Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 08:50:33

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 167404 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: септември 10, 2010, 15:49:47 »

Процедурата е следната.Смесваш захарта с маслото/маргарина и оставяш да се кармелизира.Когато в карамела при разтапянето си има масло не стяга така бързо.После махам тавата от котлона и нареждам сливите отгоре-тоест самите сливи не ги задушавам с карамела.Слагам отгоре сместа.Другото което е че като извадя сладкиша още топъл го обръщам в другия съд.Карамела не ми остава по тавата.Нито пък плодовете.Надявам се да съм итбила полезна.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: септември 10, 2010, 17:54:04 »

Gucci, благодаря ти за бързия отговор!
Ще се включа да отчета резултата, когато имам такъв.
Между другото ябълковия сладкиш също става много вкусен, нямам търперие да пробвам и сините сливи. give_rose
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: септември 13, 2010, 19:35:31 »

Marri стана ли карамела.Дай рецептата за ябълковия сладкиш че имам 2 кг зелени ябълки.
При нас тези дни смокини с синьо сирене и едно кремче
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 719



Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: септември 14, 2010, 04:35:28 »

вие май пак сте се развъртали из кухнята, много вкусни неща сте приготвили smile за съжаление на мен не ми остава много време да се развъртя с някоя торта, но скоро съм решила да направя smile
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: септември 14, 2010, 08:58:12 »

Гучи, кремчето изглежда много добре - надявам се да си сложила рецепта в блога  girl_wink

Аз пък тези дни правих сладко от праскови вкъщи. Преди бях направила и от ягоди, като имах половин кофа, а нямах хладилник и направих с желетата на д-р Йоткер. Носих сега на Жеравна и приятелите много го харесаха, а на връщане от там си купих праскови от Сливенските градини и ползвах тях.
Знам, че сигурно са яко химия, но аз обичам желирани конфитюри, а стандартно приготвените домашни сладка не ми стават желирани, а и нямам къде да заваря бурканчетата след това.
Има в книжката и интересна рецепта за сладко от грозде с малко шампанско - да видим дали ще усоея да спретна и от него 2-3 бурканчета  Girl_hide
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: септември 14, 2010, 09:51:13 »

По каква рецепта го правиш че не ти става желирано домашното сладко.Аз я правя 3 кг плод 3 кг захар и 1 1/2 ч.ч. вода ,ако е много твърд плода може и 3 ч.ч. вода ,изварява се и се отпенва докато като капнеш с лъжицата върху една чиния ,капката не се разлива тогава добавям и 3 п. лимонтузу ,докато е вряло пълня в бурканчета и затварям и не варя бурканчетата.Всяка година става страхотно и нямам проблем заради това че не варя за капачка.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: септември 14, 2010, 10:00:09 »

Ами аз всъщност друго не съм правила вкъщи - преди, с нашите като сме правили и не помня какви точно пропорции сме ползвали.
Но, като се замисля, те и тези готовите вероятно пак лимонтозу (как се пише тази дума, не съм сигурна) съдържат може и нещо друго, те се смесват с 2с.л. от захарта и се сипват в началото, после като заври - останалата захар, само че аз ползвам тези 2:1 които са и на 1кг плодове слагам 500гр захар. Другите 1:1 са 1 плод - 1 захар.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #277 -: септември 15, 2010, 12:09:46 »

Момичета имам нужда от помощ и съвети pleasantry
В нашата фирма от известно време стана практика рожденните дни да се празнуват с всички колеги, в извън работно време, в офиса на съответния служител/ ние сме пръснати в 3 офиса/. Досега са черипли с готова пица, с много ядки, с бутербанички и други мезета. Аз обаче искам да си приготвя всичко сама, всички знаят , че ходя на курс за готвачи. Искам да ги впечатля по някакъв начин.
Така, че ако имате идеи за нещо интересно за около 10 човека, подходящо за почерпка в офис, очаквам идеите Ви girl_wink
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: септември 16, 2010, 05:39:30 »

Момичета супер вкусотии пак...
ето и какво приготвих вчера:
зелен грах със зехтин,сол,чер пипер и малко копър на фурна. Много здравословно и вкусно според мен smile

да кажа,че направих и пилето върху бътилка и стана перфектно,благодаря ви за споделената рецепта!!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #279 -: септември 16, 2010, 08:23:37 »

Miravarna ,защо не споделяш с нас разкошните торти които правиш.Наскоро видях и чудните мъфини които беше пуснала в друг сайт,пусни снимчици и тук и разкажи как ги правиш
Направо си страхотна майсторка
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: септември 16, 2010, 08:46:36 »

Miravarna  и аз ще се радвам да споделиш тортичките си с нас. smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: септември 16, 2010, 12:06:08 »

Карамелизиран десерт с ябълки
[
Продукти:
За тестото- 5 яйца , 150 мл олио, 330гр брашно, 300 гр захар , 1п.бакпулвер.Разбиват се яйцата и захарта , добавя се олиото и накрая брашното с бакпулвера.
За карамела:- 100 гр захар , 40 гр масло.
За плънката- 400гр ябълки, канела и по желание и орехи.
Начин на приготвяне:
В тавичка се карамелизира захарта.След изстиване и втърдяване на карамела се настъргва масло. Върху него се редят обелените и нарязани на полумесеци ябълки, поръсват се с канела и орехи и се изсипва половиното тесто.Отгоре се нареждат пласт ябълки , пак канела и останалите орехи и отгоре се изсипва останалото тесто.Пече се на умерена журна и като изстине се обръща.
Gucci, издинявай че толкова късно се включвам, но не съм влизала във форума тези дни. Това е рецептата на сладкиша с ябълки и е на нашата съфорумка plamak_ .
Относно сладкиша със сини сливи го направих още същия ден, когато ми отговори за карамела. Слакиша стана много вкусен и доста по-различен като вкус от ябълковия, въпреки че технология и продуктите са сходни, за съжаление обаче сливите отново залепнах за тавичката, та с много търпение една по една ги отлепих от тавата и ги сложих в гнездата, които си бяха направили в сладкиша. Спазих всички инструкции за карамелизирането и го опърнах топъл, веднага след като го извадих от фурната, може би трябваше малко да изчакам да постегне карамела, за да не остават сливите по тавата, незная, здраве да е. Със сигурност ще го повторя някой ден като имам отново сливи, въпреки залепването, вкусът си заслужава усилието give_rose
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: септември 16, 2010, 22:38:34 »

Ей Жужи... smile къде ме сварваш така неподготвена smile Много ласкави думи по мой адреса. Тъй като темата тук е готвене,а не декорация на торти,аз затова не ги показвам.Щом обаче повдигате въпроса,ето моите мъфини от вчера :

тези за шоколадови мъфини с ганаж.Някой са покрити с фондант.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: септември 17, 2010, 07:00:38 »

Много оригинален вид Miravarna, много съм впечатлена от идеите ти Bravo Bravo Bravo judges
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 923



Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: септември 17, 2010, 16:27:09 »

Момичета, спешно трябва да спретна питка за кръщене, което е утре, че мама забравила да поръча. Аз рецепти имам много, но искам ако може идея за украса(може и рецепта де), защото майка ми не вярва че мога да се справя и искам да я шашна smile
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines