Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 00:54:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част (Прочетена 181530 пъти)
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
«
Отговор #150 -:
февруари 02, 2011, 16:00:56 »
magyyy
а защо не се обадиш просто там и попиташ?
http://www.moreto.net/varna-gid2.php?n=3
Активен
lena_13
Новак
«
Отговор #151 -:
февруари 02, 2011, 16:48:04 »
аз пък останах изумена,че подписването в ритуална зала през седмицата е 50 лв,а събота и неделя 300 до обяд и 370 след обяд.Няма такива цени ,честно.На всичко отгоре и 60 лв фото право дори и за една снимка...ужас...Деси вие бяхте на 14 Май нали не бъркам?
Активен
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #152 -:
февруари 02, 2011, 16:52:35 »
Таксите излизаха долу-горе еднакви. В Св.Атанасий и Малката Богородица май беше около 180 лв със хор и право за фото и видео, в Арх.Михаил около 140 мисля, ама там няма хор. Това обаче по спомен, че мина време откакто питахме.
Моята сватба е в неделя, именно заради църковния ритуал, защото от Малката Богородица ми казаха, че събота е ден на мъртвите и решихме да е неделя. Не че нямаше да ни направят ритуала и в събота, както навсякъде го правят, ама исках всичко да е както трябва... Та, тъй като в неделя няма толкова много сватби, надявам се де, все още си мисля, че можем да поумуваме още малко... Но най-късно до две - три седмици трябва да запишем за да сме сигурни. Нашата дата е 05.06.11.
Дестини, знам че се сменят поповете. След като вие сте си избрали поп, надявам се и на нас да позволят
Супер ще е така. Иначе нас ни освещава апартамента поп Ясен и е голям "пич"
Активен
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #153 -:
февруари 02, 2011, 16:55:23 »
Цитат на: lena_13 в февруари 02, 2011, 16:48:04
аз пък останах изумена,че подписването в ритуална зала през седмицата е 50 лв,а събота и неделя 300 до обяд и 370 след обяд.Няма такива цени ,честно.На всичко отгоре и 60 лв фото право дори и за една снимка...ужас...Деси вие бяхте на 14 Май нали не бъркам?
Оф, не са ли го махнали това фото право, ние като записвахме в ритуалния ни каза, че можем да си вкараме фото и видео без доплащане.... Или аз не съм разбрала или явно има значение кой е на смяна като те записва?! Голяма глупост!
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #154 -:
февруари 02, 2011, 17:04:25 »
Цитат на: lena_13 в февруари 02, 2011, 16:48:04
Да, на 14ти!
А ти знаеш ли, че по принцип подписването трябва да е безплатно за всеки гражданин, решил да сключи брак? На вас за какво ви казаха 50 лв.?
Активен
magyyy
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #155 -:
февруари 02, 2011, 17:24:14 »
Тези от Ритуална зала ще ме принудят да отида в Аксаково или да се подпишем предварително в Добрич( те и медицинските там излизат по-евтино) и после само изнесен ритуал да си направим. Миналата година на сватбата на приятелката ми бях изумена- толкова пари платиха в ритуална зала, а самото бракосъчетаване беше около 8 мин и толкова тихо, скучно, безцеремонно. Претупаха ни- конвейера беше докарал следващата сватба...Е, кажете как да им дам 370 лв???Нашата сватба е на 12.06 (неделя) и ще бъде следобед
Активен
Milataaa
Професор
«
Отговор #156 -:
февруари 02, 2011, 23:05:53 »
Magyyy, всичко ще си дойде на мястото с времето, имате достатъчно време, аз така - четях като луда във форума, правих списъци на спрягани имане за дж, фото, ресторанти, църкви, бях луднала
И как се наредиха изведнъж нещата за един месец и аз не знам
Но за фотото най-добре наистина звъно по тел, че и аз като правих запитвания по и-мейла и рядко ми отговаряха за каквото и да е било.
И аз имам слабост към Малката Богородица, но пък и не съм ходила в другите храмове, но съм чела за тях често.
Ние като подписвахме в петък май платихме за ритуал с музика към 80, за да не сме на тихо, понеже ни бил първи брак /цитирам жената от ритуална зала
/ А ние искахме само да го минем като формалност и не искахме много ритуали, тях бяхме ги оставили за сватбата /в неделя/, така се бяхме настроили
И фотоправо май 60:) Вече са ми се поизтрили в паметта. Но покрай сватбата такива пари се сипят от дреболии до по-големи неща, че в един се обърках къде какво платихме
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #157 -:
февруари 03, 2011, 10:07:19 »
Цитат на: Destiny в февруари 02, 2011, 17:04:25
А ти знаеш ли, че по принцип подписването трябва да е безплатно за всеки гражданин, решил да сключи брак? На вас за какво ви казаха 50 лв.?
Наистина много неправилно. Ние подписвахме в чужбинаи беше безплатно. Самият ритуал беше около 40 мин. В никоя нормална държава не се плащат такива пари, каквито изискват в ритуална зала Варна
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #158 -:
февруари 03, 2011, 11:22:11 »
Аз трябва да ви кажа , че дълго време настоявах пред мъжа ми да сключим брак през седмицата с идеята да ни излезе по - евтино , а и да се избегне цялата тая хамалогия по преселението на гостите от едно място на друго. Исках всъщност мъжа ми с най - близките си да дойде да ме вземе , в нас също да има само от най - близките от моя страна . След това исках да идем да си направим фотосесия , защото нямахме църковен. После да идем в ресторанта , да направим един ритуал за пред хората само (защото сме подписали през седмицата) и да яхваме купона. Да , ама нищо от това, което написах не се състоя. В нас дойдоха всички от страната на мъжа ми (или май само фирмата му не дойде) , в нас бяха всички от моя страна плюс неканени съседи
. Просто като ги видях не , че нещо ама се запитах какво правят в нас
. На хората им се е гледало сиир сигурно, хаха. Та , после си сключихме брака в ритуална , отидохме на снимки и после в ресторанта. За какво написах всичко това - аз исках да подпишем през седмицата , за да спестим пари и голямата хамалогия в деня на сватбата .Като помислихме с мъжа ми се оказа , че ние , за да подпишем през седмицата хубаво ще платим 50лв или там колкото е , но аз ще искам грим , ще искам хубав тоалет, маникюр, всичко , което съпътства една булка. Няма да ида по - случаен начин изглеждаща. След това какво да правим , нали трябва да се почерпим поне с кръстниците и ето ви ги парите , които ще дадете ако сключите брак в събота. Е , може да се мине с по - малко разходи като например - да си направиш сама маникюра , косата и грима (аз лично не бих разчитала на себе си ). Отделно да си купиш някой евтин тоалет , поне може да се намерят такива на сносни цени. Почерпката може да е на сладкарница или в домашни условия , не на кръчма , но аз не исках така и в крайна сметка решихме да си стане всичко в един ден.
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #159 -:
февруари 03, 2011, 11:30:22 »
Цитат на: red_roses в февруари 03, 2011, 11:22:11
... За какво написах всичко това - аз исках да подпишем през седмицата , за да спестим пари и голямата хамалогия в деня на сватбата .Като помислихме с мъжа ми се оказа , че ние , за да подпишем през седмицата хубаво ще платим 50лв или там колкото е , но аз ще искам грим , ще искам хубав тоалет, маникюр, всичко , което съпътства една булка. Няма да ида по - случаен начин изглеждаща. След това какво да правим , нали трябва да се почерпим поне с кръстниците и ето ви ги парите , които ще дадете ако сключите брак в събота. Е , може да се мине с по - малко разходи като например - да си направиш сама маникюра , косата и грима (аз лично не бих разчитала на себе си ). Отделно да си купиш някой евтин тоалет , поне може да се намерят такива на сносни цени. Почерпката може да е на сладкарница или в домашни условия , не на кръчма , но аз не исках така и в крайна сметка решихме да си стане всичко в един ден.
Не се бях замислила за това, наистина!
Точно така се оказва. Може би единствения плюс в тоз случай би бил, че след теб не се гъчкат още 2-3 булки да бързат да ги бракосъчетаят!
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #160 -:
февруари 03, 2011, 11:33:28 »
И пак ще излезе по-евтино отколкото да има плащаш 300-370лв. На нас ни излезе всичко 250лв. И празнувахме 2 пъти
Ani i Niko swatba 107.jpg
(58.85 KB, 1061x706 - видяно 269 пъти.)
«
Последна редакция: февруари 03, 2011, 11:46:32 от anelcka80
»
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #161 -:
февруари 03, 2011, 11:42:22 »
Цитат на: anelcka80 в февруари 03, 2011, 11:33:28
И пак ще излезе по-евтино отколкото да има плащаш 300-370лв. На нас ни излезе всичко 250лв. И празнувахме 2 пъти
Не знам , всеки сам си преценява. Аз знаех , че ние няма да минем с обикновена почерпка , а ще се леят ракии и вина , до колкото познавам мъжа ми и кръстника
. Само сметката ни в ресторанта щеше да е внушителна , просто си познавам стоката
.
Активен
Hekseskud
Професор
«
Отговор #162 -:
февруари 03, 2011, 11:53:10 »
Наистина е кой както си реши. Аз искам да ги разделим събитията, защото за мен датата на малката ни сватба е много по-значима от другото събитие. Мечтата ми по принцип е за малка сватба, но искахме и все пак се угоди на родителите за малко по-разширено тържество, на което да си поканят и близки приятели и роднини. И така - моята мечтана малка сватба е на път да се случи, а после сме планували и един купон с приятели и роднини. Хем да си сбъдна мечтата, но да спра вечното мрънкане и натякване после, че сме ''спестили'' от почерка, че нали знаете нравите на българина - за друго няма да ти се разсърди, ама ако му спестиш от ядене и пиене - лошо става
))
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #163 -:
февруари 03, 2011, 12:00:12 »
Цитат на: Hekseskud в февруари 03, 2011, 11:53:10
Хем да си сбъдна мечтата, но да спра вечното мрънкане и натякване после, че сме ''спестили'' от почерка, че нали знаете нравите на българина - за друго няма да ти се разсърди, ама ако му спестиш от ядене и пиене - лошо става
))
На мен не ми пука... Много се натякваше при нас, че нямало да има мешена скара. Аз въпреки всичко си бях решила, че няма да има на нашето тържество кебепчета и пържоли. Все пак не правя сватбата в кварталаната кръчма. Е и без кило месо не умряха гостите
Активен
Destiny
Ентусиаст
«
Отговор #164 -:
февруари 03, 2011, 12:16:14 »
Ох, да... това с натякването е много неприятно. Ставало ми е много мъчно за някои момичета, като чета какви роднини имат.
Аз съм благодарна, че имаме модерни родители, които не ни се месят и са ни казали да си направим всичко, както на нас ще ни харесва. Разбира се, споделяме им идеите и решенията си, но никой не се натрапва! Супер са нашите!!
А за двойното събитие, ние пък после в разгара на лятото ще си правим плажна сватба - тип празненство на плажа, с огньове и почерпки, летни тоалети, а може би и голяма част от гостите (този път само младите, дори и без деца) ще останат с нас да спим на плажа с палатки.
На другия ден следсватбено плажче.. еех!
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...