Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 11:38:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на pinkbird - 04.06.2011г
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
6
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на pinkbird - 04.06.2011г (Прочетена 25026 пъти)
sonja
Сватбар
Отг: Сватбата на pinkbird - 04.06.2011г
«
Отговор #30 -:
май 18, 2011, 08:25:19 »
pinkbird
, да ти кажа честно, съмнява ме някой да се притеснява да си вземе за пиене.. Както го направите така ще бъде и едва ли някой ще се разсърди или ще се чувства неудобно.. Давай смело без да ти пука много много за такива неща кой какво ще си помисли и т.н. / аз все от това се притеснявам и накрая винаги се оказва,че само съм си създала излишни нерви../
Незнам вие си познавате хората, но от нашите приятели, които ще са на сватбата, няма срамежливи..
Ние затова откъм алкохол така яко сме се заредили, че сигурно ще има за още една сватба останал накрая..
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421
«
Отговор #31 -:
май 18, 2011, 08:33:52 »
Според мен не е подходящ този начин, поне ако си го представям правилно, както ти искаш да стане. Ако се сложи алкохола само на една маса, ще се заизвият едни опашки към него и постоянно ще се редят хора да си досипват, още повече ако не са от срамежливите. По-удачно ще е, мисля, да бъдат повече на брой такива сервизни маси, иначе става малко като шведска маса. Това са си просто мои размишления, не казвам, че са най-правилните
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #32 -:
май 18, 2011, 10:29:40 »
И аз мисля като once_upon_a_time. Или трябва да са повече масичките или примерно като седнат да мине един сервитьор и да им донесе по една бутилка от това, което ще се пие на масата, а после да следят като се изпие да носят или да им обясни, че след това могат да си взимат от сервизните масички...
Активен
pinkbird
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #33 -:
май 18, 2011, 17:57:35 »
Момичета, благодаря на всички за съветите.
От около месец мисля какво да направим с този алкохол и все нещо не съм удовлетворена от измисленото
От ресторанта ме съветват да го разхвърляме по масите, но според предварителните ми разпределения на гостите и това, което знам за тях, ще се получи така че ще има маси, на които никои няма да пие от даден вид алкохол. Не ми се иска да деля гостите и по масите да има различни бутилки.
От друга страна не става да сложа на въпросните маси алкохол, който никой няма да пие и по някое време да отиде някой да го вземе и да го сложи на съседна маса.
За съжаление няма да възможност да се сложи повече от една сервизна масичка
Май ще говоря да се направи нещо със сервитьорите, ако успея да се договоря с управата на ресторанта. Уж все казват както вие кажете, ама според тях нямало нищо нередно да вземеш бутилка от една маса и да я сложиш на друга. Е, аз не бих го направила и не мога да накарам и някой друг да го направи вместо мен
sonja
, на мен един от основните ми проблеми, е че все мисля какво ще кажат другите, как ще се почувстват. Знам, че е много грешно да се съобразявам с това и трябва да гледам първо себе си, но съм си такава и не мога да се променя
Срамежливи хора нямаме, поне не от тези, за чийто алкохол се притеснявам
Все си мисля, че малко сме поръчали, а годеникът ми ме успокоява, че било напълно достатъчно и щяло да стигне. Като правя сравнение с количествата и вида алкохол, който се предлага по сватби на познати си мисля, че ще стигне, но като си знам 10% от гостите
и съм чела темата за алкохола, че човъркат едни съмнения.
Имам още известно време да помисля
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #34 -:
май 18, 2011, 22:34:55 »
Пинки
мила да ти кажа сложи на всички еднакво - ние така направихме - пият-не пият алкохол сложихме на всички еднакво - по една бутилка ракия на 4 човека и по една бутилка бяло и червено вино на 6 човека гости, та в общи линии 80 човека сватба се изпи 20 литра ракия (от татковата
) и по 15 бутилки червено и бяло вино (бяхме приготвили по 20 бутилки) и каквото остана ни го върнаха - даже тати, щото беше адски щастлив, че сватбата е минала прекрасно завеща на персонала в ресторанта 5 литра ракия
сигурно още ни споменават
та ние между другото не внесохме всичко на куп - внесохме една част от алкохола и останалото в багажника на колата - като свърши баща ми с танцова стъпка - буквално
- отива и носи, имаше и бутилки, които се прехвърлиха от една на друга маса, но просто някъде се пиеше повече вино, другаде повече ракия, а пък бирата, така или иначе беше на каси в ресторанта, та персонала разнасяше където, каквото е необходимо, не се притеснявай да натовариш някой с тази задача, примерно при нас майка ми мина и каза на гостите да не се притесняват, ако липсва нещо, да идат при нея и да й кажат, а тя ще се погрижи - вярвай ми това не е никаква тежест! не се притеснявай! аз примерно бях назначила едната ми леля да събира цветята след гражданското, за да са ми свободни ръцете за поздравленията, друга та вземе чашите, шампанското и кошничката с халките, третата ми леля отговаряше за почерпката и ритуалните погачи и те бяха супер щастливи, че могат да помогнат и са съпричастни към случващото се не само като гости .. тъй че давай смело!
п.с. сори за чаршафа дето го изписах
Активен
pinkbird
Професор
«
Отговор #35 -:
май 20, 2011, 07:04:13 »
Не се притеснявай,
Рафи
.
По едно време бях обсебила темата ти с въпросите си така че се чувствай свободна да пишеш колко и каквото искаш в моята
Реших да оставя разпределянето на алкохола за следващата седмица. До тогава трябва да имам окончателния списък с гостите и ще можем да започнем с разпределението им по масите.
Междувременно си направихме медицинските изследвания
и всички основни неща са ни готови.
Нямам търпение да дойдат почивните дни, за да свършим някаква по-сериозна работа. През работната седмица не остава време за нищо
, а толкова дреболийки трябва да се направят.
Хайде слънчев и усмихнат ден на всички
Активен
tinkarbell
Ентусиаст
Публикации: 74
«
Отговор #36 -:
май 22, 2011, 08:26:15 »
Пожелавам щастлив семеен живот, да изживееш най-незабравимия ден на 04.06 с много много усмивки и любимите хора около теб! Ползотворна работа през почивните дни
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #37 -:
май 23, 2011, 18:01:00 »
Мила, честита тема и от мен!
Още съвсем малко ти остава
Спорд мен не трябва да се притесняваш толкова много за този алкохол и какво ще си кажат другите.
най-добре наистина сложи еднакво на всякъде и това е
Дори и да се случи това с прехвърлянето на бутилки от една на друга маса - не трябва според мен да се притесняваш за това. Едва ли някой ще се обиди или възмути от този факт
А ти сигурно няма и да забележиш.
Чакаме да кажеш какво си решила и ти желая успех! Не забравяй положителното мислене и всичко ще бъде наред!
Активен
dany_87
Професор
«
Отговор #38 -:
май 24, 2011, 08:12:17 »
pinkbird
И според мен алкохола трябва да е по масите,на сватбата която ходехме на Баните,си беше така.Ние бяхме на масата на пиячите,така че просто като свърши алкохола на нашата маса,аз обирах от масите на бабите-нали бях шаферка пък и сестра на булката и знаех кой ще пие водка и къде няма да се пие,просто една идейка имай си две бутилки в повече за тази маса,а ако свършат.........това което направих аз,иначе ние оплакване от обслужваннето на ресторанта нямахме-държаха се на ниво.
Активен
pinkbird
Професор
«
Отговор #39 -:
май 25, 2011, 07:05:20 »
Малко ме беше хванала липсата през почивните дни, но не ми остана никакво време да седна пред компютъра. Не, че съм свършила нещо сериозно покрай организацията на сватбата, но имаше доста вълнения.
Имах най-страхотното моминско парти и искам пак
Останалото ще запазя за себе си, нали знаете "Както винаги. Момичешки работи"
Ергенското парти също отмина, момчетата доста сериозно са се забавлявали
Реших все пак да си взема було, въпреки първоначалните ми нагласи
. утре ще е готова РОКЛЯТАААА
. Толкова време я чаках
Предсватбената треска започна да ме завладява, сутрин се събуждам доста рано, а това е доста нетипично за мен. През следващата седмица ще гледам да наваксам със следобедния сън, за да съм свежа и отпочинала за сватбата
tinkarbell, V_e_S_i, dany_87
, благодаря за подкрепата и пожеланията. Алкохолът засега е на заден план, че започнахме разпределянето на гостите по масите и все нещо не се получава
успешен и усмихнат ден от мен
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #40 -:
май 25, 2011, 10:35:13 »
Честито за моминското парти
. искам и аааазз вече
!
Ама не ми се мисли като стигна и до разпределянето на гостите
Активен
sonja
Сватбар
«
Отговор #41 -:
май 25, 2011, 10:37:41 »
pinkbird
, много се радвам, че сте си изкарали супер:)
За булото,
, друго си е булка с воал!:) Аз си бях твърдо решила, че ще имам, защото един път се женя и никога повече няма да имам възможност да сложа, така че исках да си имам от всичко.
Ами то не останало вече,
pinkbird
, стискам палци всичко да мине добре подготовката, почивай си сега и се наслаждавай на последните дни
Активен
pinkbird
Професор
«
Отговор #42 -:
май 26, 2011, 20:56:02 »
Имам си вече РОКЛЯЯЯЯ
Прекрасна е
Вчера започнахме тейбъл картичките, тази вечер трябва да ги довърша. Има още пипкави неща, но имам вярата, че за всичко ще ми остане време
Отивам да се занимавам с дреболийките
«
Последна редакция: май 26, 2011, 21:32:23 от pinkbird
»
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
май 26, 2011, 21:48:49 »
Честитооооо
Радвам се,че си я харесваш! Нямам търпение да те видя.
Активен
dany_87
Професор
«
Отговор #44 -:
май 26, 2011, 22:42:19 »
Честито и от мен за роклята pinkbird
Моля те кажи ми,аако не е тайна колко Ви е куверта на човек,че още не сме ходили да обсъждаме тези неща а правя едни сметки...
Благодаря предварително
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
6
Всички