Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 12:02:10

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Как си взехте отпуска за сватабата?
Без никакви проблеми! - 71 (70.3%)
Много трудно! - 13 (12.9%)
Ами-средна работа - 17 (16.8%)
Общ брой гласове: 100

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Отпуска за сватбата  (Прочетена 111015 пъти)

posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: май 15, 2011, 18:42:56 »

И мен това ме интересува.
Още не съм мислила колко отпуск да си взимам, но имам 27 дена + 2 за брак, прекрасен шеф, така че периода на почивката ми си го определям аз и вярвам, че няма да имам спънки.
Активен
sisindora
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #151 -: май 16, 2011, 13:11:33 »

И мен това ме интересува.
Още не съм мислила колко отпуск да си взимам, но имам 27 дена + 2 за брак, прекрасен шеф, така че периода на почивката ми си го определям аз и вярвам, че няма да имам спънки.

миличка,на мене ми казаха ,че за сключване на брак ти се полагат 4 дни допълнителен отпуск  smile
Активен
pinkbird
Професор
Публикации: 415

« Отговор #152 -: май 16, 2011, 13:21:43 »

По КТ се полагат 2 дни  smile

Цитат
Отпуск за изпълнение на граждански, обществени и други задължения (Загл. изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.)

Чл. 157. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа работника или служителя:

1. при встъпване в брак - 2 работни дни;
Активен
dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: май 16, 2011, 15:26:12 »

и аз така знам събота и неделя-нали по принцип са неработни- и затова първите два работни дни,общо 4
Активен
godsmack
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #154 -: май 20, 2011, 12:56:15 »

това с двата дни отпуска бонус не го знаех  good, идеално,сега ще мародействам за петък и понеделник  danceg
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #155 -: февруари 08, 2012, 19:12:39 »

сигурни ли сте, че ако сватбата е в събота, 2та дена могат да се вземат петък и понеделник или понеделник и вторник? Тъй като на мен ми казаха, че се водят 2 КАЛЕНДАРНИ дни, т.е. при сватба в събота, първият ден е неделя и после понеделник. Много тъпо, ако е така. Моля ако някой е взимал скоро да ми сподели как е при сватба в събота.

А взимахте ли отпуска в деня преди сватбата, за да се приготвите? Аз мисля да си работя до петък и евентуално да си тръгна по-рано за дреболии и ако се налага- да се отиде до ресторанта. Но пък днес на работа, утре сватба си е малко брутално..но пустите дни отпуска все не стигат sad

Иначе ако всичко е наред, аз планирам 11 дена отпуска- 2 за сватба и 9 нормални, исках да нахалствам с още 3, че се пада 24 май, но май ще стане прекалено....
Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: февруари 08, 2012, 20:14:16 »

По-нагоре има изваден цитат от закона. Той гласи - 2 работни дни. Не знам кой ти казва календарни, но да ходи да се прегледа. Единственото условие при такива целеви отпуски е да бъдат използвани за мероприятието или цели, свързани с него - преди или след или един ден преди, друг след е въпрос на молба и нейното уважаване или на разбиране с работодателя.
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 08, 2012, 21:15:16 »

Със сигурност са работни, така пише в КТ.
Аз ще ползвам една седмица преди сватбата и една след. smile
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #158 -: февруари 08, 2012, 21:18:22 »

Успокоихте ме smile И аз така мислех, но се сетих за примера с отпуска на бащата при раждане на бебе- там наистина е 15 календарни и реших, че може и тук да е такава глупос...

Т.е. според вас при сватба събота и двата варианта са приемливи:

-петък и понеделник
-понеделник и вторник?

това е много добре, ще остане повече от другата отпуска  yahoo

Аз реших да ползбвам всичко след сватбата, за да си удължим медения месец, пък по организацията все можем да се оправим с уикендите и вечерите...само за петъка още се колебая
Активен
cherry_dream
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 08, 2012, 21:27:40 »

И аз потвърждавам, че са работни, моята половинка така си взе 2 преди сватбата.
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: февруари 08, 2012, 21:30:35 »

Кои дни точно ще ползваш зависи от това какво ще се разбереш с работодателя. Ние така и така не можем да отсъстваме повече от 1 седмица от работа след сватбата. Та затова ще си ползвам и преди сватбата, да ми е по-спокойно.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 08, 2012, 22:10:48 »

Момичета,вземете си няколко дена преди сватбата,винаги изникват някои непомислени въпроси и се хуква да се донаправят. Ние си взехме 1 седмица и през цялото време имаше  какво да се прави, най малкото на предният ден може да се отиде на маникюр и педикюр,да се уточни украсата на ресторанта, цялата организация, да се изглади роклята ако трябва и още хиляди неща. Ако сте на работа, какво ще кажете трябва да изляза спешно- 10тина пъти. pardon
Активен
anna_karenina
Сватбар

« Отговор #162 -: февруари 08, 2012, 22:22:29 »

Така е, но според мен цяла седмица преди сватбата е много...след време кое ще си спомняте с по-голяма радост- как сте си почивали на някое романтично място или как сте тичали да подготвяте сватба? А тя подготовката няма да избяга...Според мен при една добра организация от преди това, ден-два преди сватбата е достатъчно. В случаи като на Веси, когато явно периодът е такъв и повече от седмица след сватбата не може, е друго- може да си го позволи човек, но иначе не си заслужава според мен...Но това си е индивидуално, който както го усеща smile

Скоро ще започна да говоря за отпуските в работата, лошото е, че наскоро я смених и е малко нахално от самото начало да искам отпуска..от друга страна трябва да си ги взема тъй или иначе дните в рамките на годината, а май е почти средата...не вярвам да е проблем, но ще видим.
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: февруари 08, 2012, 22:54:23 »

И аз нямам много отпуска за ползване, понеже ще искам и на море лятото...А и за изпити ми трябва, ама добре че ми разрешиха да ползвам и отпуска за обучение. Иначе за сватбата няма да имам проблем, само се чудя как  точно ще е най-добре да я разпределя.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: февруари 09, 2012, 09:02:11 »

Момичета искам да ви попитам дали някоя от вас е ползвала тези два дни отпуска след като е минала сватбата, да речем няколко месеца след това? Освен това знаете ли дали щом работодателят е длъжен да даде тези два дни, ако не ми ги е завел никъде документално като използвани в годината (20+2 дни платен отпуск) и не ми ги е платил, то аз имам ли право  да си пусна молба за отпуска в следващата година, като неизползвани в предната или пък да предявя права да ми ги плати crazy Питам ви неслучайно, защото в нашата фирма ползването на платения отпуск е малко фиктивно и общо взето всеки подписва график за използване на 20 дни платена отпуска, но всъщност не всички са си ги ползвали, а не са и платени, така че евентуално имам ли право да си потърся правата за тези два дни? Май много сложно го обясних, но ако не сте ме разбрали, ще обяснявам по друг начин crazy crazy
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: