Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 18:04:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 5  (Прочетена 146706 пъти)

maianiki
Сватбар
Публикации: 199

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: март 18, 2012, 19:43:26 »

Нашите кумове са семейство и са ни много добри приятели.Живеят в Лондон и ще дойдат 3 дни  преди сватбата.За 3 дни трябва да ги научим на хора  blum Ще е голям купон 3 дни яли,пили и играли......
За подаръци се разбрахме,да си купим подаръците и да си ги разменим.Определихме една сума,до която да са подаръците и така.Кумата няма нужда от никакви домакински принадлежности(там са на квартира),така че не искат нищо обемисто.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: март 18, 2012, 22:49:41 »

Момичета да се похваля... Вече имаме кумове официалноо  Bravo Беше много емоционалноо и съм супер щастлива...Като че ли, това най-много ме тормозеше по организацията на събитието. Вече като кумовете са на лице...някак всичко става реално  danceg
Разбрахме се, че не искам да ми купуват нито букети, нито було...Искаме просто да са те.. За подаръци не сме говорили, но обмисляме да си направим една екскурзийка , но неорганизирана до Истанбул за няколко дни. Това ще ни е втория меден месец с милото, защото ще имаме и един подарък  Bravo
Занесохме на кумовете пиле, ракия, бонбони за кумата, пита - от майка ми, торта - от свеки и разбира се покана - ръчно правена   blush Мнооого се изненадаха  Girl_hide

Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #377 -: март 19, 2012, 08:49:45 »

InLove_Girl, честито! Много са хубави нещата, които си показала!
Мисля, че екскурзийката е много добра идея!
Ние също се разбрахме с нашите кумове да не купуват нищо. Това, което мен ме мъчи - те не са двойка, с кумата вече се разбрахме какво да й подарим, кумът нищо не казва... и сме в голямо чудене какво да му подарим на него..
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: март 19, 2012, 11:10:56 »

Честито и от мен, InLove_Girl. С даровете за кумовете сте се справили страхотно. Изглеждат прекрасно и със сигурност сте ги изненадали приятно. Поздравления за доброто представяне Bravo
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: март 19, 2012, 11:32:12 »

InLove_Girl честито!
Доста си се постарала!

Момичета дайте идеи за изненада в деня на сватбата...
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: март 19, 2012, 12:10:42 »

Благодаря ви, момичета!! Радвам се, че нещата ни ви харесаха  danceg
За всички, на които кумовете не са семейства... не ви ли харесва идеята, да ги заведете на уикенд, всеки с неговата половинка /като половинките им си плащат техните разноски/, друг вариант е да подарите на всеки, нещо което вие знаете, че съответно кума/кумата много харесва, но никога не би отделил пари да си купи... pardon На една позната кум и беше брат й, а кумата - сестрата на младоженеца.. Съответно на брат й подариха някакви ултра скъпи маратонки, които той искал цяла година, а на кумата цялостен курс на лазерна епилация на цялото тяло.. в началото ми беше странно, но осъзнах, че това наистина са полезни неща за хората.
Ние в деня на сватбата не мислим да правим на кумовете някаква по-специална изненада.. Единствено мисля да купя на кумата едни страхотни шоколадови бонбони, а на кума ще вземем пури за вечерта...Всичко това ще сложим в лимузината и така ще ги изненадаме  pardon
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: март 19, 2012, 12:45:16 »

InLove_Girl честито миличка сътворила си невероятни нещааа и те поздравявам за кумовете...и ние като вас не сме искали кумовете нищо да купуват..просто за нас беше важно да са те smile
Активен
galka88
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #382 -: март 20, 2012, 10:10:01 »

Здравейте, и на мен ми е много странно защо хората отказват да кумуват. Все едно ще им искаме пари и да се занимават с подготовката. И ние сме в чудо за кумовете. Държахме да са двойка семейна или не, защото приятелите ни са малко несериозни за такава чест. Поканихме единствената двойка, които са ни общи приятели, защото работехме в една фирма (където се запознахме с милото), първоначално се съгласиха и бях много щастлива. И на следващия ден се отказаха, защото били много заети с други неща  cray  И сега отново сме в чудене, а и без техните кръщелни не можем да си запазим дата за църква.  girl_impossible
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: март 20, 2012, 10:22:21 »

Моето впечатление е , че повечето хора отказват заради финансите. Да си кум си има и разходите...Сметни само облеклото им, прическата и грима за кумата, почерпката в дома им и подаръка за младоженците.... angry Това си е сума... Да не говорим, че ако имат желание да купят букета, булото и чашите...нещата придобиват размери.  crazy  Ние с милото също бихме се замисилили да станем кумове..ако нямаме примерно едни 1500 лв заделени.  nea Така, че не се сърдете на приятелите си...те си имат своите причини, но ми се струва по-добре да кажат истинските, а не че "имат други ангажименти"  NO
Активен
galka88
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #384 -: март 20, 2012, 11:08:25 »

Права си InLove_Girl, но ние нямаше да искаме нищо кой знае какво от тях, нито да се харчат за големи подаръци или др неща за сватбата, но може би не се разбрахме както трябва. Както и да е, а и не мисля че са хора без никакви възможности...но е факт че ни отказаха. Дано само да намерим други по-бързо, че това много ме притеснява  sad
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: март 20, 2012, 11:41:45 »

Галка, не се притеснявай...Ако прочетеш по-назад в темите има момичета, които супер трудно си намериха кумове, но пак се справиха с тази задача  Bravo Ние също имахме огромни дилеми, но в крайна сметка "зайчето" изскочи от съвсем друга посока.
Но определено, когато каните за кумове, трябва да се поставят картите на масата от самото начало, какво искате или не искате от тях, какво се очаква от тях. Например моята кума много я притесняват хората, била срамежлива и не искала тя да казва някаква реч и т.н., съответно ние се съобразихме. Мен пък ме тревожеше факта, че тя не е особена домакиня, не я влече, и съответно ние ще се заемем с осигуряването на кетъринг. При нас има обичай, когато младоженеца вземе кумовете и тръгват за булката, кумовете да правят номера...Съответно нашия кум каза, че не му харесва, но ние настояхме, защото искаме да е весело на гостите и да е готино видеото,  и той се съгласи. Трябва да знаете, че както за вас сватбения ден ще е напрегнат, така и за тях. Общо взето всеки си знае хала  tease Убедена съм, че съвсем скоро ще се похвалиш с кумове.  give_rose
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: март 20, 2012, 13:10:32 »

Това вече е друг въпрос.. Много е кофти да коментират по такъв начин. Защо не седнете да си поговорите и както е приказката "право куме в очи".. Ако толкова им тежи, просто помислете за друг вариант...
« Последна редакция: април 24, 2012, 07:13:36 от gucci » Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: март 20, 2012, 13:38:39 »

Кофти ви е ситуацията, а и сватбата е скоро.. Може да е твърдоглав кума, но той е от главните лица на сватбата ви и трябва да сте абсолютно координирани... Ако мислиш, че не можеш да се справиш с тях, накарай твоят човек, да се разберат като мъж с мъж... те си имат техники и тертипи  good Пък ако не... сменяйте ги, вярвам, че има хора, които много повече биха се радвали да ви бъдат кумове  Bravo
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: март 20, 2012, 14:17:08 »

Подкрепям напълно постовете на момичетата по- горе. Ние също в началото се бяхме спрели на наши близки за кумове, но от страна на момчето, нещата изглеждаха по същия начин. Все много разбира, всичко знае, пък с нищо не искаше да се занимава. В крайна сметка си избрахме друга двойка за кумове. Може да са чужденци, но страшно много се радват и поемат всякакви ангажименти, без да им се казва даже. Не съжалявам и за секунда, че се спряхме на тях. Така че те съветвам да вземеш решение, което ще ти е на сърце на първо място, за да не съжаляваш в последствие. Успех good
Активен
MaHu
Сватбен ГУРУ
Публикации: 541

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: март 20, 2012, 14:40:27 »

Много ми стана мъчно за теб sad Аз също съм чувствителна и много бих се обидила от такова отношение. Особено като се има в предвид, че да те поканят да кумуваш е голяма чест и отговорност. Все пак си избираш от всички приятели най-близките и доверени хора. Щом няма начин да ги смените, наблегни на организацията с шаферките или други приятелки. Сигурна съм, че имаш много такива, които споделят с радост емоциите около сватбата. good
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: