Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 15:46:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 3 4 [5]  Всички   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Инсеминация, Ин Витро, ИКСИ - къде, как?  (Прочетена 6395 пъти)

магито
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2696

яхнала метлата

Разгледай галерията на магито

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: януари 22, 2012, 12:48:33 »

Всичко е строго индивидуално относно прогестероновите препарати.Моята сестра забременя напълно нормално и нямаше никакви проблеми, но лекарката която и водеше ЖК, я тъпчеше с утрогестан и но шпа до края на третия месец.

Аз след ин витрото имах изписан утрогестан вагинално, в други клиники изписват комбинация от вагинално и орално.Общо взето е строго индивидуално в зависимост от подхода на лекаря и индикациите на пациента.Аз бих питала имунологични и генитични изследвания направени ли са?

Кафенце, дано вземете правилно решение, за да бъдете спокойни и скоро да имаш една прекрасна бременост и да родиш малко сладко бебче smile
Активен
galchos
Сватбар
Публикации: 235

Разгледай галерията на galchos

« Отговор #61 -: април 02, 2012, 16:31:33 »

Пиша тук, за да не спамя другата темичка smile Магито, аз сега съм при Владимиров, след като 3 години друг лекар ме изтормози за хормони и всякакви неща, а се оказа, че проблемът не е само при мен....Защо се отказа от Владимиров? За Стаменов - магьосник е, знам, но преглед мога да запиша след година - година и половина....та съм "дала шанс" на Владимиров...
Активен
магито

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: април 02, 2012, 20:16:30 »

Аз записах почти в един ден часове при Стаменов и Владимиров с надеждата да не стигна до Стаменов.При мен Владимиров много бързо прие диагнозата изчерпан яйчников резерв, без да вземе в предвид проблемите с щитовидната ми жлеза.В последствие се оказа, че е грешал, но аз си знам колко безсънни нощи съм имала.Но това не означава, чене е помогнал на много други двойки.А и сега в новата клиники предполагам, че реда е много по-добър от когато аз бях там.

Сега съм при Стаменов, но съм минала през всички лекари там.В смисъл който е на кабинет той преглежда, друг прави манипулации и така.Според думите му до сега трябва да съм бременна, защо не съм не се знае неизяснен стерилитет, ужасна диагноза, нямаме с какво да се борим.Дано скоро успеем, няма значение как.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1595

Разгледай галерията на Miri

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: април 03, 2012, 00:13:27 »

Маги, когато ние правехме опити за забременяване, бях попаднала някъде на едно изследване, където пишеше ,че процентът на успешно инвитро се увеличва (не се сещам с колко) ако съвместно с лечението се извършва и акупунктура. Просто споделям нещо, което може да е от полза и извинявайте, че така се намесвам в темичката give_rose .
Активен
магито

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: април 03, 2012, 08:18:30 »

Споко Мири, няма проблем smile В действителност в клиниката, която аз посещавам предлагат акопунктура ако искаш.Аз винаги съм си мислела дали действа.Ще видим като тръгнем пак на процедура какво ще реша.
Активен
galchos
Сватбар
Публикации: 235

Разгледай галерията на galchos

« Отговор #65 -: април 03, 2012, 08:35:46 »

Мерси и извинявай за любопитните въпроси, но в момента чета и питам наред, понеже искам да имам детайлна информация. Дано имам късмет при Владимиров, но иначе смятам да си запиша един час и при Стаменов, както и да кандидатствам за фонда, а дано до тогава има развитие smile
Активен
магито

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: април 03, 2012, 09:09:23 »

Питай аз съм насреща.Отдавна не се крия, а директно говоря и помагам когато мога.Аз затова и постнах тази тема : http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,31974.0.html Аз ходих на ДРЗ 2010г като пациент.Тогава видях Стаменов на живо.Занесох му всички изследвания който имах до момента.Той ги разгледа и ми даде много добър съвет, а и ме накара да се усмихна.

Препоръчвам на всички, ако искате още едно мнение, следете темата, ще напиша имената на лекарите който ще водят индивидуалните беседи и на тези който ще водят груповите.Можете да се запишете за индивидуални, веднага в който побликувам имената на имейл който ще ви дам.Няма ограничение колко лекаря ще посетите.Важното е да зададете въпросите който ви интересуват и да получите отговорите.Защото всички знаем колко се чака за консултация с такъв специалист.

galchos ако можете да кандидатствате по фонда това е супер, ние не можем все още.С какъв стерилитет сте вие?Ако не се притесняваш де сподели.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1334

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Разгледай галерията на StAsSi

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: април 22, 2012, 15:13:52 »

Здравейте момичета.
Не съм писала тук отдавна, затова сега ще си изкажа всичко, защото май доста се насъбра.
И така. Започвам от септември миналата година, когато благодарение на лекарката ми разбрахме къде е причината за двугодишното чакане. След два месечна фоликуметрия се установи, че нямам овулация. Ноември-декември месец успяхме да докараме големи фоликули благодарение на стимулация с Клостилбегит на таблетки и Меногон инжекционно. Въпреки това положителният резултат не идваше. След обмисляне на нещата решихме единодушно с лекарката да направим първата ми инсеминация. И така януари, нова година нов късмет, направихме първата инсеминация. Надеждите ми бяха огромни, бях 100% сигурна, че ще стане чудото. Но... При самата процедура лекарката ми каза, че биоложката не е много доволна от мъжкия "материял". И както се досещате - резултата от инсеминацията беше отрицателен.
Оттам нататък тръгнахме по изследвания, лекари, за да установим какво става.
Резултатите не бяха добри, някои от нещата излязаха положителни. Естественото продължението беше антибиотици и за двамата, лечение, 20 дневно изчакване и след това повторни изследвания. Те самите слава богу вече бяха отрицателни и при двама ни. Пуснахме допълнително и микробиология, която също беше вече отрицателна.
След като успяхме да изчистим тези проблеми дойде и моментът да направя цветната снимка. Резултатът - две напълно проходими тръби. Дойде и моментът за спермограма. Резултатът не беше много добър. Според микробиоложката за сега няма нужда от инвитро. Надеждата да стане с инсеминация не е изчезнала все още.
Сега ни предстоят прегледи от няколко лекари (венерическо-кожен лекар, уролог), инсеминация и в средата на месеца - повторна спермограма (като от началото на май месец мъжът ми започва да пие Андрозитол+Трибестан).
Та с две думи - чакането и надеждите продължават с пълна пара smile
Изчиствайки нещата едно по едно съм сигурна, че уверено вървим напред и моментът на положителния тест все повече наближава. Дано, дано, дано съм права smile
Активен
магито

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: април 22, 2012, 23:02:31 »

Стаси, като минала по пътя на мъжките проблеми ти препоръчвам двама лекаря в България, който наистина си разбират от работата, единия е д-р Кацаров от София, а другия, д-р Даскалова Пловдив.В БГ няма специалност андрология, следователно на вас обикновен уролог няма да ви свърши работа ако ще да е някой прехвален професор.

Ти направи ли си щитовидна, инсулинова, антитела.Това са неща който задължително трябва да минеш, преди какъвто и да е опит.И още нещо, с клостил се стимулира определени пъти, не е много препоръчителен, не е толкова изчистен като препарат.

Успех!
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1334

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Разгледай галерията на StAsSi

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: април 23, 2012, 10:35:55 »

Маги, март месец направих отново всички хормони, дори и за щитовидната жлеза. Всичко е в граници и няма никакви проблеми.
За клостилбегита - знам sad. Тези инсета може би ще ги правим само с Меногон...Ще става ясно скоро.
А за лекарите - да и това го знам. Решили сме ако скоро няма резултат, да ходим към Пловдив smile
Благодаря за мнението smile
Активен
магито

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: април 23, 2012, 10:59:51 »

Това означава, че ТСХ ти е под 2 нали, защото в ганици за забременяване и в референтни граници има разлика.Също и половите хормони повтори преди инсе.

Аз на есен ще се хвърлям пак в борбата и от сега си правя списък с изследванията.Полови хормони отново(важат само 3 или 6 месеца), щитовидна, то това ясно правя го на три месеца, спермограма, чудя се за генетичните, и не знам дали ще ми искат нова ЦС, не знам.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: