на имейл дават цени. Доста е скъпичка марката,но пък си заслужава.
http://www.kryolan-bg.com/com/welcome/
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13