Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:54:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 193907 пъти)
Stenin
Професор
Публикации: 353
Отг: Бременлински отчет 2
«
Отговор #90 -:
февруари 25, 2008, 17:43:52 »
Според мен секциото все по-често се прилага със спекулативен характер - за да се вземат повече пари - а не защото наистина се налага. Напоследък ми разказват няколко такива случая.
Сисе, определено трябва да се консултираш и да събереш повече мнения, при положение че си искаш нормално раждане. Че те все казват едро е бебето, едро е бебето и препоръчват секцио или успяват да наплашат бъдещата мама - че ние според компютъра за седмицата, в която си ти бяхме дори още по-големи и лекарката си каза, че детето си е правилно разположено и си е наред всичко, така че си вървим към нормално раждане. Не се настройвай, че ще трябва да раждаш секцио. То ще си покаже
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #91 -:
февруари 25, 2008, 17:56:54 »
Аз не мога да кажа , че нормалното раждане е по-добре от секциото , всичко зависи от случая. Моята майка като ме е раждала от силните болки е загубила съзнание и за малко е щяла да ме задуши, така че рискове винаги има. Според мен за някои секциото е по спокоен начин и не толкова стресиращ за майката. Аз лично не издържам на много силна болка и затова не бих рискувала макар доктора да ми казва да си избера как да раждам.
Активен
Stenin
Професор
Публикации: 353
«
Отговор #92 -:
февруари 25, 2008, 18:09:05 »
Винаги ще има "за" и "против" и за двата начина - и за нормалното, и за секциото. В крайна сметка това е въпрос на избор, а и на случай - какво ще се наложи според ситуацията. Важното е в крайна сметка всичко да завърши по най-добрия начин
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #93 -:
февруари 25, 2008, 19:17:57 »
Поуспокоих се малко!!!Като сравних тези показатели с бебчетата на други майки видях същите сантиметри!!!Не мисля,че е толкова по-едро това бебе,че да се мъчи като излиза!
На 10-ти си взимам резултатите от изследванията както и картона и бегом към окръжна,като предварително се уговоря със Скочев да е там...да ме види на видеозон както и старите снимки и замервания на бебето и да ми каже ще се реже ли или не
Дори и да ми каже,че мога да родя нормално аз пак ще го ангажирам да ми води/следи раждането за да може ако стане нещо и бебето неще да излиза да се намеси!!!Мисля,че това е добър вариант!Така ще съм по-спокойна като имам предварителна уговорка с него!
Благодаря ви момичета за подкрепата и съветите
Всичко ще се реши на 10 март.....
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #94 -:
февруари 25, 2008, 20:08:41 »
винаги трябва да се има едно на ум!!!независимо от всичко!мама отишла на преглед на термина(за брат ми)изобщо не чувствала нищо но добре че отишла!нямало тонове бебето и веднага под ножа!!!брат ми до ден днешен я целува по корема като я види с по къса блузка защото знае че благодарение на това е жив!!а тя е разпорена от малко под гърдите та до долу!!цялата!!винаги ми е казвала че няма по хубаво от нормалното раждане но ако за бебето има опасност даже и минимална да не се колебая а да легна и да им кажа 'режете ме' *THUMBS*много е смела и смело е постъпила!няма по-важно от живота на бебето макар че цял живот е обезобразена(беше на 25 когато го роди)въпреки това за мен е най-прекрасната и горда майка и жена!!важното е децата ни да се родят и да са живи и здрави независимо от всичко ние ще сме смели и ще търпим *THUMBS*бебчовците са преди всичко!!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #95 -:
февруари 25, 2008, 21:30:31 »
Клео, много съм съгласна с теб!!!
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #96 -:
февруари 25, 2008, 22:00:00 »
Мдам, Клео е много права!
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #97 -:
февруари 26, 2008, 17:07:24 »
Момичета на мен още ми е много рано да мисля, ноооооо май съм за секцио, въпреки че при мен за естествено раждане няма да има проблем! но засега така мисля, по-нататък може мнението ми да се обърна на 180 градуса!
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #98 -:
февруари 26, 2008, 17:12:34 »
Аз съм ЗА раждането по естествен път!
Но понякога и за секциото си има причини, Клео го е казала много добре!
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #99 -:
февруари 26, 2008, 17:18:05 »
Цитат на: Mimoshkin в февруари 26, 2008, 17:07:24
Момичета на мен още ми е много рано да мисля, ноооооо май съм за секцио, въпреки че при мен за естествено раждане няма да има проблем! но засега така мисля, по-нататък може мнението ми да се обърна на 180 градуса!
а защо така, мила??? умишлено ще се подлагаш на опретаивна интервенция!!! ти си знаеш пак, не ти знам причините да мислиш така, не искам да влияя, но недей да го правиш само от единия страх... имай предвид, че няма да ти дадат в началото да го кърмиш сигурно и ако го почнете с изкуствени храни, може никога да не иска да суче...
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!
«
Отговор #100 -:
февруари 26, 2008, 17:21:55 »
Цитат на: fanimira в февруари 26, 2008, 17:18:05
Цитат на: Mimoshkin в февруари 26, 2008, 17:07:24
а защо така, мила??? умишлено ще се подлагаш на опретаивна интервенция!!! ти си знаеш пак, не ти знам причините да мислиш така, не искам да влияя, но недей да го правиш само от единия страх... имай предвид, че няма да ти дадат в началото да го кърмиш сигурно и ако го почнете с изкуствени храни, може никога да не иска да суче...
Именно!И имай предвид, че раждането е един от най-естествените процеси на света и няма да си първата нито последната жена, която ражда!Не те навивам , просто ти казвам какви са фактите.А освен това вече се знае, че при секцио има 50% по-голям риск и за бебето и за майката от нормалното раждане...А и възстановяването е доста по-трудно....Но ти си решаваш!
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Едно щастливо семейство!!!!
«
Отговор #101 -:
февруари 26, 2008, 17:26:37 »
Прав сте момичета, но стаха какво ли неправи! Предполагам че мнението ми ще се промени под влиянието на лекаря но.........си е страшничко, въпреки че аз не съм уж от плашливите!
Абе чесно казано наистина не съм мислила по въпроса
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
февруари 26, 2008, 17:30:53 »
Имаш все още достатъчно време да помислиш, да събереш информация, а и през бременността толкова ти се променя светогледа изцяло, че не знаеш до края какво ще ти скимне!Лекарите напоследък наистина все повече съветват за секцио, въпреки че знаят че не е по-добре, ама нали лапат доста парички оттам.... Така че ти сама реши, ти ще раждаш все пак!
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #103 -:
февруари 26, 2008, 17:34:07 »
Една моя позната като раждаше преди 2-3 години и така я бяха наплашили, че боли, че е страшно....
И след като роди я попитахме как е било и тя каза "Не е толкова страшно и не е болка за умиране, и бързо забравяш какво е било".
Признавам си и мен ме е страх донякъде от сега, но както Диди каза няма да съм първата раждала!
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
февруари 26, 2008, 17:41:12 »
Естествено, че има страх, и мен ме е страх и ако някой каже, че не го е няма да повярвам, но това си е природа!
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...