Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 03:35:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 167232 пъти)
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #330 -:
октомври 01, 2010, 12:08:36 »
Аз вчера правих кюфтета по чирпански и остана за това ще има за вечеря за баща ми , а ние ще излезем вечерта да пазарим и все ще си намерим нещо на бързо може и спагетки да си спретнем.Но на драго сърце приемам идеи че вече блокирвам като мисля всеки ден какво да готвя.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #331 -:
октомври 01, 2010, 12:18:06 »
plamak страхотна е тортата.Аз ще готвя пиле със зеленчуци.
Момичета ще съм благодарна ако пускате диабетични и диетични-нискокалорийни рецепти.По едно стечение на обстоятелствата се налага да се храня вече по този начин а ми е трудно да намирам рецепти
Активен
emili85
Професор
Пол:
Публикации: 452
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #332 -:
октомври 01, 2010, 12:19:14 »
Ние ще сме на пилешка каварма с картофена салатка
И аз съм заинтересована от диабетични рецепти
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #333 -:
октомври 01, 2010, 12:49:18 »
Цитат на: госпожица в октомври 01, 2010, 12:02:54
Хайде казваите кой какво ще сготви днес,
Вчера готвих мИсо с грах, онази вечер милото ме изненада с гювечета, а довечера ще ги дояждаме с пържени картофки
За почивните дни планирам чушки бюрек.
plamak_
, как се правят кюфтаците по чирпански? Аз лично предпочитам да правя пълнени кюфтенца. Става нещо като руло Стефани, но много бързо и вкусно. Може да се пържи, но може и да се пече.
А с тази торта ме смая. Не очаквах куклата да има тортена рокля
Май не ви се похвалих, че за първи път в живота си правих мляко с ориз и съм много доволна от резултата
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #334 -:
октомври 01, 2010, 13:04:47 »
Браво и за твоя успешен десерт
lionelsa
, ама не ни почерпи
.Кюфтета са много лесни пържат се с подправките които си слагаш по принцип ,после в олиото слагаш картофки ама нарязани по на стино от стандартното ,червен пипер , сол и малко вода , като са почети готови се слага и кюфтетата.Аз много си я харесвам тази манджа ,ама все забравям да я готвя хахах.Тази вечер съм решила да взема малко филе от Пангасиус и да опържа някой ден ,че да си оредя пак едно мислене
А торта Барби винаги е с тортена рокля , разликата е че може украсата да е от крем както тази , бях я правила за едно англичанче и ми беше първата такава торта и непремено трябваше да я докоментирам хахаха.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #335 -:
октомври 01, 2010, 13:15:21 »
Браво за млякото с ориз, аз също много го обичам, ама моят сърдитко няма и да го погледне ако напрявя
Аз май ще преборя мързела и ще направя обещаната "двойна" баничка. Не и знам истинското име, ама и тя е бабина рецепта
И после със салатка и ето ти вечеря.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #336 -:
октомври 01, 2010, 13:36:36 »
госпожица, кажи как я правиш тази баница, че у нас само спорим по въпроса и аз правя навита, но половината са със закар, а другата половина - без. Иска ми се не що по-различно.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #337 -:
октомври 01, 2010, 13:42:13 »
госпожица
я дай рецептата на тази двойна баничка и ние правим една такава ама е със сирене и не знам дали е същата и моята е бабина рецепта ,та да може да пробвам нещо новичко.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #338 -:
октомври 01, 2010, 14:22:34 »
Ами и аз ще правя със сиренце, а баба понякога я прави с лапад, лук, айца и извара, общо взето за каквото гласуват повечето внуци а ако има неразбирателство прави и по повече от баница с различни плънки, не е като да няма кой да ги излапа
Та баба като меси баничка е много интересно защото има един голям дървен крак, който е наследила от майка си(това е нещо като огромна дъска за месене, мисля че в диаметър е около метър, метър и нещо). Бабините баници са най-различни, но сега ще ви разкажа за "двойната", бита баница. Пресява се 1 кг брашно(аз го правя в тава, защото си нямам крак) и в средата се прави кладенче. Вътре се счупват 3 яйца, половин кубче мая(аз понеже ползвам суха, че тук няма прясна слагам почти цяло пличке, че тя е по слаба, но пък ако се прекали бухва твърде много), сол и започва да се замесва. Постепенно добавяме 1 кофичка кисело мляко и трябва да се получи меко тесто. Полученото тесто си го разделяме на четен брой топчета ( от това количество стават около 6). Те се намазват с олио (за да не им се получи коричка) и после се оставят да постоят 15-20 мин, докато повтаса, за да се разточват по лесно. И после се тазточват на тънко, но по-дебело от стандартна баница(най-добре върху стара покривка или чаршав, за да ви е по лесно да ги навивате). Разточва се една кора намазва се с олио и плънката ( от яйца и сирене), отгоре се слага втора кора на нея пак олио и плънка и двете се увиват заедно. Корите се нареждат в тавичка навити на охлювче и пак се оставя да втаса около половин час. После се пече на умерена фурна(към 160-180). Когато се извади от фурната се поръсва с малко вода и се завива с кърпа за да се задуши и да е мекичка.
За плънката:
300-350 г сирене
3 яйца
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #339 -:
октомври 01, 2010, 14:39:30 »
Значи е по различна от тази която моята баба правеше.Не се слага мая прави се обикновено тесто за точене ,пак се правят четен брой топчици ,но да не са много големи и като преседи взимат се две и се слагат една върху друга точи се голям лист колкото се може по тънък поръсва се с олио и сирене, навива се на фитил и от двата края в различна посока се прави на охлувче докато стигнат средата .После се завъртата едно върху друго ,натиска се в средата и се сипва малко олио, и пак се точи, но да не става много тъничко и се пече така .Стават много хрупкави , обаче от много години сигорно не съм кусвала такова нещо
, може и да взема да си припомня скоро вкусът им ама само да остане време
.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #340 -:
октомври 01, 2010, 15:14:20 »
Ето я и питката която спретнах днес.
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #341 -:
октомври 01, 2010, 16:31:16 »
Цитат на: plamak_ в октомври 01, 2010, 14:39:30
Не се слага мая прави се обикновено тесто за точене ,
Че на мен обикновеното тесто за точене ми е брашно, мая и вода
Ти как го правиш без мая?
И баба има това, на което вика "краго", ама нейното е крьгло, та затова се казва "краг", а да ви се изфукам и аз една година успя да си замькна такова от свекьрвата в Италия. Те ги позлват такива правоьгьлни и си точа и меся на него
Шь ставам баба
с правоьгьлен краг хихиххи
Пламак, дай и рецепта за тея питки, кво само ни пьлниш очите и се измьквш после.
Златни рьце имаш !!!
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 923
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #342 -:
октомври 01, 2010, 16:36:32 »
И на баба е кръгло ама не бях се сетила че затова така му викат
Аз обаче днес никак съм в кондиция, а и тук в Англия се скъсва да вали и от това тежко време още по-зле ми става, та реших да мина по тъкната лайсна тази вечер и си изпросих да ми сготви мъжо кюфтенца с картофено пюре
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #343 -:
октомври 01, 2010, 16:44:47 »
Госпойце, ти от кой край си? Да не си от нашенско?
Аз пьк днес доядох оняденшния боб, който Фабио не докосна, а тази вечер ще ядем или сьомга (имам замразена) или спагети с олио. Не ми с готви и тук времето е като по английско
По тоя повод сьбирам и рецепта за сьомгово филе ако някой знае-да не е трудна и да става бьрзо.
Мерси
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #344 -:
октомври 01, 2010, 16:47:17 »
Цитат на: inaxastra в октомври 01, 2010, 16:31:16
Че на мен обикновеното тесто за точене ми е брашно, мая и вода
Ти как го правиш без мая?
И баба има това, на което вика "краго", ама нейното е крьгло, та затова се казва "краг", а да ви се изфукам и аз една година успя да си замькна такова от свекьрвата в Италия. Те ги позлват такива правоьгьлни и си точа и меся на него
Шь ставам баба
с правоьгьлен краг хихиххи
Пламак, дай и рецепта за тея питки, кво само ни пьлниш очите и се измьквш после.
Златни рьце имаш !!!
Трябва да си изнамеря рецептата ,защото не я знам на изуст.Свекърва ми също има катова кръгло и е голяма майсторка , прави страхотни точени охлювчета ,за рождения ден на милото ни направила и донесла ,направо да си оближеш пръстите.А питката ми е все една и съща , даже съм пускала рецептата и преди тук .
Разтваряме маята във вода и кис.мляко долу горе 1:1, малко сол ,щипка захар , малко оцет и олио.Разбъркваме да се разтвори добре маята добавяме една част от брашното ,за да стане не много гъста каша и се оставя да втаса малко , след което се добавя останалото брашно.Разпределя се на топки.След като втаса отново ,се маже с яйце и се слагат фигурките , пече се в умерена фурна.
«
Последна редакция: октомври 01, 2010, 16:51:01 от plamak_
»
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines