Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:42:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбените покани
Страници:
1
...
91
92
[
93
]
94
95
...
101
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбените покани (Прочетена 502548 пъти)
mirmar
Сватбен ШАМАН
Отг: Сватбените покани
«
Отговор #1380 -:
януари 22, 2008, 21:05:05 »
Ами мисля си,че ако не изглежда така май няма да е толкова оригинално,не сте ли на това мнение?
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #1381 -:
януари 22, 2008, 21:10:51 »
Много е сладка зелената поканата!
Аз мисля че "набъбнатото" се прави на машина едновременно с рязането.
Ако не намериш начин да го "набъбнеш", можеш да направиш сребърен или златен кант но и текста също да бъде в цвета на канта.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #1382 -:
януари 22, 2008, 21:36:13 »
Ох, аз тотално се обърках май с тази покана
Но идеята на KlaraFina за златен кант и златни букви ми харесва. Тогава обаче може би и лентичката отстрани на която са малките цветенца трябва също да е златничка
Активен
divna
Сватбар
«
Отговор #1383 -:
януари 22, 2008, 23:15:40 »
Цитат на: aleksa_sm в януари 22, 2008, 17:53:16
Divna лично съм виждала на Пиотска 10, където се записваме за ритуална зала, предлагат 5 класьора с покани и от тази, която ти си харесала я има още в няколко цвята.
Благодаря ви момичета! още в четвъртък ще отида да ги видя! там не съм се сетила да проверя!
Ава,мисля 4е това се прави на някакъв вид преса! Може да провериш в Офис1,до колкото знам те имат разни такива машинариики! А в краен случай може да пробваш какво би изленало ако го щракнеш на преса за коса(не знам как ми хрумна ) от тези на вафличкита,ама не най-едрите!
«
Последна редакция: януари 22, 2008, 23:21:28 от divna
»
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #1384 -:
януари 22, 2008, 23:17:37 »
аз и в сватбения център гледах различни цветове на такъв тип покани *THUMBS*успех
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #1385 -:
януари 22, 2008, 23:25:37 »
Това "набъбване" не се ли прави с щанци??? Или аз се бъкам нещо
avva
, можеш да питаш в рекламна агенция, някой по-малка, че да не те обръснат с големи суми. Ще ти дадат идеи за "набъбването" 100%
Иначе ми хрумва и за безцветен лак, по-плътен, че да оставя "плътна" следа или нещо такова ... може и със зелени брокатчета да е, ще стане интересно
Активен
divna
Сватбар
«
Отговор #1386 -:
януари 22, 2008, 23:26:24 »
Цитат на: kleo_20 в януари 22, 2008, 23:17:37
аз и в сватбения център гледах различни цветове на такъв тип покани *THUMBS*успех
Клео,и аз там ги гледах,но тази другата,по-светлата е като нарисувано и после изпринтено! Изобщо и си губеше целия замисъл да изглежда старинна и "отлежала"! тази е съвсем различна на живо,самата хартия е релефна!
Активен
iolly_
Ентусиаст
«
Отговор #1387 -:
януари 23, 2008, 03:29:59 »
Момичета продават се тубички наречени глитери, има много хубав бяло розов нюанс с брокат, който е семпъл. Има ги и в златно и сребърно. Но аз смятам, че за покана в зелено последните два варианта трябва да се изключат. Но първият е много подходящ и ще създаде този релеф, за който говорите. Използвала съм го за мои клиенти. Дано да съм помогнала.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #1388 -:
януари 23, 2008, 09:29:00 »
Момичета,благодаря,че се отзовавате с идеите,обаче май все още не съм намерила верния отговор.
Катитка
, естествено,че се сетих за щанците първо, но ми се иска да ги избегна, защото е скъпо за такава малка бройка. Но щанците правят само изрязването.Това набъбване се прави с нещо друго.
В момента разпитвам приятелите из рекламни къщи, но малко несериозно се отнасят към проблема ми и ще има бой
iolly
, ама тези глитери не представляват ли нещо като лак? Може ли малко повече инфо и нагледна демонстрация?
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #1389 -:
януари 23, 2008, 10:13:26 »
avva, така като гледам, имаш предвид "emboss"-ването на ръбчетата около цветето. (мисля, че българската думичка за тази техника е "преге")
топлия преге печат се извършва със специални машини при висока температура (доколкото разбирам, ти не търсиш съвет за професионална изработка, така че това отпада); а това е информаията за "сухото преге", която според мен е достатъчно ясна.
"
Сухо преге
Сухото преге (Сух печат) е технология за надписване без мастило, само чрез пресоване на надписвания материал с предварително подготвено клише. Има две разновидности на сухото преге. Първото е
изпъкнало
- приложимо при тънки повърхности хартия, картон и др. като клишетата са две мъжко и женско и се притиска материалът между тях. Вторият вариант е
вдлъбнат
- притиска се основният материал с метално клише и се вдлъбва само от горната страна. Клишетата биват цинкови и магнезиеви. За по-добра дълбочина на отпечатъка се използват магнезиевите, които имат по-голяма височина на буквата.
"
На теб ти трябва "изпъкнало сухо преге", за което ме съмнява да намериш готово клише, което да е същото като показаната покана. Иначе в us-сайтове съм виждала преге-машинки за домашна употреба, но незнам дали ще намериш нещо, което да ти върши работа (
search for: "embossing machines"
).
Надявам се да съм била поне малко полезна.
«
Последна редакция: януари 23, 2008, 10:15:13 от Alucinado
»
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #1390 -:
януари 23, 2008, 10:16:46 »
Авва, дори и да не изпъкнало, поканата ще пак толкова хубава, уверявам те
не се товари с такива дреболийки
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #1391 -:
януари 23, 2008, 10:25:11 »
Alucinado, точно за нещо като прегето говоря, но не исках да изпадам в някакви такива технологични неща, които мислех,че ми говорят нещо само на мен
Само че наистина трябва да ми кажат хората от рекламните къщи ще стане ли /и как/ с преге, при положение, че формата е по-специфична.
Освен това съм виждала преге само на кожа, на хартия-не знам. И да, за emboss-ването говоря. Тука се убихме от термини,назовавания и описания с тия моите покани.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #1392 -:
януари 23, 2008, 10:32:20 »
avva, може и да ти се стори смешно
но... от шоколадово яйце веднъж ни се падна една мини преге-машинка (съвсем малка и пластмасова), и тя си правеше доста добър релеф на различни видове хартия (беше от типа "преса" с две клишета на двете рамена, едно мъжко и едно женско)
а може да се направи и така (и това според мен е по-добрия вариант), че едновременно с "emboss"-ването, да се изрязва и излишната хартия.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #1393 -:
януари 23, 2008, 11:08:03 »
Alucinado, освен да почвам да ям шоколадови яйца в такъв случай....
Активен
vanillyz
Ентусиаст
«
Отговор #1394 -:
януари 23, 2008, 11:15:41 »
Здравейте! Ето и моята покана как мислиме да изглежда! ПОнеже снимката е голяма е в моите снимки, бежавка с едбо бяло перце посредата...Още щом я видяхме с моя мъж я харесахме:) Още е рано да я поръчаме, но пък ми се иска и други да видим, но тази много ми допада, вие как мислите? А дали ще е хубаво или направо задължително това да са цветовете на сватбата? Мисля да измисля стихче и то да е в горната част:)
Активен
Страници:
1
...
91
92
[
93
]
94
95
...