Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 23, 2025, 23:04:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как в странство пребиваваме и чуждия народ облагородя  (Прочетена 61762 пъти)

maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: март 02, 2011, 12:20:53 »

Бера,

страхотни снимки, направо се размечтах, винаги съм си мечтала да живея някъде, където е само лято smile

Гучи на въпроса дали зная къде е БГ се сетих за един майтап със сестра ми.Тя беше на бригада в САЩ в един воден парк до Чикаго. Един ден я приближава някой и и казва, че явно сестра ми и останалите Бг са много голямо семейство ... защо? Ами защото всички били с фамилия Bulgaria!!!

Иначе често са я питали къде е БГ и като каже до Гърция почти всички се сещат, тя си е световна туристическа дестинация.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: март 02, 2011, 13:46:56 »

tweety bird не се притеснявай  :girl_wink:проато наистина много се развълнувах с клипчето и го усетих доста дълбоко  smile
като заговори за бабичките зад волана направо ме срази...как 97 годишна баба ще и позволят да кара кола  girl_impossible ми да измислят нещо за да не се налага тези жени да застрашават хората по пътя ...я някакъв специален превоз, я някакви роднини които да се ангажират с тях...не ги разбирам тия закони аз  nea ще затриеш 5 човека, за да има бабата с какво да се движи насам натам  crazy
Тука ми прави впечетление, че бабите са толкова наконтени че ейтака останах в началото  Oh my ... то маникюри, гримове, парфюми- и то от скъпите не някви евтини китайски, та дрехите им...абе луда работа са...имат си клубове в които ходят да танцуват, да играят карти и прочия, да се запознават с дядовци и да завръзват връзки...абе луда работа...едни намахани, ходят по интернет зали...
А щом си имате и бг стоки и заведения, сте си направо благословени  pleasantry  DANCE
Това е недостатъка на един остров...няма нищо българско...може би понеже няма чак толкова българи, а и идва много скъпо да се достави каквото и да било тука, докато да мине кораби и чудесии.
Има едно кафе, което е на българка, но това не означава че е българско, понеже многоНЕуважаемата дама прави всичко възможно българи да не стъпват там  pardon
Та храната също е нещо което ни липсва много. Има едно сирене тука на ФЕТА което водят че е гръцко но си е чисто българско и си го купуваме за салатка...че е много скъпо.  angry

На мен ми е интересно да разбера някои неща как са и по останалия свят, затова да се включя и аз малко с въпросчета  blum
Ще споделите ли:
- Какви са българите в чужбина, които сте срещали. Били ли сте разочаровани от сънародниците си?
- Имали ли сте моменти в които ви е идвало да си хванете първия самолет и да си се приберете?
- Мислите ли някога да се върнете в България?
- Ако спечелите от тото или лотария, толкова пари че да ви оправят живота, къде бихте избрали да бживеете - в България или където сте си?
- Кой е бил най трудния ви момент в пребиваването в чужбина( като изключим по празниците)

Има и още, ама за сега стига толкова  blum

Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: март 02, 2011, 14:45:21 »

BeRa, няма как да й кажат да не кара кола, просто няма как. Това е държава в която всичко е възможно, все едно да ти кажат - ти нямаш право да пазаруваш в еди кой си магазин. Не харесвам и аз това им поведение на пътя, но това е положението. Има градски превоз, но кой ще предпочете рейса пред колата? А и не навсякъде има автобуси, има места в които не минава публичен транспор, защото там е спокойно, чисто, зелено, предимно богатите живеят там и няма такова нещо като автобус. Дори и да има трябва да ходиш поне 30мин пеша до съотвената къща в която искаш да идеш. Така че без кола там е немислимо и аз си мислех, че ще мина без кола, че не можех, ама не става. Трябва да се съобразяваш с милиони неща, които не зависят от теб. Тук хората аса много заети и няма как да ангажират семейството си, приятели да ги извозят до някъде. Просто няма как. Като влезнеш в този цикъл и нямаш време за "спирки smile.
И в САЩ бабичките са много модерни, винаги с прическа, маникюр, педикюр, грим. Не до там официално облечени, предимно тениска и панталон, но пък не се лишават да минат през разкрасителния салон. Ходят на забави като при вас, не се чувстват стари по никакъв начин, не може да видиш(поне в големия град) отрудена баба или дядо. Да не кажа, че бабите на по 70 и нагоре г. масово работят по моловете, особено за козметика. Е кой в БГ би наел бабичка на 70г да продава точно козметика, където трябва пак според бг да е млада и красива, за да привлича клиенти? Никой - на пенсионерите им се дава много възможност да работят, да не говорим за хората с недъзи, които масово работят в хранителните магазини, пак в БГ никой няма да наеме такъв човек, но той например прибира количките от паркинга, слага стоката в чантата на клиента, чувства се нормален човек, а тук ??? Офф, тъжно е.
Какви са българите в чужбина, които сте срещали. Били ли сте разочаровани от сънародниците си?
Аз лично не съм имала разочарована мн от Бг, но като цяло много от българите там странят от българи. Някак си злобеят за постиженията на другите. Всяка една нация там се подкрепя, дори сърбите, а ние не. Ние разделя всичко, дори и църквата.
Дали е имало моменти в който да си стегна багажа - е имал е, кой ли не е имал?           smile Но най-лесно е да се откажеш. Аз не знаех къде отивам, какво ме очаква, съвсем сама в неизвестното. Плакала съм много, но си казах най-лесно е да се откажа, избирам да се боря и това и направих. Много хора се прибраха и то семейства, защото не издържали, не ги разбирах честно, та аз бях сама и нямаше на кой да се оплача , а те са били семейство и са си били подкрепа . обаче оставах винаги. Това ме кали и се радвам, че минах през всичко. Гордея се със себе си smile
Никога не съм мислила да умра там, винаги съм мислила, че ще се върна един ден, обаче сега когато съм тук си мисля, че може и там да се пенсионирам поне smile стига да са с мен семейството ми.
Ако спечелите от тото или лотария, толкова пари че да ви оправят живота, къде бихте избрали да бживеете - в България или където сте си?
Аз отидох там не заради парите, а защото спечелих от лотарията (без да искам, бях забравила, че съм подавала) и просто не исках да изпусна шанса си. Така че дори и тук да имам много пари, пак бих избрала там. Животът е по-уреден, спокойствие за храна, бензин и всякакви нужди, което тук не се получчава. В бг всеки иска да те прецака, сега се опитвам тук някои неща, много е трудно, първо, че нямаш познати в дадена област, второ бюрокрацията е ужасна, мотаят те като.....  diablo. Когато човек свикне на хубаво е трудно да свикне на лошо smile това е. Може би съм имала късмета там, не знам.
Кой е бил най трудния ви момент в пребиваването в чужбина( като изключим по празниците)
Труден момент са били - ужасен зъбобол, който струваше $2000  angry Oh my ..., не можех да намеря зъболекар, беше неделен ден. Но и в БГ да съм била пак съм щяла да страдам , но това го помня като много труден момент за мен, защото бях сама. Страх от каране на кола, но и това мина успешно.
Трудни моменти са били може би да правя мъжки неща, като пробиване на дупки в стената, слагане не корнизи, рисунки, справяне с някой по-леки нужди на колата. Обаче сега като се замисля, не е било трудно и се радвам, че съм се справила. Трудно беше загубата на баба и дядо. Като че ли трудните моменти се забравят общо взето.
На мен ми е интересно :
Трудно ли ви е било да навиете половинката си да заминете зад граница?
Как отглеждате децата си там?
Събирате ли се българите по поводи?
Има ли разлика в храната у нас в БГ и съответната държава по вкусови качества
Кое би ви се искало да го има в Бг, но го няма?
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #48 -: март 02, 2011, 17:41:53 »

Хайде да отговоря и аз !!!!!

-Случвало ли ви се е да не знаят къде се намира България?
За най голямо съжаление тук никой не знае къде е БГ ! Като кажеш Гърция се ориентират , а някои дори и не искат да знаят къде е ....шарен свят хора разни smile
-Случвало ли ви се е да ви задават някакви странни въпроси от сорта-знаете ли какво е кола,дали се храните с дървени лъжици и т.н-тоест да ни смятат за изостанали.
Само веднъж ме попитаха имаме ли дънки "Левис" .....Иначе като ме гледат как съм облечена и все пак каква обща култура имам ....много много не смеят да задават тъпи въпроси ...Някои от местните даже до Калгари не са ходили....при тази информация и интернет ...просто си гледат своита си колибка, своита си лъжичка и паничка и никои за нищо не се интересува ....
-Случвало ли се е да Ви отказват нещо защото сте от България?
Няма такова нещо , толерантни са или по скоро страхливи да не ги обвиниш в дискриминация .....
Какво най ви липсва от България?
Намирам себеси за доста гъвкава натура и в този ред на мисли битови неща не ми липсват .Единственно пиятелите и онези хубави БГ кафета дето можеш да си седиш на воля и да си пушиш .....ама то май вече и в БГ забраниха пушенето smile
Какво е нещото което ви липсва от мястото където живеете когато сте в България?

Реда спокоиствието или по скоро уредеността иНикога не съм предполагала че ще го кажа но .....тук има ред за всичко и не го ли спазваш си вън от системата докато у нас е точно обратното - Законите са за това за да не се спазват .Именно за това и тези от БГ които се прибират обратно са от онзи тип дето се чудят как да прекарат системата ...и като не могат което е ясно казват колко било гадно и трудно в чужбина .....

Активен
Vessi
Професор

« Отговор #49 -: март 02, 2011, 17:57:06 »

- Какви са българите в чужбина, които сте срещали. Били ли сте разочаровани от сънародниците си?
Честно казано ние сме от малкото щастливци дето се понасяме smile Не са лоши хората всеки си е странен за себе си но се търпим та ние сме вече 20 човека в нащо село ! Помагаме си особенно на мен с децата не е било да се обадя някои да дойде да ги гледа за 1-2ч и някои да ми е отказал Спомням си като раждах Марти - нали беше планов , та всички се изсипаха да забавляват Тиа докато родя и после пък всички се изсипаха в болницата да ни видят Добри са хората тук немога дума да кажа ! Има си и кривундели де ...като пристигах на летището във Франкфурт срешнах българка , бях уплашена дали ще успея да се прикача за Канада и я помплих да ми каже къде да отида за самолета , така ме упъти та ме прати в девета глуха никога няма да я забравя и да я питаш защо го няправи едва ли ще може да ми отговори !
- Имали ли сте моменти в които ви е идвало да си хванете първия самолет и да си се приберете?
Теории няма да развивам , къде смешно къде тъжно исках да се прибера когато първата година от пребиваването ми на 24 май ни затрупа сняг до коляно ...е вервайте ми нема такова нещо! После свикнах и сега и през август като вали не ми пука smile
- Мислите ли някога да се върнете в България?
Сигурно един ден ....но децата ми са тук и тук ще растат и сигурно тук ще свият гнезда ,,,,и ние с Ники покрай тях ...но не се знае знае ли се smile
- Ако спечелите от тото или лотария, толкова пари че да ви оправят живота, къде бихте избрали да бживеете - в България или където сте си? Със сигурност на топло ...
- Кой е бил най трудния ви момент в пребиваването в чужбина( като изключим по празниците) Трудно беше при бременностите ми една незаинтересованост ...особенно първите 3 месеца , ако оцелее оцелее значи онзи от горе така е решил

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #50 -: март 02, 2011, 18:46:44 »

Веси,вярно ли е това за бременността ......,ама и аз какво се учудвам и тук същата работа.Много се бях вбесила едно такова неприятно отношение, особено от една лекарка която явно хич не харесваше чужденци.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: март 02, 2011, 18:57:23 »

Бих искала да се включа с по-различно инфо за Америка.
Моето мнение е, че Америка е огромен сбор от различни раси и религии. Всяка година се вливат нови и нови мозьци, които са решени да работят до припадьк само да имат по-добьр живот за тях и близките им, шанс да осьществят мечтите си. Това е една много добра и евтина инвестиция за постоянен подем на нацията. Естествено, безплатен обяд няма никьде. Ако фирмата, в която работиш осигурва визата ти, или работиш за над $100 000 годишна заплата, фирмата те притежaва буквално физически. Обикновено мои приятели работят по 80-100 часа на седмица без значение дали е ден или нощ.

За шофирането - има градове, които са доста добре пригодени да се използва градски транспорт - New York, Chicago, San Francisco - и може да се живее без кола или само с 1 кола на семейство.
Много коментари до сега сьм чула и доста ще чувам занапред на 100% по мой адрес за това, че имаме само 1 кола, и аз шофирам, когато реша, но вече доста години се справям почти безпроблемно и сьм независима. Винаги има начин.
За бабите/дядовците на пределна вьзраст, които шофират - преди няколко години им дадоха на всички безплатни месечни карти за градски транспорт - това беше един начин да ги свалят от колите. Но да, истината е, че не могат да им отнемат това право.

Искам да попиша и за таксовата Америка - тук всичко е глоби и такси. Да, подредено е, да пьтищата са пьтища, да има кьде да се оплачеш при проблем, но всичко си има цена. В момента даньк сгради за нашия 2-стаен апартамент е $5600 на година. Детската градина ще ми струва $1200 на месец. Правиш нарушение с колата и цените започват от 60 до хиляди за най-малкото. Другият пьт ще внимаваш.

Не сьм Веси, но да спомена, че тук до 20 седмица, ако стане нещо с бебето е помятане и всичко е в рьцете на сьдбата. Броя дните до влизането ми в прословутата 20 седмица.
« Последна редакция: март 02, 2011, 19:01:05 от Anichka » Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: март 02, 2011, 19:10:32 »

На мен ми е много интересно за здравната система, нали нашата тук е под всякаква критика  huhhuh.gif
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: март 02, 2011, 19:38:49 »

хахах, ти удари болното място на Америка  Bravo
Аз не виждам нищо лошо в здравната система на Бьлгария - единственият проблем е, че има традиции да се плащат на докторите, което не виждам просто как ще се изкорени. От там, ако не се плати, си закьсал.

Тук - ще разкажа за моя случай - дойдох сьс зелена карта в Америка, започнах работа по специалността си в малка фирма, която по тогавашния закон не беше дльжна да осигури здравна застраховка на работещите. Да, добре сте прочели - работодателя не беше дльжен да осигури здравна осигуровка, вьпреки че работиш и имаш документи.
Реших, че ще си направя собствена здравна застраховка - започнах да гледам  - 100000 планове - едни покриват едно, едни покриват друго. Хайде избрах един, подадох и ми отказаха smile Проста причина - бях написала, че последния ми преглед е бил в Бьлгария, а не в Америка. Тук преди ти отказваха здравна застраховка, ако имаш предишни болести (да, пак сте прочели правилно, за щастие вече не е така). Сьответно отидох на доктор тук, казах му, че нищо не ме боли, нямам никакви наследствени блести и  подадох отново. Този пьт станах горда собственичка на здравна застраховка (сравнително евтина) за $250 на месец такса. След година решихме с мьжа ми да имаме дете. Но лош кьсмет - и двамата работим в тези малки фирми и трябваше да подадем за нов вид застраховка - такава с покрито раждане. Интересното при нея е, че плащаш за 3-ма в рамките на една година и след това чак имаш право да родиш, ако можеш да забременееш веднага smile
Промениха закона и вече всеки работодател трябва да осигури здравна застраховка на работещите. Вече не могат и да ти откажат да те лекуват за предишни болести, както и ако си с наднормено тегло.
Сьответно на мьжа ми шефа го принуди да влезе в плана на фирмата и трябваше да прекьснем така платената 1 година застраховка с майчинство, когато бях 5-та седмица бременна. Ех, живот. Казаха му - най-изгодно е ти да си в нашия план, Ани да е в плана на нейната фирма - всеки да се спасява поотделно. Какво да правиш, така и направихме. Сега като ходя на прегледи за следене на бременността за щастие имам добра застраховка и не ми отказват изследвания. Ако имах по-лоша застраховка или безплатна, щяха да ми пропускат половината изследвания...
Да напиша и за безплатната застраховка за бременност и деца - тя е валидна само за Илиноис. Кандидатствам семейства с много ниськ доход. Аз мога да се квалифицирам само, ако напиша, че мьжа ми ме е напуснал и сьм самотна майка (пак е вариант).
С няколко думи да обобщя - здравна помощ никой няма да ти откаже вече - проблема е цената.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #54 -: март 02, 2011, 20:13:05 »

Ани ,и аз съм чувала за здравните осигуровки във Америка такива нещо  nea.А тук това което ме шокира първите месеци от пристигането ми беше ,че магазините и аптеката не работят по цял ден а са като през соца  с работно време коет осе спазва стриктно до обяд и от три до 7 вечерта.И бензиностанциите е така:).А преди търговските центрове поне работеха в неделя, но от 2 години общината забрани да се работи в неделя и имат право да работят само първата неделя на месеца.
Та в началото като пристигнах тичам в неделя до аптеката /въпреки че мъжа им каза ,че не работят/ да си купя аспирин и хоп затворено,малеее така ми стана криво.В моя град съм свикнала да си работи нон стоп всичко и още не мога да свикна с факта че тук е така.
За бременноста ми тук платих само 36 евро в началото и после всеки месец изследвания и самото раждане нищо не се плаща.Чак като родих се почувствах неудобно защото нямах поне една кутия бонбони да им оставя на лекарите.А те с усмивка се грижеха за мен 2 часа след раждането едни мили любезни,после акушерките които ме наблюдаваха 2-та дни и те.Брейй викам си такова чудо в Бг дали ще видя.А така бях пощуряла да се прибирам в 7 мия месец със самолет да си раждам в България  smile
Иначе аз тук не работя ,но съм "закачена" за мъжа ми и му дават по 25 евро за мен .Но ми се струва че са доста социална държава.Дават помощи от порядъка на 600 до 1500 евро на семейства с ниски доходи.На безработните жени с бебе също дават добра сума.И аз се чудя например как разни египтяни,марокинци и прочие с 3-4 деца и неработеща жена се оправят, а то било с помощи и то не са никак символични.
Спирам за сега че стана дълго.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: март 02, 2011, 20:24:41 »

е, juji  това е приказка направо smile
тук до колкото зная дават помощи под формата на храна и купони за храна или карта, която можеш само в супера да я използваш.
Например, ако имаш бебе и кажеш, че не кьрмиш - няма да ти дадат сухо мляко. Ако изльжеш, че кьрмиш, но не му стига на бебето ще ти дадат един кашон с адапте.
Майчинстовото, ако ти се полага (обикновено трябва да си работил поне 1 година вьв фирмата) е между 6 и 12 седмици. Като тогава е платено някакьв процент - всяка фирма си измисля тяхните условия. Няма закон. Можеш да ги вземеш тези седмици преди или след раждането.
Ако си останеш в кьщи след това - никой нищо не ти дава - просто си домакиня smile
забравих да спомена, че плащания на рька на лекари е недопустимо. Тук аптеките са в магазина. Повечето затварят в 8 вечерта. Има някои, които са 24 часа, drive through само (не се влиза).
« Последна редакция: март 02, 2011, 20:28:56 от Anichka » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #56 -: март 02, 2011, 21:22:46 »

А за плащане на ръка и дума не може да става.Моята кума ми разказваше за майка си .Понеже жената е диабетичка и е много доволна от личната си лекарка искала да и направи подарък и кумата ми каза ,че първо са отишли да благодарят за отношението и после я попитали ще приеме ли подърък от тях ,защото дори можеш да я обидиш ако така и оставиш нещо.Иначе в болницата до моето легло беше една жена от Мароко.Тя ми каза ,че майчинството и е 2 месеца преди раждане и 3 след раждане.Посла ако искаш се връщаш на работа ако не си седиш в къщи ,но не ти се плаща нищо.А и тук има както на всякъде забавяне на заплати ,мотаене това което си мислим за типично българска черта.
А отношението към бременнитте е много мило и въобще не се чувствах пренебрегната когато бях в болницата .Дори лекарката диетоложка която ми прави диетата дойде да ме попита как се чувствам и доволна ли съм от менюто което тя ми е съставила.Ако случайно забраве да отида да ми премерят захарта сестрата дотичваше и усмихната ме подсещаше.А сутринта като ме приеха веднага пратиха жена да ми донесе закуска тя ми предложи да избирам чай или кафелатте  и бишкоти или брьош:),аз шокирана в първият момент отказах ,ааа не аз не закусвам обаче тя няма такова нещо остави ми на масата.Като ме приеха в 7,30 нямаеш всободно легло и акушерката разбореди веднага да ме поставят на удобен фотьойл.
Активен
Vessi
Професор

« Отговор #57 -: март 02, 2011, 23:26:12 »

И тук е доста розово здравеопазването  ! Мъжът ми плащаше 240$ на месец за трима ни и толкова. Лечението в болница и всякакви процедури ги покрива застраховката - но да не се заблуждаваме работи в голяма и богата нефтена фирма и те също плащат нещо на иншуранса. Тука проблема е да имаш зъбна застраховка ...тези заболекари вземат майка си и баща си , ако те видят и с застраховка те товарят как ли не ! Почистване на зъбен камък 200$ на всеки 6м. Oh my ... и 5000 пъти ти напомнят да идеш .....А за бременноста - какво да ви кажа - 2 видеозона и 1 пълна кръвна картина ! Е ако видят проблем машината се задейства , но всичко ако всичко е ок чакаш заветният ден. Много ги е страх да работят с бременни, боля ме зъб бременна на 6м. Денонощен зъбар - нема а се случи събота , и айде в спешното , висях между пияните индианци 4 часа  и плаках като магаре за да дойде доктора и да ми каже " Вие имате голяяяям проблем - бременна сте" Oh my ... Дадоха ми хапче и по живо по здраво , в понеделник при зъболякаря и той "Да боли ви разбирам ви но нямаме свободни часове елате в петък " Е тогава рухнах ......
Иначе и двете ми деца се появиха секцио - голямо внимание супер обслужване зъб не мога да обеля.....
Майчинството е 1 година , но трябва да си работил 600ч. предварително и е процент от заплатата ти но не надвишава 800   % което не е малко но е минимума да оцелееш .....
Активен
Vessi
Професор

« Отговор #58 -: март 02, 2011, 23:56:40 »

Пак съм аз сетих се нещо та викам чакаи да споделя...
Някои питаше как се чувстваме като се приберем - ми странно , хем е същото хем е различо !
Прибирам се първия път и още на втория ден яхвам червената Фиеста и отивам  да си видя колегите ...по пътя реконструкция някаква и трябва да се престроя - давам мигач - нищо , ставам нахална и се мушкам пред един чичка с олющен Опел, онзи навива стъклото , изплюва фаса и ми вика "Къде караш ма оФца" .......е казах си вече си си в къщи:)

И нещо от страната на мечтите ....Работех в един ресторан - водех клиентите до масите ......мноооого важна работа  girl_wink Идва една дама и ми вика тоалетното казанче не работи . Взимам един фулмастер и два кламера и решавам проблема на момента .....идва шефа паникьосан , оле сега докато дойде майстор докато го оправи ......Спокоино викам всичко е под контрол , той  Oh my ... мислех вика че си била канцеларси плъх не знаех че си била водопроводчик  laugh

Но това е защото всички са "тесни" специалисти ...знае да прави клечки за зъби и само това прави , за всичко друго вика майстор .......Такива като нашенеца да разбира от всичко нема , а Ганьо и теракот може да ти сложи,печката да ти поправи и лалета в двора може да ти насее! И такива почерпушки на майстора .....нема такова кино ...... ;)Ех като се сетя .... funnytooth funnytooth funnytooth идва ли майстор за нещо в домати в БГ, та се запригаждаш ...та биричка за майстора та мезенце .....и като седне в почивката и ти разкаже за цялото си житие битие .....това липсва по някога да знаете ... ROFL ROFL ROFL
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: март 02, 2011, 23:57:31 »

Vessi, заповядайте на гости кьм Чикаго да си оправите зьбите smile
Нали има много емигранти и руски зьболекари бол. Сега не говоря за качествена работа, но преглед е $50, зьбен камьк пак толкоз, пломба $100 smile

Да, застраховката, която аз описвах е здравна, зьбната е друго животно, за него отделно се плаща smile хахах

Какво ми се полага като бременна - и тук 2 прегледа на видеозон, но крьвните и урината са повече, но пак зависи каква застраховка имаш. Ако не покрива застраховката ти - няма излседвания smile По-силните ще оцелеят. Аз отдавна сьм приела факта, че всичко е нормално, освен ако нямам кьрвене и болки нон стоп.  Даже не се впечатлявам от другите неща. Но и да имам проблем, те пак няма да ми помогнат преди 20-та седмица, та и да се притеснявам, файдата е 0.
Счупих зьб в 7-8 ма седмица, обадих се на акушерките и те ми казаха - локална упойка става без проблем, моята зьболекарка веднага ме прие (но това зависи от зьболекаря), та и това ми беше бял кахьр.
Отношението навсякьде е невероятно - всички са любезни, обесняват, има информация за тези, които се интересуват. Бащата е с теб като раждаш (няма значение нормално или секцио), след това има легло за него да спите в 1 стая. Храната е по меню - само се обаждаш по тел и ти носят.
Проблемьт е цената smile Нормално раждане с 2-3 дни престой е мин $10 000, секцио - мин $15 000. Епидурална упойка е $5000. Ако има усложнения може да се стигне без проблем до $150 000. Това са цени за хора без застраховка..Та затова е толкова важна застраховката.
« Последна редакция: март 03, 2011, 00:00:28 от Anichka » Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: