Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 17, 2025, 21:05:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част (Прочетена 188993 пъти)
Destiny
Ентусиаст
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
«
Отговор #180 -:
февруари 07, 2011, 08:58:11 »
Цитат на: gucci в февруари 06, 2011, 21:44:26
Според мен не повече от 20 човека все пак ще има и церемония.
И според мен също максимум 20 човека.
Преди няколко години ставах кръстница на моя приятелка там и след време като чух, че се правят и сватби, бях доста изненадана точно заради пространството.
Активен
Ekaterina
Любопитен
«
Отговор #181 -:
февруари 07, 2011, 09:38:43 »
Много е малка църквичката. Отпред на столчета сядат 4-мата родители на младоженците , а останалите гости /сега броих по едни снимки/ са около 35 човека...част от които прави до вратата , а останалите зад "заграждението".
За летни сватби обаче мисля, че има вариант да изнесат ритуала навън - питайте! В дворчето е доста по-вероятно да се съберат всички гости, а и е интересно за снимки, красиво е.
Що се отнася до Оазис - невероятно място, и ресторанта е разкошен! Не вярвам да има там проблем с подпийнали туристи - комплекса е много скъп и го посещават предимно сериозни хора, такива изцепки е малко вероятно да има!
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #182 -:
февруари 07, 2011, 10:46:13 »
Църквичката на Св. Константин и Елена е наистина приятна отвън.
Само в тази връзка искам да споделя, че наши познати си правиха там църковния брак преди 2 години някъде. Имаха предварителна уговорка със свещеника, че ще са повече хора и ще искат церемонията да е в двора, бяха се разбрали за всичко.
Изведнъж в деня на сватбата им като отидоха, той им се развикал, че това било църква, ами не някакво събиране на въздух. Не можело извън църквата, това било абсурд. Развалиха им момента. На всички снимки от църковния ритуал си личи как булката за малко да се разплаче. Така че, имайте си едно на ум!
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #183 -:
февруари 07, 2011, 12:27:17 »
Хм , това е много гадно , което казваш
Destiny
. До колкото се сещам
reni_vn
си правиха църковния ритуал в този манастир и то отвън . Не знам имали ли са проблеми с това, но до колкото съм запозната не се е оплаквала. Явно твоите познати са попаднали на някой крив свещеник , защото да се развикш така на хората в деня на сватбата им е направо непростимо
.
Активен
Ekaterina
Любопитен
«
Отговор #184 -:
февруари 07, 2011, 13:14:14 »
И аз имам познати, които се венчаха отвън...а отчето може и да е бил подпийнал...не им е чуждо на някои свещеници...
Активен
bella100
Новак
Публикации: 15
«
Отговор #185 -:
февруари 08, 2011, 04:12:43 »
Здравейте момичета,
Искам да попитам откъде мога да си набавя български ръкописни шрифтове? Исках да си направя поканите сама и ми трябват красиви шрифтове. Освен това кои са най-добрите калиграфи във Варна и горе долy каква е цената да се калиграфира една покана?
Благодаря предварително
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #186 -:
февруари 08, 2011, 09:03:07 »
bella100
http://www.fonts-bg.eu/index.php?p=cat-shrifts&cid=4&page=1
http://mi6ma6.blogspot.com/2008/02/80.html
«
Последна редакция: февруари 08, 2011, 09:10:27 от anelcka80
»
Активен
deni878
Любопитен
«
Отговор #187 -:
февруари 08, 2011, 12:01:15 »
Здравейте момичета,
раших и аз да се присъединя към вас, досега само четох вашите прекрасни съвети и коментари.
Нашата дата е 23.07.2011 и това, което досега направихме беше да капарираме ритуалната зала, както и църквата. Сега миличкият ми се е заел да прави поканите..а аз подаръчетата за гостите
..но разбрах, че вече трябва да мислим и да капарираме фото и видео. Бихте ли могли да ми кажете кои фирми предлагат и фото и видео и от кои сте доволни? Дали е по-добре да се ангажират по отделно или да си е една фирма? Благодаря ви предварително за отговорите.
Публикации: 137
«
Отговор #188 -:
февруари 08, 2011, 14:31:29 »
Най-добре е да са фирма,но не е проблем да са и от различни,всеки сам преценява.На някои им харесва видео обработката на една фирма или видеооператор,на други пък фотосесиите на различен фотограф и така нататък.Не маловажен фактор е и цената на услугата!Мое мнение е да се разгледат предварително материалите и така да се вземе правилното за всеки решение!На лични писах за някои от добрите фирми в бранша,за да не правим излишна реклама!
Активен
Eli_Vn
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #189 -:
февруари 08, 2011, 15:54:20 »
Здравейте, момичета!
Влизам да чета как вървят подготовките ви и много ви се радвам как се вълнувате, колко избирате, как обикаляте...
Да ви кажа аз моят случай - нашата сватба ще е август месец, четвъртък. Тъй като живеем в чужбина и сме много заети, организирахме сватбата за не повече от 15 дни и то по Коледните празници. Капарирахме си сватбената агенция, платихме за ритуалната зала (само подписване, без ритуал), капарирахме фотограф, оператор, ресторант, поканите са отпечатани, дори роклята ми е почти готова, тъй като исках да си я правя в БГ, поради безумно високите цените тук в Англия, където живея. Остана ми само да си избера гримьор и довършителни неща, които оптимистично се надявам да успея за 20 дни преди сватбата (че и роклята тогава ще довършвам).
Ние сме решили всики ритуали да са изнесени, не искаме рода в ритуалната, както и не си падаме по по традиционните ритуали - вземане на булки, кумове, купуване, продаване и т.н. Всичко ще се случи на плажа, дори младоженеца не иска да носи костюм или вратовръзка, да не говорим, че и моята рокля няма да е типично булчинска. Аз пробвах само една в магазин, отказах се от типична булчинска рокля, измислих си сама модела (с помощта на младоженеца, но той не я е виждал готова) Всички модели, които си харесвах бяха по няколко хиляди и накрая реших да си я шия. Було също няма да имам
Сватбата ни ще е малка, не повече от 60 души, опитваме се да бъдем само с най-най-близките, което усещам, че ще донесе малко негативи след себе си, но наистина искахме да е едно малко романтично тържество, без излишна патетика, без прекалено много официалности и ритуали. Естестено сме помислили с агенцията за оригинална украса и някои нестандартни изненади, но всичко се мъчихме да е далеч от обичайното. Не знам защо, нещо се чудя на себе си, че не съм никак типична булка
((( Ние сме заедно повече от 5 години, предложението беше ужасно романтично и интимно, искахме и сватбата да е така, имах някакви вълнения за около 2 седмици, но сега просто нямам търпение да дойде деня и да си изкараме възможно най-забавно и красиво. На моменти си мисля, че нещо аз не съм наред, защото всички булки са толкова притеснени, и се вълнуват, и търсят, и обикалят, в което няма нищо лошо, разбира се. Чудя се има ли други такива като мен, които гледат на сватбата по малко по-различен начин или нещо на мен ми е сбъркано
Активен
emili_to
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #190 -:
февруари 08, 2011, 17:35:13 »
Здравейте момичета!
Ние отметнахме още малко работа.Намерихме костюм за младоженеца купихме и обувки чорапи и бельо всичко за около 200лв промоцийка.Остана да търсим риза и вратовръзка но това ще стане когато избера цвета в ресторанта и моята рокля.Като стана дума някой знае ли дали са преместили магазин Контеса от Мария Луиза защото онзи ден минахме оттам с колата и ми се стори че вътре е празно.
Приятна подготовка на всички!
Активен
miroslava_z
Любопитен
«
Отговор #191 -:
февруари 08, 2011, 19:06:38 »
Eli_Vn
, много ме радва да срещна бъдеща булка, "развълнувана" като мен.
Всъщност и аз се замислих, дали на мен нещо ми има или... И не че не се вълнувам, но е факт, че остават по-малко от три месеца, а аз нямам все още рокля. Едно ми е спокойно, отмятам задачките една по една и всъщност имаме дати в църквата и обредния дом, фото, видео, ресторант.
И все повече си мисля, че като не е супер притеснен човек, ще изживее момента максимално.
emili_to
относно Контеса наистина магазина на Мария Луиза е празен вече повече от месец. Когато звъннах да попитам ми казаха, че са се преместили, а на въпроса къде - не можаха да отговорят.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #192 -:
февруари 08, 2011, 21:22:37 »
emili_to
направо се свържи с фирмата. В този саит има опция директна връзка
http://www.bulgariantextile.com/bg/info.php?id=1638
Eli_Vn
в една от темите бях писала вече, че сватбата не би трябвало да се свързва със стериотипи... Много хубаво че си имаш своя гледна точка и че държиш на нея. Важното е че се обичате и искате да го отпразнувате. За съжаление все още това се посреща с негативност. Всичко което изскача от рамките и навиците се отхвърля. Аз бях описана като нестандартна булка, защото бях гримирана с тъмен грим и имах тъмен лак
Поздравявям ви изкрено за отстояваната позиция
«
Последна редакция: февруари 08, 2011, 21:24:25 от anelcka80
»
Активен
bella100
Новак
Публикации: 15
«
Отговор #193 -:
февруари 09, 2011, 08:04:47 »
Цитат на: anelcka80 в февруари 08, 2011, 09:03:07
bella100
http://www.fonts-bg.eu/index.php?p=cat-shrifts&cid=4&page=1
http://mi6ma6.blogspot.com/2008/02/80.html
anelcka80 Благодаря, благодаря, благодаря... Тyка е времето да отбележа колко много означават съветите и помощта на всички вас, който пишете във форyма. Просто това е една незаменима помощ и се радвам че при толкова много жени, има толкова много положителна емоция.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #194 -:
февруари 09, 2011, 08:51:23 »
Eli_Vn
, идеята за вашата сватба много ми хареса. Хареса ми това , че ще бъде различна , че ти няма да си с типична булчинска рокля , както и мъжа ти - с типичния костюм. А всичко това съчетано с обаянието и романтиката на една августовска вечер на плажа просто те кара да мечатеш
. Много ми хареса всичко , което сте замислили и браво за свършената работа. Доста сте напреднали. Освен това сватба от 60 човека не е малка , по - скоро средна. И ние искахме възможно най - малката и скромна сватба , но накрая гостите ни удариха 80 просто , защото нямаше как да махнем някой.
За магазин Контеса мога да дам само впечатления относно шаферски рокли , защото там шихме на децата роклите и останахме доволни на приемливи цени. Иначе на мен лично моделите на булчинските им рокли изобщо не ме впечатлиха. За адреса нищо не знам
.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15