⚠️ Този форум е архив (само за четене).

Отпуска за сватбата

Споделете, имахте ли проблеми с взимането на отпуска за сватбата или напротив?  8P

Аз нямах никакви, даже цял месец няма да съм на работа! Половинката и той, като казал, поздрави ли го и му дали целия месец!!!  :loving:
Това е супер.
Защото най-добрата ми приятелка още на следващият работен ден трябваше да бъде на работа.  *crazy* (счетоводителка)
При нас пък няма проблеми за такова нещо, макар че сме голям колектив. Шефовете имат само едно условие, да ги поканят на сватбата  =]
Цитат на: Bulechka_TS в 17.08.2006 11:49

Споделете, имахте ли проблеми с взимането на отпуска за сватбата или напротив?  8P

Аз нямах никакви, даже цял месец няма да съм на работа! Половинката и той, като казал, поздрави ли го и му дали целия месец!!!  :loving:

}:->Защо не си се похвалила за това,а?? Но иначе е супер!!! Браво на вас, че сте случили на шефове! Вземете да ги  *DRINK*, та да дадат по още един месец!  @}->-- @}->-- @}->-- @}->-- @}->--за най-добрите шефчета!! :danceg:
Аз моя го поканих лично, но за съжаление  :\ :(  той ще е в Канада, но след сватбата ще благодарим по някакъв начин!!!  *DRINK* :danceg:
Ми аз вече споделих, че беше доста трудно при мен. Малко хора сме, а тогова бяхме даже още по-малко и първата реакция беше-абсурд  }:-> }:-> }:-> Ама с малко  P-( P-( се разбрахме  %) %) %)
Затруднението беше още по-голямо и от факта, че двамата ми шефове са дърти ергени  *crazy* }:-> *crazy* и даже трябваше да изслушам и лекция от сорта на "ама ти луда ли си, за каво ти е тоя брак сега" и т.н. А пък аз- *blush* *blush* *blush*
denisimo, ние сме само 2 в офиса и пак всичко беше ОК!!!  :hiphip: :hiphip: :hiphip:

Ама и колежката ми (и тя е поканена ;)) все пак и тя се съгласи, ама къде ще ходи иначе  P-(  ;)  :danceg:
Цитат на: denisimo в 17.08.2006 13:44

Ми аз вече споделих, че беше доста трудно при мен. Малко хора сме, а тогова бяхме даже още по-малко и първата реакция беше-абсурд  }:-> }:-> }:-> Ама с малко  P-( P-( се разбрахме  %) %) %)
Затруднението беше още по-голямо и от факта, че двамата ми шефове са дърти ергени  *crazy* }:-> *crazy* и даже трябваше да изслушам и лекция от сорта на "ама ти луда ли си, за каво ти е тоя брак сега" и т.н. А пък аз- *blush* *blush* *blush*

Ама какви са тези хора бе??? А и да ти кажат "ама ти луда ли си?"  :hysteric:Такова хубаво събитие е това!! Но ти си се справила добре  ;) като казваш, че си си  *blush* *blush* *blush*
Може би трябва да уточня, че шефовете ми не бяха поканени (първо сватбата беше в по-тесен кръг, а пък и не бяхме много близки, защото те все пазеха дистанция  8) 8) 8)). Така или иначе бях сигурна, че няма да дойдат дори и да ги поканя, щото са си странни такива  }:-> }:-> А после на вас ако ви ги дрънкат такива вие бихте ли ги поканили  8P %) 8P %) И те тогава не знаеха, че няма да ги каня, тъй че не е да са били засегнати нещо, ами просто са  =O =O =O И това е при положение, че иначе съм им едва ли не най-доверения служител, ха ха  *crazy* *crazy* Колежките ми бяха поканени естествено и те после са ги поразпитвали, ама ергените не се обадиха едно Честито да кажат  }:-> }:-> Абе все едно не сватба, ами престъпление  =O Ама то в такъв момент си толкова  :dance: :dance: и не ти пука от нищо и никого, поне аз съм така  *YAHOO* Пращам ги всички да се  =O =O =O
Та, като говорим за отпуска...  *YAHOO*

Вижте това! 8P
untitled.jpg
Нека и аз да се включа в тази тема,защото наистина е много интересна и особено важна.Въпреки че до нашата сватба има още много време,това е въпрос който определено ме притеснява.Веднага ще кажа и защо...
Миналия месец трябваше да ходя на лекар за едни изследвания,казах на шефа ми,а той направи една физиономия...да не ви разправям.Както и да е-пусна ме.Обаче,мина една седмица и аз трябваше да отида да си взема резултатите....той направо полудя!Аз толкова много се обидих,че изобщо не отидох а пратих майка ми.
И така....сега съм му казала за сватбата(той не е сред поканените),непрекъснато му правя намеци,че ще трябва да ми даде отпуската,а той се прави на приятно разсеян и ми обяснява,че нямало кой да ме замества  :angry: .Аз съм решила,че ако не ме пусне-ще напусна,защото в крайна сметка това е много важен ден за мен.Дори,ако не се лъжа по закон са длъжни да те пуснат 3 дни почивка.
Ще видим как ще се развият нещата,но аз определено не съм съгласна в петък да съм до 18,00 часа на работа,в събота да се омъжвам и в понеделник-пак на линия.Няма да стане!!!
geri84  много лош шев имаш :(
милото е военен и знам че за сватба им се полагат 5 работни дни отделно от отпуската.
може да разпиташ как е по закон и да му затвориш устата на този гадняр
ЕТО ТОВА ИМ Е ХУБАВОТО НА ВОЕННИТЕ ЧЕ МОГАТ ДА СИ ПОЛЗВАТ ВСИЧКО КОЕТО ИМ СЕ ПОЛАГА ПО ЗАКОН  :bravo:
АЗ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПОПИТАХ МОЯТ ШЕФ "ШЕФЕ ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ВЗЕМА МАЛКО ПО ГОЛЯМА ОТПУСКА ОТ ОКОЛО МЕСЕЦ ?!!!"  :P, А ТОЙ СЕ ОБЪРНА И МИ СЕ УСМИХНА И МИ КАЗА МАЙ ЩЕ ТЕ БРАКУВА МЕ А?
И АЗ МУ КАЗАХ ТОГАВА ДА ЧЕ ЩЕ ПРАВИМ СВАТБА А ТОЙ МИ ОТГОВОРИ ЧЕ КАКВОТО ЗАВИСИ ОТ НЕГО ЩЕ ГО НАПРАВИ. И ВЪПРЕКИ ЧЕ РАБОТА САМА В ОФИСА С ДВАМАТА СИ КОЛЕГИ КОИТО ИЗПЪЛНЯВАТ КОРЕННО РАЗЛИЧНА РАБОТА ОТ МОЯТА И НЯМА ДА ИМА КОИ ДА РАБОТИ ЗАРАДИ МЕН СЪМ СИГУРНА ЧЕ НЯМА ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ ОТНОСНО ОТПУСКА ЗА КОЕТО МНОГО СЕ РАДВАМ  *YAHOO*
УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ДАНО НЯМАТЕ ПРОБЛЕМИ С ШЕФОВЕТЕ СИ  :girl_wink:
Цитат на: maslinka в 13.03.2007 09:51

geri84  много лош шев имаш :(
милото е военен и знам че за сватба им се полагат 5 работни дни отделно от отпуската.
може да разпиташ как е по закон и да му затвориш устата на този гадняр

Не знам,дано да се разберем по някакъв начин.То нали знаеш,че в частните фирми е така-законите много не ги вълнуват,ако ти изнася,ако не......заминавай си!Аз се надявам да ме пусне,в противен случай-работа има колкото искаш.Няма да позволя да ми развалят най-прекрасние месец в живота ми.Казвам месец,защото предполагам че поне толкова ще ме държи.Преди сватбата ще е лудница-прически,гримове,последни уточнения и т.н.,след това меден месец....  :girl_in_love: .Така че твърдо съм решила-или ще се разберем да почивам поне половин месец(седмица преди и седмица след сватбата)или изобщо не мисля да оставам тук.
СТИСКАМ ТИ ПАЛЦИ ДАНО СЕ РАЗБЕРЕТЕ В ТВОЯ ПОЛЗА  :girl_wink:
ВСЕ ПАК МУ КАЖИ ЧЕ ВЕДНЪЖ СЕ ЖЕНИ ЧОВЕК И ТРЯБВА ДА СЕ НАСЛАДИ ИЗЦЯЛО НА ТОВА НОВО НАЧАЛО  *YAHOO*
И МОЯТА РАБОТА НЯМА ДА ИМА КОИ ДА Я ВЪРШИ НО ЯВНО МОЯТ ШЕВ Е ЧОВЕЧЕН И РАЗБРАН ВЪПРЕКИ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЖЕНЕН НО МАЙ МУ ПРЕДСТОИ И НА НЕГО  :bravo:
УСПЕХ МИЛА  :P
Цитат на: PETKOVA в 13.03.2007 10:30

СТИСКАМ ТИ ПАЛЦИ ДАНО СЕ РАЗБЕРЕТЕ В ТВОЯ ПОЛЗА  :girl_wink:
ВСЕ ПАК МУ КАЖИ ЧЕ ВЕДНЪЖ СЕ ЖЕНИ ЧОВЕК И ТРЯБВА ДА СЕ НАСЛАДИ ИЗЦЯЛО НА ТОВА НОВО НАЧАЛО  *YAHOO*
И МОЯТА РАБОТА НЯМА ДА ИМА КОИ ДА Я ВЪРШИ НО ЯВНО МОЯТ ШЕВ Е ЧОВЕЧЕН И РАЗБРАН ВЪПРЕКИ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЖЕНЕН НО МАЙ МУ ПРЕДСТОИ И НА НЕГО  :bravo:
УСПЕХ МИЛА  :P

Много ти благодаря!Аз мисля в началото на април да седна и сериозно да си поговорим по този въпрос,за да съм наясно какво да правя и как да си организирам нещата.След това задължително ще пиша какво сме се разбрели.И аз много се надявам да се разберем.